Kärpässienikaftaani

Täydensin kangasvarastoja Marimekon tehtaanmyymälässä. Suosittelen myymälää kaikille kotiompelijattarille, sillä vaikka ette pitäisi näistä ...

Täydensin kangasvarastoja Marimekon tehtaanmyymälässä. Suosittelen myymälää kaikille kotiompelijattarille, sillä vaikka ette pitäisi näistä raita/pallo/kukkaklassikoista, sieltä löytyy vaatetuskankaita moneen lähtöön 10 euron metrihintaan ja puuvillan lisäksi on silkkisekotteita, pellavaa ja viskoosia, paksuna ja ohuena.

Punainen pallokangas on ollut mun suosikki vuosia ja pojalla on ollut useita erikokoisia pallobodeja ja haalareita vauvaiästä lähtien. Nyt ei ole mitään sopivaa, joten naapurin ompelutilasta innostuneena hankin 1.5 metriä pallokangasta. 1.5 METRIÄ! Tajusin virhearviointini aikalailla heti, tuosta kangasmäärästä tekisi paitoja esikouluun saakka. Nyt kuitenkin aloin miettimään voisinko ommella pallotrikoosta jotain itselleni.

Tykkään kankaasta, mutta jotenkin sen näkeminen vaikka mekkona ei oikein iske. Yöpukua en tarvitse ja trikoosta on hankala ommella mitään kovin asiallista muutenkaan. Mitä siitä voisi tehdä? Pallolegginssit pyörii mielessä, mutta nekin on aika artsut makuuni. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Ja hei, nyt sunnuntaina on (toivon mukaan) viimeinen päivä äänestää KappAhlin XLNT-mallikisassa. Jotkut kullanmurut olivat tehneet mulle huomaavaisesti uuden kilpailijaprofiilinkin, mutta suosittelen silti äänestämään top 10:sta löytyvää profiilia, sen olen itse laittanut sinne.

21 kommenttia

 1. Nopeastikos surautat samanlaiset trikoopipot molemmille syksyyn, vaikka ruttumalliset ja sit neliöt! Ja molemmille samanlaiset legginssit! Match, match!

  Ei mutta oikeasti, miten olisi vaikka tuubihuivi itsellesi?

  VastaaPoista
 2. Pipoja minäkin oisin ehdottanu. Ja toi tuubihuivi kans hyvä ehdotus.

  VastaaPoista
 3. Teepä sellainen tissis, joka muutama viikko sitten oli kova sana FB:n Ompeluelämää-ryhmässä :) Esim. RuttuNutun blogissa on kuvia, ja ohjekin löytynee jostain. Ainakin sieltä Ompeluelämää-ryhmästä :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja tietty heti, kun lähetin kommentin, tajusin, että sulla ei ehkä ookaan riittävästi sitä kangasta. Mutta toisaalta sehän on vain loistosyy lähteä uudestaan kangasostoksille ;)

  VastaaPoista
 5. tuubihuivi, hyvä idea!!! Kiiti! Pipo varmaan tulee ihan tavallisena, kun en pidä neliömallista.

  VastaaPoista
 6. no onko ne hieman sellanen hillakorvis-kirjastonhoitajavalinta. Taitaa tulla silti :D

  VastaaPoista
 7. tissis :D :D Muuten hyvä idea, mutta juuri hankin nanson kietaisumekon, samanlaisen minkä möin taannoin (mutta uusi punaisena) eli ei ole tarvetta tissikselle.

  VastaaPoista
 8. Yhdistät siihen jotain muuta kangasta, vaikka mustaa trikoota niin tulis aikas kiva.

  VastaaPoista
 9. Mistä Marimekon tehtaanmyymälästä ostit noi kankaat?

  VastaaPoista
 10. Kaveri oli tehnyt marimekon trikoosta (raita) sellasen ylipehmeän,ylimukavan tyynyn. Pitkulamallinen ja tuntui tosi pehmeältä. Jos sulla tyynyistä pulaa ni miten ois semmoinen.

  Mut myös leggarit kuulostaa hyvältä ja lapsen kans samistelut myös!

  VastaaPoista
 11. Noista trikoista sais ihanan pehmeitä tavistyynyliinojakin. Ja mehän kyllä välillä mätsätään muutenkin, lähinnä Po.P:n ja Marimekon raidoilla ja palloilla.

  VastaaPoista
 12. Tuubihuivia oisin mäkin ehdottanut. Ite ostin Hertsikasta taannoin säkillisen raitatrikoopalasia ja osa paloista oliki sit toooosi pieniä. Mietin että yhistelen ja teen tuubihuvin. Ja sit tietty pikkujäbälle vaatteita kans :)

  VastaaPoista
 13. Tuubitoppi. Tai -mekko. Marimekko goes hot, sellainen jävelä ristiriitacombo. Sit se päällä vaan kylille niin avot, saat potkia uroksia ovilta!

  VastaaPoista
 14. Melkein jo uskallan onnitella sua semifinaalipaikasta :) Itse jään jännittämään tuomariston valintoja ;)

  VastaaPoista
 15. Hei! Sinähän pääsit yleisön suosikkina mallikisassa semifinaaliin. :) Eikös? Mites sinua nyt jatkossa voi taas äänestää?

  VastaaPoista
 16. Kyllä, niin pääsin! En ehtinyt vielä asiasta kirjoittaakaan. Mutta tästä eteenpäin mallivalinnasta vastaa KappAhl+mallitoimisto ja luojan kiitos yleisöääniä ei enää tarvita. Oli nimittäin aika uuvuttava rundi, vaikkei paljo jaksanut blogissa mainostaakaan.

  VastaaPoista
 17. Jee! Hyvä hyvä! Toivotan siis jatkoonkin onnea! Ankarasti äänestin ekalla kierroksella. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images