Yksivuotiaan puuleluja

Kävin tänään täsmäostoksilla Ombrellinossa. Haussa oli lahjaksi menevä Lifefactoryn pullo , omiin Lifefactoryn pikkupulloihin nokkamukikork...

Kävin tänään täsmäostoksilla Ombrellinossa. Haussa oli lahjaksi menevä Lifefactoryn pullo, omiin Lifefactoryn pikkupulloihin nokkamukikorkkeja ja nuppipalapeli. Kaikki löytyi ja olisi löytynyt paljon muutakin, mutta ei makeaa mahan täydeltä.

Täydellisen nuppipalapelin löytymisestä olen todella iloinen, sillä sellaista on ollut hankala löytää. Haastetta ei saisi olla liikaa ja kuvioiden pitäisi upota paikoilleen helposti. Kid O - merkin palapelin puiset palaset ovat kaikki saman mallisia nelikulmioita, jujuna on laittaa palaset kokojärjestykseen. Pienimmät palaset kuitenkin menevät isompiinkin koloihin, eli pettymyksiltä on helppo välttyä. Näyttääkin kivalle:

Nuppipalapelin lisäksi meillä leikitään toisellakin palikkalelulla, Jukka-tuotteen askareella. Se on tosi hyvä lelu, mitä suosittelen kyllä jokaiselle 1-vuotiaalle, vaikka välillä meneekin kriisin puolelle sen sinisen palikan kanssa. Meidän oma on kirpparilta, mutta huomasin askaretta olevan myös Ombrellinon hyllyssä, vaikka nettisivuilla ei kumpaakaan näistä leluista näy. Jos kuitenkin kiinnostuit niin Ombrellinon Paolaan kannattaa ottaa yhteyttä, varmasti pystyy postittamaan kauemmaskin.

Hintaa kysytään kuitenkin niin nuppipalapeli maksoi 24 euroa, mutta askareen hintaa en huomannut katsoa. Mukavan yksinkertaisia "vanhan ajan" puuleluja kumpikin, kestää lapselta toiselle aivan varmasti (kunhan palaset pysyvät tallessa).

31 kommenttia

 1. Tyyriitä mielestäni, vaikka todella kauniita kaikki. Itse en vaan pystyisi laittamaan noin isoa summaa pulloihin ja nuppipalapeliin, vaikka olen jo työssäkäyvä mutsi. Tai olisi varmaan, mutta rahan suuntaamista on pakko miettiä, jos sitä esim. haluaa laittaa syrjään pahan päivän varalle tms. ja silloin juuri tällaiset kalliimmmat (vaikkakin superihkut) tuotteet jäävät ostamatta. Kestävää kun saa edullisemminkin. Joskus myös ihan yhtä kivoja juttuja, onneks!

  Ombrellino on kyl ihana kauppa! Onko sulla joku diili suosittuna bloggaajana sinne, että saat tuotteet halvemmalla mainostusta vastaan tms.? Se helpottas mun mieltä hehheee, koska itsellä ei ihanuuksiin ole varaa. :D Pitäsköhän perustaa blogi?!

  VastaaPoista
 2. Heh, ei ole mitään alennusmyyntiä. Tuo nuppipalapeli oli sellainen, mistä tiesin lapsen innostuvan ja koska maksoin Jukka-tuotteen askareesta kirppiksellä 3 euroa lisäpalasineen, oli musta ihan hyvä ostaa lapsen ikätasoa vastaava lelu 24 eurolla. Ei noita leluja joka päivä ostella.

  Lasipullo tuli tosiaan lahjaksi sitä halunneelle ja nokkamukikorkit ovat life factory tuttipullojen siirtämiseksi isommalle lapselle. Niinhän sitä säästöä tulee, jos kierrättää vanhaa tavaraa ikävuosien mukaan, kuten noi pullot jotka toimivat vauvasta kouluikään, ei niitäkään joka vuosi tarvi uusia hankkia. Ja olenhan mäkin töissä.

  Mä hankin mieluummin kerralla hyvää, kuin hankin useita vähän sinnepäin-tuotteita.

  VastaaPoista
 3. Kun miettii paljonko nykyiset muoviset trendilelut maksaa, ei tuollainen taatusti toimiva ja mielenkiintoinen peruslelu saisi maksaa mitään. Jos siinä olisi muovia ja Angry birdsin kuva sekä patterit, siitä voisi pyytää tuplasti eikä kukaan kyseenalaistaisi asiaa.

  Meilläkin on askare, uutena ostettu, ja jokaisen euron arvoinen kuten varmasti tuo hieno nuppipalapelikin. Ja 3 euron askare, LÖYTÖ!

  VastaaPoista
 4. Vähän samat ajatukset mullakin. Meillä on pelkästään tuollaisia perusleluja ja suurin osa kierrätettyinä hankittuina. Olisi tietenkin eri asia hankkia viikoittain uusia juttuja, silloin ei kävisi mielessä satsata, mutta yritän opettaa siihen ettei tavaraa tarvi liikaa kunhan se on toimivaa.

  Tuo askare tuli vastaan jo melkein vuosi sitten, hyvä oli hankinta kyllä ja sekin jokaisen euron arvoinen ;)

  VastaaPoista
 5. Oma tytär sai tuollaisen sinisen, missä palaset olivat eri mittaisia. Sillä leikittiin pitkään ja hartaasti, joten ei huono ostos ollenkaan. Olen kanssasi samaa mieltä, että hyvistä perusleluista kannattaa maksaa, sillä säästöä on sekin että lelulla on pitkä käyttöikä ja hyvä toimivuus. Mitä monilla muotileluilla ei valitettavasti ole.

  VastaaPoista
 6. onpa kivan näköinen tuo palapeli!
  tarvis varmaan suunnitella tässä lähiaikoina joku reissu etelään päin, ombrellinolla ei tainnut olla mitään nettikauppaa? eiku onhan, tuostahan siihen pääsee suoraan sun linkistä :D
  ..mulla olis kyllä kaikkea muutakin himotusta pääkaupunkiseudun putiikeista joita ei täältä löydy, joten ehkä sellainen reissu olis kuitenkin paikallaan!

  VastaaPoista
 7. Näyttääpä tuo nuppipalapeli hyvältä, vaan toistaiseksi jää hintansa puolesta kauppaan, muutenkin ostan mielummin lelut käytettynä. Eikä näin hoitovapaalle tiputtua liikaa tuota rahaa ole.. Pitäs kai alkaa myymään niitä mitä ei enää tarvita, sain rahaa (ja tilaa) ostella uutta tilalle :)

  Askareen löysin minäkin kirpparilta, taisi olla 5e. Ostin tuo askareen jo ennen pojan syntymää, mutta eipä tuo miksikään mennyt kaapissa odotellessa :) Nyt tuolla leikitäänkin jo vaikka poika onkin vasta 10kk, näin aluksi luukku avataan jotta palikka saadaan laatikkoon, joskus äidin neuvosta joku jo menee reijästäänkin, mutta usein on helpompaa laittaa luukista. Ehkä tuo joskus vielä oppii, vielä ei ole kiirettä.

  VastaaPoista
 8. Sellainenkin oli hyllyssä :) Tuo on ihan mahtava palapeli, kun noin pieni hahmottaa asioita eri tavoin kuin aikuinen. Toinen (3 euroa tigerista) nuppipalapelimme, missä on erilaisia maatilaneläimiä ei kiinnosta oikeastaan ollenkaan, mutta tuo oli heti hitti. Vastaa siis täysin iän mukaista kiinnostusta.

  VastaaPoista
 9. Kyllä Ombrellinolla tosiaan on nettipuotikin, mutta sieltä ei valitettavasti saa kaikkea mitä kaupasta. Kävin viimeksi noin puoli vuotta sitten liikkeessä ja silloin huomasin noi palapelit.

  Tervetuloa vain Helsinkiin!

  VastaaPoista
 10. Joo, kannattaa todellakin myydä käyttämättömät pois! Mä just sain sen talvihaalarinkin myytyä, niin voi joskus satsatakin leluun. Tosin en ehkä ihan ymmärrä tätä hinnan kauhistelua, kun esim toi joka kodista löytyvä askare maksaa selkeästi enemmän eikä se ole kyllä yhtään kehittävämpi, paljon isompi vain.

  Ehkä mulla sitten on erilainen ajatusmaailma millaisesta lelusta maksan ja mikä jää kauppaan/kirpparille. Monet ei hanki lapsille kirjojakaan kun ne maksaa, kun taas meillä nekin on hankittu monet uutena ja silti niitä saa pureksia ja touhottaa niiden kanssa :) Kun ei hanki paljon, voi hankkia hyvää.

  VastaaPoista
 11. Laitoin huvikseni nettihakuun nuppipalapelit ja en löytänyt yhtään vastaavaa nuppipalapeliä Suomesta. Kaikki oli eläimiä, autoja jne jne. Tuohan on hyvä leikkikalu, opettaa palojen laittamisen lisäksi sävyeroja isompana ja kokoerot myös. Jos ei lapsi olisi jo esikoulussa, tilaisin tuon heti. T. Mia

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva tuollainen nuppipalapeli :) Meidän neitikin voisi tuosta tykätä, kunhan ikää vain tulee hieman lisää.

  Me ollaan saatu aika paljon leluja sukulaisilta ja tutuilta eli kovinkaan paljoa ei ole tarvinnut leluja ostella. Myös Askare saatiin ilmaiseksi ja se onkin ollut jo hurjan suosittu meillä, vaikkei sen idea olekaan ihan vielä selvillä :D

  VastaaPoista
 13. Minä ostin hyvin vähän leluja, edes kirpparilta. Nyt meidän 5v ja 4v ovat innostuneet lego friends-sarjasta ja niitä olen antanut ostaa muutaman paketin. Ylipäätänsä kehittävät ja monipuoliset lelut ovat ne, joita suostun hankkimaan. Tietysti joskus jotain "turhaa", muistaahan sen itsekin miten lapsena kaikki kiinnosti :)

  Meillä ei tarvitse tapella leluhyllyillä (tosin tähän pakko todeta, että kun temperamenttiset neitit ovat saavuttaneet jo "tämän iän" niin muutaman kerran on mököttävä lapsi lähtenyt mukaan leluosastolta), aina kun on aikaa niin sanon lapsille että haluatteko mennä kattomaan leluosastoa? Sama juttu lehtien kanssa. Olen kokenut tämän toimivaksi, näin he saavat purkaa kiinnostuksen niitä tuotteita kohtaan mutta ymmärtävät, että useimmiten se tutkiminenkin kaupassa riittää.

  VastaaPoista
 14. Noiden puulelujen luulisi myös kestävän useamman lapsen leikkejä eli niitä voi laittaa eteenpäin. Muovilelut ja varsinkin ne, joissa on jotain mekanismia mukana, tuntuvat hajoavan herkemmin. Ja tuskin noin pienelle lapselle nyt ihan kamalasti leluja ostellaan - tai näin ainakin itse ajattelin tehdä.
  Sama juttu vaatteiden kanssa eli käytettynä voi hankkia halvalla perusvaatteita ja sitten voi satsata vaikka kenkiin.

  VastaaPoista
 15. nyt mä tahtoisin tuollaisen, mutta en mä kehtaa mennä tuonne kauppaan, kun ne tietää heti, että olen blogimainostuksen uhri. NOLOO. ÄH.

  VastaaPoista
 16. Nopeasti vastaan vain sulle, että noita palapelejä oli vain muutama hyllyssä, kannattaa olla nopea jos haluaa. Ombrellino on pieni perheyritys todella pienissä tiloissa eli varastotilaa ei ole järin, siksi tuotteita on aina rajoitettu erä. Eli jos noloudesta pääset, mene ihmeessä hakemaan nyt omasi ja kerro reippaasti terveisiä :) Tämä postaus ei ollut mainos vaan ihan tavallinen menin kauppaan ja ostin kivan jutut ilmoitus, joten et edes mainokseen sorru.

  VastaaPoista
 17. Pakko vielä sanoa, että itse asiassa askare on kehittävämpi kuin nuppipalapeli, koska siinä on sitä avaruudellista hahmottamista enemmän ja leikkimahdollisuuksia myös runsaammin. Ts. askareeseen tarvitaan enemmän taitoa kuin nuppipalapeliin, mutta molemmat puoltavat paikkaansa lapsen ensileluina! Mut joo, tää on tämmöstä pilkunnusasemista nyt, kivojahan noi molemmat on. Meillä ei tosin tuota askaretta ole, kun on toi FP:n paljon rumempi ja halvempi vastine, kuten yllä jo sanoinkin. Hyvin kelpoo lapselle.

  VastaaPoista
 18. joo, ehkä mä yritän ylittää itseni ja juosta tuonne puotiin palapeliostoksille. eikä olis edes eka kapitalistinen ansa eiku siis kivat jutut -ilmoitus, johon oon tän sun blogin myötä langennut eli tota niin, lisää näitä kauheita piilomainoksia vaan!

  VastaaPoista
 19. Missä nämä kehittävyydet on määritelty parhaimmasta huonompaan?

  VastaaPoista
 20. Juu, monet palapelit on aika hankalia 1v 2kk lapselle, joka ei hahmota lampaan muotoa, koska ei ole koskaan edes nähnyt lammasta. ympyrän, neliön ja muut se hoksaa helpommin.

  VastaaPoista
 21. Meillä on nyt uusi leikki, noiden palapelin palojen laittaminen askareen reiästä :D

  VastaaPoista
 22. Aika vähän tulee itsekin hankittua, en halua ostaa piristykseksi tai ku halvalla sai tms, vaan yleensä jos jotain hankin käytettynä tai uutena, oon tiennyt hankkivani sen jo jonkin aikaa. Askare, ksylofoni, kitara, legot on ollut sellaisia. Seuraavana hankitaan se rody pony, kunhan tasapaino vähän kasvaa.

  VastaaPoista
 23. Niinpä, ne kestää. Mulla on sama ajatus vaatteista, yleensä en satsaa mihinkään erikoisempaan mutta joskus hankkii kivempaa ja kalliimpaa. ei joka penniä tarvitse säästellä tai perustella, tuonkin palapelin hinta oli 24 euroa, ei esim 240 euroa.

  VastaaPoista
 24. Voit myös soittaa sinne, et laittavat odottamaan tiskin taakse, ei tarvi juosta ;) Tunnen myyjiä sen verran, että siellä ollaan todella ystävällisiä.

  VastaaPoista
 25. Nuo pinoutuvat kupit ois varmaan tosi hyviä. Mulla oli ajatuksena, et jos hankkii joskus pinoutuvan lelun, vois hankkia sellasesta kovasta pahvista tehdyt lootat, en ees oo nähnyt noita ennen. Tosin kaikkea kivaa ei ees tarvi saada, muksu käy kuitenkin päiväkodissa pari kertaa viikossa ja perhekerhossa mun kanssa. Ei meidän kodista kaikkea tarvi löytyä, vaikka kivaa ja ihanaa ois maailma täynnä.

  VastaaPoista
 26. Enpä tiedä miksi muut hintaa kauhistelee :) Itse en olisi valmis maksamaan askareestakaan täyttä hintaa, mutta tuollainen viiden euron kirppishinta sopii mulle :) Ja kirjojakin meillä on hurjasti, olen kerännyt niitä jo vuosia työnikin puolesta (pk), mutta nekin ostan kirpparilta ja katson tarkasti hinnan ja hinta-laatusuhteen. Ja kyllä meilläkin saa kirjoja purra, myös niitä muutamaa uutta. Kirjat on myöskin lapsen saatavilla koko ajan, tietysti ikätason mukaan. Eipä meillä muutenkaan ole kauheasti kiellelty turhista, kenkiä saa purra, mutta kukkamultaa ei saa levittää pitkin taloa :)

  Mutta on totta, jos ostaa vähän voi panostaa. Itse tosin oon kamala hamsteri ja siksi ostan halvalla, mutta en kuitenkaan ihan mitä vaan roskaa, inhoan esim kaikkia muotileluja.

  VastaaPoista
 27. Hirveen huonosti uusia kirjoja löytyy kirpparilta. Musta on kiva, et jotain kirjoja on ihan siltä vauvavuodelta että jää muisto millaisia lastenkirjoja silloin pienenä oli.

  Muutenkin kirjoissa tykkään tutkia uutta, enkä sitä mikä oli tuttua mun lapsuudessani. Joku Pupu Tupuna on ihan kauheeta paskaa sisällöltä, en edes nostalgiamielessä hanki sellasta imelyyttä :D

  VastaaPoista
 28. Ei siinä käsittääkseni ole kysymys parhaimmasta huonompaan -ajattelusta, vaan lapsen kehitykseen kuuluvista normaaleista eri tasoista. Monenlaisia leluja siis tarvitaan ihan yhtä lailla, kuten lapsiakin on pienemmästä isompaan. Tällainen "tiputa oikean muotoinen palikka oikeasta aukosta" -lelu vaatii enemmän vaan taitoa kuin nuppipalapeli. Samalla lailla duploilla rakentaminen vaatii jo enemmän taitoa kuin esim. askare. "Määritelmät" mukaelevat lapsen normaalia kehitystä. Toisin sanoen nuppipalapeli ja palikkalaatikko eivät kilpaile kehittävyydessään, ne on vain tarkoitettu eri kehitysasteessa oleville lapsille. Siis jos niillä leikitään "oikein", eli palapelin palat asetetaan niille kuuluviin kolosiin jne. Onneksi leluilla voi kuitenkin leikkiä ihan miten vaan! :)

  VastaaPoista
 29. [...] viikolla esittelin hyvän nuppipalapelin. Tässä on toinen, huomattavasti edullisempi. Tigeristä 3 eurolla hankittu [...]

  VastaaPoista
 30. Saakohan näitä enää?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images