Ympäristöystävällinen Po.P-arvonta

Jos jotain olen oppinut äitiyden aikana, on se Polarn o. Pyretin raitojen tunnistaminen. Ja vaikka aluksi olin ihan ihmeissäni, että mitä nä...

Jos jotain olen oppinut äitiyden aikana, on se Polarn o. Pyretin raitojen tunnistaminen. Ja vaikka aluksi olin ihan ihmeissäni, että mitä nämä mammat näistä kohkaavat, alan ymmärtämään merkin suosiota hyvin. Polarn o. Pyret on ainakin meikäläiselle helpoin ja kivuttomin kauppa hankkia nopeasti laadukasta lastenvaatetta, kaikki mallit ovat raikkaita ja useimmat unisex-mallisia. Mallistoista ei yksinkertaisesti löydy mitään liian rajuja (lue: mauttomia) kuvioita ja laadunkin tietää aina etukäteen hyväksi.

Ruotsalainen merkki on myös siinä mielessä kiva, että se kannustaa ympäristöystävällisyyteen omalla esimerkillään. Vaatteiden materiaaleja ajetaan ekologisimmiksi käyttämällä esimerkiksi ulkovaatteissa milloin pet-pulloja milloin kierrätettyjä kalaverkkoja tai tekstiiliteollisuudesta kierrätettyä polyesteria. Merkin tunnistettavin osa, raitamallisto on täysin luomupuuvillainen ja luomupuuvillan osuutta lisätään vuosi vuodelta. Laadukkaiden vaatteiden kierrättäminen on helppoa, huutonetissä vaatteista saa hyvin myös käytettynä ja facebookistakin löytyy useita kierrätysryhmiä yksinomaan Po.P:n vaatteille. Näiden lisäksi raita- ja muita vaatteita voi ostaa käytettynä myös merkin vuosittain useilla paikkakunnilla järjestämässä Second hand marketissa. Meidänkin talouden Po.P vaatteet ovat suurimmaksi osaksi kirppiksiltä ostettuja, mitä ei kyllä huomaa vaatteen kunnosta. Tälle kesälle on hankittu uusina ainoastaan 2 huivia (minulle!), shortsit ja kerhotossut.


Po.P:lla ollaan huomattu kiinnostukseni luomupuuvillaan ja muutama viikko sitten sain kyselyn haluaisinko arpoa blogissani ekomalliston raitoja ja mikäpä ettei. Arvottavaksi valitsin kaksi aikuisten raitapaitaa, punainen koossa M ja sininen koossa L. Itselleni sain myös ensimmäisen oman Polarn o. Pyret vaatteeni, punaisen raitapaidan koossa L.

Nyt siis käsi sydämelle: vaikuttavatko ympäristömerkit, ekopuuvilla, kierrätetyt materiaalit tai reilu kauppa ym. kulutustottumuksiisi kun ostat uusia vaatteita? Oikeaa vastausta ei ole, mutta toivon sekä rehellisyyttä että mahdollisia kehitysideoita entistä ekologisempiin vaatevaihtoehtoihin. Oma toiveeni olisi vauvan/lasten vaatteiden pidennetty käyttöikä esimerkiksi pitkiä käännettäviä resoreita ja valmiiksi mukana tulevia bodyn jatkopaloja hyödyntäen. Pitkää käyttöikää tukevat suunnitteluratkaisut olisivat tervetulleita, sillä rahan lisäksi ne säästävät myös aikaa että etenkin materiaalia.

Vastaa kysymykseen meiliosoitteesi kera (näkyy vain minulle) keskiviikkoon 18.7. mennessä ja muista mainita kumman paidan arvontaan osallistut, sininen L vai punainen M. Kyseessä on siis 2 erillistä arvontaa!

Onnea tasapuolisesti!

180 kommenttia

 1. Pyrin ostamaan ekoa / luomua. Välttelen halpisvaatteita koska niiden elinkaari on monesti kovin lyhyt, menevät rikki helposti. Itselle sekä muksulle pyrin hankkimaan laadukasta vaatetta joka kestäisi käyttöä sekä sitten myös kierrätystä.

  Jos onni suo niin punainen M olisi minun valintani.

  VastaaPoista
 2. Popille tiedoksi, että kaikki muuta vaatearvonnat suoritetaan siten että voitta saa itse valita oman kokonsa. Eipä ole tasaarvoinen arvonta, kun ei xs, s ja xl kokoiset voi osallistua arvontaan lainkaan. Bella blogit mainosti Polarn o Pyret:n arvontaa facebookissa ja oli ihan Jes! Mutta petyin pahasti, kun koot olikin ennalta sovittu.

  VastaaPoista
 3. Hinnan ja laadun on vaatteessa oltava kohdallaan. Ekologisuus on plussaa, mutta ei kulutustottumuksiani määrittävä tekijä. Pyrin ostamaan vain tarvittavan määrän yhteensopivia vaatteita - niin itselleni kuin lapsillenikin (pyrkimys ei aina toteudu). Tytön ja pojan äitinä unisex-värit ja mallit ovat mieleeni (erit. alle 2-v vaatteissa)!! Arvostan kierrätystä (kirpparit+kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet): ostan laadukkaaksi toteamiani merkkejä sekä uusina että nettikirpputoreilta. Laadukkaille tuotteille kun löytyy käytettynäkin aina uusi käyttäjä. Kääntöhihat, pussimaiset lahkeet ja salliva mitoitus (mm. lisänapit) pidentävät vaatteiden käyttöikää ja lisäävät ostohalukkuuttani. (PUNAINEN M)

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, en aluksi ymmärtänyt Po.Pin suosiota. Asia muuttui kun ensimmäinen lapseni sai kummiltaan pari Po.Pin bodya, siitä lähtien olen ollut fani. Rehellisesti sanottuna pyrin ostamaan ekopuuvillaa mahdollisimman paljon, mutta jos ihastun johonkin kuosiin tai malliin ihan täysin, ostan sen vaikkei se ekoa olisikaan (pisto sydämessä). Omia kehitysideoita ei tule mieleen, mutta olen samaa mieltä noista käännettävistä resoreista. Monillakin merkeillä on niitä ja ne pidentävät vaatteen käyttöikää tooosi paljon. Osallistun L koon sinisen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 5. Se oli kyllä harmi, ettei voinut vain arpoa tuotetta x voittajan haluamassa koossa. Siksi valitsin lastentuotteiden sijaan aikuisten koot, rennossa trikoopaidassa kun ei ole niin justiinsa se kokokaan. Ja tokihan arvontaan voi osallistua, vaikka koko ei itselle olisikaan oikea, sillä aina voi antaa voiton eteenpäin, olisiko esim paras ystäväsi jompaa kumpaa kokoa?

  VastaaPoista
 6. Ostaessani vaatteita eivät eko- ym. merkinnät vaikuta ostopäätökseeni. Mikäli mieluisasta vaatteesta sellainen kuitenkin löytyy, hieno homma. Mikäli valittavana olisi kaksi paitaa, joista toinen on ekopuuvillaa/reilua kauppaa ja kalliimpi, kun taas toinen ei ole yhtä ympäristöystävällinen ja on halvempi, kääntyy valintani silloin jälkimmäiseen. Opiskelijana kun käteen jää lainanmaksun jälkeen niin ala-arvoinen summa rahaa, ettei ole aina varaa valita. Jonkun verran kyllä olen ostanutkin vaatteita kirpputoreilta, mutta niidenkin suhteen koen usein hankalaksi lähteä etsimään sekalaisen vaatekokoelman seasta vaatetta, joka on sekä oikeankokoinen että mieluinen. Lisäksi joihinkin kirpparivaatteisiin on pinttynyt inhottava tunkkainen haju, joka ei lähde pesemällä pois. Pyrin paikkaamaan tätä "epäekologisuuttani" sitten toisesta päästä, eli en heitä mitään käyttökelpoista (mutta itselleni tarpeetonta) tavaraa roskikseen, vaan vien sen UFFiin tai Fidaan. Ihan nuhjaantuneimmat vaatteet sen sijaan päätyvät kengänkiillotusräteiksi ennen niiden lopullista hävittämistä.
  (PUNAINEN M)

  VastaaPoista
 7. Kyllä ekologisuus saattaa olla ja usein onkin ratkaiseva tekijä ostopäätöksen syntymisessä. Toisaalta sillä voi liiankin helposti pestä pois syyllisyyttä siitä että ostaa jälleen uusia vaatteita. Ekologisintahan olisi tietysti ostaa ihan vain sen verran mitä pakosta tarvitsee. Ei taida toteutua omalla kohdallani, eikä monen muunkaan. Kuitenkin parempi ostaa laadukasta ja vähän, sitä kohti tässä ollaan menossa. (Sininen L)

  VastaaPoista
 8. Lasten vaatteita ostaessani katson ekomerkinnät ja luomupuuvillan plussaksi. Haluaisin lapselleni vaatteita, joissa käytetty mahdollisimman vähän kemikaaleja. Kierrätysmateriaalin suhteen olen lastenvaatteissa hieman skeptinen...Lieneekö syynä huono tietotasoni kierrätyksen vaiheista ja materiaalin käsittelystä. Yleensä kartan kaikista halvimpia merkkejä, koska huomattu on, että vähän laadukkaammat ja kalliimmat merkit ovat niiin paljon toimivampia ja kestävämpiä. Mieluummin siis hankin vaateparren jota voi kierrättää sellaisenaan ensin 10 vuotta lapselta toiselle:)
  Mikäli arvonnassa onni suosisi, toivoisin punaista paitaa koossa M.

  VastaaPoista
 9. Kierrätän kaikessa missä pystyn, kotipihalla on viisi erilaista kierrätysboxia ja paristot pitää viedä vielä kauppaan. Vaatteissa pyrin kierrättämään mahdollisimman pitkään, varsinkin vauvojen ja pienten lasten vaatteissa niiden lyhyen käyttöiän vuoksi. Ulkovaatteissa yritän ostaa uutta, jotta tekniset ominaisuudet olisivat tallella paremmin ja aikuisten vaatteissa on vaikeampi löytää omaan mieleen sopivaa kirppisvaatetta. Jos voitan, valitsisin paidan SININEN L, kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Sininen L!

  Mun ostopäätöksiini eko ja etenkin reilu kauppa vaikuttaa kyllä.

  Pitkään käyttöön tarkoitetuista vaatteista (mekot, hameet, housut) osan teetän Taukovaatteen tytöillä SopivaShopissa, koska mittatilauksena tehdystä, kierrätysmateriaaleista Suomessa käsityönä valmistetusta hameesta maksan ihan mielelläni 50e tai mekosta 150e, ensimmäiset heillä teettämäni vaatteet elävät nyt kuudetta kesäänsä.

  Olen aika merkkiuskollinen ja esim. tieto siitä, että PoPilla on luomupuuvillaisia aikuistenvaatteita saa mut usein tsekkaamaan liikkeen ekana, kun uudelle on tarvetta. Lisäksi netistä löytää ja esim. People Treella on tosi kivoja ja hyvälaatuisia luomupuuvillaisia reilun kaupan tuotteita, jopa alessa.

  Ennen kaikkea pyrin kuitenkin käyttämään vaatteet ihan tappiin asti, ts. heitän pois vasta kun reikää on enemmän kuin kangasta, sukatkin yksitellen, tai myyn uusiin koteihin.

  VastaaPoista
 11. Kun olen kotosuomessa niin uusia vaatteita ostaessani oon tarkka siitä että ne on eettisiä, mieluiten sekä materiaalien että työntekijöiden kohtelun puolesta. En kyllä jaksa nähdä tolkutonta pohjatyön tekemistä varmistaakseni että missä määrin yritysten mainoslauseet on pelkkää viherpesua ja missä määrin se on faktaa. Toisaalta tätä pohjatyön väliinjäämisen tuskaa helpottaa, etten vuosikausiin ole ostanut kuin muutaman uuden vaatteen. Oon sellaista kokoa että vaatteita löytyy aina kirpparilta, ja kun en tee sellaista työtäkään että pitäisi aina olla jakkupukuun pukeutuneena, niin kirppari on ideaali ympäristö löytää vaatteita.

  Täytyy kyllä myös tunnustaa että oon muutaman vuoden sisään ostanut paljon myös vaatteita ulkomailta, tarkemmin aasiasta. Se nostaa mun ekologista syntisäkkiäni hirveästi, sillä a) vaatteet ei kestä välttämättä juuri lainkaan (tai ei ainakaan ostotilanteessa voi tietää mitä ne kestää) ja b) siellä kuka vain voi laittaa kojunsa kylkeen kyltin jossa lukee että täällä myydään vain reilun kaupan tuotteita tai täällä työllistetään naisia ja käytetään vain luomupuuvillaa ja hamppua. Toisaalta ei se ole ainoastaan epäeettistä tukea paikallista työllisyyttä, vaikka monimutkainen juttu onkin. En kuitenkaan aio tulevaisuudessakaan rahdata suomesta kaikkia käyttövaatteitani matkoille, mutta onneksi näitä matkoja on aika harvoin.

  Punainen M

  VastaaPoista
 12. silloin voivat vaikuttaa joo, jos tarkoitus on hankkia pidempään kestäviä vaatteita. jos edes ostan mitään, nyt on niin hyvin seköndhändiä pikkumursuille ettei tars ostella. mut esmes nyt valaantumisen loppuajoiksi hankittavia vaatteita ostan ilman mitään periaatteita. kunhan ovat halpoja ja trikoota.

  kommentista huolimatta en osallistu arvontaan, koska inhoan poikkiraidallisia vaatteita.

  VastaaPoista
 13. Heh, meitsin eka blogiarvonta!

  Meillä on lapselle (9 kk) ostettu uutena yhden käden sormilla laskettava määrä vaatteita, koska on saatu serkuilta hyviä, kivoja ja laadukkaita.

  Ne harvat olen ostanut ulkonäköperustein ja pelkästään tiukkaan tarpeeseen, mutta muistaakseni lähes kaikki ovat olleet myös ympäristöystävällisiä.

  Jos ostaisin enemmän vaatteita uusina, olisi ympäristöystävällisyys ja reilu kauppa varmasti tärkeä peruste. On se kaikessa muussakin kuluttamisessani, miksei myös lapsen vaatteissa. Ja varsinkin vanhempana, kun vaatetta käytetään pidempään. Nyt tuntuu vähän tyhmältä maksaa monta kymppiä jostain, joka on saman tien pieni. Ajatuksesi käyttöiän pidentämisestä ovat erittäin hienoja.

  Punainen M :)

  VastaaPoista
 14. Jonkin verran vaikuttaa ekologisuuskin valintoihin,eniten kuitenkin hinta-laatusuhde.Itsekin naureskelin ensin Pop:n suosiolle,nyt haalin alennusmyynneistä kaiken tarvittavan.Arvontaan osallistun koon L sinisellä puserolla :)

  VastaaPoista
 15. Punainen M

  En kauheasti ole ympäristöasioihin kiinnittänyt huomiota, mutta pyrin ostamaan kestävää ja mahdollisimman pitkäikäistä vaatetta silloin kun uutena ostan. Paljonhan meillä kuljetaan kierrätetyissä vaatteissa :) Popin vaatteita olen ostanut uutena ja kovasti olen pitänyt siitä että kestävät hyvin käyttöä, pesua ja jopa kuivausrumpua!

  VastaaPoista
 16. Punainen M - Ja lastenvaatteissa merkitsee tietysti ulkonäkö mutta myös laatu, monikäyttöisyys ja se pitkäikäisyys. Ja aika usein tuo kulkee hinnan kanssa käsikädessä, tosin pyrin kyllä hyödyntämään alennusmyyntejä koska meidän seudulla ei lastenvaatekirppiksiltä löydy oikeastaan kuin henkkamaukkaa ja lindeksiä ja nekin melko kovalla hinnalla... (Ja noitakin toki löytyy meiltäkin mutta ne voin ostaa kyllä ihan kauapstakin.)

  VastaaPoista
 17. Ostan sillon tällön luomuvaatteita, haluaisin ostaa enemmän mut valitettavasti meidän suurperheessä ja toisen opiskellessa on pakko ostaa vain hinnan mukaan. tai ei olis varmaan pakko mut tulee ostettua. vaikka ollaan monesti puhuttu miehen kans et eiks just köyhän pitäis ostaa laatua? :)

  Nyt peukut pystyyn et kävis tsäkä ja saisin itelle sinisen paidan kokoa L.

  VastaaPoista
 18. Eipä juurikaan vaikuta, tosin olen kyllä todellut pop:in vaatteet aivan ihanan tuntuiseksi vielä usean pesun jälkeenkin ja pari muuta merkkiä, jotka käyttävät ekopuuvillaa.
  Sininen L arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 19. Kyllä mun ostoksia säätelee hinta! Vaikka mä kuinka haluaisin ostaa pojalle kivoja ympäristöystävällisiä ekokuteita, niin mun on yh:na pakko tyytyä edullisempiin vaihtoehtoihin. Jos t-paita ekona maksaa 22€, niin saan sillä rahalla halpakaupasta/alesta t-paidan, collegen ja joskus jopa housutkin. Kyllä raha ratkaisee meiän elämässä nää jutut :/
  Sinisen paidan arvontaan mukaan :)

  VastaaPoista
 20. Pari viimeistä vuotta olen kiinnittänyt huomiota mitä ostan, mistä ja tuleehan se varmasti tarpeeseen. Ompelen itse vaatteita lapsille ja suosin kierrättämistä.

  H&M, lindex, ym ovat olleet jo tovin sillä listalla, että vain "äärimmäisessä hädässä" ostan sieltä.

  Osallistun punaisen M-paidan arvontaan. Itselläni ei vielä ole popin vaatteita, lapsille olen sieltä muutamat ostanut ja kovasti laadusta tykännyt!

  VastaaPoista
 21. Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Näin ajattelen myös vaatteissa. Usein hyvä ja halpa ei valitettavasti kuulu samaan pakettiin.
  Perheessämme on kaksi lasta ja jos uutena ostan esikoiselle vaatteet niin pienonen saa ne periä. Itselläni on vaatteita jota olen ostanut ollessani yläasteella ja vielä ovat ihan hyvässä kunnossa. Esim. Adidaksen raita ulkoilupuku :).
  Popin vaatteet käyvät hyvin tytölle sekä pojalle ja arvostan heidän ekoloogisuuttaan. Pyrin ostamaan ekovaatteita lapsille ja myös itselleni. (Mielestäni aikuisille on vaikeampi löytää hienoja ekovaatteita.)
  Myös kirpputoreilla tulee kierrettyä ja sieltä tulee ostettua paljon vaatteita. Joskus vähän liikaakin. Pitäisi muistaa sääntö: yksi vaate sisään, yksi ulos. :)

  VastaaPoista
 22. Itse en kyllä suoraan sanottuna jaksa miettiä vaatteen ekologisuutta sellaisia ostaessani... Enemmänkin katson hintaa ja ostan sellaisia mitkä näyttävät kivoilta, sekä ovat halpoja. Kirppiksiltä tulee paljon ostettua vaatteita ja välillä löytyy ekologisestikin valmistettuja vaatteita halvalla...

  VastaaPoista
 23. Meillä on paljon kierrätettyjä vaatteita lähinnä serkuilta. Vauva on vielä pieni ja käytetään bodeja päivittäin. Niissä voisi ihan hyvin olla tuplanapitus haaroissa, kun yleensä pituus tulee ensin pieneksi.

  Punainen M

  VastaaPoista
 24. Punainen M-koon paita olis ihana!
  Pyrin huomioimaan eettiset ja ekologiset jutut vaatteidenostossa, ja jos oliskin hirveen rikas, ostelisin vaan luomupuuvillaa ja pienten merkkien/suunnittelijoiden vaatteita. Mutta kun on köyhemmänpuoleinen, menee raha harmittavasti usein luomun edelle. Yritän kuitenkin ostaa hyvälaatuista ja pitkäikäistä, kirppikset on hyviä.
  Lapsille on tosi vähän ostettu uutena, suurin osa saatuja tai kirppislöytöjä, ja hyvä niin!

  VastaaPoista
 25. Jos ostaisin vauvalleni vaatteet uutena, ostaisin mieluiten luomupuuvillaa ja kotimaista tuotantoa. Kaikki tulee kuitenkin käytettynä kirpparilta, joten poimin sieltä siisteinä pysyneet kivakuosiset vaatteet vaikka eivät luomua olisikaan.

  Punainen M lienee minulle iso, joten tähdätään siniseen L:ään.

  VastaaPoista
 26. Vauvan vaatteet olen ostanut lähinnä kirpparilta. Jonkin verran olen hankkinut myös uusia, mutta tällöin ostopäätökseen on vaikuttanut (valitettavasti; ennen äitiyslomaa olin opiskelija ja kohta kotihoidon tuella) enemmän alennettu hinta kuin ekologisuus (Yhtään ainoaa vauvanvaatetta en ole tainnut normihinnalla ostaa, jotkut sukat ehkä). Haluaisin tehdä enemmän ostopäätöksiä juurikin ekologisuutta ajatellen, ehkä sitten joskus kun (toivottavasti) ei aina tarvitse ajatella ensin hintaa.

  Punainen M

  VastaaPoista
 27. Kivan näkösiä raitapaitoja, voittaa Marimekon mennen tullen. Mulla ei oo lapsia niin tää merkki on entuudestaan tuntematon. Toivottavasti tähän saa nyt vastata myös muiden kuin vauvanvaatteiden osalta, heh.. Eli yritän suosia luomua/ekoa likimain kaikessa (ruoka, kosmetiikka, kemikaalit), mutta vaatehommissa oon, noloa kyllä, vähän jäänyt jälkeen. Ideatasolla haluaisin suosia suomalaisia suunnittelijoita ja ekotavaraa, mutta muotihuuruissa sorrun säännöllisen epäsäännöllisesti ostamaan jonku rytkyn halpaketjuistakin. Lisäksi ekovaatteet on vielä Suomessa monesti melko rumia, tai siis ei nyt sovi omaan tyyliini. Jos silmään saattuu luomupuuvillasia tai muita ekotuotteita, ja hinta ja malli sopii kukkarolle niin ostan tosi mielelläni. Tähän saakka kyllä lähinnä perus t-paitoja on tarttunut matkaan, kun en halua mitään hamppuhippi-lookia vaikka vegaanivassarihippi oonkin.

  Ulkomaillahan asiat on tänkin suhteen paremmin kuin Suomessa (ekoasioissa likipitäen aina markkinat on suuremmat muualla..) voisin suositella kumminkin yhtä brittiläistä nettikauppaa: www.peopletree.co.uk. Ekomuotia, ja tosi tosi nättejä mekkoja, paitoja ja hameita oon tuolta tilaillut. Kantsii käydä kattelemassa, siel on parhaillaan alet niin hinnatkaan ei oo ihan pilvissä! Ja nyt kun kattelin, löytyypä sieltä myös organic kids -osio!

  Jos aikuisten vaatteisiin liittyvilläkin vinkeilla saa osallistua arvontaan niin olisin punainen M!

  VastaaPoista
 28. Pakko myöntää, että en ole hirveän eko missään suhteessa, mutta kirpparimeininkiin olen sentään tässä lasten kasvaessa oppinut. Pussi vaatteita kaverilta mulle ja multa toinen pussi seuraavalle. Hyvä mieli kaikille :)
  Pitkät resorit niin vauvojen kuin isompien lasten vaatteissa ovat ihan huiput, esim. tyttären yoga-pantsit ovat aivan mahtavat ja menneet vaikka kuinka kauan. Unisex-värit ja -mallit ovat luonnollisesti hyvä homma, mutta koska prinsessat eivät käytä unisexiä niin toistaiseksi vain teoriassa...

  L-kokoisen sininsen arvontaan osallistuisin :)

  VastaaPoista
 29. Eipä ole tähän päivää mennessä tullut ostettua vielä muksulle tai itselle ekovaatetusta, ellei kirpputoria lasketa. Kunhan tästä kuukauden päästä menen takaisin palkallisiin töihini ja jätän kelan pienet kodinhoidon tuet taakseni, menen ja ostan varmasti ihka ensimmäisen popin meidän neidille! :D

  VastaaPoista
 30. Musta on ihanaa, kun Popilta löytyy värikkäitä vaatteita myös isommille. Etenkin poikien housuissa ei yleensä ole juurikaan värivaihtoehtoja, aina sinistä, harmaata ja mustaa. 3-vuotiaani tykkää Popin puna-valkoraidallisista housuistaan vähintään yhtä paljon kun äitikin!

  Osallistuisin M-kokoisen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 31. Hyvin vähän on tarvetta ostaa uusia vaatteita (saatu lasten serkuilta kassikaupalla tavaraa) mutta jos ostan jotain niin ostopäätökseen ei kyllä vaikuta onko luomua tai reilua kauppaa vaan se että on kivan näköinen ja sopiva. Pitkä käyttöikä ja hyvä laatu tietty painaa myös vaakakupissa.
  Osallistun M-kokoisen paidan arvontaan, toivotaan että onni suosii :D

  VastaaPoista
 32. Itse ostan todella paljon vaatteita kirpputorilta ja nettikirppareilta, niin itselleni kuin tulevalle lapsellenikin. En kyllä kauheasti muuten tuijottele vaatteiden ekologisuuteen, mutta koen että jo tällä saan jatkettua vaatekappaleiden elämää (ja rahapussi kiittää). Hyvin ne on itsellä kestäneet halvatkin merkit uusiokäyttöä, katsotaan sitten mikä on lastenvaatteiden laita. Tosin lapsella vaihtuu koot niin tiuhaan tahtiin kyllä, että luulen että sen ajan kestää ainakin vielä. En ole millekään merkille uskollinen vaan tärkeintä on että vaate näyttää suht hyvältä päälläni ja kirppareiden takia saan ostettua vaatteita myös useammin/useampia, pihi luonteeni kun kauhistuu jo henkkamaukkojen hinnoista. :D

  Popia on moni kyllä kehunut. Kai siihen täytyy joskus tutustua ja varmaan rahapussi ei enää sen jälkeen olekaan niin tyytyväinen... ;)

  (arvontaan M-koolla)

  VastaaPoista
 33. Jäbä sai isänsä työpaikalta/työkavereilta vauvalahjaksi ison kassillisen poppia! Nytkin pop-body päällä köllii pop-peitolla. Ite en vaan missään olosuhteissa kykenisi maksaan vauvan vaatteista noin turkasen paljoa, oli sitten luomua tai ei. Ehkä sitten kun samat vaatteet mahtuvat pidempään kuin kuukauden.

  Oon läski enkä siis osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 34. Popiin tutustuin ensimmäisen lapseni ollessa pieni noin kuusi vuotta sitten. Tälle toisellekin olen popia ostanut jonkin verran ja todennut vaatteet hyvälaatuisiksi. Vaatteen ekologisuus on aina plussaa, joskin monesti lompakko ei anna luomullekaan periksi. Mukana L-paidan arvonnassa.

  VastaaPoista
 35. Mun taytyy myontaa, etta ekologisuus ei oikeastaan vaikuta lainkaan mun lastenvaatehankintoihini. Omiini se vaikuttaa siten, etta jos luomupuuvillainen vaate on kiva ja kohtuuhintainen, voin ostaa sen (en siis valttelekaan, mutta en mysokaan erityisesti katso naita asioita). Mulla vaikuttaa huomattavasti enamman hinta ostopaatoksiin. Erityisesti, kun asutaan maassa, mista ei yleensa voi kuvitellakaan tuovansa kotiin eventually yhtaan vaatekappaletta (kaikki vaatteet kulahtaa auringosta/vedesta/punaisesta mudasta/kosteudesta), en kertakaikiaan kykene maksamaan niita hintoja, mita uusista (ja merkkivaatteista kaytettyna) vaatteista kiskotaan. VArsinkin lapsen kohdalla, kun sama koko mahtuu kovin lyhyen aikaa, en nae mitaan jarkea maksaa maltaita joka vaatteesta.

  Punainen M.

  VastaaPoista
 36. Mun mielessä sunnuntain Hesarissa oli ihan hyvin tiivistetty koko kuluttamisen ongelma, siinä ei paljoa viherpesu auta kun ostetaan jatkuvasti lisää ja tuotteiden elinkaari lyhenee. Mutta sitten kun on tällainen urpo jolla ei ole nimeksikään itsehillintää niin lohduttaa, että voi edes leikisti tehdä eettisempiä valintoja, ostaa luomua tai kierrätysmateriaaleista tuotettua. En usko että se pelastaa maailmaa, mutta omat yöunet ehkä.

  Arvontaan osallistumista ei lasketa mun muutenkin epäonnistuneen shoppailulakon rikkomiseksi, eli punainen M, merci.

  VastaaPoista
 37. Punainen koko M!

  Ostan kaikki vaatteeni kierrättettynä. Uutena voisin ostaa ain luomupuuvillaista, mutta olen niin pienituloinen, että en muuta kuin haaveile uuden vaatteen ostamisesta!

  Niin ja lasta ei edes ole. Eksyin blogiisi Nelliinan vaatehuoneen kautta ja jäin koukkuun rouheaan tyyliisi. Kyseinen merkki ei ole siis mitenkään tuttu, mutta paita näyttää mainiolta.

  VastaaPoista
 38. Ekovaatteet on tosi mukavia, monesti ostan siksi niitä. Koko M punainen.
  Kaunista kesää!

  VastaaPoista
 39. Uusi tuttavuus tämä merkki minulle.

  Pakko sanoa, että uutena tulee ostettua harvemmin vaatteita. Varsinkin lastenvaatteet tulee hankittua kirppiksiltä. Uutena lastenvaatteissa vaikuttaa hyväksi havaittu merkki, joka kestää kulutusta ja säilyttää edes hitusen arvonsa myyntiä ajatellen. Kestävyys ja pitkäikäisyys ovat myös tärkeitä kriteereitä. Juuri tuo housujen punttien kääntäminen ym ovat tärkeitä ostopäätöstä tehdessä. Ekologisuus ovat iloinen plussa. Itselleni ostan todella harvoin vaatteita, mutta kyllä minä vähän syynään mistä vaate on tehty ja varsinkin missä vaate on tehty.

  Tavoittelen punaista M paitaa.

  VastaaPoista
 40. kaksi viikkoa h-hetkeen9. heinäkuuta 2012 klo 19.38

  Itse pyrin suosimaan reilun kaupan tuotteita jotta tuotteeen valmistus olisi mahdollisemman reilu sen tekijällä. Suuremman osan vaatteista ja tavaroista ostan kirpparilta kylläkin. Ekopuuvilla usein tuntuu jo käsissä paremmalta, että uutta ostaessa luultavasti kaatuisin luomupuuvillaan.
  Arvonnasta toivoisin sinista L-paitaa. Ovat ihania kuten myös blogisi! Ihanaa kesää oi mutsi mutsi!

  VastaaPoista
 41. Luomu ja eettisyys on tärkeitä. Mutta kaikkein tärkeintä lastenvaatteissa on mielestäni että hinnan täytyy olla kohdallaan ja että ne on KESTÄVIÄ! Koska kukkarolle sopiva hinta ja luomu harvoin kohtaavat ostan paljon kirppiksiltä, huuto.netistä ja ale/jämäkoreista. Aina ei voi panostaa ja silloin ehkä siitä laaduksta ja tuotteen eettisyydestä helpoiten pihistää. Mutta jokainen luomu ja eettinen valinta lämmittää mieltä, ja siihen pyrin. Osallistun koko L arvontaan.

  VastaaPoista
 42. Po.p on meille tuttu ja hyväksi havaittu. Koska kotihoidontukilaisen kukkaro ei anna periksi ostaa kaikkia vaatteita laadukkailta merkeiltä, käytetään meillä myös halpisketjujen vaatteita ja markettikamaa.

  Mulle tärkeintä lastenvaatteessa on kestävyys ja kiva ulkonäkö. Ekologisuudesta tietty tulee plussaa ja itselle vähän parempi mieli :)

  Punaista M-paitaa toivoisin :)

  VastaaPoista
 43. Kyllä laadukkaita ekologisia vaatteita ostaa mieluummin kuin jotain hätäisesti väsättyjä halpiksia. Tosin halpiksiakin on nuukuuksissa joskus tullut ostettua. 97% meidän mukuloiden vaatteista on joko saatu tutuilta tai sitten ostettu kirppareilta.

  Sininen L

  VastaaPoista
 44. Heij!

  Onnekseni koin ekologisen valaistumisen jokunen vuosi sitten. Tuntuu hyvältä voida tarjota lapsilleni se fiksumpi vaihtoehto ja toivoa samalla, että kuormitamme luontoa vähemmän. Mikään SuperEkohippi vielä en ole lähellekkään sen myönnän, vielä on matkaa ja tavotteita saavutettavana. Mutta hyvää vauhtia vaatteista, ruoista, kosmetiikasta yms. meiltä löytyy se luonnonläheisempi vaihtoehto. Jos rahaa olisi niin varmasti ostaisin kaiken luomuna :) onnekseni ystäväpiirissäni kiertää esim. vauvanvaatteet, tavarat yms. ystävältä toiselle joten eipä ole juuri hankitoja tarvinnut tehdä.
  "tietoisuus lisää tuskaa ja onneksi myös järkevää ostokäyttäytymistä"!

  Punainen M olisi valintani :)

  VastaaPoista
 45. En juurikaan katso (häpeäkseni tunnustan), miten vaate on tuotettu jne. Teen ostopäätökset sen mukaan, miltä vaate tuntuu. Lapsen vaatteet ovat osaksi kierrätettyjä (saatu siskon tytöltä tai pikkusiskolta) ja lähtevät meiltä vielä kiertoon :D

  Sininen L

  VastaaPoista
 46. Varsinaisesti ekomerkit eivät vaikuta, mutta pyrin itse omalla toiminnallani toimimaan ekologisesti. Vaatteet käytetään loppuun tai kierrätetään. Senkin jälkeen niistä saa vielä mm. rättejä, kuteita tms. jos ei päälle voi enää laittaa. Ostan kestäviä ja kotimaisia vaatteita ja vain tarpeeseen.

  Arvonnassa L-kokoon.

  VastaaPoista
 47. Ostan ympäristöystävällisempää kun mahdollista, tällä hetkellä eniten rajoittaa budjetti..Po.ppia ostan käytettynä paljonkin, ja aika hyvin niissä säilyy arvo ja saa myytyä eteenpäinkin. Näin ne tulevat joissain tapauksissa halvemmaksi kuin joku H&M, joka kulahtaa ja venähtää jo yhdellä lapsella niin paljon, ettei jälleenmyyntiarvoa ole.
  Arvostan juuri pitkää käyttöikää, pitkiä resoreita, tytöillä mekkoja jotka menevät isommassa koossa tunikoina, unisex-värejä ja malleja jotta sopivat isoveljeltä pikkusiskolle.

  Mulle sopisi se punainen M..:)

  VastaaPoista
 48. Luomupuuvillaiset lastenvaatteet on koettu niin hyvälaatuisiksi ja pesunkestäviksi, että ehdottomasti pyrin niitä myös jatkossakin ostamaan.
  Osallistun punaisen M-koon paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 49. Ainiin ja M kokoisen arvontaan.

  VastaaPoista
 50. täytyy tunnustaa, ettei asiat vaikuta

  VastaaPoista
 51. Ostan luomua ruoassa ja vaatteissa, paitsi jos on rahallisesti tiukkaa (aina välillä, tulot vaihtelee kummiskin niin paljon). En osta H&M, Ginatricot, Ikea tyyppisistä lafkoista koska en pidä niiden meiningistä, siis siitä jatkuvasta uuden, liian halvan ja pian vanhentuvan krääsän/trikoon tuputtamisesta.

  Kirppareilla etsin vaatteita itselle, miehelle, omalle lapselle ja siskon lapsille. Käytettyä ostaessa en mieti onko vaate luomua vai ei.

  Kirpparilta ostan myös aikuisten vaatteita joista muokkaan tytölleni vaatteita, esim. marimekon t-paita muuttui helposti tytön kesämekoksi, ja isot keltaiset nanson joustofroteeverkkarit riitti pitkäle ompeluissa.

  Po.p hehkutusta ihmettelin kanssa aiemmin (lue raskausaikana) mutta meille kierrätettynä päätyneet ulkovaatteet on vakuuttaneet mut ja ostan tytölle aina kuorivermeet po.pin alesta vaikka ne ei aina olekaan luomua eikä ekoa. Toimivat ulkovaatteet helpottaa vaan niin paljon elämää että voi vähän joustaa, sisävaatteissa voi sitten olla tiukempi linja. Goreteciä pyrin kuitenkin välttämään.

  Arvonnasta: punainen M

  VastaaPoista
 52. Hei! Minä haluaisin kotiuttaa sinisen L-kokoisen paidan.

  Vaatevalinnoissani suosin ensisijaisesti kierrätystä, tähän mennessä toiminut erinomaisesti koska tuttavapiiri on alkanut jo ihan pyytämättä kantaa vanhoja poikien vaatteita meille. Parhaat pidän itse ja kierrätän edelleen, ja vähän virttyneemmät lähtevät hyväntekeväisyyteen Venäjälle ja Viroon.

  Kun ostan uutta, näillä tuloilla hinta valitettavasti ratkaisee. Edullisillakin ketjuilla on jo jonkin verran ekopuuvillaa, ja mieluiten ottaisin sellaista. Meillä on muutama Småfolkin, Molon ja Me & I:n vaate, ja niissä näkyy se, että hellät väriaineet haalistuvat pesussa tosi äkkiä. Po.P:tä ostaisin tosi mielelläni kun kuositkin ovat yleensä mun mieleen, mutta hinnat ovat suolaisia.

  VastaaPoista
 53. Pakko kyllä myöntää, että ekologisuus ei ole ykkös valintakriteeri tai ainakaan suomalaisuus (ja tiedän ettei nää oo sama asia:D). eniten vaikuttaa kyllä vaatteen malli, kun niin pitkäselkäinen lapsi on. ostan edullisesti myös ketjuliikkeistä, mutta jos ostan uutena, niin varmasti sellaisia mistä tykkään ja tulee paljon käyttöä. ja kirppareita suosin myös. niistä tosin saattaa joskus tulla ostettua jotain joka ei olekaan kovassa käytössä. nyt oon tiedostanut ton ongelman ja ostan sieltäkin nykyään vaan oikeesti käyttöön tulevaa vaatetta/tavaraa. että kai edes vähän oon ekologinen:D mut oikeesti, kyllä hinta vaan vaikuttaa. vaatteet jää niin nopeesti pieneksi kuitenkin, ettei raaski ostaa kalliita ekologisia, joita kyllä arvostan. toi on kyl hyvä, että vaate on ns.tuplakoko ja menee pidempään. jokatapauksessa ihana arvonta ja M-kokoa minä tavoittelen!

  VastaaPoista
 54. Meillä ostetaan rahatilanteesta johtuen lähes kaikki vaatteet kirppikseltä. Jos rahaa olisi enemmän käytettävissä, kiinnittäisin varmasti enemmän huomiota tuotteiden eettisyyteen. Reilu kauppa on kyllä sydäntäni lähellä, ja minulle on tärkeää, että tuotteet valmistetaan ihmisoikeuksia kunnioittaen ja tuotteiden tekijöitäkin hyödyttäen. Tämä menee minulle ympäristöasioidenkin edelle, vaikka useinhan ne kulkevat käsi kädessä.

  Osallistun punaisen raitapaidan arvontaan! :)

  VastaaPoista
 55. Ekologisuus on ehdottomasti plussaa, mutta kyllä hinta ja ulkonäkö ratkaisevat.

  Jos onni suosii, toivoisin punaista M-koon paitaa.

  VastaaPoista
 56. Ykkösenä vaikuttaa hinta-laatusuhde sen jälkeen ulkonäkö ja kolmantena sitten ekologisuus.

  Toivoisin punaista M-kokoista paitaa...

  VastaaPoista
 57. Kyllä vaikuttaa. PO.P:n eco-malliston vaatteita on ostettu paljon. Ihanan pehmeää puuvillaa, värit säilyvät hyvin ja vaatteet sopivat hoikalle pojallemme.

  Jos arpa osuisi kohdalleni, ottaisin punaisen puseron.

  VastaaPoista
 58. Jos rahatilanne vain sallisi ostaisin niin itselleni kuin lapselleni ekologisia vaatteita. Tällä hetkellä kuitenkin melkeinpä kaikki niin omat, kuin lapsen vaatteet ovat kirppareilta ja kierrätyskeskuksista haettuja, että siinnä mielessä vaatteiden parissa on mukana kierrätys, vaikka ei ihan eco/reilun kaupan vaatteita olekkan. niin ja punainen M :)

  VastaaPoista
 59. Pyrin ostamaan kestäviä ja eettisesti tuotettuja tuotteita. ei koske ainoastaan vaatteita.

  valitsisin sinisen L

  VastaaPoista
 60. Asia ei kiinnostanut pätkääkään, ennenkuin minusta tuli äiti. Sen ansiosta aloin ajatella monistakn asioista omaa napaa pidemmälle. Jos se minusta on kiinni, niin meidän perheessä ei käytetä ainuttakaan vaatetta, jonka valmistamiseen on käytetty "pieniä käsiä" eli se, mistä vaatteet tulevat, merkkaa ehkä enemmän kuin vaatteen hinta, laatu tai materiaali.

  Toki tämän ansiosta tietyt merkit ovat vakinaistaneet asemansa meidän perheenjäsenten vaatekaapissa, ja tämä huippu Polarn O. Pyret on yksi niistä.

  Jos hyvin käy ja onni suosii, niin minulle sininen kokoa L.

  VastaaPoista
 61. Hei,reilu kauppa on mun mielestä tärkeä asia ja toki myös luonnolliset raaka-aineet kuten ekopuuvilla.

  VastaaPoista
 62. Hei,reilu kauppa on mun mielestä tärkeä asia ja toki myös luonnolliset raaka-aineet kuten ekopuuvilla. ja valintani olisi punainen m koon pusero.

  VastaaPoista
 63. Ostan lastenvaatteet ensisijaisesti ulkonäön ja kestävyyden perusteella. Pidän PO.Pin vaatteista kun pojille löytyy värikkäitä ja hyvälaatuisia vaatteita. Ekologisuus on tietty plussaa, mutta ei se tärkein asia minulle.

  Punainen M

  VastaaPoista
 64. Mielelläni ostan luomua ja kierrätysmateriaalista valmistettua mikäli siinä on myös ulkonäkö ja hinta on kohdallaan. Useamman lapsen perheessä valitettavasti joutuu ostamaan myös halpavaatteita, joiden kestämisessä ei ainakaan itsellä ole ollut valittamista. En voi siis sanoa täysin allekirjoittaa sitä että Popin vaate kestäisi paremmin kuin joku H&M:n halpavaate. Mutta Popin vaatteisiin olen kyllä hullaantunut täysin joten niitä meille on viime aikoina aika paljon ostettu. Itse pidän juuri raikkaista väreistä ja kivoista kuvioista. Pääkallot, monsterit ja muut lisenssihahmot eivät innosta joten Popilta löytyy minun makuun sopivia kuvioita ja lapsetkin tykkää niistä. Erityisesti värikkäät raitakuosit ja ihanat autot ovat lasten mieleen.

  Arpaonnea kokeilisin punaisen M-koon paidan kanssa.

  VastaaPoista
 65. Samaa mieltä kuin Sini, valitsen kyllä mieluusti laatua vaatteisiin niin niitä voi vielä kierrättää lapselta toiselle. Kyllä ostamiseen vaikuttaa ekologiset asiat, olenkin huomannut kuinka pehmeitä ekomalliseton vaatteet usein on. Niitähän on ilo pitää päällä ja samalla maailmakin pelastuu ;)
  Jos onni suosii meille kovasti haluaisin M-koon raitaa.

  VastaaPoista
 66. Mun pitää todeta ettei mulle oo niin merkityksellistä onko vaatteissa käytettävät materiaalit kierrätettyjä tai luomua. Toki pidän sitä hyvänä ominaisuutena ja sellaisia vaatteita meiltä myös löytyy paljon mm. popilta. Ostan vaatteita ulkonäön perusteella ja suosin paljon kirppareita, joissa myös myyn omat ja lasten vaatteet eteenpäin. En siis kuitenkaan koe tuhlailevani luonnonvaroja ihan hirveästi. Mikäli voitan arvonnassa niin valintani olisi punainen M koon raitapaita :)

  VastaaPoista
 67. Minä olen ruvennut enemmän katsomaan vaatteissa juuri missä tehty ja miten kestää kulutusta sekä iloiset värit on aina plussaa. Mielelläni pidän vaatteita useammalla muksulla kuin ostan jokaiselle uutta. Ja vielä vaatteet menee kaupaksi kirpparilla.
  Punainen M koon paita olisi minun mieleen :)

  VastaaPoista
 68. Tuoreena äitinä en ymmärtänyt lastenvaatteista yhtään mitään. Onneksi sain suuret säkilliset vauvanvaatteita vähän käytettyinä ja lisäksi muutamia uusia. Ruotsissa vauvan kanssa asunut sukulainen toi ensimmäiset PO.Pit tuliaisiksi ja siitä se sitten lähti. Asioin lastenvaatekaupassa vasta kun lapsi täytti yksi vuotta... Ekologisuutta, pitkäikäisyyttä, raikkautta- ne ovat minusta Polarn O. Pyretin ydintä. Tykästyin myös valkoiseen, punaiseen ja siniseen kaiken pinkin ja liilan keskellä. Onhan niitä hempeämpiäkin värejäkin tarjolla ja onneksi myös pojille.

  Olisin punaisesta M-paidasta ilahtunut.

  VastaaPoista
 69. Sininen L

  Kyllä ja ei.Uusien vaatteiden kohdalla olen ostanut sitä mikä näyttää kivalle ja hinta sopii kukkarolle.Toisaalta ostan paljon vaatetta itselleni ja lapsilleni kirpparilta.Kaksi nuorinta lastani ovat myös olleet ns.täyskestoja.Tein itse imuja kierrättämällä,mutta tätä ei nyt varmaan lasketa vaatteiden ekologisuuskysymykseen täysin :P
  Mietin lastenvaatteiden kohdalla kyllä,kuinka kestäviä ne ovat.P.O.P:n vaatetta on tullut ostettua,koska ne todella kestävät ja säilyttävät kuosinsa.

  VastaaPoista
 70. Vaatteen ekologisuus (reilu, ekopuuvilla...) ei ole varsinainen ostokriteeri, mutta painaa vaakakupissa, mikäli valinta on kahden eri vaatekappaleen välillä. Lasten PoPit olen enimmäkseen ostanut uutena, sitä silmällä pitäen, että kun omat ovat kasvaneet niistä ulos, saa ne vielä serkuille kierrätykseen. Ajatus lastenvaatteen "monivuotisuudesta" käännettävien resoreiden jne avulla kuulostaa todella kivalle. Kun vaate on hyvänlaatuinen ja värit pysyvät pesusta toiseen, käyttää sitä mielellään mahdollisimman pitkään. Nimim. tänään tytöllä päällä 2-v sitten ostettu 86 cm automekko/tunika, nyt vain t-paitana.

  Sininen L olisi kiva ylläri!

  VastaaPoista
 71. Mä yritän ostaa laatuvaatteita, en niinkään mieti sitä ekologisuutta jos tiedän että merkki on laadukas ja kestää pitkään (koska ekologistahan sekin on). Muissa asioissa sitten mietin enemmän ekologisuutta; meillä ei ole autoa, pyrin ostamaan suomalaista ruokaa, kierrätän jne.

  Punainen M-koon paita voisi olla mulle sopiva. =)

  VastaaPoista
 72. Ekologisuus ei ole meillä valintaperuste nro 1. Tällä hetkellä vaatteesta löytyvät värit ja kuvat ratkaisevat varsinkin isommalla lapsella eniten - Vääränväristä ei lapsi päälleen laita. Kirppareita suosin mahd paljon ja kierrätän meidänkin vaatteet eteenpäin. Pienemmälle olen ostanut/saanut 99%:sti kaikki vaatteet ystäviltä ja sukulaisilta käytettynä ja lähtevät meiltä edelleen eteenpäin.
  Vaate kuin vaate pitää olla äidin ja lapsen mieleen ja laadusta riippuen hinnalla joko on tai ei merkitystä, jos uutena joutuu ostamaan.

  VastaaPoista
 73. Lapselle ostaessa ekologisuus vaikuttaa ostopäätökseen, itselle ostaessa taas ei. Mieluummin valitsisin tietty itsellekin luomupuuvillaa, mutta harvemmin niin tulee tehtyä, harmillista kyllä.

  Punaista paitaa havittelisin.

  VastaaPoista
 74. Ompelen paljon ja ostan kyllä luomukankaita, jos voin valita. En ole mitenkään ehdoton luomuvaatteiden tai -kankaiden suhteen, mutta luomun ostamisesta tulee parempi mieli.
  POPia meillä on paljon. Olen tykännyt vaatteiden laadusta ja kuositkin ovat ihania. Vaikka kaikki vaatteet eivät ole varsinaisesti eco-mallistoa, niin koen ne ekologisiksi kestävyytensä takia. Meillä oli yksi talokuosinen pusero, jota käytti ensin isoveli, sitten pikkuveli ja myin vielä nukattoman ja haalistumatoman paidan eteenpäin lähes kahden vuoden jatkuvan käytön jälkeen!
  Jos onni suosii, niin haluaisin punaisen M:koon paidan.

  VastaaPoista
 75. Vaatteiden ympäristöystävällisyys, eettisyys ja mahdollisimman pitkä käyttöikä ovat tärkeitä, mutta myös ulkonäkö ja hinta vaikuttavat valintaan. Ekovaatteiden "ongelmana" on mielestäni se, että ne ovat usein perusmallistoa. Siksipä ihan puhtaasti ulkonäöllisistä syistä ostan paljon ihan tavallisia vaatteita. Ostan myös paljon käytettyjä lastenvaatteita ja laitan omalta lapseltani jääneet kiertoon.

  Osallistun punaisen M-koon arvontaan.

  VastaaPoista
 76. Popin vaatteet on kestäviä ja kuosit ihania! Paljon olen ostanut niitä kirppareilta, eikä vaatteista juuri huomaa, että niitä on käytetty jo usealla. Punainen M olisi minulle sopiva ja se omasta kaapista vielä puuttuu sinisen kaverina.

  VastaaPoista
 77. Sininen L - Mielelläni suosin kierrätysmateriaaleja, mutta ihmettelen, että ne ovat usein vastaavaa "uusista" materiaaleista tehtyjä kalliimpia (esimerkiksi PoP-windfleece). Minusta pitäisi olla vähintään samanhintaisia tai sitten hieman halvempia.

  VastaaPoista
 78. Ostan melko harvoin vaatetta uutena, siis tyyliin yksi riepu puoleen vuoteen, ja silloin onkin kyseessä todellinen TARVE jolloin lompakon nyörien sen hetkinen venyvyys ja saatavilla oleva valikoima ratkaisevat kuinka luomua tai kierrätettyä materiaalia vaatekaappiin päätyy. Kierrätysidea toimii meidän perheessä lähinnä sillä ettei juurikaan uutta osteta.

  Sininen L

  VastaaPoista
 79. Valitsen tuotteet yleensä hinnan perusteella( pelkästään halpaa en osta, ulkonäön pitää olla myös hyvä) ja luomupuuvillan käyttö on hyvä plussa. Ostan paljon alesta ja kirppiksiltä, joten popia löytyy meiltäkin. Laatu on todella hyvä. Ikävää on, että usein ekologiset versiot vaatteista maksavat enemmän. Pitäisi tukea enemmän luomupuuvillasta/kierrätysmateriaalista tehtyjen vaatteiden valmistamista, jolloin ne olisivat kaikkien saatavilla. Onneksi esim. hm ja lindex ovat lähteneet mukaan ja sieltä saa uusia vaatteita haluavat myös ekologisia vaatteita kohtuuhintaan. Luomupuuvilla on milestäni ihanan pehmeää ja lapset tykkäävät. Itselle tuo sininen l-koon paita olisi mieluisa.

  VastaaPoista
 80. Me tykätään luomusta ja kierrätysmateriaalit ym. vaikuttaa todella paljon ostopäätökseen. Meidän perheessä on herkkä ihoisia lapsia ja minusta on todella ihanaa pukea heitä luomupuuvillaan jo sen vuoksi että se on aivan unelman pehmeää,pesujen jälkeenkin. Po.p on meillä myös senkin vuoksi suosiossa koska lapsia on useanpi, on ihanaa että niitä voi kierrättää sisaruksesta toiselle, ne pysyy hyvänä, värit säilyy ja ennenkaikkea se pehmeys säilyy.
  Ympäristömerkit ja reilukauppa on ehottoman tärkeää!

  Osallistun siniraidallisen paidan koko L arvontaan!

  VastaaPoista
 81. Pyrin ostamaan ekologisia lastenvaatteita. Valikoima on parantunut ihan hirmuisesti vuoden kahden sisällä. Ja sitä myötä myös laatu. Mm. Popin eco-mallisto on meillä ahkerassa käytössä.

  Osallistun punaisen M-kokoisen paidan arvontaan :)

  VastaaPoista
 82. Suosin lumupuuvillaisa vaatteita ja pidän eritysiesti po.pin vaatteista, ne kun kestävät ja kuosit ovat mitä mainiot. Kun sain esikoiseni en tiennyt koko po.pista mitään ja en pitänyt aluksi. Mutta lämpenin pikkuhiljaa ja nyt po.p on suuressa suosiossa:) Ostelen lapsilleni uusia vaatteita hyvistä aleista ja käytettyjä kirppiksiltä ja netistä.
  Punainen M on valintani.

  VastaaPoista
 83. Vaikutti siihen asti, kunnes näin dokumentin, jossa kerrottiin luomupuuvillan tuotannosta myydään valmiina vaatteina 120%. Eli kaikki luomupuuvillana myytävä ei todellakaan ole luomupuuvillaa. Nykyään minulle on iso merkitys myös sillä valmistajalla, miten ekologinen ja eettinen yritys on muutenkin, mieluiten suosin pohjoismaista designia ja vähintäänkin eurooppalaista ompelua. Po.pin vaatteita meiltä löytyy paljonkin ja pidän erityisesti siitä, että isän 80- luvulla ostettua paitaa voi käyttää omillakin lapsilla, ja esikoisen neljävuotta vanhat vauvanvaatteet ovat kuin uusia ja edelleen ajankohtaisia myös kakkoselle, vaikka sukupuolikin on eri. Käytännössä kuitenkin tulee ostettua myös riistorättejä, täällä pohjoisessa kun on pakko pukeutua joka päivä, kotiäitinä rahat on välillä enemmänkin tiukilla ja kuten oscar Wilden väitetään sanoneen "kohtuus kaikessa, myös kohtuudessa".

  VastaaPoista
 84. Ekologisuuteen kiinnitän huomiota, kun ostan uusia vaatteita. Suurin osa vaatteista hankitaan kuitenkin kierrätettynä ja silloin myös "riistomerkit" löytävät tiensä meidän vaatekaappiin. Punainen M.:)

  VastaaPoista
 85. Nykyään tulee ostettua enemmän laatua ja ekologisia vaatteita, ja toisin sanoen yleensäkkin vähemmän vaatteita, kuin ennen. Minulle laadusta, kestävyydestä ja turvallisuudesta on tullut entistä tärkeämpiä lapsen myötä ja hänen vaatekaapistaan löytyykin kirppari hankintojen lisäksi lähinnä luomu puuvillaisia vaatteita. Itselleni ostin viime joulun aleista Popin mustan raita paidan, mutta siinä on ikäväkseni paidan etukappaleessa kangas paljon heikommassa kunnossa, kuin muualla paidassa. Kävin paitaa näyttämässäkin Popissa kertaalleen, mutta heidän mielestään paita oli normaalissa kunnossa. Hieman ihmettytti. Aivan ihana se kyllä on, niin pehmeä. Itse osallistun nyt punaisen m-koon paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 86. Jep, laadun (ja toki ulkonäön!) lisäksi ekologisuus vaikuttaa hankintapäätöksiini. P.O.P.in kohdalla en muista laatuun pettyneeni (itselleni toivoin viime äitienpäivälahjaksi raitayöpaidan - ja sain,jes), mallit ovat kivoja, värikkäitä ja käytännällisiä, joten ekologinen ajattelu siis pelkkää plussaa!

  VastaaPoista
 87. ...ai niin ja punainen M olisi valintani! =)

  VastaaPoista
 88. Minäkin olen hurahtanut nyt popin vaatteisiin. Uutena ja käytettynä on tullut ostettua. Ihana kun ne eivät mene käytössä miksikään. Onhan se ekologista kun ei tarvitse jatkuvasti ostaa uusia vaatteita, ja ne menevät vielä seuraavallekkin lapselle. Punainen M

  VastaaPoista
 89. suosin kaikkea. halvinta yleensä ostan rahatilanteeni takia. punainen m

  VastaaPoista
 90. Plussaa on, jos tuote on luomua mutta ei välttämätön. Osallistun m-koon paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 91. Moi,

  Mä en oikeastaan katso tuotteen ekologista jalanjälkeä, mulla lastenvaatteissa valinta perustuu laatu-hinta suhteeseen.

  Jos onni suosii, niin sininen L olisi mun valinta =)

  - Elina -

  VastaaPoista
 92. Mukana kisassa tavoittelemassa sinistä L-koon paitaa.
  Lastenvaatteissa pyrin suosimaan ekopuuvillaisia vaatteita kun ovat niin pehmeitä ja säilyvät useiden pesujenkin jälkeen hyvinä. Lapsille on jonkun verran po.pin vaatteita, itsekin niistä haaveilen. Kirppisihminen olen myös eli kierrätystä kannatan.

  VastaaPoista
 93. Ostan Poppia koska, niillä hyvä jälleenmyyntiarvo eli ekologista kai sekin. Sinänsä en luomupuuvillaan kiinnitä huomiota. Osallistun M-koon arvontaan.

  VastaaPoista
 94. Pyrin ostamaan luomupuuvillaisia vaatteita, mutta kyllä kaapista "niitä tavallisiakin" löytyy. Popin vaatteista minulla on sekä hyviä, että huonoja kokemuksia. Viime aikoina olen päätynyt useimmiten ompelemaan vaatteet itse. Siten vaatteisiin saa sitä käyttöikääkin lisää, kun voi tehdä tavallista pidemmät hihat/lahkeet. Lisäksi suosin kankaissa sellaisia värejä ja kuoseja, jotka toimivat sekä pojilla, että tytöillä.

  Punainen M-kokoinen paita olisi mieluinen, mikäli onni suosii.

  VastaaPoista
 95. Ympäristömerkit yms. vaatteen ekologisuus ovat ostotilanteessa plussaa, mutta enemmän itselleni ostotilanteessa merkitsee vaatteen pitkä käyttöikä ja huollettavuus. Se tarkoittaa minulle sitä, että vaatteen voi käyttää sekä tytöllä että pojalla, sen voi pestä tarvittaessa korkeassa lämpötilassa jotta sitkeät tahrat irtoavat, se on muutenkin "tahroja hylkivä", nyppyyntymätön, ei veny eikä vanu, ja ylipäänsä kestää käyttöä lapselta toiselle. Ja tietysti vaatteen tulee olla miellyttävä sekä käyttäjälle että pukijalle. Muuten se jää käyttämättä, eikä tämäkään vaatteelle ole hyvä tai ekologisesti järkevä ominaisuus.

  Aloittajan mainitsemasta ominaisuudesta hyvässä lastenvaatteessa jaksan myös aina sellaisen vaatteen kohdatessani iloita: On ihanaa että vaatetta voi käyttää samalla lapsella pitkän aikaa, eli lahkeita ja hihansuita voi kääntää, vyötäröä kiristää, jne.

  Po.P:n housut, joissa neppareilla voi lyhentää lahjetta shortsimittaan saakka ovat erinomainen esimerkki tällaisesta pitkän käyttöajan vaatteesta. Meillä samat housut kävivät ensin pojalle pitkinä housuina lyhennettynä, sitten pitkinä housuina lahkeet täydessä mitassa ja myöhemmin vielä seuraavina kesinä shortseina lahkeet lyhennettyinä. Pian samoja housuja käyttää pikkusisko toivottavasti yhtä pitkään. Ja jos hyvin käy, saan pistää housut eteenpäin vielä seuraavillekin käyttäjille. Sen verran kestäviltä ja pestäviltäkin ne vaikuttavat.

  Sininen L -paita olisi mieluinen :)

  VastaaPoista
 96. Rehellinen ollakseni, niin ostan lastenvaatteita sen mukaan, mistä olen kuullut hyviä kokemuksia ja mitkä miellyttävät silmääni. Tietysti on hienoa, jos ne ovat ekoa, mutta se ei kohdallani ole koskaan ollut ratkaiseva tekijä.
  Popin vaatteita pojallani on ollut muutamia ja olenkin niihin ollut oikein tyytyväinen. Tarkoitus olisi katsoa hänelle popin välikausipuku joko nyt syksyksi, tai ensi kevääksi.

  Tavoittelen sinistä L-kokoa.

  VastaaPoista
 97. Luomua ja reilua kauppaa suosin jonkun verran ruokaostoksissa. Luomupuuvilla ja muut ecomateriaalit on aina plussaa, mutta en varsinaisesti tee vaateostoksia niiden perusteella. Toivottavasti L-koon paita kotiutuu meille.

  VastaaPoista
 98. Siniraidallista paitaa tavoittelen!
  Meillä vaatteet ostetaan pääasiassa alennusmyynneistä ja lapselle usein jemmaankin, parhaani mukaan yritän löytää hyvää halvalla :) Ostan aika neutraaleja värejä ja kuoseja, ei mitään selkeästi poikamaista tai tyttömäistä, jotta samat vaatteet menevät sitten tulossa olevalle pikkusisarukselle. Ekologisuus on lisäplussa, harvoin yksinomainen valintaperuste. Pikemminkin arvostan pitkää käyttöikää ja kestävää laatua, vaikka olenkin sellainen tunteellinen höpsö, että luultavasti säilön valtavat läjät pikkuvaatteita, kun en vaan henno laittaa kiertoon. Omaan kaappiinkin ostan vain helposti yhdisteltäviä ja klassisia vaatekappaleita, mutta aikoihin ei ole tarvinnut mitään uutta hankkia, kroppa tuntuu muuttuvan raskauksien mukana niin arvaamattomasti. Omat ja miehen turhat vaatteet kierrätetään varsin tehokkaasti tutuille ja tutuntutuille ja aika surutta olen turhista luopunutkin.

  VastaaPoista
 99. Ekologisuus ei juurikaan vaikuta ostopäätöksiini. Yleensä ostan sen mitä tarvitsen sieltä mistä sen vaivattomimmin saa. Vanhimmalle lapselle ostan sen verran parempi laatuista, että pystyn kierrättämään vaatteet myös pikkuveljelle. Osallistun sinisen L koon paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 100. Nykyisin pyrin ostamaan luomupuuvillaisia lastenvaatteita, mutta jos mieleinen vaate ei ole luomua tai muutenkaan ekologinen, ei se tunnu missään.

  Vähemmän oon ostanu tälle juniorille vaatteita kuin esikoiselle, ja onhan hän suurimman osan vaatteistaan perinyt isosiskoltaan. Unisex on meillä huudossa.

  Lastenvaatteet kierrätän kavereiden lapsille, kirpparilla ja loput säästän kankaiksi. Voihan niistä joskus jotain uutta ommellla tai käyttää askarteluun tms.

  Itselleni ostan vaatteita hävettävän harvoin, ja jos jotain ekologista löytyy, niin se on vain plussaa. Pyrin panostamaan myös kotimaisuuteen.

  Punaista ämmää tavoittelen :)

  VastaaPoista
 101. Halu olisi kiinnittää huomiota siihen missä vaatteet on tehty ja mistä, mutta valitettavasti raha määrää sen mistä ostetaan. Onneksi nykyään lähes kaikissa paikoissa lastenvaatteissa on jonkinlainen lappunen siitä, ettei se vaate ole sitä hurjimmin käsiteltyä puuvillaa.

  Punainen M:n arvontaan mukaan.

  VastaaPoista
 102. kierrätys on in ja ekovaatteet pop. Pakko kuitenkin tunnustaa, että erityisesti uusissa vaatteissa tulee kuitenkin painavimmin tuijotettua hintaa vaikka tietää ettei köyhällä äippälomalaisella ole varaa halpaan...kirppistellessä mukaan tarttuu helposti niitä tuotteita joista tiedän, että ympäristöasiat on huomioitu. ja niistä voi käytettynä sitten maksaa parieuroa halppikampetta enemmän.

  pun M koko

  VastaaPoista
 103. Muutama ekopuuvillainen vaate lapsellani on, ja onhan ne ihanan pehmeitä. Kuitenkaan en sen perusteella osta vaatetta onko eko vai ei. Enemmänkin ulkonäkö ratkaisee.
  Ja punaisen M-koon paidan arvontaan osallistun :)

  VastaaPoista
 104. M-koon paita-arvonta:
  Kyllä, valintaan vaikuttaa luomupuuvilla, laatu ja materiaalit. Pyrin ostamaan laadukasta ja kulutusta kestävää, mutta myöskin ekologista vaatetta pojalleni mahdollisuuksieni mukaan (rahatilanteen). Kirppiksiltä tulee myös paljon ostettua käytettyjä vaatteita ja tavaroita. Ja itse myöskin kierrätän omia juttuja pari kertaa vuodessa. Varsinkin muovilelut ostan mielummin kierrätettyinä kun uusina.

  VastaaPoista
 105. Osallistun sinisen L-kokoisen paidan arvontaan.
  Yritän ostaa ekologisia tuotteita mahdollisimman usein sekä kaupasta että kirppikseltä. Välillä valitettavasti hinta sulkee ekologisemman vaihtoehdon pois. Jos hintaeroa ei ole paljoakaan "ei ekologiseen" niin valitsen ekologisemman vaihtoehdon vaikka kuosi ei niin mieleinen olisikaan.

  VastaaPoista
 106. Mielelläni ostan luomutuotteita, myös vaatteissa, mutta se ei ole ainoa kriteeri ostaessani vaatteita, vaan asiaan vaikuttaa suuresti myös laatu (ja valitettavasti aivan liikaa hinta). Lapsen kohdalla olen ensisijaisesti tarkkana siitä, että ostan vain sellaisia materiaaleja, jotka tuntuvat lapsen päällä miellyttävältä ja joiden kanssa esimerkiksi jalan nostaminen käy kivuttomasti - en siis osta vauvalle perusdenimiä tms. "tiukkaa" kangasta.
  Mikäli käy tuuri, on L-koon vaate parempi! :)

  VastaaPoista
 107. Arvonta: Sininen L-koko.
  Ostan MELKEIN kaikki vaatteeni käytettynä kirppareilta ja huuto.netistä, mikä on tietenkin ekologista ja säästyy rahaa, mutta niissä harvoissa uutena ostamissani vaatteissa valitettavasti isoimmat kriteerit ovat ulkonäkö ja hinta. Eli alennusmyynneistä tulee jonkin verran hankittua, eikä suinkaan niitä ekologisimpia vaihtoehtoja. Lapsen saatuani olen kuitenkin hieman ryhdistäytynyt. Itsestäni ei niin väliä, mutta pienokaiselleni haluan ostaa mahdollisimman laadukkaita ja luonnollisia vaatteita (ja leluja ja muita tarvikkeita). Hänellekin olen tosin melkein kaiken hankkinut käytettynä, mutta muutamia juttuja olen ostanut uutena, esim. Ruskovillalta. Vauvan vaatteita hankkiessani pyrin suosimaan luomu-materiaaleja, ympäristöystävällisyyttä sekä kaikin puolin eettistä tuotantoketjua. Yritän vältellä esim. myrkyllisiä väri- ja käsittelyaineita sekä synteettisiä materiaaleja ja pesen tekstiilit myös mahd. ympäristöystävällisillä ja turvallisilla pesuaineilla. Huonoista käsityötaidoistani huolimatta olen myös ahkera tuunaamaan ja korjaamaan vaatteita ja myyn vaatteitamme kirpputoreilla ja netissä ja loput menee joko UFFin laatikkoon tai jatkojalostukseen. Tänään mm. ompelin vanhasta pyyhkeestä lisäimuja kestovaippoihin.

  VastaaPoista
 108. Ensisijaisesti ostan vaatteita, joiden uskon kestävän ja jotka ovat jollain tapaa hieman eettisempiä. Hinta vaikuttaa pienituloisessa perheessä paljon ja parhaaksi hinta-laatu-eettisyyssuhteiltaan olen kokenut Nanson vaatteet (outletista...) itselleni ja kirpparivaatteet (ensisijaisesti Marimekkoa, Tuttaa ja Finnwearia, jotka miellän suomalaisiksi) lapselle, kun se ei vielä tässä vaiheessa, alle vuoden ikäisenä, ainakaan sanallisesti pysty protestoimaan. :D

  VastaaPoista
 109. Ja punaisen ämmän arvontaan osallistuisin.

  VastaaPoista
 110. Haluaisin vastata tähän, että tietenkin suosin luomua ja muita hyvisjuttuja vaateostoksissa. Totuus on kuitenkin se, että ostan lapselle (ja itselleni) mitä nyt sattuu kirpparilta tai alennusmyynneistä löytämään. Kierrätän kyllä kaiken minkä raaskin ja ostan melkein kaiken käytettynä.
  Sinisen L-koon arvontaan osallistun (miksei tää L voinu olla punanen...)

  VastaaPoista
 111. Luomua ja reilua ja kierrätettyä meille. POP on yks meidän suosikki, ja sitten nämä eko-merkit, joita netistä voi tilailla. Parasta olisi kestävät vaatteet (luomuna ja reiluna), kun niin monet nykykuteet tuntuu olevan lähes läpinäkyvän ohutta trikoota, joka ei kestä mitään.

  Ja punainen M olis niin kiva, jos onni suosisi.

  VastaaPoista
 112. Ostan lapsille lähinnä Po.pin vaatetta sekä uutena että käytettynä ja kierrätän pieneksi jääneet eteenpäin. Osallistun PUNAISEN paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 113. Paljon ollaan saatu lapselle vaatteita kierrätettyinä ja muuten yleensä ostan kirppikseltä tai huuto.netistä. Itsekin olen huomannut POPin laadun kestävän pesuja erilailla kuin monien muiden merkkien ja olen ostanut eco-malliston huppareita ja t-paitoja. Bodyt ovat omasta mielestä epäkäytännöllisiä ihan pikkuvauvoja isommilla, meillä käytössä kestovaipat, jotka falskaavat kertiksiä useammin (harvoin kuitenkin) jolloin body menee vaihtoon. Bodien käyttöikä on jatkopaloillakin lyhyempi kuin paitojen sillä vaipat ovat niin paljon kertiksiä isompia. Joten meillä panostetaan laatuun, joka kestää seuraavillekin lapsille, käytetään juurikin käännettäviä resoreja ja ostetaan pidempi ikäisiä paitoja.
  Itselle kelpaisi sininen L-kokoinen paita!

  VastaaPoista
 114. Suuri osa meidän perheen lastenvaatteista on saatu parilta kaverilta tai ostettu itse kirpparilta. Kierrätetyissä vaatteissa minulle merkkiä tärkeämpää on vaatteen siisteys ja hinta. Minusta on yksinkertaisesti hullua ostaa kaupasta upouusia vaatteita, kun hyviä käytettyjä on usein paljon tarjolla. Joitain vaatteita olen ilolla käynyt myös uutena ostamassa ja silloin ostopäätökseen ei ole ekologisuus tmv. vaikuttanut. Pyrin kuitenkin ostamaan vain tarpeellista ja laadukasta vaatetta, jolla on pitkä elinikä edessä ensin meidän perheessä ja sitten toivottavasti vielä jossain muualla.

  Osallistun L-koon arvontaan.

  VastaaPoista
 115. Ekomerkit yms ei juuri ostopäätöksiin vaikuta. Lasten vaatteet on pääosin kierrätettyjä tai itsetehtyjä, jos jotain ostetaan niin ihan mitä sattuu.

  VastaaPoista
 116. Luomupuuvillaisia vaatteita löytyy jokaisen perheenjäsenen vaatekaapista. Varsinkin lasten kohdalla tulee panostettua luomuun myös tällä osastolla.

  Ja osallistun punaisen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 117. Mulla ei vaikuta onko vaate luomua, kierrätetyistä materiaaleista valmistettu tms. Tykkään tosin ostaa käytettyä (etenkin pop, kun se nyt vaan pysyy hyvänä pesusta toiseen), kun lapsilla vaatteen käyttöikä kuitenkin on aika lyhyt.

  Olinkin innoissani, kun löysin viime vkl bodyn koossa 86/92 cm, jossa oli kaksi nappiriviä - ei tarvitse erikseen jatkopalaa. Käännettävät resorit on kanssa kiva juttu. Näitä saisi olla enemmin!

  Punainen M olisi kiva.

  VastaaPoista
 118. En osta kovin paljoa uusia vaatteita, mutta silloin jos ostan, on reilu kauppa ja luomu plussaa muttei tärkeimpiä kriteereitä kuitenkaan.. Enemmän vaikuttaa laatu yleensäkin ja vaateiden malli ja kuosit yms. Mutta pääosin ostan siis kierrätettyä, ja kyllä niissä just esim popin vaatteet erottuu hyvälaatuisina :) Punainen M ois kiva voittaa! :)

  VastaaPoista
 119. Kyllä laatu, kestävyys ym vaikuttavat paljon siihen, että mistä vaatteet ostan.
  Itselläni on 4 lasta. Ne hyvälaatuiset vaatteet kestävät sitten lapselta toiselle. Ihanaa ottaa vaatehuoneesta pienemmille isommilta säilössä olevia vaatteita. Ei tarvitse kuluttaa rahaa.
  Kun isommille jotain ostan, niin monesti ostotilanteessa jaan summan 2 tai 4 kertaa , kun kerta samaa vaatetta käyttää monta lasta.
  Haluaisin m-koon paidan. Itselläni ei vielä olekaan yhtään pop:n vaatetta. Pop:n alennusmyynneistä tarttuu aina lapsille vaatetta, aina itselle ostaminen jää... josko nyt :)

  VastaaPoista
 120. Juurikin käännettävät hiharesorit, tuplanepitys bodeissa (= Nosh Organics) on jotain niin huippua! Pitkä käyttöikä saa mut pulittamaan vaatteista enemmän ja ostopäätöstäkin mietitään pidempään. Mun pitää myöntää, että luomupuuvillaisuus on plussaa, muttei ehdoton edellytys. (Vaikka kaikki ekojutut on usein niitä hinnakkaita, niin esimerkiksi H&M:n vauvan perusvaatteet on suurimmaksi osaksi luomupuuvillaa, ja hinta ei kirpaise, joten usein kallistun niiden puoleen.) Sen sijaan laatu on. Monet lasten "merkkivaatteet" on laadultaan naurettavan huonoja, nyppyyntyvät ekassa pesussa, saumat kiertää ja värit haalistuu. Pakko todeta, että PoPia kehtaan kärrätä kirppiksiltä siksikin, että käytön jälkiä ei juurikaan ole havaittavissa. Ja koska niiiiin tykkään tuosta vaakaraidasta.

  PoPin aikuisten koot on mun mielestä olleet aika reiluja (mulla oli XL-kokoinen imetyspaita joka ei edes mun ollessani lihavimmillani ollut mitenkään istuva vaan hirveä teltta), niin osallistun punaisen M-kokoisen paidan arvontaan. Mua ei kyllä koskaan arpaonni suosi, mut hei, ei se mitään anna jos ei otakaan.

  VastaaPoista
 121. Ei vaikuta. Punainen M kiitos. Siskolle lahjaksi. No eikun kyllä vaikuttaa. Innostun aina jee! orgaanista puuvillaa ja pälä pälä. Sitten lähden tutkimaan missä vaate valmistetaan ja kochoing, ollaankin Kiinassa tai jossain ihan muualla kuin kaikesta muusta hyvisajattelusta olin kuvitellut.

  Meillä kiertää vaatteet serkuilta meidän kahdelle lapselle ja meiltä eteenpäin. Se on ainakin hyvä se.

  VastaaPoista
 122. Ekologisuus on plussaa ja monessa uutena ostamassani lapsenvaatteessa onkin ollut merkki luomupuuvillasta. Ratkaiseva asia on kuitenkin hinta ja vaatteen malli / laatu. Laiheliinityttärellä kun ei meinaa pysyä mikään vaate päällä (esim. body on aina housujen päällä jotta housut pysyy jalassa...). Kotimaisiakin firmoja / käsityöläisiä yritän aina välillä tukea.

  Käyn usein kirppiksillä mutta nettikirppiksiin olen pettynyt monta kertaa kun ostamani tuote ei ole ollut niin laadukas tai hyväkuntoinen, kuin olen olettanut. Ja jos joku on turhaa ostamista, niin huono nettikirppisostos. Pitäisi varmaan antaa itselle porttikielto kaikille nettikirppiksille...

  Pitkät resorit on tosi hyvät, niitä saisi olla useammissa vaatteissa. Toinen mitä kaipaan (enkä yleensä löydä) on kunnon kiristysmahdollisuudet vyötäröllä, esim. itse säädettävä nappikuminauha. Helpottaisi ainakin meidän arkea :)

  Mä olen ollut ehkä tyytyväisin täällä monen parjaaman h&m:n vaatteisiin, ne on toiminu hyvin tytöllä, ne on pitäneet muotonsa eikä oo tullu edes nukkaa toisin kuin moneen muuhun, jota oon enemmän yrittänyt suosia.

  POPin vaatteista ei ole kokemusta hinnan takia. Ehkä aloitankin tuttavuuteni M-koon punaisesta paidasta ;)

  VastaaPoista
 123. Punaisen M-kokoisen arvontaan mukaan. :)

  Vaikuttaa ympäristötekijät paljonkin, mutta kyllä tulee hatkahdettua muuhunkin jos oikein kivoja sattuu vastaan tulemaan - sanotaan siis, että kumpiakin ostan.

  VastaaPoista
 124. Itse olen alkanut arvostamaan luomua yhä enemmän ja enemmän, ja sen lisäksi arvostan ajatonta designia, niin vaatteissa kuin sisustusjutuissa, ja oikeastaan ihan missä vain :) Ostan mieluummin yhden todella laadukkaan jutun, kuin usean heikkolaatuisen. Osallistun punaisen M-koon paidan arvontaan :)

  VastaaPoista
 125. Itselle ostan, mitä sattuu. Usein kirpputoreilta, toisinaan uutena. Pojalleni (2 vuotta) ostan mieluiten luomupuuvillaisia vaatteita, joiden alkuperän tunnen. Tosin kirppuoreilta ostetuista vaatteista tämäkin periaate romuttuu. Osallistuisin M-kokoisen paidan arvontaan!

  VastaaPoista
 126. Ostan vaatteita paljon käytettynä, mutta uusia ostaessani panostan laatuun, jotta vaatteet kestävät molemmilla lapsilla ja vielä serkkupojallakin. Ekologisuus on kiva plussa, mutta harvemmin valintaperuste.

  Osallistun M-kokoisen paidan arvontaan

  VastaaPoista
 127. Ekologisuus ja eettisyys ovat minusta tärkeitä juttuja vaatteita, kun ostelen. usein kyllä hinta ja tarve määrävät enemmän. Luomupuuvillaa pyrin suosimaan varsinkin lastenvaatteissa. Jouduin nytkin lomareissulla ostamaan lapsille (4kk ja 2 vuotta) vaatteet heti käyttöön, koska muut olivat puklussa ja kakassa ja yleensä haluan vaatteet pestä ennen käyttöönottoa, mutta kun siihen ei ollut mahdollisuutta, niin ostin luomupuuvilla toivoen, että siinä ei olisi niin paljon käsittelyaineita. Ja haluaisin tällä vastauksella sen punaraitaisen L:n.

  Ps. piti vielä lisäytä, että piti tämän blogin innoittamana hakea itsellenikin POP:in punaraidallinen huivi pelastamaan äidin bad hair dayt, joita on nyt paljon, kun ei meinaa kampaamoon ehtiä ja tukka nyt trendikkään kaksivärinen eli juuresta ruskea ja latvasta vaalea ja siinä välissä mitä sattuu :D kiitsa "vinkistä "

  VastaaPoista
 128. Jonkin verran vaikuttaa. Pääosin ostan vaatteeni kirpputorilta. Sekään ei tietenkään ole ekologista tai mitenkään järkevää, jos ostaa muuhun kuin tarpeeseen. Itse asiassa kirppiksillä tulee helposti ostettua huteja, koska tuotteet on edullisia.

  Sori, eksyin vähän aiheesta :D. Mutta siis niin, ekologisuus vaikuttaa ostopäätöksiini. Valitettavasti ekologiset vaatteet, joissa olisi hinta kohdallaan, on usein vähän kökön näköisiä. Jos sen sijaan kaupassa on valittavana esim. normaaleja sukkia ja reiluja/ luomusukkia, valitsen jälkimmäisen. Usein tuollaisissa hinta ei ole kauhean korkea.

  Punainen M, sanoo hän :).

  VastaaPoista
 129. Vaikuttaa se vähän. Mulle tulee semmoisia "maailmanparannuskausia", jolloin harkitsen tosi tarkkaan mitä ostan ja jos ostan, niin onko ympäristönäkökulmat huomioitu.

  Sininen L

  VastaaPoista
 130. Vaikuttaa, jos valinnanvaraa on ja hintaero ei ole ihan hirveä. Emme kulje perunasäkeissä, jos muuta ekoa ei ole saatavilla :) mutta kyllä joka kerta riipaisee, jos joutuu ostamaan ei-luomupuuvillaa tai esim. juhlavaatteen, jonka tietää kestävän vain parin juhlan käyttöä. Lasten juhlavaatteiden kanssa etenkin jostain syystä tulee aina viimehetken paniikki ja sitten tulee ostettua hekkamaukkaa kiireessä. :/

  Osallistun sinisen L:n arvontaan. :)

  VastaaPoista
 131. Punainen M mulle, kiitos!

  Jos rahaa olisi kuin roskaa, ostaisin varmasti pelkkää ekopuuvillaa ja muuta arvokasta. Käytännössä homma menee kuitenkin niin, että ulkonäkö ja hinta ratkaisevat, ja ekologisuus on plussaa. Valitettavasti tässä järjestyksessä...

  VastaaPoista
 132. Käytännössä luettelemistasi asioista vain ekopuuvilla vaikuttaa, sillä atooppisen ihon omaavana olen huomannut sen olevan oikeasti miellyttävämpi paljasta ihoa vasten. Eli alusvaatteet ja t-paidat pyrin ostamaan ekopuuvillana, muilla ei käytännössä ole väliä. Osallistun L-kokoisen paidan arvontaan :)

  VastaaPoista
 133. Ekologisuus ei ole kovin merkittävä tekijä uusien vaatteiden ostossa, ei omien eikä lapsen. Suurempi ekoteko taitaa olla uusien vaatteiden jättäminen kaupan hyllylle. Hinta ja laatu ratkaisevat, tosin hyvää ja halpaa on vaikea löytää.

  Osallistun sinisen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 134. Kyllä ja ei. Kun satsaa uuteen tuotteeseen, jolle kaavailee pitkää käyttöaikaa ja kierrätettävyyttä lapselta ja sukupuolelta toiselle, panostaa siinä sivussa mielellään myös ekologisiin materiaalivalintoihin.

  Kiitti inspiroivasta ja piristävästä blogista! Osallistun m-kokoisen punaraidan arvontaan.

  VastaaPoista
 135. Mun täytyy myöntää, ettei luettelemasi kriteerit vaikuta ostopäätöksiini. Luomupuuvilla on plussaa, mutta aika minibudjetilla ollaan vaatteita osteltu. Kierrätetty materiaali on toteutunut meillä lähinnä kirpparivaatteina, mutta pitkäikäisten vaatteiden puolesta minäkin liputan. Meille ei ole eksynyt yhtään Popin vaatetta, joten olisi mielenkiintoista päästä testaamaan kehuttua, omalle kukkarolle kalliin oloista, merkkiä. Osallistun punaraidan arvontaan.

  VastaaPoista
 136. Käsi sydämellä, vaikuttavat ne, ainakin vähän. Itselleni joutsenmerkki/luomupuuvilla/kierrätysmateriaalit jo luovat tuotteesta paremman mielelikuvan. Osan mielummin kallista laadukasta kuin päinvastoin. Ympäristöasiat ovat tärkeitä, mutta paljon myös vaikuttaa tuotteen ulkonäkö ja mielikuva merkistä. POP ja esim Mini Rodini ovat onnistuneet näillä saamaan minut puolelleen. Ja näin ollen ostan myös esim popilta niitä "tavallisia" tuotteita.

  Tahdon mukaan kisaan, sillä olen pidemmän aikaa miettinyt siniraidallista paitaa :)

  VastaaPoista
 137. Ehdottomasti vaikuttaa vaatteen ympäristöystävällisyys ja kestävyys! Omissa vaatteissa ihan perus h&m kestää tosi kauan kun en pese turhaan koko aikaa, mutta pojalla vaan nuo vaattet saa pestä melko usein ja siinä huomaa laatuerot! Ja p.op on meilläkin pop hehe... Jos uutena ostan, ostan sieltä koska minulle ympäristöjutut ovat tärkeitä! Osallistun punasen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 138. Mä sanon rehellisesti, että ei vaikuta. Koska olen osittain sitä mieltä, että luomupuuvilla on kusetusta :D Riippuen siitä, missä se on tehty. Vaaralliset vaattteet-dokumentissa intialainen tehtaanjohtaja(??) nauraten vastasi kysymykseen, lipsahtaako luomupuuvillan joukkoon joskus ei-luomupuuvillaa ja sanoi lopuksi, "this is India". Puuvilla ja bambuviskoosi ovat lisäksi valmistusprosessiensa ansiosta ei-niin-ekologisia, kaikista ympäristöystävällisin ratkaisu olisi kierrätyspolyesteri ja muut kuidut, joiden valmistusprosessissa ei tarvita niin paljon vettä ja kemikaaleja. Mutta, polyesteri ei vaan ole niin mukavan tuntuista, kuin puuvilla :(

  Välillä tuntuu niin mälsästä, että meidän normikuluttajien täytyisi olla aina niin valveutuneina vaatimassa yrityksiltä materiaalien jne., oikeanmukaisuutta ( siis että onhan teidän yrityksenne luomupuuvilla nyt sataprosenttisesti luomua ja mitä aiotte tehdä, jos ei ole-tyylisiä painostuksia ) mutta ehkä tämäkin asia vaan vaatisi jonkinmoista aktiivisuutta :T

  Ja mä osallistuisin sen sinisen ällän arvontaan, mies tarvitsee uusia paitoja :D

  VastaaPoista
 139. Lasten vaatteissa myrkyttömyys on tärkeintä, sen päälle luomu on plussaa. Lyocell, modaali ym ovat myös mielestäni tosi jees, kun ovat ympäristöystävällisesti tuotettuja, eikä se silti aina näy hinnassa.
  En osta lapselle kolmenkympin hupparia, en vaikka se olisi poppia, luomua ja kaikin tavoin mahtavaa. Odotan aleja ja katson sitten, jos niitä vielä löytyy, tai sitten ostan kirpparilta jonkun toisen.
  Punainen M

  VastaaPoista
 140. En tarkoituksella etsi luomupuuvillaisia vaatteita, mutta mahtavaa on, jo ostettava tuote sellainen on. Vaatteiden alkuperästä pitäisi olla paljon kiinnostuneempi...

  Punainen M

  VastaaPoista
 141. Väkisinkin vaikuttavat silloin kun itse ostaa uutta. Kirpparilta tai muuten käytettynä ostaminen on itselle jo se ensisijainen ympäristöteko vaatteiden hankinnassa, joskin niissäkin sitten esim. luomupuuvilla on vain plussaa. Itselle kun ostaa vaatteita menee kuitenkin vielä usein ulkonäkö ja se tuleeko oikeasti käyttöä edelle.

  Lastenvaatteissa plussaa on pitkäikäisyys, tästä hyviä esimerkkejä MaMidean manymonths ja Noshin käännettävät resorit.

  M-kokoista havittelen!

  VastaaPoista
 142. Siniseen L-koon arvontaan mukaan. Vaatteissa katson pitkälti ulkonäköä, hintaa ja luomu tulee iloisena plussana, jos on tullakseen. Niin omia kuin lastenkin vaatteita tulee kierrätettyä suvun ja kavereiden kesken. Jonkin verran kirppariltakin ostettua. Mutta etsimällä ei tule etsittyä vaatteista luomu tai kierrätysvaihtoehtoja. Kumpiakin tosin löytyy useampia kappaleita kaapista, mutta eivät ole sinne tulleet recycled tai eco merkkien takia.

  VastaaPoista
 143. Nykyään tulee ostettua todella vähän uutta vaatetta ja täytyy myöntää, että en pahemmin katso onko tuote ekoa, luomua yms. Ehkä mun ekoteko onkin se, että en osta kertakulutuskledjuja harva se päivä. (Sininen L)

  VastaaPoista
 144. Ympäristöystävällisyys on tosi jees ja aina luomupuuvillaa tai vaikkapa jotakin kierrätysmatskusta valmistettua ostaa, tulee aika ylpeä olo :) HYVÄ MINÄ! En kuitenkaan tee ostopäätöstä vain ekoilun takia, vaan myös monet muut seikat vaikuttavat valintaan.

  Minä haluan voittaa punaisen M-kokoisen paidan :)

  VastaaPoista
 145. En kauheasti kiinnitä huomiota siihen, onko tuote uutena ekologinen vai ei, mutta harvemmin kyllä ostankaan uusia vaatteita. Ekologinen omatuntoni ohjaa useimmiten minut ostamaan vaatteeni käytettyinä sekä itselleni että lapselleni. Mikään ei voita yksilöllistä tuunattua secondhand vaatetta, paitsi ehkä punainen M-kokoinen POPin paita :) Osallistun siis sen arvontaan!

  VastaaPoista
 146. Kyllä ekologisuus myös vaatemateriaaleissa on plussaa ja vaikuttaa positiivisesti valintoihini. Vaatteissa käytettävistä väreistä ja kemikaaleista valmistajat informoivat varsin vähän. Näihin kannattaisi kiinnittää huomioita. Hyvä juttu, että P.opilla on ECO-vaatteita valikoimissa! EKO ON P.OP :-)

  VastaaPoista
 147. niin ja siis se punainen olisi Euphoriaa!

  VastaaPoista
 148. kyllä vaikuttaa, monesti pitää tutkia mistä vaatteet ovat tehty ja missä päin, kierrätys kunniaan.

  Punainen M

  VastaaPoista
 149. Kyllä ympäristöasioilla on merkitystä kulutusvalinnoissani, mutta superekologinen en vaatteiden suhteen ole. Pyrin valitsemaan pääasiassa mahdollisimman luonnonmukaisia vaatteita, mutta toisinaan "sorrun" myös vääriin valintoihin.

  Punainen M

  VastaaPoista
 150. Ostan mieluiten laadukkaita vaatteita lapsilleni, mutta en kyllä kiinnitä tarpeeksi huomiota ympäristöasioihin. Punaine paita on voittotoive.

  VastaaPoista
 151. [...] Ps. Polarn o. Pyret arvonta loppuu keskiviikkona. Käy osallistumassa NYT! Share This entry was posted in matkustus by Oi mutsi mutsi. Bookmark the permalink. [...]

  VastaaPoista
 152. Meille ostetaan suurin osa vaatteista käytettynä, osa tulee siskon pojalta. Ekologisuutta tärkeämpää on se, että vaate on tehty kunnolla. Kirppisvaatteissakin on tärkeää, että vaatteen saumat ei kierrä ja värit ovat pysyneet. (Punainen M)

  VastaaPoista
 153. Ekologisuus on mulle kaikessa tärkeä pointti, mutta en jätä vaatetta ostamatta vain sen takia, ettei se ole luomua. Valitsen kuitenkin aina mieluummin luomun ja kalliimman kuin halvemman ei-luomun, jos joudun tällaisen valinnan eteen. Sama reilun kaupan tuotteiden suhteen. Esim. ruokakaupasta yritän ostaa aina luomua ja reiluja tuotteita ja niitä meidän ostoskori onkin jokapäiväisessä elämässä pullollaan.

  Mielestäni luomun, lähellä tuotettujen ja reilun kaupan tuotteiden ostaminen on myös viesti niin kauppiaille kuin tuottajillekin, että minulla kuluttajan on kiinnostusta näihin tuotteisiin.

  Ostan myös tietoisesti vähemmän kuin ennen, niin itselleni kuin lapsilleni. Omassa kaapissani on aika vähän vaatteita, yritän ostaa laatua ja ekologista ja samaa yritän lapsen kanssa (huonommalla menestyksellä tosin koska lapsi tuntuu koko ajan tarvitsevan jotakin uutta kasvettuaan ja/tai vuodenaikojen jälleen muuttuessa). Onneksi kirppareiltakin löytyy paljon hyvää ja kierrätys onkin huippua!

  Punainen M

  VastaaPoista
 154. Arvonta: Sininen L.

  Niin uusien tuotteiden kuin käytettyjenkin osalta otopäätökseeni vaikuttavat eniten hinta ja laatu sekä omat/tuttujen suositukset. Myönnän suoraan, että nämä tulevat aina ensin - plussaa, mikäli tuote on ekologinen.

  VastaaPoista
 155. Koko L

  Ostotottumuksiini vaikuttaa eniten se, että ostan tarpeeseen. Hankin luomupuuvillaa lapselleni ja itselleni mielellään, mutta usein ulkonäkö vaikuttaa enemmän mitä materiaali.

  VastaaPoista
 156. Mieluiten ostan laadukasta silmää miellyttävää vaatetta, koska ne kestävät pisimpään ja niitä tulee käytettyä enemmän sen sijaan että jäisivät kaapin perille lojumaan. Kirppareita suosin ahkerasti. Mikäli sama tai yhtä miellyttävä tuote on luomuna tai kierrätysmateriaaleista niin mieluusti valitsen sen tavallisen sijaan vaikka hinta olisi hieman kalliimpi. Ostin juuri popin eco windfleecen, mutta yleensä suosin luonnon materiaaleja esim. villaa ja puuvillaa keinokuitujen sijaan. Ja nahkarukkasethan villa vuorell ovat yleensä lämpimämmät kuin mitkään "keinomateriaaliset" Muistelen jostain lukeneeni, että kalvovaatteiden valmistus ei ole kovin ympäristöystävällistä ja lisäksi ne maatuvat hitaasti jos lainkaan, joten niiden kohdalla kierrätysmateriaalit ja vaatteiden kierrätys on mielestäni erityisen tärkeää (ja maksan niiden kohdalla hyvästä käytetystä hyvin, jos sellainen kirpparilta löytyy).

  VastaaPoista
 157. Suosin luomua ja ekologisuutta, mutta yleensä ensimmäisenä kiinnitän huomion ulkonäköön ja laatuun. Mikäli valittavana on kaksi muuten vastaavaa ja miellyttävää tuotetta niin valitsen ekologisemman.

  L-koko

  VastaaPoista
 158. Huonojen vaatteiden olen huamannut kuluvan loppuun jo yhdellä lapsella. Laadukkaita voi käytää kaikki serkukset, ja antaa vielä kaverille tai lahjoittaa keräykseen. Kun vielä nouratetaan pesuohjeita vaatteet pysyvät tosi siisteinä.

  Puuvillaiset sopivat erinomaasesti herkkä ihoisille lapsille. Luomupuuvilla on juuri se jota mieluiten hankin.

  Kierrätysmateriaalit vaateissa on minulle vieras asia. Kiinnostaa, mutta popilla näyttää olevan ainakin kalliimpia kuin tavalliset.

  Sininen L

  VastaaPoista
 159. Osallistutaan sen sinisen ällän tavoitteluun. :) Täytyy sanoa, että en panosta hintaan ja laatuun, vaan mielummin ostan edullisen ja kivannäköisen, jonkun joka iskee muhun heti. Ne vaatteet onkin nykyään harvassa, mutta jos sen löydän, oon onnellinen jos se ei oo ökyä eikä kallista. Harvoin ekot on halpoja. Vaatteiden suhteen en siis ole trendikkään tiedostava, mutta puolustuksekseni voin sanoa, että ostan hirveen harvoin itselleni mitään.

  VastaaPoista
 160. Puuvillan ekologisuus on itselleni tärkeä tekijä ja suosinkin merkkejä, jotka sitä käyttävät ja jotka muutenkin panostavat kestävään kehitykseen ja ekologisuuteen. Sekä myös tietysti laatuun. Popin vaatteista löytyvät nämä kaikki, ja ovatkin todella hyvälaatuisia! Osallistun punaisen paidan (koko M) arvontaan.

  VastaaPoista
 161. Kierrättäminen on ollut lähellä sydäntäni aina. Pienenä tyttösenä kuljin äidin ompelemassa mekossa, joka oli tehty isäni vanhoista paidoista. Nykypäivänä ei kierrättämistä ehkä arvosteta samalla tavalla, koska nykynuorten vaatteiden tulee olla uusia - kaupasta ostettuja. Ja todennäköisesti koulussa tulee ainakin jollain asteella kiusatuksi, mikäli kulkee itseommelluissa vaatteissa, vieläpä jos kankaana on käytetty isän vanhoja paitoja.

  Ekologisuus on ehdottomasti bonusta Po.P:n vaatteissa

  Sininen L

  VastaaPoista
 162. Olemme saaneet sukulaisilta suurimman osan tyttäremme vaatteista. Etenkin 50-74 cm kokoiset vaatteet ovat kestäneet hyvin useammankin lapsen käytön, sillä niiden käyttöikä on loppuunsa melko lyhyt. Loput vaatteet olemme hankkineet kirppareilta, mutta nyt 80/86 cm vaatteita on joutunut haalimaan alennusmyynneistä. Ne kun mahtuvat lapselle pidemmän aikaa ja ymmärrettävästi kuluvat enemmän ts.niitä löytyy kirppareilta vähemmän hyväkuntoisina. Opiskelijana minulla ei ole varaa ostaa kovinkaan kalliita lastenvaatteita, mutta alesta on muutaman laadukkaammankin (lue: alkuperäiseltä hinnaltaan budjetin ylittävän) vaatteen raaskinut hankkia.

  Punainen M!

  VastaaPoista
 163. Oli niin kutsuva "kehoitus" Fb:ssa, että oli aivan pakko tulla osallistumaan :D vaikka onnenpotkuja ei miun kohalle satu, niin oonpahan osallistunu ainahii.
  Tavoitellaan sitten tuota L-kokoa, vaikka tuskinpa tämä rintavarustus sinne sisään mahtuu, mutta ainahan voi ilahduttaa ystävää. ;)

  Ai niin ja pitikös sitä vastataki johkii....ootas...ei sinänsä noista mikään vaikuta ostopäätökseeni ensisijaisesti. Se on se kokonaisuus mikä miulla vaikuttaa ostopäätökseen.
  Näin pikainen vastaus täältä ukkosen keskeltä....

  VastaaPoista
 164. Hinta-laatusuhde on tärkein kriteeri, kun on kaksi muksua. Ekologisuus on aina plussaa.

  Osallistun punaisen paidan arvontaan.

  VastaaPoista
 165. Myönnän ostavani liikaa vaatteita erityisesti lapsille, itselle en niinkään. Meillä ostetaan laidasta laitaan ns. halpisvaatteita ja kalliimpia merkkivaatteita. Kalliimmat merkkivaatteet ostetaan yleensä alesta. Ekomerkinnät huomataan, mutta ne eivät juurikaan vaikuta ostopäätökseen. Jos nyt kysyttäisiin laadukasta ja kivaa vaatemerkkiä, niin Pop olisi yksi, joka tulisi ekana mieleen.

  Jos voitto napsahtaa, niin punainen M on valinta.

  VastaaPoista
 166. Ostan hyvin vähän vaatteita uutena vaan saan paljon kavereilta käytettynä ja ne kelpaa meille varsin hyvin. Laitan myös itse aina eteenpäin jos suinkin on vielä käyttökunnossa. Egologisuus uudessa vaatteessa ei kyllä ole määräävä tekijä ostopäätöstä tehdessäni.

  PUNAINEN M

  VastaaPoista
 167. Pakko oli nyt tulla osallistumaan tähän arvontaan koska mulle iski järjetön paitakateus. Mini-ihmisellä oli tänään päällään vihreä (tai sellainen hmm, sammaleen värinen :D) Po.Pin raitapaitansa ja alkoi tuntumaan siltä että mää tartteisin oman.

  Vaateostoksia pyrin tekemään harkiten ja laadukasta ostaen, kierrätystä harrastetaan kanssa kovasti. Mieluusti maksan vaatteesta vähän enemmän jos tiedän että se on vielä kolmannen käyttäjän jälkeen valmis neljännelle lapselle.

  Jaa niin juu ja sininen raitapaita kokoa L mulle, jos en saa sitä niin joo-o, oon niin lapsellinen että poljen jalkaa ja itkeä tirautan (ja marssin kauppaan ostamaan sellaisen :D).

  VastaaPoista
 168. Suurin osa vaatteista tulee ostettua käytettynä, joten siinä mielessä ne ovat ekologisempi ratkaisu kuin kaupasta ostetut. Mielelläni ostaisin luomu- ja ekovaatteita enemmänkin, jos olisi rahaa, mutta budjetti ajaa usein halppisliikkeisiin. Niissäkin kyllä pyrin katsomaan tuotteen materiaalit ja miettimään käyttöikää.

  Sininen paita koossa M ois tervetullut :)

  VastaaPoista
 169. en osta vaatteita uusina vaan kirpparilta. jos uutena jostain kumman syystä satun joskus ostamaan niin ratkaisevin tekijä on kyllä hinta.
  osallistus L-koon paidan arvontaan :)

  VastaaPoista
 170. Kyllä ekologisuus ja reilu kauppa yms. Vaikuttaa jos hinta-laatu on kohdallaan. En ole kuitenkaan valmis maksamaan kolminkertaista hintaa ekologisesti valmistetusta vaatteesta kuin vastaavan laatuinen "normi"vaate. Kirpparilla ne ekologisemmat vaatteet tarttuu helpommin mukaan kuin h&m vaatteet.

  Osallistun sinisen L paidan arvontaan :)

  VastaaPoista
 171. Mielelläni maksan vaatteesta vähän enemmän (silloin kun uutena ostan), jos vain se on laadultaan kestävää sekä ekologista. Käytettynä ostan suurimman osan mutta silloinkin panostan laatuun, sillä tiedän niiden voivan jatkaa kiertokulkuaan meiltäkin eteenpäin. Joskus tulee sorruttua (?) halpismerkkeihin, mutta yritän kyllä niissäkin katsoa laadultaan ja malliltaan pitkäikäisiä sekä ekologisia.

  VastaaPoista
 172. Ja kriiks unohtui, sinistä ällää haikailen! :)

  VastaaPoista
 173. Itse ilahdun aina kun huomaan vaatteen olevan luomupuuvillaa tai muuta ekoainesta, ja tuntuu paremmalta käyttää niitä. En ole kuitenkaan tässä asiassa vielä niin aatteellinen, että rankkaisin vaatteen oston pelkän materiaalin mukaan; saa nähdä muuttuuko tämä tilanne joskus, esim. lapsen saatua. :)

  Sininen L. <3

  VastaaPoista
 174. Melkein unohtui osallistua! Punainen M toiveissa :)

  Ostaisin mielelläni ekovaatteita lapselle ja itsellenikin, mutta rahatilanne ei aina salli sitä. Manymonthsin merinovillahousuihin ja bodyyn satsasin talvella, ja toivon mukaan ne menevät vielä syksylläkin. Pitkäikäisyydestä voi maksaakin enemmän. Ilahduttavaa on, että esim. Lindexillä ja Kappahlissa on edullisia ekopuuvillaisia vaatteita lapsille.

  VastaaPoista
 175. Kotiäitinä on pakko suosia halpoja merkkejä jotka valitettavasti eivät kovin usein ole mitään eko vaatteita. Totta kai panostaisin laatuun jos lompakko sen antaisi myöten.

  VastaaPoista
 176. Ekologisuus on tärkeää, mutta enempi siinä mielessä, että hankkii kunnollista ja tarvittava ja yrittää välttyä turhalta. Lastenvaatteita mulle tulee paljon lainaksi siskolta, palautan ne siis oman muksuni käytön jälkeen takaisin lähtöosoitteeseen ja niissä P.O.P.:in laadun kyllä näkee, sillä eivät ole menneet käytössä miksikään.

  Ottaisin itselleni mielelläni punaisen M-koon paidan.

  VastaaPoista
 177. Ompelin paljon kamppeita ekalle lapselle kierrätyskankaista, eli lähinnä kirppikseltä halpoja aikuisten vaatteita ja niistä sitten tein bodya ja muuta. Uutena suosin kotimaista ja muita pohjoismaisia vaatteita. Toinen lapsi sai niin paljon mummultaan, ettei ole ollut oikein intoa hankkia mitään itse.

  Ostopäätöksiin vaikuttaa koko perheen kamppeissa ehdottomasti ekologisuus. Toki hintaakin joutuu tsekkaan, mutta yleensä panostaessa luomuun/kierrätykseen, saa rahalle vastinetta eli kestävän tuotteen. Luomupuuvilla on ykkössuosikkeja vaihtoehtoisten materiaalien (lempparina hamppu) rinnalla. Puuvillan tuotannon vaikutuksista ympäristöön ja tuottajien tilanteista on surkean vähän tietoa peruskuluttajalle helposti saatavilla.

  Laadukkaitten materiaalien ansiosta vaatteet pääsee kiertoon vuosikausiksi. Itse oon myös ommellut just noita resorijatkoja hihoihin ja helmoihin sekä lahkeenusuihin, ja potkuhousuista sukkaosat nips pois ja resorit tilalle. Potkareitten käärittävät resorilahkeet ja jatkettavan neppariolkaimet on ihan must. Kymmenen vuotta sitten ne piti kuitenkin itse ommella, oiskohan tänäpänä jo saatavilla kaupoista..?

  Polarn o. Pyret on yksi uusimpia tuttavuuksia, josta tuli heti henk.koht. hypetysmerkki.

  Juu ja punaista M-kokoo tahtosin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images