Unelmahotelli

Kun Tukholman matkamme varmistui noin kuukausi sitten, aloin kartoittamaan erilaisia yöpymisvaihtoehtoja, mitkä soveltuisivat pienen lapsen ...

Kun Tukholman matkamme varmistui noin kuukausi sitten, aloin kartoittamaan erilaisia yöpymisvaihtoehtoja, mitkä soveltuisivat pienen lapsen kanssa reissaamiseen. Vaihtoehtoina oli joko kokonainen huone kivasta hostellista tai perus-hotellihuone. Yllättäen sain kuitenkin tarjouksen, mistä ei voinut kieltäytyä: Hotel Scandic Grand Centralissa oli nimittäin bloggareille tarkoitettu oma huone! Kyllä ne ruotsalaiset osaa! Saimme siis yöpyä 2 yötä Tukholman keskustassa Kungsgatanilla alle vuosi sitten avatussa hotellissa, ei todellakaan hullumpaa.

Yllättävän tarjouksen lisäksi itse hotellihuone yllätti täysin. Raahauduimme hotelliin mm. Tarjoustalon muovikassien kanssa pyjamahousut jalassa ja vastassa oli tämä: (Ymmärrätte varmaan miksi teki mieli nipistellä itseä vain todetakseen ettei tämä ollut unta)

Huoneemme oli todellinen bloggarihuone, siellä oli valmiina Ipad, kamerajalusta, kaukolaukasin ym. kirjoittamista helpottavaa tavaraa sekä ihan loistava nettiýhteys. Koska bloggarit mitä ilmeisemmin ovat muotipuolen ihmisiä, pöydällä odotti myös kasa erilaisia muotilehtiä ja ruotsalaisen muodin historiaa. Pohjaratkaisultaan huone oli kuitenkin Family Superior extra eli laadukas perhehuone.

Matkailijana olen ollut hyvin, ehkä liiankin, joustava. Matkustan mielelläni halvimmassa luokassa pienessä tilassa enkä tarvi mitään erikoisluksusta. Tämä reissu kuitenkin avasi silmät sille, kuinka paljon helpompaa on matkustaa kun hotellihuoneessa oikeasti viihtyy ja siellä on tilaa myös lapsen leikeille. Jos Silja Linen de luxe-hytti oli huippu aloitus reissulle, hotellihuoneemme oli kyllä toinen suurimmista plussista koko reissussa. Päiväunille oli helppo kävellä 10 minuutissa keskustasta ja lapsen nukkuessa oli tilaa loikoilla itsekin tai vaikka blogata. Siksihän päivityksiä onkin tullut useampia reissusta, kun niiden toteutus on ollut niin helppoa.

Arkeen ei ole siis helppo palata tämän jälkeen. Totuttelen siihen kuitenkin täällä Viking Linen käytävän kokolattiamatolla istuen ja kirjoittaen tekstiä, jonka aion julkaista ehkäpä maailman paskimmalla yleisellä nettiyhteydellä. Saatte tämän varmaan ensi jouluna luettavaksi. Jos näin matkapostauksen yhteyteen saan lisätä (ja hei, saanhan minä), Silja kyllä voittaa Vikingin 6-0, vaikka ei olisi edes erikoishyttiä. Mutta onneksi Vikingillä on tulossa se uusi paatti, pitää sitten testata meininki uudelleen.

29 kommenttia

 1. Aivan valtavan, valtavan, valtavan ihana tuo teidän kylpykuvanne! <3

  VastaaPoista
 2. Onpa tosi kaunis kuva tuo kylpykuva, sun tukka näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 3. No huh! Aika makee! Miten tuonne pääsee?? Tääkin bloggari tahtoo. :D

  VastaaPoista
 4. Sulla on tatuointi? :o
  Olisko mahdollista saada joskus parempaa kuvaa siitä tänne blogin puolelle vai onko jo jossain postauksessasi? :)

  VastaaPoista
 5. Makea on ollut hotelli. Mä haaveilen ihan hirveesti ulkomaan matkasta. Edes sinne Ruotsin puolelle. Mies kovin lupaili, että alkusyksystä käytäisiin, kun täältä nykyään menee lennot suoraan (laivalla tykkäisin ite mennä, mutta satamien kaukaisuuden takia tulee yhtä kalliiksi kuin lentäminen), mutta vielä ei ainakaan ole toteutukseen asti päästy. Irtiotto arjesta tulis kyllä tarpeeseen, vaikkei tyttö vaikea lapsi olekaan.

  Aivan mahtava tuo kylpykuva! Meillä oli ennen maalle muuttamista kotona amme, ja nykyäänkin haaveilen aina aika ajoin, että olispa sellainen kiva.

  VastaaPoista
 6. Oiskohan niillä haarahotellia Amsterdamissa, voisin testata. :D

  VastaaPoista
 7. Ihana kylpykuva!!

  VastaaPoista
 8. Kiitos :) Siellä oli ihana lillua aina pitkän kaupunkikiertelypäivän jälkeen!

  VastaaPoista
 9. melkein itku tuli kun lähdimme pois :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Tukkahan on aika vasta värjätty Wellan uusilla väreillä, syy taitaa löytyä sieltä! Ihan pitkästä aikaa olla värjätyllä ja leikatulla tukalla.

  VastaaPoista
 11. Musta me voitaisiin lähteä koko Bellan tiimi tuonne lillumaan ammeisiin ja lukemaan akkainlehtiä :) Kerron tarkemmat speksit yksityisesti mistä tarjous huoneeseen tuli kun nähdään.

  VastaaPoista
 12. Juu, mulla on toinen käsi kyynärpäähän asti tatuoitu, kuvia löytyy myös muualta kehosta. Taidan jättää ne kuitenkin esittelemättä blogin puolella, vaikka eihän sitä koskaan tiedä ;) Tekijä on kuitenkin nykyisen Precious Tattoon Hexa tampereelta, samaa tyyppi joka on tehnyt myös Nelliinan vaatehuoneen Niinan tatskat, että jos tyyli kiinnostaa, kurkkaa Niinan tatuointipostauksia! Sen verran voin paljastaa, että mulla kädestä löytyy mm. joutsen, avain, ruusuja, rusetti, lukko, merenneito, sormus ja höyhen.

  VastaaPoista
 13. Mulle matkaksi käy vaikka matka Lapualle :) On aivan yhtä ihanaa olla missä tahansa pois kotoa, hyvän ruuan ääressä kivojen ihmisten kanssa rentoutumassa. Lapsen kanssa oli aika helppo matkustaa.

  VastaaPoista
 14. No eiköhän ainakin Scandiceja luulis löytyvän!

  VastaaPoista
 15. Ihan mielettömän ihanalta reissulta vaikuttaa kaikkien postauksiesi perusteella! Matkailu avartaa ja antaa voimavaroja arkeen. Siinä on jotain erityistä, kun on saanut matkan pulkkaan oman pienokaisen kanssa!

  VastaaPoista
 16. En keksi mitään älyllä prameilevaa kommenttia tähän, joten tyydyn komppaamaan edellisten kommentoijien ihastelemaa kylpykuvaa.

  VastaaPoista
 17. Ihana! Mäkin haluun tonne keväällä! :D

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana tämä sun blogi ja sun tapa kirjoittaa. Löysin blogisi vasta, ja luin myös varhaisia kirjoituksiasi. Sun tapa suhtautua maailmaan ja ympäristöön ja kaikkeen tähän blogimaailmaankin on jotenkin terve. Olet aito, ja se on aivan mahtavaa, koska useasta blogista jää jotenkin muovinen olo (liian siloteltu ja epätodellinen...). Kiitos sinulle! Ja kaikkea hyvää! :)

  VastaaPoista
 19. Kyllä, matkailu on piristävää kun sitä ei tee työkseen :) Oli ihana reissu!

  VastaaPoista
 20. Kiitti paljon, kovin prameasti tämäkin sanottu !

  VastaaPoista
 21. Joo, aloin itsekin jo katselemaan hotellin varauksia netistä, et vois kyllä mennä uudelleen vaikka heti!

  VastaaPoista
 22. Voi kiitos, mukava kuulla tuonkaltaista palautetta! Tiedän ehkä mistä puhut kun kirjoitat blogimaailman muovisuudesta, itseäkin välillä risoo sellainen liika siloiteltavuus ja tykkään lukea "aitoja" blogeja myös itse.

  Hyvää syksyä sinnekin ja palaa toki kommentoimaan useamminkin :)

  VastaaPoista
 23. Siljan laivat ovat miljoona kertaa upeampia ja mukavampia kuin Vikingin ja niillä on paljon enemmän tekemistä. Viime reissulla kuitenkin valitsin Vikingin ja yllätyin, miten paljon maukkaampi ruoka siellä oli. Nyt onkin sitten vaikea valita, kummalla vastaisuudessa matkustaa :(

  VastaaPoista
 24. Todella kaunis kylpykuva! :)

  VastaaPoista
 25. Me muisteltiin eilen aamulla ettei Vikingillä ole pekonia aamupalalla, mutta sitäkin löytyi. Muuten emme tällä reissulla laivalla syöneet, en ole koskaan ollut siellä buffetissa kummassakaan paatissa, ihme kyllä.

  VastaaPoista
 26. Kiitos, enpä arvannutkaan tämän kuvan ihastuttavan noin monia :)

  VastaaPoista
 27. [...] sisällyttää retkeen. Nyt olen puoliksi jo sitä mieltä, että jäämme sittenkin yöksi…Edellisen kerran unelmahotelli on pois laskuista, sillä joulukuussa on paljon muutakin rahan menoa. Mutta olisiko jollakin [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images