Lapikkaat, lapikkaat, äiti tahtoo lapikkaat

Ruotsalaisten puukenkien ihailun jälkeen tulin Suomeen ja ihastuin taas lapikkaisiin. Tulomatkalla metrolehteä lukiessani valaistuin kun lui...

Ruotsalaisten puukenkien ihailun jälkeen tulin Suomeen ja ihastuin taas lapikkaisiin. Tulomatkalla metrolehteä lukiessani valaistuin kun luin Topmanin avanneen Helsinkiin kenkäkaupan osoitteeseen Frendikinkatu 28. Pikainen piipahdus Topmanin kotisivuilla osoitti, ettei vielä ole paras lapikasaika, mutta muutamaa mallia löytyi jo valikoimista. Niistä tietenkin otin ja rakastuin yhteen tiettyyn poronnahkaiseen.

Mulla on yhdet Topmanin lapikkaat, hyvin neitimäiset ja valkoiset tiukan säärilinjan versiot (sama malli eri värisenä täällä). Toiset olisi tietenkin enemmän kuin hyvä lisä, mutta mielessä pyörinyt peruslapikas sai nyt uuden kilpailijan noista poronnahkabuutseista. Yllä olevat kengät vain ovat kesämallistoa, eli turkiksen sijaan sijaan nahkavuorella. Kestäisiköhän pakkasta villasukan kanssa?

6 kommenttia

 1. Muuten, osaa ne ruotsalaisetkin: http://www.kero.se/shop/ Keron lapikkaat ja muut jalkineet taitavat vain olla Topmania hintavampia, mutta säännöllisesti kuolaan kyllä noita lapikkaita ja muita (punaiset tai oliivinvihreät ois päheet!).

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Keron lapikkaat ovat ihania. Silti haluan lapikkaani suomalaisina :)

  VastaaPoista
 3. Ostin viime vuonna topmanin lapikkaat eikä mun jalassa juuri muita kenkiä sinä talvena nähty. Eikä varmaan tänäkään vuonna. Ne sopi kaikkien vaatteiden kanssa housuista hameisiin. Villavuori, nahkaa, hyvä lesti ja mallihan on klassinen. Suosittelen! Ja maksoin niistä alle 150€, ostin yhdestä kenkäkaupasta taka-Töölöstä. Tänä talvena hankin huopikkaat:)

  VastaaPoista
 4. Oliko ne sellaiset peruslapikkaat? Miten kesti talven? Mulla noi valkoiset naisten tiukkalinjaiset lapikkaat kesti tosi hyvin ja oli lämpimät, tosin en käyttänyt niitä ns. arkena pulkkamäessä, vaan kaupunkikenkinä ja ovat kuin uudet!

  VastaaPoista
 5. Peruslapikkaat. Hyvin kesti ja varmaan olisi kulumisen jälkeä ollut vähemmän jos en olisi käyttänyt koko ajan kaikkialla. Niitä pitää muistaa rasvata. Mutta noissa nahka lähtee kulumaan aika kauniisti. Parasta oli se että kun on villavuori mutta mahtuu myös villasukat niin ne oli ihan super lämpimät. Ja vielä kauniit!

  VastaaPoista
 6. Itse ajattelin yhdistää lapikkaiden ja huopikkaiden edut - lisäksi etuina kotimainen valmistaja ja käsityön osuus; hankintalistalla siis huopalapikkaat: http://www.toysankenkatehdas.fi/fi/node/5

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images