Lukujuttuja

Luin viime kesänä Siri Hustvedin kirjan Kesä ilman miehiä . En muista siitä yhtään mitään, kuinka ollakaan. Ei auta, uusi yritys, mutta onn...

Luin viime kesänä Siri Hustvedin kirjan Kesä ilman miehiä. En muista siitä yhtään mitään, kuinka ollakaan. Ei auta, uusi yritys, mutta onneksi lukeminen kannattaa aina.

Siitä mun on pitänytkin kirjoittaa, että se oikeasti kannattaa! Kun kerroin jo taakse jääneestä blogiahdistuksestani, tosi moni yhtyi mielipiteeseeni että välillä blogit tuottavat pahaa mieltä liiallisina annoksina. Todellisuuden ja fiktion raja sekoittuu, kun kirjoittajat (minä mukaan lukien) rajaavat arkielämästään kirjoituksiin vain ne siivut jotka haluavat lukijoiden tietoon. Puhdas fiktio sen sijaan on usein terapeuttista, siinä käsitellään pinnallisten ja kevyiden aiheiden lisäksi usein syvempiäkin aiheita, kirjasta riippuen tietenkin. Kun oma elämä on arkirealitya, on täysin eri asia lukea hömppäkirjaa kuin lukea päivästä toiseen kun joku elää hömppää. Alemmuuskompleksin määrä on 100% fiktion kohdalla aina hallittavissa :)

Pienen lapsen kanssa lukeminen kuitenkin monesti jää juuri nettiselailun tasolle. Yöpöydän kirjaan on hankala tarttua kun pahimmassa tapauksessa lapsi nukkuu suu tississä kiinni  heräten välittömästi lukemiseen kirja on revitty palasiksi, työnnetty astianpesukoneeseen ja pesty. Pieniin omiin lukuhetkiin suosittelen hyviä novellikirjoja, kuten Anna Gavaldan Kunpa joku odottaisi minua jossakin tai Tove Janssonin Nukkekaappi. Yhden tarinan ehtii lukemaan vaikka sohvalla ennen nukkumista tai päiväuniaikaan. Ja jo pelkästään pääkaupunkiseudun kirjastoissa Gavaldaa löytyy nyt heti 38 kappaletta hyllyistä, Janssonin Nukkekaappia 28. Suomeksi. Muitakin kieliä toki löytyy. Hakekaa omanne!

5 kommenttia

 1. Komppi tuolle Kumpa joku odottaisi minua jossain! Muistan joskus lukeneeni sen Vr:n kyydissä, makuuvaunussa vaakatasossa. Ahmaisin kerralla koko kirjan!

  VastaaPoista
 2. mäkin luin ekan kerran kerralla läpi, sittemmin olen palannut joihinkin novelleihin uudelleen. Oi, yksi tosi hyvä novellikokoelma kevyttä luettavaa jäi mainitsematta, laura Honkasalon lumen saartama kahvila on tosi hyvä.

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihan pakko mennä kirjastosta hakemaan tuo Nukkekaappi. Miks ei kirjasto oo yötäpäivää auki. Saisi tämäkin mama joskus luettua kirjoja nyt kun tuo pikkuherra nukkuu niin aikaakin ois ^_^

  VastaaPoista
 4. Haeppa! Se on hyvä kyllä, en ole lukenut taas aikoihin mutta pitäisi itsekin taas tarttua. Meidän lähikirjasto vaan on remontissa :(

  VastaaPoista
 5. Novellit, aivan niin! Kirjoja rakastavana on alkanut ahdistaa, kun ei yksinkertaisesti ole aikaa enää lukea...mutta tosiaan, novellikokoelmat voisivatkin toimia. :)

  Ja toi blogiahdistus, joo, on huomattu täälläkin. Mun blogi onkin niin tylsä ja arkinen, kuvatkin on p*skalaatuisia (mä en vaan osaa kuvata) ja ei mitenkään siistittyjä - ei varppina ahdista ketään. Tai sitten tosiaan ahdistaa, kun ei siellä kukaan käy. :D :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images