Planet kid aurinkosuojapuikko sk 30

Ihotyyppiarvailut lapsen osalta osuivat oikeaan, palavaa sorttia on kuten äitinsäkin. Tämä kesä ei kuitenkaan ole mennyt vaunuissa köllötell...

Ihotyyppiarvailut lapsen osalta osuivat oikeaan, palavaa sorttia on kuten äitinsäkin. Tämä kesä ei kuitenkaan ole mennyt vaunuissa köllötellessä ja sisällä ihmetellessä, vaan nyt ollaan tartuttu toimeen. Pihalle on päästävä päivittäin ja aina lierihattukaan ei suojaa auringolta tarpeeksi. Keväällä kysymyksiä ja mielenkiintoa herätti Planet Kid aurinkosuojapuikko. Saimme muksun synttäreiden aikaan Big Small Shopista paketin, mikä sisälsi sekä aurinkosuojapuikon että hyttysvoiteen ja nyt on aika kertoa hieman kokemuksista. Tällä kertaa vain siitä aurinkosuojasta.

Ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkin Planet Kidin lasten tuotteet ovat valmistajan mukaan tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille. Järkeilin kuitenkin yhdessä lähettävän tahon kanssa, että parempi suojata kuin palaa eikä kasvipohjaiset luonnontuotteet kovin vaarallisia voi olla. Iho on suojattu kuitenkin pääsääntöisesti vaatteilla ja aurinkosuojapuikkoa on sipaistu ennen ulkoilua vain helposti palaviin poskipäihin, nenään ja otsaan. Ne ovatkin olleet hyvässä kunnossa kesäkuusta lähtien, vaikka ilman suojaa punertuivat heti. Tuote sisältää vaikuttavana aineena muun muassa kehäkukkaa, mikä tuttu tuote monista luonnolisen kauneudenhoidon tuotteista. Aurinkosuoja on toiminut hyvin ja se on helppo levittää puikosta, rasvajälkiä ei ole vaatteista löytynyt ja ihokaan ei ole rasvatun näköinen. Pieni hetki odottelua lisäämisen jälkeen eikä voidetta edes huomaa.

Muistan kommenttiboksistani viestin, missä surkuteltiin hieman tuotteen kokoa. Puteli on pieni, mutta aine itsessään mielestäni riittoisaa. Puikon koko on harmillinen vain kun sitä etsii kiireessä kassin pohjalta. Tuoksu on erittäin mieto, mikä sopii itselleni hyvin koska saan migreeniä joistakin aurinkosuojien hajuista. Tätä on kiva lisätä itsellekin herkästi aurinkoon reagoiviin kohtiin täsmätuotteena, samoihin poskipäihin, otsaan ja nenään siis. Suojakerroin 30 sopii meille molemmille erinomaisesti, kalkkilaivan kapteeneja kun ollaan :)

Kyllä minä tätä ostan purkin loputtua lisää ja suosittelen muillekin. Koko vartalon suojaksi puikosta ei ole, mutta pienten lasten ei tulisi muutenkaan saada aurinkoa kroppaansa paljoa. Muistan itse liian hyvin miltä tuntui kun ihosta lähti nahka auringon polttamana, tätä kipua en ikinä halua lapseni kohdalle.  Meillä aurinkosuojapuikko+uv suojavaatteet= turvalliset pihaleikit.

Planet kidin aurinkopuikkoa myy muun muassa Big small shop, Ombrellino ja Sanna's, hinta on kympin hujakoilla vähän paikasta riippuen.

6 kommenttia

 1. Meillä koko rasvaosa katkesi käytössä ja putosi terassin alle. :/

  VastaaPoista
 2. Harmi. Ehdittekö kokeilemaan ennen sitä suojaominaisuuksia? Noissa stikeissä on aina toi huono puoli, et jos liikaa laittaa esille, se saattaa katketa. Mulla kävi just niin schollin rakkovoiteen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Lapseni on reilusti nuorempi kuin poikasi, mutta tilasin silti hänelle juurikin tuollaisen Planet Kidin aurinkosuojapuikon. Sitä ei ole vielä jouduttu käyttämään, mutta vain varmuuden vuoksi sen ostinkin.

  Rohkenin ostaa lapselle tuon aurinkorasvan, koska
  a) Se on luonnonkosmetiikkaa ja tod.näk. turvallisempi tai vähintään yhtä turvallinen vaihtoehto kuin apteekin myymät lapsille tarkoitetut aurinkorasvat.
  b) Lastenlääkärikin sanoi että on aina turvallisempaa käyttää aurinkorasvaa kuin että lapsen iho palaa. Lisäksi hän sanoi myös että ikärajat ovat sitäkin varten, että vauvan kanssa ei mentäisi aurinkorannalle koko päiväksi aurinkorasvan turvin.
  (Syynä ikärajoihin eivät siis olekaan vain aurinkosuojien ainesosat vaan myös vanhemmat...)

  Eli varmaan ihan turvallisin mielin voi tuota aurinkosuojapuikkoa käyttää, varsinkin jos se kerran toimii mainiosti :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä minusta ihan turvallisin mielin, mutta pikkuvauvan iho on kyllä herkempi mitä tuollaisen jo isomman lapsen, että tietenkin kannattaa testailla pieneen alueeseen eka.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images