Nokkivaa kosmetiikkaa Lumenelta

Mun piti kirjoittaa ihan muusta jutusta, mutta olen miettinyt tänään paljon erästä juttua. Vihaiset linnut tulevat nimittäin taas ja valtaav...

Mun piti kirjoittaa ihan muusta jutusta, mutta olen miettinyt tänään paljon erästä juttua. Vihaiset linnut tulevat nimittäin taas ja valtaavat seuraavaksi Lumenen kosmetiikan. Ei, en ole mikään Angry Birds fani, mutta sitäpä olenkin miettinyt miksi mua ei haittaa vaikka koko Suomi pistettäisiin täyteen vihaisia lintuja. Periaatteessahan olen tyyppi, jonka mielestä tällainen on täyttä hölynpölyä, pistää nyt piirroshahmo kosmetiikkapurkin kylkeen. Rahastusta. Mielikuvituksen puutetta. Ja niin edelleen. MUTTA EI! Musta tää on tosi hauska juttu!

Ekaksi lokakuussa kauppojen hyllyille tulevat tuotteet:

ANGRY BIRDS Lakka Suihkugeeli
Raikas suihkugeeli puhdistaa vartalon ihon hellävaraisesti ja jättää iholle pehmeän, virkistyneen tunteen.
Pakkaus: 200 ml.

ANGRY BIRDS Vadelma Shampoo
Shampoo normaaleille hiuksille. Sopii päivittäiseen käyttöön.
Pakkaus: 200 ml.

ANGRY BIRDS Karpalo Vartaloemulsio
Raikas vartaloemulsio kosteuttaa ihoa tehokkaasti.
Pakkaus: 200 ml.

ANGRY BIRDS Mustikka Käsivoide
Täyteläinen käsivoide kosteuttaa ja ravitsee ihoa.
Pakkaus: 75 ml.

Sitten perään pähkäilyosuus, jätetään nyt luonnonkosmetiikkajäkätys väliin ja mennään asiaan. Musta on tosi kiva, että tulossa on koko perheelle soveltuva tuotesarja, missä on yleistuotteita mitä jokainen voi käyttää. Varsinkin isompien lasten suihkuhetkistä voi siis tulla astetta miellyttävämpiä, kun samppoopullossa on muumin tai titi nallen sijaan ajankohtainen Angry birds. Ideahan ei ole uusi, sillä esimerkiksi Hello Kittyä on löytynyt jo kauan ties mistä kosmetiikasta, tässä on vain se hyvä puoli, että linnut vetoavat sukupuolesta ja iästä riippumatta mutta etenkin nuoriin poikiin ne tuntuvat uppoavan hyvin.

Mielenkiintoisen tuotteen ei kuitenkaan tarvitse kosiskella vain nuoria käyttäjiä tai poikia. Lumenella on yli 40 vuotinen historia suomalaisten naisten kosmetiikan parissa toimimisesta ja ainakin itse pystyn luottamaan myös laatuun täysin. Tässä mielessä nämä tuotteet eroavat kirkkaasti edukseen jos vertailukohtana on täysin tuntemattoman valmistajan piirroshahmoon pohjautuva kosmetiikka vrt. hello kitty suihkusaippua henkkamaukalta. Näiltä tuotteilta voi odottaa laatua. Sen lisäksi ainakin itse koen hauskaksi ajatuksen, että nykymummeleiden ja sihteerikköjen yöpöydällä olisikin Angry Birds-käsirasvaa eikä mitään tummelia.

Lanseerausajankohta on loistava. Talvi on tuloillaan ja ainakin oma iho kaipaa kosteutusta. Kyllä mä haluan levittää suihkun jälkeen hauskaa rasvaa, ehkä sen rasvauksen muistaisikin paremmin linnun tuijotuksesta. Olisin myös ottanut ilolla valikoimaan esimerkiksi Angry birds kulmavärin tai huulipunan, jotain pientä hupia meikkipussiin. Mutta onhan näissäkin jo jotain.

Mutta mitä sanoo muut? Onko Angry birds ihana vai kamala, tuntuuko linnut puskevan joka tuutista vai mahtuuko teille tälläista kosmetiikkaa? Tämä varmasti jakaa mielipiteitä ja olen huomannut monen äidin olevan jo ihan kypsänä lintuihin. Meille mahtuu muutama lintu lisää, miten teille?

55 kommenttia

 1. Mä olen saanut linnuista kyllikseni, poikani sen sijaan ei. :D Taidan ostaa 9-vuotiaalle oman suihkugeelin ja shampoon!

  VastaaPoista
 2. Mun kohta 10-vuotias poitsu on ollut ihan tympääntynyt lintukamaan jo pitkään, kun sitä tungetaan joka paikkaan. Mulla ei ole mielipidettä kun en ole törmännyt tuotteissa, joita tarvitsisin mihinkään.

  VastaaPoista
 3. Niin ja pesutuotteina se on käyttänyt jo ainakin puoltoista vuotta Palmoliven miestensarjaa :D

  VastaaPoista
 4. Tuota noin, valikoitko sinä ollenkaan ketä blogissasi mainostat? Ymmärrän toki, että ilmainen kama on kivaa ja silloin kun se on hyvää, kehut tulevat ihan aiheesta. Ymmärrän myös, että yksinhuoltajan tuloilla ilmainen tavara on selkeä taloudellinen helpotus. Mutta nyt täytyy sanoa, että pientä rajaa jo näin lukijana toivoisin. Luomukosmetiikkaihmiseksi profiloituneena bloggaajana, joka haluaa tyylillisesti kulkea omia polkujaan ja dissaa esim osaa lastenvaatemerkeistä laumasieluisina, ei kyllä kauheasti sovi imagoon hehkuttaa kahta todella ryöstöviljeltyä suomalaista brändiä jotka on vielä yhdistetty runnomalla harvinaisen mauttomasti. Vaikea kuvitella ketään aikuista naista levittämässä naamaansa Angry Birds -rasvaa, vaikka kuinka olisi äiti. Uskoisin, että useimmat äidit haluavat pitää omat, aikuisille tarkoitetut tuotteensa. Ja uskoisin, että sinä mainostajana saisit Lumenelta nuo Angry Birds -geelit eniveis, vaikka et ihan noin överiksi tuotehehkutusta veisikään. Että nuo kulmaväritoiveet menevät jo ihan oikeasti kauas, kauas kornin puolelle.

  Visuaalisesti vaativan blogissa kun näistä mainostusjutuista keskusteltiin niin sanonpa saman kuin joku siellä kommenttilaatikossa: Mainostus tuntuisi paljon rehellisemmältä, jos bloggaaja ilmoittaisi suoraan, että tässä tulee nyt sitten maksettu mainos.

  VastaaPoista
 5. Tota, jos TÄMÄ ei nyt ole sitä blogissa mainostamista mainostamisen ja ilmaisen kaman vuoksi niin mikä sitten on? :O :O

  Tää ei vaan sovi tähän blogiin yhtään... Tai minnekään. En tajuu. Änkkärit oikeesti?!?

  VastaaPoista
 6. Hei, tää Angry birds juttu ei ollut mainos vaan luin aiheesta markkinointi ja mainonta-lehden verkkosivuilta :D Mä en ole saanut Lumenelta tällaisia tuotteita, tuskin kukaan on saanut. Ja jos nyt ihan suoraan sanon, niin mun kylpyhuone on täynnä ilmaisia tuotteita siitäkin huolimatta että jaan niitä kavereilleni viikoittain, joten pysyn kyllä kosmetiikassa ilman piilomainontaakin, kiitos vain.

  Se että käytän pääasiallisesti luonnonkosmetiikkaa ei tarkoita etteikö meillä olisi myös tavan tuotteita. Esimerkiksi meikit olen vaihtanut suurelta osin takaisin normikosmetiikkaan ihan laatusyistä. Jos taas ajattelet mua pelkkänä hippimamana, niin valoitan sen verran että mä olen ammatiltani tuottaja ja kiinnostunut juuri tämän kaltaisista yhteistöistä. Ehkä sinua harmittaa enemmän se, etten ole kanssasi samaa mieltä?

  VastaaPoista
 7. Jymyuutinen: meillä on angry birds pehmoeläinkin kotona! Oon syöny sellasta karkkiakin ja blogannut siitä! Sain fazerilta täytekakunkin :D

  Tämä mun blogi on ollut alusta pitäen media missä on esitelty mielenkiintoisia ilmiöitä lapsimaailmasta mikä tämä yhteistyö imho on. Ja mä kirjoitan just siitä mikä mua kiinnostaa, nyt ja jatkossakin. Maksetut mainokset, tuotteita vastaan tehdyt postaukset ja muut samaan kategoriaan kuuluvat jutut on merkitty selkeästi ettei pitäisi mennä väsyneemmälläkään äidillä ohi. Tässä postauksessa niitä ei ollut.

  VastaaPoista
 8. Meidän naapurin 9v on ainakin ihan intona linnuista! Mä ostin just taannoin AB possuheijastimen ja sain vaihdettua sen lapsenhoitoapuun :)

  VastaaPoista
 9. äh, mun viesti katosi jonnekkin! Mä olin eka ihan pihalla koko birds hommasta, mutta toi Rovion tapa toimia kiinnostaa mua kovasti. Nimenomaan se että ne aikoo oikeasti valloittaa koko maailman tolla jutulla tuntuu hullulle, mutta samalla mahtavalle. Suomessa pitäs aina piipertää pienesti ja pyydellä anteeksi ja sille toi on niin hyvää vaihtelua. ja mähän tykkään kyllä unikkokuosistakin, et oon aika otollinen tällaselle maailman kuvioittamiselle :D

  VastaaPoista
 10. Okei. Ihmettelen sit viel enemmän.

  VastaaPoista
 11. Siis mitä? Että mä kirjoitan ilman maksua jostain jännästä jutusta mikä liippaa läheltä mun aihepiiriä, mikä on äitiys ja lapset. Mikä tässä nyt on niin mullistavaa?

  VastaaPoista
 12. Rauhoitu nyt vähän, yritä kestää kritiikkiä ees jonkin asteisesti. Hyökkäät aina kuin yleinen syyttäjä jos joku on sun kans eri mieltä.

  Mä en tajuu änkkärifanitusta yhtään ja musta toi yhteistyökuvio on älyttömin ikinä. Oon pitänyt sua valveutuneena, mut emmä nyt kyl tällästä sulta odottanut iki kuuna päivänä.

  Tsemii blogillesi, on ollut paljon hyviäkin juttuja, mut lukija palautteena voin sanoa et en mä kyl tätä blogia jaksa enää seurata.

  VastaaPoista
 13. Okei, sun mielestä Angry birdsit ei oo valveutunutta ja nyt suutut bloggarille, että hän bloggaa aiheesta mikä ei sua kiinnosta. Very well, kaikkia ei voi miellyttää.

  VastaaPoista
 14. Sä olet kyllä one of a kind ommis. Mult ei mee pata jumiin blogien takia, mut lukemisen lopetan, jos taso laskee tälläseksi. Siul oikeesti oli tosi hyvii juttui aiemmin, mut en tiiä sit mitä tapahtu muutama kuukausi sitten, kun tää muuttu. Tää änkkärijuttu oli vaan tosi outo ja ehkä se semmonen kohta, et tää blogi ei vaan tavoita mua lukijana. Musta muutenkin tuntuu, et jos jota kuta tää harmittaa, niin siuta. Emmä pahalla tätä sanonu, ihan palautteena.

  VastaaPoista
 15. :D Mahtavaa kommentointia. Birdsit ei ole munkaan teekuppi, mutta en silti noin suutu, jos joku pitää niistä. Toi on niin läppä, että lopettaa blogin lukemisen, ha ha ha.

  VastaaPoista
 16. Mä oon ihmetelly myös sitä, että miks mua ei ärsytä angry birdsit. Kun kaiken logiikan mukaan kaikki tuollainen krääsä pitäis ärsyttää. En mä nyt niitä satasella fanitakaan, mut ei ärsytä. Musta on toisaalta hienoa, että joku brändi suomessa on onnistunut tuotteistamaan itsensä noin hyvin. Ymmärrän kyllä, että nää tulee monella jo korvista ulos..

  Maum-kommentoijalle pakko todeta, että Mutsin kommentointi on aika asiallista verrattuna omaasi. Jokainen keskusteluanne lukeva näkee varsin selkeästi, kumpi menee henkilökohtaisuuksiin ja kumpi ei.

  VastaaPoista
 17. Ihmiset? Kai sitä nyt omassa blogissa kirjoitetaan mistä halutaan. Kannattaa kokeilla itsekin. Ja miettiä, millaista olisi saada vastaavanlaisia kommentteja?

  VastaaPoista
 18. Mulla on täysin sama juttu! En selkeästi ole kohderyhmää, kuten noista muutamista närkästyneistä kommenteista huomaa, mutta musta noissa linnuissa on jotain symppistä, tai oikeastaan siinä Rovion asenteessa, että halutaan kaikki. Silti noi tuotteet on tosi laadukkaita, ei niitä oikeuksia ole samoin myyty silmät kiinni kuin vaikka oikeuksia muumituotteisiin.

  Maum ei varmaan enää kommentoi tähän, kun hän lopetti juuri lukemisen :)

  VastaaPoista
 19. Kyse on nyt kuitenkin elämää suuremmasta asiasta kuten ...angry birds ;) kuten tuossa tekstissä kirjoitin, nämä jakaa mielipiteitä.

  VastaaPoista
 20. Minä en nyt ymmärrä, miten tämä aihe aiheutti tällaisen kalapaliikin täällä kommenttiboksissa ollenkaan. Minulle tämä aihe ei kolisuttele mitään kohtaa, siis ei kiinnosta, mutta ei ärsytäkään sen kummemmin. Mitä tuohon keskusteluun tulee (joka mun mielestä on kiinnostava sen sijaan heheee) niin ei tuo, Maum, niin minusta sanonut, ettei halua lukea blogia Angry Birds -fanituksen vuoksi, vaan siksi, että ei ole pitänyt viime aikojen jutuista ylipäätään ja tämä aihe nyt sitten oli "höyhen katkaisi kamelinselän" tyyppinen. Toisaalta en näe Oi mutsi mutsinkaan vastauksia vihaisina, tai miten tuossa nyt väitettiin, vaan enemmän sellaisena keskusteluna aiheesta. En sitten tiedä, no joka tapauksessa, itse aiheeseen ei tosiaan ole tämän enempää asiaa.

  Asiasta kukkaruukkuun, olisi mukavaa, jos kirjoittaisit enemmän lapsen kehityksestä ja sellaisesta. Kiinnostaisi tietää itsekin reilu vuosikkaan äitinä ajatuksiasi. Olen tykännyt tosi paljon lastenvaatejutuista! :)

  VastaaPoista
 21. Kyl mä tähän voin vielä kommentoida. Hieman huonosti ilmaisin itteeni, sori vaan. Ei ollu tarkoitus ketään loukata. Laitoin lukijapalautteen et aiheet muuttuneet niin mainosvoittoisiksi et miut lukijana etäännyttää. Luulin et se vois siuta ommis kiinnostaa, mut väärässä olin. Ja tottahan se on, jokainen blogissaan kirjoittaa mistä tykkää ja me lukijat sitten valikoidaan sen mukaan. Olis pitäny jättää sanomatta kritiikki ja vaan olla lukematta blogia jatkossa. Pahoittelen kun olin niin monen mielestä asiaton!

  VastaaPoista
 22. Pidän postaustoiveen mielessä! Tosin nyt ei ole ollut pitkään aikaan sellaista fiilistä, että jaksaisi kirjoittaa lapsen kehityksestä, en ole oikeastaan koskaan ollut itse kiinnostunut jakamaan sellaisia asioita kuin lähimpien kanssa. Yleensähän postaukset menee muutenkin sykleissä, joskus kiinnostaa joku asia ja sitten toinen. Nyt mulla on oikeastaan aika itsekäs kausi meneillään, vauvavuosi on takana ja kuten pari postausta sitten kirjoitin, blogi tulee muuttumaan varmasti enemmän minä ja muu maailma-henkiseksi, koska mä kaipaan niitä juttuja elämääni.

  VastaaPoista
 23. Tiedätkö, mä katsoin tuolta blogini ohjauspaneelista että sun ip-osoitteesta on lähetetty ennenkin tän kaltaisia viestejä eri nimimerkeillä. Osa ystävällisiä, osa ei niinkään. Mietin vain, että onkohan sun harrastus kommentoida blogitekstejä ärhäkkäästi eri nimillä? Vai lieneekö sattumaa?

  VastaaPoista
 24. Mitä toi tarkoittaa toi ip ja miten jonkun muun kommentit olis mun? Anteeks mut en ymmärrä tätä kieltä.mut mie oon käyttäny nyt yhtä julkistakonetta pari viimesintä päivää. Siis en henkilökohtaista konettakun miulla on tällä hetkellä kone huollossa (siitä meni joku mikä lie kovalevyn tapanen). En osaa siis sanoa jostain muista kommenteista.voisko se olla ettei ole kone mun oma vai miten tää menee?ja hei anteeksnyt että suututin sut. Tulee jo kamala olo kun jotenkin tuntuu tämä paisuvan ihan kummalliseksi.

  VastaaPoista
 25. Niinnytmuutenkäytänpuhelinta.seonmulleseyleisin,kunluenblogejasängyssätaimatkalla!

  VastaaPoista
 26. hei, etsä oo mua suututtanut. Mun mielestä ihmiset saa olla eri mieltä asioista, jopa angry birdseistä.

  Mutta siis yleensä yhdessä tietokoneessa on yksi ip-osoite, millä sen koneen pystyy jäljittämään. lisää infoa täältä http://fi.wikipedia.org/wiki/IP-osoite

  Nyt on vain niin, että tässäkin kommenttiketjussa on tullut samaan aikaan samasta ip-osoitteesta viestejä, eli jos sinä käytät julkista konetta, joku muu käyttää sun välissä samaa konetta ja lähettää eri nimellä kommentteja tähän ketjuun. Toki se voi olla mahdollista ja joskus ip-osootteita voi olla samoja vaikka saman firman koneilla, mutta todennäköisyys on aika pieni.

  En mä ole ottamassa selvää kuka tän ip:n takana oikeasti on, mutta varmaan ihan hyvä muidenkin tietää, että yhdellä klikkauksella näen kaikki samasta osoitteesta tulleet kommentit vaikka nimimerkki muuttuisikin.

  Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
 27. Mä olin pitkään neutraali tuon Angry Birds hypetyksen suhteen, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa nyppiä, kun kaikkien pitää saada yhteistyö ja kuvien käyttöoikeus. Onhan se hienoa joo, mutta mä en jaksa uskoa että Roviosta tulisi uutta Nokiaa, niinkuin joskus hehkutettiin. Ei ainakaan näin kotimaan markkinoille keskittymällä.

  VastaaPoista
 28. haha, sun blogin yks ehdottomasti hyvä puoli on tää mahtavan viihdyttävä kommenttidraama :D ihanaa, että ihmiset jaksaa nähdä vaivaa! mutta itse postauksesta, minua ei ärsyttänyt se. eikä mua ärsytä linnutkaan. se peli on ihan kiva joskus. ehkä olen vähän hampaaton mutsi. ip-osoite on jännä juttu, minustakin. hauska sattuma, että sulle on tullut joltain tietyltä julkiselta koneelta paljon kritiikkiä. se on varmaan jonkun kirjaston tms. yleinen kritiikkikone, joka vetää kriitikoita puoleensa. Kritiikki on kyllä tosi jees, mutta tekisi silti vähän mieli lainata Sibeliuksen Jannea: "Älkää kiinnittäkö huomiota mitä kriitikot sanovat, kriitikoille ei ole koskaan pystytetty yhtään patsasta."

  VastaaPoista
 29. Haha, elämää suurempi Angry Birds x-D

  VastaaPoista
 30. Meillä tuo brändi ei uppoa keneenkään, mutta Rovion asennetta ihailen aivan varauksetta. Tyyppien tapa tehdä omaa juttuaan ja uskoa siihen on jotakin niin epätyypillistä Suomessa, että jo siksi koko firma on äärimmäisen kiinnostava. Ja se rohkeus yhdistää kännykkäpelin hahmoja vaikkapa nyt laatukosmetiikkaan! Ajatus on niin absurdi, että se on kertakaikkiaan hauska!

  Meidän naapurin mummo pelaa peliä lapsenlapsensa kanssa. Ikäeroa on se 60 vuotta, mutta yhteinen mielenkiinnon kohde löytyy. Kyllä siinä jotakin tosi hienoa on.

  VastaaPoista
 31. Mielipiteitä on monia. Mutta yleisellä tasolla sanon,että Suomessa on vaikea menestyä koska aina vaan haukutaan a lytätään.

  Kimi Räikkösestäkin on varmaan enempi haukuttu sen puhetyylin takia kuin kehuttu ajotaidoista.Ahtisaarikin on kuuluisampi koostaan ja kävelytyylistään,kun työstään. Ulkomailla uran tehnyt malli on ylimielinen ja koppava kun ei koti-Suomi riitä . Unikko on nolo ja lähiö.Ja miksi ihmeessä meidän verorahoja käytetään johonkin urheilun tukemiseen,häh?! ;)

  Mistä kiikastaa en tajua. Keneltä on pois toisten menestys. Itse mielellään tukee suomalaista yrittämistä. Roviokin työllistää suomessa ison joukon suomalaisia samaan aikaan kun esim. Nokiat yms irtisanoo porukkaa. Se on positiivista se:)!

  VastaaPoista
 32. Moi! Täällä meillä on ainakin yksi pikkupoika, jolle uppoaa ihan kaikki Angy Birds-kama eikä siinä mun mielestä ole mitään pahaa. Mieluummin niitä kuin Spidermaneja. Ja minustakin on hyvä, että nämä kosmetiikat tekee joku luotettava ja suomalainen yritys.

  Suomalaisena voitais kyllä tosiaan olla ylpeitä tästäkin Angry birds-jutusta hieman enemmän. Jos olette esim. Pinterestissä, niin hakekaapa kuvia aiheesta: on meinaa valloittanut kyllä koko maailman. Sieltä löytyy jos jonkinlaista viritystä aiheesta: Angry Bird-teemasynttäriä, itse tehtyjä pelejä, Halloween-asuja, teeman mukaisia lounaseväitä ja vaikka mitä! Ei nyt ihan tarvitse olla niin ryppyotsaista tämä touhu, että vallan jättää blogin lukematta kun siellä kehutaan Angry Birds-tuotteita.

  T.Hansu

  VastaaPoista
 33. Mun mielestä äkäiset linnut on ihan ok juttu. Toki niitä alkaa tulla vähän joka tuutista, mutta jostain syystä ne eivät mua ärsytä sen kummemmin. Meidän likoilla on jotain pikku juttuja niistä kotona ja lahjaksi on ostettu sit vaikka mitä.

  Mun mielestä toi Lumene yhteistyö on hauska, luin siitä jo jokuaika sitten ja kyllä voisin kuvitella käyttäväni noista jotain, koska Lumenella on laadukkaat tuotteet, enkä usko, että ne siitä huononevat, vaikka niihin linnun kuva lätkäistiinkin :).

  Tämä täällä boksissa käyty keskustelu mua hieman hämmästytti, jopa minä tajusin heti sun tekstistä, että se oli kirjoitettu vain asiasta asian vuoksi eikä kyse ole mistään yhteistyömainoksesta... välillä joutuu kyllä hieman ihmettelemään kanssaihmisten reaktioita. No, jokaisella tapansa ja oikeus mielipiteisiinsä, mutta kohteliasta olisi myös kuunnella ja ymmärtää myös vastaukset joita kritiikkiin blogin pitäjän suunnalta annetaan. Jos kerran sanotaan, että ei, kyseessä ei ole mainos, en ole saanut ilmaisia tuotteita, niin ei muuta kun uutta samansuuntaista syytöstä kehiin. En aina vaan ymmärrä...

  VastaaPoista
 34. Terve! Oon pitkäaikainen lukija mutt ekan kerran kommentoija. Oli pakko kun aihe on niiiiin hyvä :)

  Ite oon ihan angry birds hullu. En omista yhtään tuotetta vielä mutta musta on ihanaa kun vihdoinkin suomesta tulee tälläinen brändi jota myydään maailmalle. Ite asun Aasissa ja kaikki paikat on sitä täynnä. Ihanaaaa!!!

  Hauskinta musta tässä jutussa on sellainen asenne että ihminen sain tykätä vain yhdestä jutusta kerrallaan. Jos oot eko et saa kattoakaan mihinkään kaupalliseen päin. Jos oot kaupallisen rojun perään et saa vilkaistakaan ekoon. Miks me ei voida sekoittaa sitä ja tätä. Ja just siks tykkään tästä blogista. Ei liian kaupallinen ei liian äiti amma :)
  Ja aina voi painaa marked as read

  VastaaPoista
 35. Kiitos infosta ip-osoitteista. Mä kyselin yhdelt nörttikamulta tuota, mut se sanoi, ettei ne ip-ossat ole koneelle vaan yhteydelle ja muuttuu usein. Ja ettei niit voi yksityishenkilö jäljittää nimelle oikein mitenkää. Mut kuten sanottua, en osaa sit sanoo nuista jostain muista kommenteista mitään, eikä tähän ip-asiaankaan liene tulossa selvyyttä. Harmi, että aiheutti nyt tämmöse, et jo alkaa selvitellä kuka kommentoi, vaikka oli kyse vaan yhen ihmisen mielipiteestä. Jännä, miten blogeis ei saa kritiikkiä antaa, kun sitten on kirjottaja itse ja useat lukijat vastassa. Ilmiö on tuttu kyllä kun oon blogeja pitkään lukenu. Siks en yleensä kommentoikaan kuin hyviä asioita kun se on sitten tämmöstä ollu muissakin blogeissa mitä oon seurannu. Siis ei omat kriittiset kommentit vaan kenen vaan joista oon huomannu seuraavan aina sotkua. Poistun nyt paikalta sotkemasta, kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 36. En voisi olla enempää samaa mieltä Laura.J:n kanssa!

  VastaaPoista
 37. Siis voin kertoa omasta puolestani et oon suht ärsyyntynyt Angry Birds -hypetyksestä, ehkä eniten ärsyyntynyt olin ennen kuin olin ees kyseistä peliä pelannut. Mut ärsyynnyn edelleen. Ei se mua silti saa blogin seuraamisesta luopumaan. En vaan tajua miks pitää valloittaa maailma jollain typerillä linnuilla. En myöskään tajua nykymeininkiä, että joku pelinluojafirma onkin yhtäkkiä mukana kosmetiikassa tai painaa jotain tyhjäpäisiä vaivakirjoja (siis oikeesti polttaisin roviolla jos meille joku sellasen kantais). En tajua et nykyään joku vaikkapa hiton autonvalmistaja ostaa jonkun jäätelöpuljun. Noin keksittynä esimerkkinä. Siis kai se on jotain kehittynyttä markkinatalousshaissee jota mun luolanaisen maalaiset aivoni ei pysty hyväksymään, mut musta tollanen touhu on vastenmielistä kaikenkaikkiaan. Kyse on enää vaan rahasta ja omistussuhteista. Äh, mulla oli vaan tylsää, ja aattelin kommentoida, koska mullakin on _mielipide_ tästä asiasta, mut tekstistä tais tulla kauheen paatoksellista taas kerran. Mutta menköön.

  VastaaPoista
 38. ööööööö vaivakirja=VAUVAkirja, heh, kiva freudilainen typo :D

  VastaaPoista
 39. Pakko kommentoida, että olin joku puolitoista vuotta sitten peliaiheisella luennolla, jossa oli puhumassa myös Rovion Peter Vesterbacka. Harvoinpa olen kenenkään kuullut uskovan ja panostavan niin paljon ideaansa! Kunnioitettavaa, oikeasti, vaikka se tyypin hypetys silloin vielä vähän kornilta tuntuikin (vaan arvatkaapa tuntuuko enää).

  Vesterbacka kertoi esim., että Angry Birdsistä lähdettiin heti alkujaan luomaan brändi, ei pelkkää peliä. Peli tehtiin aluksi (tutkimalla mm., millaiset pelit ovat saavuttaneet suosiotaan maailmalla) ja siitä lähdettiin aika saman tien laajentamaan kaikkeen mahdolliseen muuhunkin. Tavoitteena oli muistaakseni, että AB olisi jossain vaiheessa tunnetumpi kuin Hello Kitty.

  Ne keitä joka puolelta pursuava AB ärsyttää, miettikääs siltä kantilta, että kerrankin Suomessa on tehty jotakin sillä asenteella, että nyt mennään eikä meinata! Ei se ole keneltäkään pois, että AB tekee diilejä vaikka vähän joka suuntaan (no okei, ehkä niiltä vanhemmilta, jotka joutuvat kaiken sen krääsän lapsilleen ostamaan, mutta se on jo toinen tarina). AB alkaa olla suomalaisille kansallisestikin jo aika iso juttu, miksei siitä osata iloita? Brändi mielestäni on jo sillä listalla, joka luetellaan kun joku ulkomaalainen kysyy, että mistäs olet, ai Suomesta, mitäs muuta sieltä tuleekaan kuin Mika Häkkinen, Nokia ja joulupukki....

  Ymmärrän siis mutsin tuottaja-näkökulma-kiinnostuksen! Ja ihailen Rovion rohkeata tapaa levittää "AB-sanomaa" ympäri maailman.

  VastaaPoista
 40. Heh, se voi olla ettei Rovio edes haluaisi olla Nokian paikalla ;)

  VastaaPoista
 41. Niin, se on varmaan kirjaston yleiseltä koneelta tosiaan tullut nämä viestit, kun sama osoite on. Hieman tuo eilisiltaisenkin kommentin aika hämää, mutta voihan se olla, että jossain kirjastossa on aukiolo vuorokauden ympäri.

  VastaaPoista
 42. Mulla on aikalailla sama ajatus. En ole pelannut koko peliä kuin muutamia kertoja, mutta tolla asenteella ja pyrkimyksellä maailma valloitetaan.

  VastaaPoista
 43. Komppaan! Suomessa pitäisi toimia kuin Ivana Helsinki, pitää merkki matalana ja läpilyönnin hetkellä muuttaa jenkkeihin opiskelemaan jotain pienen piirin juttua. Se se vasta uskottavaa on. Ja rahaa, sitä ei saisi tehdä, mutta työtä olis tietty kiva saada kaikille.

  VastaaPoista
 44. Niinpä niin! Muakaan ei itsessään ne linnut tai se peli kiinnosta, kuin se ilmiö minkä he ovat saaneet aikaan. Tämä myös nostaa Suomikuvaa maailmalla, tästä meidät nykyään tunnetaan mutta sehän on väärin se :D

  VastaaPoista
 45. Meillä on maailma täynnä Hello Kittyä ja snoopya ja muuta, se on ilmiö mihin me ei mahdeta mitään. Siski on kiva, että nyt maailma on täynnä (ihan oikeasti, se on hullua mutta noin voi sanoa) suomalaisen yrityksen lintuja. Kiitos myös muusta palautteesta!

  VastaaPoista
 46. Nyt ihan oikeasti lue mitä kirjoitan.

  Me kumpikin tiedetään mitä kommentteja sun koneelta on tähän blogiin lähtenyt, lopeta ajoissa tuo höpötys ja mieti mikä saa sut ylipäätään jatkamaan tätä keskustelua. Jos blogini on ollut sulle tärkeä, helpompi tapa osoittaa kiinnostus tiettyihin aiheisiin on kommentoida jotain positiivista niihin juttuihin, ei haukkua bloggaria ja uhkailla blogin lukemisen lopettamista. Me kumpikin tiedetään, ettet sä sitä tee, koska olet ärsyyntynyt muhun ja sulle tulee jotenkin hyvä mieli kun saat purkaa ärsyyntymistäsi.

  Mutta ihan turhaa sä selität näitä juttujas, mä en usko noihin selityksiin, kukaan lukija ei usko niihin etkä usko sinäkään.

  VastaaPoista
 47. Mut mieti hei, AB:lla on sentään peli. Mitä hellokittyllä on? ei edes suuta :D

  VastaaPoista
 48. Hahah, no totta tuokin. En kyllä jaksa Hello Kittyjäkään, varsinkaan nyt tyttölapsen äitinä kun niillä kuorrutettuja pinkkejä ällötyksiä tursuaa sukulaisten tyrkyttämistä lahjapussukoista ihan liian usein. Noi birdsit on silti vielä ärsyttävämpiä jotenkin. Annoying Birds. Kai sitä vois energiansa käyttää silti paremminkin kuin ärsyyntyä moisista.

  VastaaPoista
 49. Asiaa! :) Suomalaisten olis paras vaan olla keksimättä mitään sen suurempaa (joku lääke johonkin parantavaan sairauteen ois ehkä mainitsemisen arvoinen, sehän ei ole tällaista hömppää), tai ainakaan olla menestymättä, tai menestyä hiljaa jossain nurkan takana. Kateus ja mollaaminen täällä osataan välillä liiankin ammattimaisesti, miksi se tosiaan tuntuu olevan itseltä pois jos joku muu menestyy? Toivon et tää meidän yhteiskunta muuttuu joskus terveemmällä tavalla ylpeäksi (yleinen ylpeys ja ylemmyydentunne kuitenkin tunnutaan osaavan), jotta on paremmin tilaa mm. tämänkaltaisille innovaatioille! :)

  Menipä nyt...no joo! :D Voi syntyjä syviä!

  VastaaPoista
 50. ..."parantavaan sairauteen"...

  VastaaPoista
 51. Mua noi vähän ärsyttää kyllä. Jotenkin birdsien visuaalinen ilme on alkanut jo kyllästyttää, enkä muutenkaan tykkää siitä, että ihmisiä kannustetaan ostamaan vaikka mitä krääsää jonkun hellokittyn tai angrybirdsin takia, huolimatta siitä onko kyseiselle tuotteelle oikeesti tarvetta vai ei. Erityisesti tällainen mainonta nyppii, kun se kohdistetaan alaikäisiin, jotka on niin helposti johdateltavissa. Toisaalta oon kyllä ihan iloinen AB:n menestystä, ja kai tuo niiden kaikkialle tunkeva maailmanvalloitustaktiikka on ihan nerokas, ja minä kulutuksen vastustuksineni vanhanaikainen. Mutta tästä AB+Lumene-hommasta luin ihan mielelläni blogistasi, vaikken mikään AB-fani olekaan.

  VastaaPoista
 52. No kylläpäs oli tunteita nostattava postaus! :D Mä en kauheasti innostu Angry Birds -jutuista, ei oikein niiden visuaalinen ilme ole mun makuuni. Mutta olen myös ihaillut Rovion röyhkeää maailmanvalloitusta ja myös sitä, että pääosin AB-tuotteet vaikuttavat olevan ihan laadukkaita. Ja minäkin olin pienen alkuhämmennyksen jälkeen melkein innoissani tästä Lumene-yhteistyöstä! Tuotteet ovat varmasti ihan peruslaadukkaita ja AB:t iskevät varmaankin sellaiseen kohderyhmään, jolle ei ihan hirveästi kosmetiikkatuotteita ole tarjolla. En välttämättä itse noita ole edes kokeilemassa, ehkä korkeintaan käsivoidetta. :)

  VastaaPoista
 53. Mä olin ihan varma että täällä on kilpailu, niin paljon viestejä oli tullut.
  Pettymys oli suuri kun täällä vaan mollataan mutsia. Höh !
  Ab on upea juttu, saksalaisen ystävän kaikki ystävät tietävät ab tulee Suomesta. Olkaamme ylpeä tästä. Ne tietävät ennestään suomalaisten alkoholitavoista, joten eiköhän tämä ole se parempi mainos meistä ?

  VastaaPoista
 54. Ihania! Täytyy kyllä kipaista ostamaan kun nää tulee kauppoihin! Mun mies on hulluna angry birdseihin (kehtaanks mä ees myöntää?:D) ja se varmaan hullaantuis jos löytäis kylppäristä lintukaverit. :P

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images