Tossut

Kylmät ilmat ajoi etsimään lämpimiä kotitossuja myös lapselle. Omani ovat olleet suunnitteluvaiheessa kohta jo puoli vuotta, Nova Melina t...

Kylmät ilmat ajoi etsimään lämpimiä kotitossuja myös lapselle. Omani ovat olleet suunnitteluvaiheessa kohta jo puoli vuotta, Nova Melina toteuttaa kunhan keksin hyvän kankaan.

Nahkaiset tossut on ollut pojalle hankinnassa, ei ole vain löytynyt kivan näköistä mallia, mutta nyt löytyi. Kävin ehkä ensimmäistä kertaa NameIt:n verkkopuljun puolella ja huokeaan 15 euron hintaan löytyisi nämä makiat nahkatossut. Kokojakin löytyy 17-27, laaja skaala. Huomenna pitää käydä vilkaisemassa lähempää kun menee muutenkin keskustaan. Oisko jollakin lukijalla kokemusta NameIt:n tossuista ja miksei vaatteistakin? Löytyi nimittäin ekopuuvillamallistokin ja ei ole hinnallakaan pilattu nämä tuotteet. Mutta mites on laadun kanssa? Kestääkö pitoa?

24 kommenttia

 1. Hyvin on meillä pojalla tossut kestäneet päiväkotikäytössä, ei valittamista! Vaatteita ei ole montaa ollut, mutta ne mitä on, ovat olleet hyviä. :)

  VastaaPoista
 2. Noniin, en nyt uhan vielä valmis ollut kommentin kanssa..;) niin siis hyvin on kestänyt sekä tossut että vatteet. Pari kertaa käyny vaatteissa outo hutiostos, joissa mitoitus on ollut ihan kumma. Lähinnä yöppärissä tätä ongelmaa huomannut. Mutta kaikki muut tossuista farkkuihin on kestänyt ihan tosi hyvin.

  VastaaPoista
 3. Tätä aina sairastuvassa miettii,mikä on pahin a)lapsi sairastaa b)äiti sairastaa c)molemmat sairastaa ja mustana hevosena Äiti on viimeisillään raskaana ja sairastaa terveen tai sairaan lapsen kanssa

  Tsemppiä köhään ja paranemisia.

  Kiva toi kahvi amppeli ;) Teidän talous näemmä kestää valion luomumaidon....itse jo vähän tinkasin ja siirryin Arlan vastaavaan....hintaeroa kun alkoi olla 20 centtiä

  VastaaPoista
 4. Jahas, väärän päivityksen kohdalle kommentoin...kas kun en väärään blogiin. Aina ei ole skarpeimmillaan

  VastaaPoista
 5. Name It:lla on tosi kivannäköiset vaatteet, mutta jos olet jo päässyt kunnon luomupuuvillamallistojen, Polarn O Pyretin ja Me&I:n yms. makuun, niin pakko antaa antisuositus. Ainakaan trikoopuoli ei kestä pitoa. Vauvojen bodeissa nepparien viereiset kangasalueet eivät kestä kulutusta nimeksikään; kokemusta niin parin vuoden takaisesta kuin nykyisestä mallistossa. Meillä kestovaippaillaan, joten bodeja aukaisen tiuhaan :). Kuitenkin Name It:n mekot ja fiinimmät vaatteet, farkut yms. on ollut ihan ok, koska nepä eivät ole kovalla kulutuksella olleetkaan. Ja melkeimpä tuntuu, että kestävyydessä H&M, KappAhl ja Lindex vievät voiton Name It:lta...Olisiko jollain muulla päinvastainen positiivisempi kokemus?

  VastaaPoista
 6. NameIt:in tossut olivat pojalla koko viime vuoden käytössä ja erittäin hyvät olivat käytössä/ kestivät menoa.

  T.Hansu

  VastaaPoista
 7. Hyvä tietää! Sitten uskaltaa hankkia tossut, vaatteita ei just edes tarvi.

  VastaaPoista
 8. Selvä! Onko sulla kokemusta muuten ulkovaatteista ko. merkiltä?

  VastaaPoista
 9. Toi maito oli mummon tuomaa, mut musta meidän Alepassa ei ole kuin Valion luomumaitoa muutenkaan.

  Eikoo hieno amppeli :D Se tuli hätäratkaisuna noin mutta olen jo tykästynyt siihen tollasena, ei viitti liian hienoa hankkia ;)

  VastaaPoista
 10. Pop on tuttu, Meandia en lapselle osta. Mutta hyvä tietää tuokin.

  VastaaPoista
 11. Noni, sit se on tällä selvä et uskaltaa hankkia nahkatossut. Ovat tosi edukkaat!

  VastaaPoista
 12. Vähän aina tapauskohtaista arvioida; tarkennan vielä, että farkku, velour ja vakosametti ovat olleet moitteettomia. Ainoastaan kestovaippailu ja "vvv" asettavat meidän lasten bodeille kovat vaatimukset. :D Meillä käytetään sulassa sovussa kaikkia merkkejä; itse ostettua uutta ja secondhandia sekä lahjaksi saatuja.

  VastaaPoista
 13. Täytyy testata meidänkin tytölle, kun ollaan siirtymässä seuraavaan kokoon!

  VastaaPoista
 14. Meillä on ollut tossut molemmilla pojilla nyt vuoden verran päiväkodissa ja hyvin ovat käyttöä kestäneet. Talvella oli käytössä myös Storm-talvihaalari, oli lämmin, mielestäni ei ihmeempää kulumaa tullut takapuoleen/polviin. Olin tyytyväinen :)

  VastaaPoista
 15. Meillä on ollu vain muutamat Name Itin velourhousut. Ja valitettavasti täytyy sanoa, että ne olivat täyttä peetä. Ekan pesun jälkeen ihan nyppyiset ja koppurat. Sen takia en ole pahemmin sitten enää ko. merkiltä ostanut vaatteita, paitsi nyt talveksi yhdet toppahousut. Saas nährä ;)

  Mua kiinnostaa, miksi et haluat Meandia pojalle? Onko liian "tavanomaista (niitä on kaikilla)" vai mikä tökkii? En ole mikään meandifriikki, mutta mun mielestä niitten housut (erityisesti ne joogapants-malliset) on ihan parhaita monessakin mielessä. Meillä on ollut velouria ja collegemateriaalia, ja vuoden käytön jälkeen ovat edelleen kuin uudet. Mulla on 1 v 3 kk poika, ja noi housut on siitäkin hyvät, että niiden käyttöikä on pitkä niiden tiukahkojen ja pitkien resorilahkeiden ja säädettävän vyötärökumin ansiosta. Mä en tykkää, jos housut on liian lyhyet, koska sit kontatessa, rattaissa, keinuessa yms. puntit on puolessa välissä pohjetta. Toisaalta ne ei saa olla liian pitkätkään, jottei niihin kompastu tai liukastu. Siks noi joogapantsit on niin hyvät. Meidän poika on nyt ehkä vähän reilu 80 cm, ja edelleen käytetään 74/80 kokoisia (jotka otettiin jos lähes vuosi sitten käyttöön) ja myös 86/92 kokoisia joogapantseja. Pointtini siis, että vaikka hankintahinta on vähän tuntuvampi, niin pitkään käyttöikään suhteutettuna ei niin paha. No, tulipas tästä nyt oikein oodi joogapantseille. Mä vaan niin tykkään niistä. Kuten myös niistä äitien joogapantseista (vaikka muuten inhoan niitä meandin äitivaatteita).

  Sitten taas ihan asian vierestä. Mitäs tykkäät Metsolan vaatteista? Mä olen vastikään jotenkin ihastunut niihin. Ja oli pakko tilata syysmallistosta ruskea pilkkubody pojalle. Siitä oranssista versiosta tuli mieleen jotenkin ihan sun poika, tai siis mun mielestä hänen oloinen kuosi!

  VastaaPoista
 16. Meandi ei oo musta mitenkään erityisen hienon näköinen niin kalliiksi merkiksi. Vaatteet on varmasti laadukkaita, mutta jotenkin se imago on niin pikkuporvarillinen muutenkin, en vain tykkää. Mua ehkä myös hieman ahdistaisi olla jollain mammajuhlilla katselemassa mimmosta printtiä sitä ostaisi. Mutta lapsella on kyllä jotain me&I vaatteita kirppikseltä, et ihan hyvälaatuisia ne on.

  Metsola on musta kiva kyllä. Tykkään paljon keltaisesta, oranssista ja punaisesta pojalla ja metsolan mallistossa on kivoja klassikkotuotteita, samettimyssyä ja muuta. Mutta niiltäkään ne retroretrot ei uppoa, siis mitkään trumpettilahjehaalarit ym ei oo mieleeni.

  VastaaPoista
 17. Ihanat tossut :) lueskelen innolla kaikki näitä lastenvaatepostauksia, kun etsin inspiraatiota kummilasten joululahjoiksi!

  VastaaPoista
 18. Ok, asia selvä! Mä kuulin näistä meandeista vasta just ennen pojan syntymää ja täytyy sanoa, että mulle ei taas sitten ole tullut juurikaan sitä pikkuporvallista imagoa mieleen (vaikka juu, varmaan itse olen juuri tuota pikkuporvaristoa kaikin puolin), vaan enemmänkin sellainen ei-niin-varakkaiden (tai ehkä paremminkin ei-niin-koulutettujen) kotiäitien höynähtäneisyys. Siis että joillekin nuo meandit ovat, jos ei nyt uskonto, niin hyvin tärkeä elämän sisältö kumminkin ja että kaikki liikenevä raha pistetään niihin ja maksetaan jostain vanhoista "ihanista" kuoseista ihan käsittämättömiä summia fb-kirppiksellä. Ehkä tuo Meidän Perhe lehden tuore juttu myös vahvisti tätä mielikuvaa.

  VastaaPoista
 19. Mua vähän ahistaa kaikki johonkin tiettyyn lastenvaatemerkkiin kajahtaneet aikuiset, tulee sellanen olo, et eikö oikeesti oo parempaa harrastusta kuin ostaa jotain vanhoja kuoseja ja ihkutella niitä muiden mammojen kanssa. Ei mun tapaista. Enkä oo ehkä muutenkaan niin kiinnostunut tietyistä merkeistä, ostan vaatteita käyttöön ja kivan näköisinä mutta välttelen tollasia massahurahtamisia.

  VastaaPoista
 20. No tollaset ois kyllä varmasti hyvät. Sit kannattaa kyllä googlata sellanen merkki ku skiphop, niillä on tosi kivoja ja edukkaita lastenjuttuja. Tää mun blogi ei ehkä oo paras lahjojenmietinnän kannalta, mutta 0-3 vuotiaiden lahjavinkkejä täältä voi löytää :)

  VastaaPoista
 21. mielenkiintoinen pointti muuten tuo ei niin koulutetut naiset ja hurahtaminen merkkilastenvaatteisiin. Ei ollut tullut mieleeni, mutta siinä voi olla joku yhteys. Tosin ainahan on poikkeuksia säännöissä, mutta en mä kovin montaa korkeasti koulutettua lastenvaatehörhöä tunne.

  VastaaPoista
 22. No joo, mä voin tunnustaa että nyt kotona ollessa olen aika hurahtanut ihaniin lastenvaatteisiin, mut ehkä siinä on vähän sitä taustaa, että lasta meille odotettiin monen monta vuotta aika epätoivosissa fiiliksissäkin jo. Ja ennen lasta kun matkustelimme paljon, aina kaiholla katselin ulkomailla ihania vauvanvaatteita ja toivoin, että niitä joskus vielä omallekin voisin ostaa. Ja sitten se, että on kai sit kuitenkin liikaa aikaa. Mutta, olen kuitenkin ylemmän korkeakoulun omaava, aika korkeassa virassa oleva henkilö. Että ei kai se koulutukseen sit välttämättä kuitenkaan peilaa, mihin kukin hurahtaa. Mainittakoon vielä, että olen myös itse emännöinyt parit meandi-kutsut, ja vieraslistalta, kuten ystäväpiiristä muutenkin, löytyy kyllä ihmisiä hyvin monenlaisista piireistä, tekniikan tohtorista taiteilijoihin ja kaikkeen siltä väliltä. Siis kyllä niitä meandeja kai aika monenlaiset tyypit ostelee loppujen lopuksi.

  Mä en myöskään ymmärrä sitä, että ihmiset fanittaa vaan jotain tiettyjä merkkejä. Mä ostan kirppiksiltä, henkkisestä ja muista ruotsalaisketjuista, kivijalkaputiikeista, nettikaupoista, kotikutsuilta. Merkkiin katsomatta, jos vaan miellyttää.

  VastaaPoista
 23. ja visuaalisuus ei ole pöllömpi syy hurahtaa lastenvaatteisiin. Mutta joo, itsellä on niin paljon visuaalisia harrastuksia, että vaikka olen tarkka lapsen vaatteista, en ole merkkiuskollinen tai riippuvainen. Tää on ehkä aika arka aihe muuten, jotkut on loukkaantunutkin kun olen hieman kyseenalaistanut sellaista vaatesekoilua, et pitää olla tiettyä merkkiä pakolla.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images