Kultturellia ja not so

Ensikisi päivän kultturelli osuus: Kävin katsomassa leffassa Puhdistuksen ja oli todella vaikuttava myös elokuvana. Kirjan olen lukenut muu...

Ensikisi päivän kultturelli osuus: Kävin katsomassa leffassa Puhdistuksen ja oli todella vaikuttava myös elokuvana. Kirjan olen lukenut muutamaankin otteeseen ja elokuva oli lähes yhtä vavisuttava kokemus. Tässä saa taas kerran olla onnellinen niin monesta asiasta kun sen vain muistaisi päivittäin. Sofi Oksasen Puhdistus on kyllä yksi viimeisen 10 vuoden parhaista kotimaisista kirjoista eikä yhtään suotta palkittu monella kirjallisuuspalkinnolla.

Päivän pinnallisuusosio taas käsittelee farkkuja. Ihan noloa sulloa nämä kaksi asiaa samaan postaukseen, mutta menköön.Kävin eilen Itiksen KappAhlissa uteliaisuuttani katsomassa, josko se 44 kokoinen magic-farkku olisikin viininpunaisena sopivan kokoinen. Ja oli se, eli jotain kokojen muuttumista on tapahtunut viime keväästä. Jos joku ihmettelee, että mikä pirun farkkuhuuma mulla nyt on, niin selonteoksi muutama fakta: Sain XLNT-mallikisasta -50% alekupongin käytettäväksi yhteen XLNT-tuotteeseen SYYSKUUN AIKANA. Ja koska noiden Magicien koot loppuvat niin nopeasti, oli mun toimittava heti että sain noi viinit farkut omakseni, sillä luultavasti jo ensi viikolla noita pienimpiä kokoja (mallisto alkaa siis koosta 44) tuskin enää löytyy kuin ankaralla metsästyksellä. Ja koska olen kerran metsästänyt malliston mustaa farkkua pitkin pääkaupunkiseutua, ajattelin sen kokemuksena riittävän. Alennuksen jälkeen hintaa parille jäi 25 euroa, eli se oli hyvä syy hieman intoilla.

Mulle muuten tuli tänään meiliä, että mut tahdottas mallitoimiston listoille. En voi sille mitään, mutta epäilen aina ensimmäiseksi kyseessä olevan vedätys ja toiseksi pelkkä rahankeruu kun sittenhän tarvisi sen mallikansion, minkä toimisto tekisi kahden kuukauden ruokarahojani vastaan. Työt tekisi kyllä budjetille hyvää, mutta alkupanostus tuntuu suurelta. Jään miettimään asiaa.

10 kommenttia

 1. Tuli viininpunaisesta mieleen että kun tulin eilen vauvajumpasta, mulla oli viininpunaiset jumppahousut ja viininpunainen anorakki. Muuten oisin vaihtanut farkut siis jumpan jälkeen mutta siellä oli pukukopit suljettu yo-kirjoitusten vuoksi joten tuli ärsyttävä kokovartaloviininpuna kun tää tukkakin on tällainen. Niin sitten joku vanha ukkeli joka käveli vastaan huusi perääni "bloody mary" :D Teki mieli näyttää keskaria mutta en näyttäny.

  VastaaPoista
 2. viininpunanen on kyllä sellanen nopea overdose väri. tulee mieleen 90-luku tosta sun kuvauksesta, varsinkin kun yhdistyy anorakki mukaan!

  VastaaPoista
 3. Eräs toinen joka oli samassa kilpailussa, sai samanlaisen meilin. Toinen ihminen sanoi että toi clamos kannattaa googlailla, kun on aika huijari. Se portfolion tekeminen ei oikeasti tarvitse maksaa niin paljon kuin se clamosilla tekeminen maksaisi.

  VastaaPoista
 4. kannattaa ottaa selvää noista mallitoimistoista ja tutustua vetäjiin niiden toimistojen takana, jos mallinhommat yhtään kiinnostaa. liikkeellä on paljon hämärätyyppejä mutta on toki myös ihan niitä asiallisiakin tyyppejä.

  VastaaPoista
 5. Mallitoimistojuttujen kanssa kannattaa tosiaan olla tarkkana. Asioita hetken vierestä seuranneena voin kertoa, että liikkeellä on monenmoista viheltäjää, jotka tosiaan tarjoavat noita hinnakkaita kansioshootteja sillä verukkeella, että myöhemmin saisi töitä. Suosittelen siis tutustumaan kunnolla toimiston ja kuvaajan taustoihin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin sain varmaan ihan saman viestin. Mainitsin sitten miehelle, että katsos mitä (roska)postilaatikosta löytyi.

  L tunnettuna skeptikkona, tsempparina ja toisaalta perhekuntamme ensisijaisena järjen äänenä totesi, että lienevät lähettäneet sen viestin kaikille siihen kisaan osallistuneille.

  Näkemättä viestiä L arvasi, että tarjoavat varmaan samaan syssyyn jotain superedullista, useamman sadan euron, mahdollisuutta otattaa itsestään asianmukaiset ja kyseisen mallistudion kriteerit täyttävät kuvat.

  Olin että köhköh itse asiassa juurikin niin ja *muminaa*.

  VastaaPoista
 7. No tietenkin ne haluu rahaa omaan pussiin.

  VastaaPoista
 8. suoraan sanottuna mun kiinnostus ei ole kovinkaan suuri, voisin tehdä jotain työtä naamallani kyllä mutta en himoa miksikään anttilan malliksi.

  VastaaPoista
 9. Joo, pojan kummitäti tekee mallihommia ja tiedän alasta sen verran etten mä tollasiin töihin lähe mistä itse jään maksumieheksi.

  VastaaPoista
 10. No mä ihmettelin sitä miksei ollut mainintaa, et ne sit kurssittaa myös malleiluun "huokeaan hintaan" :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images