Tomaatteja! Tomaatteja!

Parveke voi paksusti. Annoin timjamiin kasvaa kukat kun ovat niin nätit. Osa yrteistä on jo purkissa kuivattuna ja eilinen makaronilaatikko ...

Parveke voi paksusti. Annoin timjamiin kasvaa kukat kun ovat niin nätit. Osa yrteistä on jo purkissa kuivattuna ja eilinen makaronilaatikko ryyditettiin isolla määrällä omaa tuoreoreganoa. Potunnostoaikakin olisi käsillä, saas nähdä tulisiko kilon verran :)

Joku sanoi, ettei partsilla onnistuisi valkosipulit. Mutta katsokaa nyt tuota kultakimpaletta! Ja noita parmesaanin päälleen saaneita pinaattilettuja. Olen niin rakastunut parvekkeeseeni, että en tiedä miten kestän talven yli ilman vihreää harrastustani. Ajatuskin on kamala. Ehkä pitää hankkia kasvilamput joltain entiseltä hampunviljelijältä, niin voisi jatkaa basilikoiden parissa liian lähellä olevan pimeän ajan yli.

Ps. (voi INHOAN näitä peeässiä, mutta nyt on pakko) Näkyykö kuvat ihan ok? Vaihdoin läppärin minimalliseksi ja en ole sen koommin katsellut isolta näytöltä blogiani. Ajattelin hieman suurentaa kuva- ja kirjoitusalaa tulevaisuudessa, mutta nyt vielä näillä kapeammilla kuvilla.

8 kommenttia

 1. No kylläpä vihertää! Tuliko niitä tomaattejakin siis? (vai hyppäsinkö vaan jonkun kappaleen postauksesta?) :)

  Jukka Poikahan on nyt julkisuudessa antanut ymmärtää, että rastafariuskonto ja pilvihommat on mennyttä elämää, että ei muuta kuin fanipostia sen lamppuvaraston ostamisesta liikkeelle ;)

  VastaaPoista
 2. Tomaattejahan on kuvat täynnä siskoseni!

  Mä heti aattelin, et kun jukka pojasta kirjoitit, olis kommentti kutakuinkin tällainen "Jukka Poikahan on nyt julkisuudessa antanut ymmärtää, että rastafariuskonto ja pilvihommat on mennyttä elämää, että ei muuta kuin fanipostia ...että sä oot sinkku ;)

  Olin ihan hölmistynyt et mitkä lamput :D

  VastaaPoista
 3. No katos, niinpä näyttää! Mä harpoin kuvat yli ja luin vaan tekstiä, kun suurennusohjelmalla kuvat näytti vaan vihreitä lehtiä enkä jaksanut pienentää ruutua katsoakseni kuvia erikseen :)

  Ja voit sä sille Jukkikselle sellaistakin postia laittaa, mut eiks sillä ole se Siideripissis ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, miten ihana parvekepuutarha, nam! :)

  Ihan pakko kysyä, että miten kuivatat yrtit? Roikottamalla pienissä nipuissa, vai miten? Itsekin kun olen kylvänyt eka kerran ikinä kasvimaalleni oreganoa ja nyt sitä on siellä vaikka kuinka, mutta en tiedä miten se ois paras kuivattaa.

  VastaaPoista
 5. Mä en oo siis ikinä ennen viljellyt mitään :D Eka kesä! Mutta kuivasin yrtit kahdella tapaa, nipuissa roikottamalla ja leivinpaperin päällä kirjahyllyssä. Enemmän tykkäsin nopeasta tasokuivauksesta, missä kasvit ei pölyttynyt. Nippukuivauksessa meni enemmän aikaa ja ainakin mintut tuntui tosi pölyisiltä kuivattuaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitti vinkeistä! Täytynee varmaan kokeilla itsekin molempia tapoja. Jostain luin, että nippukuivauksessa yrttinipun voisi laittaa roikkumaan leivinpaperitötterön sisään juuri tuon pölyttymisen estämiseksi, mutta en sitten tiedä miten se toimii käytännössä... Kokeiltava siis sitäkin! :) Nimimerkillä: Toinen ensikertalainen täälläkin... ;D

  VastaaPoista
 7. Voi etta kun meillakin olis parveke. Kateellisena aina lueskelen suomalaisten bloggaajien postauksia parvekeviljelmista, parvekkeita kun ei taalla meilla pain oikein ole. :/

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images