Päiväkotihommia ja -vaatteita

Tyyppi aloittaa maanantaina päiväkodin kunnioitettavassa 1 vuoden ja 1 kuukauden iässä. Päiväkotipäiviä on aluksi vain muutama viikossa kun ...

Tyyppi aloittaa maanantaina päiväkodin kunnioitettavassa 1 vuoden ja 1 kuukauden iässä. Päiväkotipäiviä on aluksi vain muutama viikossa kun teen kuitenkin hommia kotona, lähinnä kirjoittamisen merkeissä. Ja tänään oli päivä, milloin kävimme tutustumassa päiväkotiryhmään ja kuulemassa rutiineista ja muusta. Hyvältä vaikuttaa, varsinkin kun päiväkoti on käytännössä takapihallamme. Toivotaan että kaikki menee hyvin, tosin herra sosiaalisuus pärjää taatusti.

Sain tänään mukaan pienen hankintalistan, sisätossut sekä kuravaatteet. En älynnyt kysyä käykö vedenkestävä välikausihaalari vai pitääkö oikeasti olla erikseen sellainen kumipuku. Ilmeisesti käytäntö vähän vaihtelee, mutta toivoisin ettei tarvitsisi hankkia erikseen sadeasua. Ja jos tarvii, niin onko kellään pk-seudulla asuvalla 86cm käytettyä sadeasua myynnissä? Mielellään yksiväristä ja ilman mitään bamsen tai muun hahmon kuvia. Ja jos olisi kirkkaan keltaista rukkaa, niin se olisi kaikista hienoin tietenkin, mutta muutkin reippaat, normaalit sadeasut käy. Paljonko kuravaatteet edes maksaa, siis sellaset perusrukat tms? Vai onko sellasia enää olemassakaan?

Tossut me jo ostimme uudet, kun edelliset sisätossut kävivät pieneksi keväällä. Popin mokkasiinit hain samalla kun piipahdin muutenkin Itiksen Popissa hakemassa ensi viikon arvontaan muutaman ekoraitamalliston tuotteen palkinnoksi. (Mitä tulevan pitää selviää viikon alussa.) Sorruin myös ostamaan siniraidallisen huivin itselleni, kun olen sinnikkäästi koko alkukesän käyttänyt punaista versiota melkein yötä päivää. Tämä minun "en pukeudu lastenmerkkeihin" periaate näyttää kuolleen aika lailla, mutta samapa tuo, ei mua muutenkaan voi kovin katu-uskottavaksi nyt syyttää.

Pistetään loppuun ne Kahden kuninkaan alesta tilatut päiväkotivaatteetkin.

Boys and girls haaremit, Frugin pyjama, Green cottonin trikoohousut ja Kik kid-huppari (loppu). Perusjuttuja ja ensimmäinen oma pyjama pojalle. Many monthsin merinovillaisesta unipussista on kohta luovuttava mikä melkein itkettää, niin hyvä se oli. Mutta nyt siirrytään sitten isomman pojan pyjamaan hienoilla raketeilla (ja suurella kasvunvaralla).

Huh, olipa kerrankin tällainen perus vaatepostaus! Paljon ja kaikki vielä uutta! Nyt odottelemaan Supernannyn uusia oppeja. Mä rakastan tota nannya ja tahtosiin sen asumaan meille.

 

20 kommenttia

 1. Perusrukaa löytyy "joka paikasta", ne ovat ainakin meidän perheen 5-vuotisen päiväkotikokemuksen perusteella edulliset (koosta& tuotteesta riippuen n. 15-30€ uutena) ja kestävät. Popin hanskoista (annoin tsänssin 2 parille) meillä taas on mennyt saumat hetkessä, eli niitä vastaavasti en suosittelisi.

  Suosittelen ehdottomasti hommaamaan kunnon "kurikset"! Pelkkä haalari/puku voi mennä jopa päivässä pilalle, eikä sitä käytännössä joka päivä ole mahdollista pestä& kuivatella - ja naps, sittenpä lika onkin jämähtänyt lopullisesti kiinni (kun kaveri on istunut märässä hiekassa toista tuntia ja lika on imeytynyt kankaaseen, niin pyyhkiminen ei tod auta). Näin meillä kävi 1-2v. Pojan uuden Reiman puvun kanssa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Tämä selvensi heti asiaa, amatööri ei aina hokaa tollasia juttuja kuten kuran tarttuminen. Mikä on "jokapaikka"? Eli oisko jotain kauppoja suoraan ehdottaa mistä niitä peruspukuja saa, kävin jossain lastenvaateliikkeissä ja en löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Mulla on siinä sulle tulevassa kassissa yhdet kurahousut henkseleillä, ne oli joko punaiset tai siniset ja melko isot. Tarkistan kun kerkiän ja toki jos joku tarjoilee sulle niitä keltaisia (jotka mä voisin ottaa meillekin!) niin mä voin pistää nuo sitten jonnekin eteenpäin muuten. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan perusprismoissa yms myydään kuravaatteita. Ne ovat kyllä aika ässät. Viime kurakautena meillä ei tullut kertaakaan tarvetta pestä haalaria kun housut riittivät. Meillä ei päiväkotikäytössä ole sadetakkia. Eivät ne kuitenkaan ulkoile jos vettä tulee taivaalta.

  Meillä on käytössä ollut POPn kurrarit ja ne ovat ainakin olleet todella kestävät. Meiltä itseasiassa jäi juuri pieneksi toi etsimäsi koko, mutta olemme seuraavan kerran samassa osoitteessa housujen kanssa vasta loppukuusta eli löydät varmaan jostain housut ennen sitä.

  VastaaPoista
 5. Etolassa myydään ainaki niitä kuravaatteita :)

  VastaaPoista
 6. Meillä reilun kuukauden päästä sama edessä. Herra 1vee ja 3kk aloittaa silloin päiväkodin. Saattaa olla äidille kovempi pala kuin pojalle..

  Itse olen käsittänyt, että on enemmän sääntö kuin poikkeus, että ne kuravaatteet vedetään päiväkodissa päälle -oli välikausihaalari millainen vain.

  VastaaPoista
 7. Joo kyllä ne kurikset haluaa sinne:( Kato jos yhden ei tarvi laittaa niin ei muutkaan halua ja plaa plaa..

  Mä oon löytänyt tosia hyviä Rukan kuriksia ihan kirppiksiltä,aina niissä joku tahra on,mutta niitähän nyt tulee käytössä lisää.

  Muuten niitä myy Citymarket,Prisma,Anttila,Stocka yms. Mutta halvemmat vois olla jostain Jesperjuniorista ne Jonathanit tai jotkut. Ja välillä saa alesta jotain hienompiaki merkkejä halvemmalla ku Rukkia.

  Meillä esim.on -60% alella ostetut Småfolkin omppukurikset pienimmällä:)

  VastaaPoista
 8. Jesper&junior, Prismat, Citymarketit ja stocka myyvät ainakin... Juu, ja etolat, kuten Mary jo mainitsikin!
  Päiväkotien käytännöissä on tosi paljon eroja. Meidän pkodissa ajateltiin, ettei lapset ole sokerista ja kyllä siellä oltiin pihalla pienessä sateessakin.. Ja vaikkei just sillä minuutilla sataisikaan, piha voi olla märkä viikon kestäneestä "sadekaudesta". Eli täysvarustuksella mentiin: takki, housut, hanskat, kumpparit.. Mieluummin putsailin kuriksia kun harmittelin muita vaatteita;)

  VastaaPoista
 9. Joo Rukkaa saa tosiaan meidän junttien, jotka ei käydä lastenvaateliikkeissä, ruokakaupoista :D Ne kyl kestää, Veijolle palas esikoiselle ostetut jotka ovat tässä välissä olleet 3-4 lapsella... Kandee olla sit muuta vaatekokoa isompi koko niin menee muiden ulkovaatteiden päälle sujuvasti.

  VastaaPoista
 10. Meijän tenavan päiväkodissa ne suihkutti lapset aina puutarhaletkulla puhtaaks ennenku laskivat sisään ja siks toivo et kunnon kuravaatteet ja kumpparit pitää olla vähänkin kura/sadepäivänä.

  VastaaPoista
 11. Yksi syy näihin ohjeistuksiin on lapsen kuivana pitämisen lisäksi (=> vähemmän sairastelua, toivottavasti) toki myös se, että pkodin tädit eivät halua kinastella vihaisten vanhempien kanssa pilalle menneistä vaatteista..
  Meillä esikko aloitti päiväkodin viikkoa vajaa 1v. Ei kävellyt vielä kunnolla, mutta ei myöskään kontannut, vaan liikkui "istualtaan pomppimalla" (joo-o!), joten kyllä siinä oli vaatteet koetuksella ulkona, kun kaveri lähti liikkeelle maata kirjaimellisesti viistäen;)

  VastaaPoista
 12. Meidän tyypit kun kyseisen talon palveluja käyttivät, niin ihan vedenpitävät välikausi- ja talvivaatteet riittivät. Sen jälkeen kun henkilökunnalle toiveen asiasta tarpeeksi selvästi ilmaisin...

  Ja hei, muista NIMIKOIDA ;)

  VastaaPoista
 13. Talo on muuten elokuusta lähtien eri, se jonka näet olkkarin ikkunasta...

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti mäkin suosittelen perussadevarustusta, vaikka haalari kestäisikin vettä. Kun olin päiväkodissa töissä, me mentiin ulos säällä kuin säällä ja lapset huuhdeltiin enimmistä hiekoista juurikin puutarhaletkulla. Aivan pienimpiä ei meidän pk:ssa kylläkään ollut, joten en tiedä kuinka noiden pikkuisten kanssa toimitaan. Sen verran vinkkaan, että housut kannattaa valita nimenomaan henkselimallia, vyötärö kuminauhalla toimii vasta paljon isommalla.

  VastaaPoista
 15. Täällä myös päiväkoti elämä alkaa tuossa elokuun alkupuolella. Sadevaatteet löysin säkällä ale rekistä Sokokselta merkiltään http://www.didriksons.fi/default.asp?c=4 koko puku vajaa 21€ (oli -70€ alessa) Ja kun olen nyt muutenkin päiväkotia varten vaatteita hankkinut niin hyvin roikkuu rekeissä noista 86cm sadevaatteita alennuksessa. Tosin keltaisia pöksyjä en muista nähneeni, mutta ihan yksivärisiä kyllä.
  Meillä oli kanssa päiväkodista toivomus että mieluummin ihan sadehousut kuin sateenpitävät vaatteet juuri tuon pesu / kuivattamisen takia.
  Mukavia päiväkotipäiviä pojalle ja työniloa äidille!

  VastaaPoista
 16. Vielä komppaan sen verran, että kantsii satsata ulkovaatteisiin, oli ne vähän käytetty tai uusia. Vähän käytettyjä korostettuna, koska jos näitä high-tec pukujakin pesee tosi paljon, niin eivät ne kosteuspilarit siellä tuhansissa pysy ja kyllä se peppu kastuu siellä lätäkössä istuessa. Esim. Popin haalareita suositellaan pyyhkimään rätillä ensiapuun ennen kuin viskaa puvun koneeseen.

  Me on saatu kiitosta pk:ssa just hyvistä ulkopuvuista (onneks edes niistä :) eli likaa ja vettä hylkivät, jolloin ei ihan aina tarvitse niitä kuriksia. Tosin kylläpä ne on hyvä olla. Meillä on ollut Ticketin kurapuku ja sitä voin suositella. Harkitsin myös Rukan sadeasua, mutta ainakin Citymarketissa ne oli tosi jäykkää matskua, joten passaan ja mietin vielä otetaanko nyt alesta taas Tickettiä.

  P.S. En ole mikään Ticket to Heavenin varsinainen fani, esim. sisävaatteita ei ole yhtään, mutta pakko myöntää, että talvihaalarit (2 kpl) ovat olleet ihan huippuja. Nyt saa pikkusisko mennä isosiskon vanhoilla, jotka ovat kuin uusia eikä niitä ole pesty kuin pari, kolme kertaa.

  VastaaPoista
 17. Hei, mua kiinnostaisi lunastaa se Many Monthsin unipussi! ;)

  Pakko muuten vinkata, että suosimani Pelastusarmeijan Outlet ja (lastentarvike)kirpparit yleensäkin on ihan pullollaan noita kuravaatteita - mä lunastin omani, hyväkuntoiset Rukat johonkin kahden euron hintaan. Ja ihan uutta vastaavassa kunnossa.

  Onnea vielä päiväkotipaikasta!

  VastaaPoista
 18. Kirppiksiltä löytyy myös - kurahousujahan et heti alkusyksystä tarvitse.

  VastaaPoista
 19. noel - vauvakuumeilua.blogspot.com10. heinäkuuta 2012 klo 13.49

  Me ei pienimpien kanssa olla menty ulos ihan millään kaatosateella ja siks monilla lapsilla oleva vedenkestävä vkpuku on käyny tosi hyvin! Kurahousut+takki on kuitenki sit helpompi puhdistaa ulkoilun jälkeen hiekasta ja kurasta ihan vaan kraanan alla. Lapsellakin on ehkä mukavammat olot leikkiessä pelkkä vedenkestävä vkpuku päällä ku puku ja kurikset. : )
  Et jos teiltä ei löydy ni turha murehtia, pärjää ilmankin!

  (niin ja jos nyt sattuis käymään niin et sinne ulos ois IHAN PAKKO mennä sillon superkaatosateella, mitä en usko ni päiväkodeilla on usein varakuriksia sit niille joilla ei omia ole!)

  VastaaPoista
 20. [...] kesänä kun poika aloitti tarhan, mun piti etsiä kuravaatteita ekaa kertaa ja löysinkin kirppiksiltä muutamat kivat keltaiset sadetakit, mutta en yksiäkään [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images