Uusi alku

Ei lähtenyt meikäläisen jumppaura heti nousukiitoon, vaikka Elixian passin pomolta sainkin. Kuukaudessa yksi tunti ei paljon kiinteyttänyt, ...

Ei lähtenyt meikäläisen jumppaura heti nousukiitoon, vaikka Elixian passin pomolta sainkin. Kuukaudessa yksi tunti ei paljon kiinteyttänyt, mutta Tukholman reissun jälkeen alkoi kahden viikon sairasteluvaihe, milloin olimme vuoropäivinä kipeinä. Viime viikko taas meni ihan laiskotellessa, mutta eilen vihdoin sain haalattua itseni salille selkäjumppaan.

Ennen Ruotsin reissua kävin sen yhden ainoan ELIXIAshape-tunnin (30 mins) ja se taisi oikeasti hieman lamaannuttaa mut. Lyhyt keskivartaloon keskittyvä tunti oli aika hankala ja mietin jo, että kyllä on jumppaliikkeet uudistunut ratkaisevasti sitten omien aktiiviaikojeni. En ollut ikinä tehnyt niin monimutkaisia ja hankalia jumppaliikkeitä, joissakin liikkeissä esimerkiksi mun käsien lyhyt mitta esti liikkeen tekemisen kokonaan. Mutta toisaalta en vielä heitä kirvestä kaivoon shapenkaan suhteen, ohjaajia kun on useita ja ehkä mulle sattui vain se hankalin mahdollinen :)

Mutta eilinen terve selkä-niminen tunti oli IHAN MAHTAVA. Se oli juuri sitä, mitä mun kehoni kaipaa ja mihin mun kunto taipui hyvin. 55 minuutin tunti sisälsi ensin yksinkertaista lämmittelyä, keppijumppaa, lihaskuntoa painojen kanssa ja sitten matolla lihasliikkeitä sekä lopuksi yläkropan liikkuvuuden kannalta tärkeitä venytysliikkeitä. Otin tunnin aika kevyillä painoilla ja yksinkertaisilla liikkeillä, mutta ensi kerralla uskallan jo lisätä vastusta ja mutkistaa liikeratoja, tunnin alku oli nimittäin loppua rankempi, ja ne extrapainot tuli kuvaan vasta lopussa. Olin tunnin jälkeen ihan fiiliksissä, sillä se oli kivaa ja se teki hyvää. Enkä tainnut olla ainoa, Itäkeskuksen Elixian isompi jumppasali oli ääriään myöten täynnä pääsääntöisesti +30v naisia.

Urheilun jälkeen huomasi energiatason heti nousseen ja sain hommailtua kotiaskareita ja tehtyä oikeaoppista ragupastaakin oikein punaviinin kera. Nyt yli 24h treenin jälkeen kehossa tuntuu tosi hyvälle, pieniä muistijälkiä lihaksista toki löytyy mutta ennen kaikkea kroppa tuntuu vetreältä. Tää on varmaan se tunne, mikä aloittelijalla pitääkin olla jumpan jälkeisenä päivänä. Jos koko kroppa olisi jumissa (kuten mulla oli Tukholmassa shapen jälkeen) ei se oikein tsemppaa jatkon ajattelussa. Tai ainakin mua hyvä olo tsemppasi enemmän, sillä kävin tänään myös 45 minuutin spinningtunnilla! Wo-hou!Mietin tänään ennen salille lähtöä, että mun pitää alkaa suhtautumaan urheiluun eri tavoin. En vain yksinkertaisesti voi kuvitella yltäväni heti kuuden vuoden takaisiin suorituksiin eikä treenaaminen edes voi olla niin intensiivistä. Nyt on pakko unohtaa kaikki ulkonäköön liittyvät pikafiksaukset ja keskittyä endorfiinien etsimiseen ja rentoon liikkumiseen. Hyvä olo urheilun jälkeen on paras motivaattori, silti se liikkeelle lähteminen on tosi vaikeaa. Mutta tuskin olen ainoa aloittamishankaluuksien kanssa?

6 kommenttia

 1. Loistavaa mutsi! Heia heia! ;)

  VastaaPoista
 2. Loistavaa mä! Mut sinne heia heiaan EN TULE. Se sais mut painehtimaan ihan liikaa, tulis paha mieli jos ei urheilis kokoajan tai söis joskus jotain :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä liikkumiseen, minunkin pitäisi ottaa itseäni niskasta kiiinni ja ruveta liikkumaan! :D

  withasilverlining.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Energiatason nousu on mulle ainoa kannustin liikuntaan. Silti en saa peppua irti penkistä, vaan kuvittelen luontaistuotteiden auttavan. Eniten hyötyis niistäkin varmaan, jos vähän liikkuiskin joskus.

  VastaaPoista
 5. energiatason nousu on itselläkin ykköstavoite, mutta ei se kuntosalikortin omistamisella ja sohvalla makuulla onnistunut. Toivon, että saisi ne muutamat urheilukerrat viikkoon edes väkisellä.

  VastaaPoista
 6. Minusta ne tyypit, jotka raportoi FB esim. Heija heijan kautta kaikki liikuntasuorituksensa on ärsyttäviä. Ketä kiinnostaa joka ikinen jumppakerta.
  Tsemppiä mutsille liikuntaharrastuksen aktivoimiseen!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images