Päiväkotivaatteet ja muut kuulumiset

Mulla on ollut tottumuksiini verraten hyvin kirppisvapaa kesä. En ole jaksanut herätä aamuisin aikaisin Hietsuun tai Valtteriin, lastenvaate...

Mulla on ollut tottumuksiini verraten hyvin kirppisvapaa kesä. En ole jaksanut herätä aamuisin aikaisin Hietsuun tai Valtteriin, lastenvaatekirppiksillä en ole käynyt maaliskuun jälkeen. Jostain on ohimennen löytynyt vaate sieltä toinen täältä, lähinnä pojalle. Syksyn päikkyvaatehankinnatkin tein arkisesti Itiksestä kaupassa käynnin yhteydessä. Kaksi bodya lähti mukaan, tosi kivoja kumpikin.


Ylempi Polarn o. Pyretin luomupuuvillainen raitabody pitkähihaisena. Aivan ihanat syysvärit, jotka sopivat punatukkaiselle pojalle kuin nakutettu. Po.P:n bodyissa koot ovat 92 cm:n asti ja hankin sen isoimman. Vielä on kasvunvaraa, mutta ei liian iso kuitenkaan. Alempi KappAhlin peruspuuvillaa koossa 86 ja jo aiemmin täällä blogissa himoittu ja nyt alle kympillä hankittu.

Eilen kävin tutustumassa meidän tien toisella puolella olevaan asukastupaan. Meinasin lentää selälleen, sillä siellä oli pitkästi yli 100 m2 tilaa, käsityöhuone, useita erilaisia ompelukoneita ja päältä tikkaava saumuri tilattuna. Ainiin, ja Ottobren uusia lehtiä aikuisten ja lasten versioina. Kysyin paljonko jäsenmaksu on ja mulle kerrottiin sen olevat 5 EUROA/ LUKUKAUSI MUTTA VOI MAKSAA OSISSAKIN :D Mä oon ihan fiiliksissä tästä, sillä kotona ompelu on aika mahdotonta kun ompelukamoja ei voi levittää turvallisesti ympärilleen. Asukastuvalla on myös lastenhuone kaikenlaisine leikkikaluineen ja naapuruston mummeleita vahtiavuksi. Eli päiväkotivaatetukseen on tulossa lisäystä pian!!

Muutenkin kuulunut hyviä uutisia suunnasta jos toisestakin ja esimerkiksi syysreissumme Tukholmaan on nyt varmistunut. Täältä tullaan Moderna museet, Picasson ja Yoko Onon näyttelyt odottavat syyskuun alussa! Tulossa on myös - voitteko kuvitella- lukijailta blogini lukijoille. Tai itseasiassa kaksin kappalein, toisen aihetta en vielä kerro, mutta toisesta voin valottaa sen olevan kierrätykseen ja käsitöihin liittyvä. Mahtihommia kumpikin!

18 kommenttia

 1. Meille myös tuo polarin body päiväkotivaatteeksi hankittiin, mutta toisessa värissä. Kivalta on vaikuttanut ja hyvä että on koot bodyissa aina tuonne 92cm saakka :)
  Onnea ompeluharrastukselle :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on vähän sellanen ammattikehtaaja olo kun taas olen eka kommentoija :D Tai sit vaan satun ajoittamaan blogienlukutuokioni just sillon kun sulta on tullut päivitys.

  Toi raitabody kyllä väreiltään on just eikä melkeen Koolle!

  Meilläkin on tässä lähellä sellanen joku mikälie asukastupa tai vastaava, jossa kaikenlaista toimintaa, mutta ompelukerho vain kahdesti viikossa muutaman tunnin, joten en sinne ole eksynyt vielä kun ne on olleet just meille huonoon aikaan aina. Se olis kiva päästä sinne kun siellä on esim. saumuri, joka olis ihan ehdoton jos vaateompelussa haluaisi aktivoitua. Tuo teidän tupa kuulostaa siis todella mahtavalta ja mummot varmaan mielissään pikkuisista seuralaisista!

  VastaaPoista
 3. Avaruusbody on edelleen ihan huikea!

  VastaaPoista
 4. Ja kaiken kukkuraksi tuohon on yhtäkkiä ilmaantunut 20 min aiemmin jätetty kommentti, jota ei näkynyt vielä silloin kun omani jätin. :D

  VastaaPoista
 5. Kun asuin Punavuoressa, oli aikoinaan myös vst. Mutta se lopetettiin kun siellä käynyt kukaan.
  Voi kun olis ihana vaan mennä ompelee valmiille paikalle. Tulis ehkä jokus jotain valmiiksikin.

  VastaaPoista
 6. Vau, olispa täällä hertsikassakin vastaava asukastupa. Oisin vakkari. ;) Saumurointi on niin mukavan nopsaa (no joo siis sen jälkeen kun on ensin saanut inspiksen).

  VastaaPoista
 7. Avaruusbody rocks!

  Pitäisi munkin selvittää, missä pääsisi saumuroimaan. Mun kun pitäisi pari kohdetta päästä saumuroimaan, kun ompelukoneella ei saa tarpeeksi leveää siksakkia.

  VastaaPoista
 8. Anteeksi tyhmyyteni, mutta mikä on päiväkotivaate, miten se eroaa koti/arkivaatteista? :)

  VastaaPoista
 9. No tollanen vähän ihmismäisempi, ei niin yltäpäältä ketsupissa ja nypyssä oleva vaate, minkä nähdessään päiväkodintädin ei tee mieli soittaa ensimmäiseksi lastensuojeluun :D

  Meillä ei ole yhtään juhlavaatetta, mutta on sellasia hieman parempia arkivaatteita, jotka on kiva laittaa vaikka kylään tai muualle ihmisten ilmoille, sit on nää kotona käytettävät rytkyt kun jätkä purkaa mun multaruukun sisältöä partsille.

  VastaaPoista
 10. Postaustoive: olisi kiva kuulla, miten päivähoitoarki on käynnistynyt, miten menee pojalla ja äidillä sen suhteen :)

  VastaaPoista
 11. on mietinnässä! tässä vaan pitää sulatella asiaa, tosin hyvin on mennyt kummallakin!

  VastaaPoista
 12. Mä vaan päiväkodintätinä ihmettelin, useammassa blogissa oon nyt syksyn aikana törmänny tuohon samaan, enkä itse keksi miksi arkivaatteet ei kelpaa päiväkotiin :) No ehkä puhtaat vaatteet on ihan hyvä juttu, mut toisaalta jaksaako niitä vaatteita sit kotiin tullessa vaihtaa, eli onko kohta ne kotivaatteet sitten jo turhia :) Ja kyllähän ne vaatteet siellä päiväkodissakin likaantuu ja mä oon ainaki törmänny vaikka miten puettuihin lapsiin ja kyllä ennemmin niiden epäkäytännöllisesti ja liian vähiin puettujen lasten kohdalla tekis mieli kysellä onko kaikki hyvin, lapset nyt nuhraa aina vaatteensa, eikä mun mielestä koskaan pidä vain yhden asian antaa vaikuttaa vaan pitää katsoa kokonaisuutta.. Mut voihan tietty jossain päiväkodissa asiat olla toisin ja henkilökunta olla "tarkempaa".

  Eikä meilläkään ole juhlavaatteita kuin yksi body, siskolla oli ylppärit ja toisella rippijuhlat, muuten meillä mennään arkivaatteilla jotka on puhtaita ja ehjiä, nypyttömämmät pistetään sit päälle jos mennään vieraampaan kylään. Mut mä oon aika tarkka siitä minkä kuntoista mä ostan vaikka ostankin lähes kaiken käytettynä. No ehkä mun kellossa muuttuu ääni kuhan poika rupee kunnolla harjoittelee itse syömistään ;)

  VastaaPoista
 13. Hauskaa! Meillä taas mä katson, että on jotain vaatteita, joita en halua neljävuotiaan laittaa päiväkotiin, ettei ne nuhjaannu siellä tai niiden päälle kaadeta vahingossa mustikkakeittoa. Hihhi. Nimim. Kokemusta on.

  Päiväkodissa ei esim. saa pitää farkkuja tai kai saisi, mutta toivotaan mukavia, helposti ITSE puettavia vaatteita. Eli onhan niitä koti-, päiväkoti- ja vielä niitä muitakin vaatteita!

  VastaaPoista
 14. Näin päin minäkin päiväkotina asian ennemmin ajattelen, nuhjusempia ja arkisempia päiväkotiin, olovaatteita jotka saa sotkeentua ja sit ne siistimmät kotiin/kauppaan/kylään :) Mä ihmettelinkin lähinnä sitä miks päiväkotivaatteet on uusia. Mä oon törmänny niihinkin vanhempiin jotka kiukkuaa kun lasten vaatteet likaantuu hoidossa ja sitä en kyl ymmärrä, ei lapsia voi kieltää elämästä.

  VastaaPoista
 15. No toihan on enemmän varmaan vain sana, ei mikään että juuri päiväkotia varten hankittu. Poika on humahtanut kesällä pituutta ja tarvittiin vaatteita, kesä meni shortseissa tai alasti mutta syksyn tullen uutta kokoa tarvitsee.

  Ymmärrän, että pk:ssa työskentelevänä toi tarttuu korvaan. Päiväkotivaate on musta kuitenkin enimmäkseen samaa tarkoittava sana kuin kouluvaate, et sesongin vaihtuessa vaatekomeroa täydennetään. Useinhan pk:sta haettaessa ne puhtaat vaatteet on jo pesupussissa ja päällä jotku reikäset trikoot.

  Onneksi muuten meidän päikyssä ei tunnu olevan sellaista kilpavarustelua, oon huomannut et melkein kaikki on just tällasia lapsia, joiden sadetakissa on 7 nimneä yliviivattu ja oma nimi kirjoitettu isoimmin :D

  VastaaPoista
 16. Mulla itselläni on ollut aivan pienestä lähtien koti- ja muut vaatteet. Heti, kun tullaan kotiin, vaihdetaan kotivaatteet päälle. En voisi kuvitellakaan hengaavani kotona korkokengissä ja mekossa (jota töissä pidän päällä), vaan mitä lökömmät housut, sen parempi. Samaa toteutan lapseni kanssa. Siistimmät vaatteet pph:lle ja ne nukkaisemmat käytetään sitten kotivaatteina (ja ne vaihdetaan heti päälle, kun tullaan kotiin).

  VastaaPoista
 17. Ei vitsi, miks täällä ei oo tommosta saumuritilaa! Oon jo niin epätioivoinen, että hankin oman ostamista käytettynä, en kyllä tiedä, mitä ehdin ommella töiden, opiskelun ja kodin jälkeen, mutta saumurillahan tulee kaikki tooosi näppärästi ;) Täällä on vaan joku kirppari(en oo käynyt, kuulostaa musta vähän epämääräiseltä ja sitä paitsi dyykkaan meidän roskakatoksesta, kun porukka jättää sinne yllättävän paljon huonekaluja. Varmaan siks se kirpparikin perustettiin... don't no..), eläkeläisten kerho ja joku kerho niille, jotka on päivät kotona. Niin ja onhan meillä kuntosalikin, jonka avaimia riitti 30 ensimmäiselle tai jotain... Kade siis :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images