Seinällinen aarteita

Jos haluat osoittaa kodillasi hyvää makua ja seesteistä elämäntyyliäsi, älä lue tätä. Jos taas olet kaltaiseni homssu-iita, ja etsit ratkais...

Jos haluat osoittaa kodillasi hyvää makua ja seesteistä elämäntyyliäsi, älä lue tätä. Jos taas olet kaltaiseni homssu-iita, ja etsit ratkaisuja enemmänkin täydelliseen elämään kuin täydelliseen koristekolmiokokoelmaasi, tämä saattaa kiinnostaa sinua! Kyse on siis taas aarrekartoista. Tällä kertaa aarrekarttaseinästä. Ja tähän todellakin tarvitaan hiukan sitä homssuisuutta.

Tein siis aikoja sitten oman aarrekartan pahviselle pohjalle. Sen lisäksi teimme vauvakerhossa äitien kanssa omat kartat toukokuun lopussa. Lisäksi löysin vaatekaapin sisäosasta yhden lehtileikekollaasin, johon en ollut edes perehtynyt tekemisen jälkeen. Kaikki makuuhuoneen seinälle siis niin, että kun ensimmäisenä herään näen kuvat. Näin ne parhaiten alkavat tuottaa tuloksia. Uskokaa minua, niin tapahtuu!

Jotkut vieraista ovat ihmetelleet unelmaseinää ja pitäneet rohkeana, että se on kaikkien nähtävillä (ja että se on noin ruma ja näkyvillä silti!). Ei unelmat mielestäni kulu, vaikka ne joku tietäisikin. Materialistisista toiveista tahdon uuden kameran (tai oikeastaan Olympuksen peniin lähi-ja henkilökuviin tarkoitetun linssin - maksaa about saman verran kuin uus järkkäri joten toivoin sitten sitä - olen käytännöllinen toivoja!), tahdon kirjoittaa enemmän, muutakin kuin blogia ja tahdon nukkua yöni, että jaksaisin paremmin. Tahdon pojalle sienituolin ja itselleni aikaa tehdä kunnon ruokaa ja laittautua välillä nätiksi. Tahdon mennä jonnekin mökille ja tänä kesänä tahdon uida luonnon vedessä, sektiohaava esti viime kesän uinnit.  Aika perusjuttuja, mutta unohtuu aika usein tässä arjessa.

Jo toteutuneita juttuja on kokonainen yö, lapsi todellakin nukkuu nyt pinnasängyssä kaukana minusta ja on ollut kerran heräämättä koko yön. Vohou! Myös tuota kivaa Arabian tuokio-sarjaa olen saanut kerrytettyä yhden kipon verran. Puutarha voi hyvin parvekkeella ja porkkanoitakin on tullut syötyä, vaikka en niitä itse kasvatakaan. Nämäkin pienet jutut olisi jäänyt huomaamatta ilman noita karttojani, että jotakin todellakin tapahtuu.

Mitäs sitä sitten seuraavaksi toivoisi? Vielä olisi monta kymentä neliömetriä valkoista seinää täyttämättä! Ja mitä te toivotte? Pieniä mutta suuria juttuja?

7 kommenttia

 1. Voi miten ihana kirjoitus! Usko pois, kyllä täällä kadehditaan tiettyjä asioita sinun elämästäsi, eli tuota rentoutta ja uskallusta mennä omia polkuja ja olla avoin. Tai kai moni periaatteessa uskaltaisikin, mutta liika laiskuun ja mukavuudenhalu estävät uuden suunnan ottamisen.

  Minä haaveilen rahasta. Ikävä tunnustaa, mutta rahalla vaan saisi arjesta toimivampaa ja monta pikkuhuolta pois, kuten lisää neliöitä ja ehkä siivousapua. (Ja toki tiedän että niiden tärkeimpien juttujen rinnalla raha ei merkkaa mitään.) Haaveilen myös ihan pikkuisen jo toisesta lapsesta. Ja siitä, että tulisi se jokin tekijä, joka avaisi silmäni niin että saisin kunto- ja laihdutuskuurin alkuun ja vauhtiin (niille molemmille on hyvin paljon tarvetta!). Haaveilen siitä, että saisin uuden koulutustani ja osaamistani vastaavan työpaikan. Jos pikkuasioita listataan niin haaveilen muutamasta uudesta huonekalusta, vaatteesta ja sekalaisesta pikkutavarasta.

  Jos et pahastu niin voisin laittaa jossain välissä omaan blogiini postauksen samantyylisestä aiheesta. En kopioi suoraan mutta inspiroiduin tästä postauksesta vallan kovasti!

  VastaaPoista
 2. Toivoisin joskus taas pääseväni reissuun. Ja kokonainen yö heräämättä olis aika ihana, ehkä reissuakin tarpeellisempi.

  VastaaPoista
 3. En tietenkään pahastu! En ollut aluksi edes julkaisemassa tätä postausta, mutta nyt on sellainen fiilis, että kaikki ulos vain.

  Mulla alkoi eilen ruokatarkkailu, laihdutus, whatever. Otin mitat vyötäröstä ja en aio käydä vaa'alla. 5cm pakko lähteä, kuinkas se unohtuikaan tuosta kartasta

  VastaaPoista
 4. Reissu ois kiva, yksin. oi joi, ajatuskin on liian ihana.

  VastaaPoista
 5. Joo yksin olis aika ihanaa reissata. Tosin voisin lähtee kyllä vauvan ja miehenkin kans. :)

  VastaaPoista
 6. Täälläkin tehdään arrekarttoja. Yksi aivan mahtava jo toteutunut haave oli, että ulkoilut muksun kanssa hoituisi mahdollisimman kivuttomasti ja muksulla ois paljon kavereita lähellä. HaHAA! Me muutettiin vuoden alusta taloon, jonka sisäpihalla on valtava leikkipuisto ja aina pihalle mennessä leikkikavereita tytölle. MAHTAVAA!

  VastaaPoista
 7. Haaveilen ajasta päästä tekemään aarrekartta ja muita käsitöitä, vaikka ompelusta. Käytännössä omaa aikaa ei tällä hetkellä ole lainkaan.. Siksi kuulisin mielelläni miten onnistuit nukuttamaan pienokaisesi omaan sänkyynsä, noin kannustuksena ja inspiraationa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images