Minuuttimekko

Tänään tuntui ompelupäivältä, joten kaivoin kankaan ja Sur rur-kirjan esille. Mekon nimi oli minuuttimekko, mutta kyllä siinä kauemmin vie...

Tänään tuntui ompelupäivältä, joten kaivoin kankaan ja Sur rur-kirjan esille. Mekon nimi oli minuuttimekko, mutta kyllä siinä kauemmin vierähti. Kuvassa mekko on vielä sovitusvaiheessa silittämättä, mutta huomenna aion laittaa sen jo päälle. Tanttakaapumalli on ollut pitkään inhokkini, mutta nyt muodottomuus viehättää ja tuntuu pelkästään hyvälle. En tiedä onko sillä mitään tekemistä oman muodottomuuden kanssa, mutta who cares. Lisäsin XL-kokoon vielä keskelle 6cm lisätilaa ja reunoihin kunnon saumanvarat, erinomainen lihavuusmekko siis, kaftaani ja kupoliteltta. Tällä voisi soluttautua ihan mihin tahansa kansalaisopistoon maisemamaalauskurssille sijaiseksi, eikä kukaan kyseenalaistaisi ammattitaitoa, kunhan muistaa lisätä vielä hillakorvakorut korviin.

Ompeleminen ja lapsen hoitaminen samalla ei ole edelleenkään helppoa hommaa. Vinonauhat ompelin nopeasti hihoihin ja kaula-aukkoon naapurin lasten riehuessa viettäessä aikaa lapsen kanssa makuuhuoneessa.

Huvittaisi ommella heti toinenkin, kapeampi ja istuvampi. Mutta ei nyt yötä myöten viitsi, taidan sukeltaa sänkyyn kera kirjan ja kuunnella vähän Olavi Uusivirtaa päälle.

17 kommenttia

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta kirjalta! Kiitos vinkistä, täytyy yrittää saada itseä niskasta kiinni ja suunnattua kirjastoon.

    VastaaPoista
  2. On tosi hyvä kirja! Ehdottomasti kannattaa varata ellei jopa ostaa. Sen verran vanha jo et saa alella kaupoista. Hyviä helppoja malleja ja inspiroivia kuvia, luen monesti vaikka tää tais olla eka duuni kirjasta minkä tein.

    VastaaPoista
  3. Olet tainnut käydä Marimekolla allennuskangasostoksilla?

    Mulla nimittäin on ysmyjen jäljiltä samaa kangasta ja surruttelin siitä aamulla itselleni mekon. Pitääkin tuon kirjan varalta pitää silmät auki ettei tarvitse itse säveltää kaavoja.

    VastaaPoista
  4. Ostin Marimekolta tuota kangasta viime kesänä, mutta jäi silloin käyttämättä. Siis sä teit samasta kankaasta tänään mekon? Uskomaton sattuma!

    VastaaPoista
  5. Eipä näytä yhtään hullummalta. tohonhan vois laittaa jonku leveän vyön.
    voisin itekkin kokeilla. tosin inhoan mun käsivarsia. Pitää tehdä hihat.

    VastaaPoista
  6. löytyy siis hihankin ohje samaan mekkoon, voi laittaa. Mä käytän yleensä trikoopaitoja alla.

    VastaaPoista
  7. siis wau! Tulipa siitä hieno! Tuo kangas on ihan superihanaa, meinasin itsekin ostaa sitä aikoinaan ysmyiltä mut järki tuli käteen kun mulla on edelleen kangaslaatikossa ehkä 4 käyttämätöntä ihanaa Marimekon isoa kangaspalaa, en raski käyttää niitä jostain syystä. Säästelen ja pihistelen niitä jotain "todella spesiaalia" ideaa varten. Outoa, tiedän. Mut pointti; ärsää nyt, ettei oo tota kangasta. Pilvireunus ois kiva, pitää varmaan painaa ite kangas tai jotain.

    Minuuttimekon malli on tosi kiva ja helposti muokattavissa! Oon tehny vaikka millasta versiota siitä.

    VastaaPoista
  8. Niin, ehkä niistä silti olisi enemmän iloa päällä kuin komerossa? Uskoisin ettei Marimekolta kankaat ihan heti lopu, joten aina saa uusia kivoja kankaita ja varsinkin tehtaanmyymälästä, joten anna palaa.

    VastaaPoista
  9. Mulla on tuo kirja ollut kirjastosta lainassa jo monta uusintakertaa, ja tarkoitus on ollut minuuttimekko juuri tehdä. Ei vain ole aikaa koskaan, varsinkaan kun äitiysloma loppui ja töihin piti palata.
    Mäkin haluun marimekon kivoja kankaita!

    VastaaPoista
  10. Wautsi, onpas kiva!
    Mulla on tuolla pöydällä odottamassa ihanat retroverhot(ei oo Marimekkoo), joista mekon haluaisin. Viimeksi tänään katselin niitä, mutta en jaksanut vielä ryhtyä...Kaavan aattelin heittää hatusta, tai ottaa osviittaa jostain koltusta. Enkä tosissaan ole mikään mestariompelija, mutta ei sen niin väliä:)

    VastaaPoista
  11. tuolta tehtaanmyymälästä niitä saa ostaa, asustekankaat on yleensä 10 eur/m. Tuon mekon ompelee aika nopeasti, siinähän oi oo vetskaa ollenkaan. sivut ja olat vain ja kanttinauhaa kaulukseen ja hihoihin!

    VastaaPoista
  12. No tuo surrurin kaava on niin yksinkertainen et suosittelen sitä. Oikein hyvä kupoliteltta tuli!

    VastaaPoista
  13. Ja niin lähti tuokin kirja varauslistalle. Toivoin sitä viime jouluna joululahjaksi mutta jostain syystä mun paketeista paljastui vaan siivousvälineitä ja liian iso flanelliyöpaita...

    Vähänkö mä haluan tehdä tuollaisen! Jos lisäisin vähän senttejä isoimpaan kokoon niin saisin hyvän raskauskaavun. :D

    VastaaPoista
  14. Voisit tulla kokeileen mun mekkoa, uskoisin että tää olisi sopiva raskauden loppuaikana sulle. Mietin et jos tekisi seuraavan mekon sellasilla vyötärösaumaan lisätyillä nauhoilla, joilla saisi selkään kiristettyä rusetin. SIlloin se ois kapeampi tarpeen mukaan.

    VastaaPoista
  15. Repesin niille hillakorvakoruille! Kaapu & hillakorvakorut kansalaisopiston taidekurssin opettajalla - viiltävää analyysiä suoraan ytimeen :D

    VastaaPoista
  16. = valitettavasti luukki, jonka itse keksin omakseni joskus 20 vuotiaana. Mulla oli sellanen nuuskamuikkushattu huovutettuna, missä oli lohikäärmeen suomuja! Ja vaatteet oli värjätty itse. Ja repussa oli huovutettu kettu, minkä tietenkin itse piipersin. Mä siis tiedän ton luukin (valitettavasti) aika helvetin hyvin...

    VastaaPoista
  17. Mekosta tuli tosi hieno! Mäkin varaan ton kirjan itselleni. Niin, onhan se ollut mulla jo kerran lainassa. Katsopa muuten mun blogista, millaisen viirin tein mun miehelle nojapyörään. Risto halusi hienon turvaviirin - ja sai! Se oli ihan innoissaan ja sanoi, että toi on hyvä kriittisille pyöräretkille sekä ensi vuoden Pridelle, johon taas osallistumme porukalla. Tosin Pridelle vois tehdä ison tilkkulipun, näin sellaisen viime Pridellä. Niin ja sullakin on varmasti paljon tilkkuja? Niistä voi ommella lapselle hauskoja vaatteita, ellet sitten innostu lipuista.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images