Hietsussa läpsyissä

Kesäkirppisten aatelia, Hietsun kirppis mistä löytää arkisinkin torillisen verran myyjiä! Kävimme torstaina aamutuimaan kaupungilla, ensin H...

Kesäkirppisten aatelia, Hietsun kirppis mistä löytää arkisinkin torillisen verran myyjiä! Kävimme torstaina aamutuimaan kaupungilla, ensin Hakaniemen torilta mansikoita ja pensasmustikoita hakemassa, sitten kirppis ja lopuksi kirppislöytöjen kuvaus Koffin puistossa kera syöpöttelyn.Aika härskejä nukkekuvia :D Mun oli pakko hankkia euron vauvanukke testiksi pojalle, kun Sascian Helmilläkin oli nukke, mikä oli kuulemma huumannut pikkutytön pään täysin. No tämä kirppisnukke ei tuoksunut vaniljalle, kuten Helmin nukke, joten voisiko se olla syynä siihen ettei nukke ole kiinnostanut yhtään. No nyt on nukke, joten turha tulla syyttämään liiasta sukupuoliroolimallien tyrkyttämisestäkään, lapsi pukeutuu pääsääntöisesti punaiseen ja nukkeakin on yritetty. Jos tulee rekkakuski niin ei kyllä johdu kasvatuksesta, mutta provikat otan mielelläni.

Ja, risti seinään, itsellekin tuli hankittua jotain: nahkainen punosvyö, harmaa neuletakki sekä uusi kirja. Mulla on tosi kova dekkarivaihe meneillään, joten saapi nähdä kuinka tuo Elizabeth Gilbertin Omaa tietä etsimässä Italiassa, Intiassa ja Indonesiassa (Eat Pray Love) uppoaa. Pojalle vielä baskeripäisen kilpikonnan kuvilla varustettu paita ja yhteiseksi räsymattoja. Jes, kyllä kelpaa.

Tietääkö muuten kukaan onko tuollaisissa läpsyissä kaikkialle meneminen suurikin tyylimoka? Varmaankin, mutta läpsyt pysyy jalassa loppukesänkin! Jaa että mitkä läpsyt kysyy tiedottomat mutta muodikkaat alle 30-vuotiaat. Ennen vanhaan tuollaisia muoviläpsyttimiä ei kutsuttu coolin cosmopoliitisti flip-flopeiksi vaan ihan vaan läpsyiksi. Silloin ne kyllä maksoivatkin noin 20 kertaa vähemmän, vierasperäiset kirjaimet nostivat sitten hintaa. Historiasta kiinnostuneille läpsyt kuuluivat samaan aikakauteen, milloin "nudea" sanottiin ihan vaan beigeksi (beessi) ja se oli tylsien hiirulaisten väri mitä muut käyttivät lähinnä sukkahousuissa. Mutta hetkonen, niinhän se on nytkin. Jos kuitenkin kaipaat väriä elämääsi, sitä löytyy Hietsusta.

Hietalahdentorin kirpputori, Bulevardi 42.

Kesäaukiolot 30.9. saakka

ma-pe 9–19
la 8–16
su 10–16

16 kommenttia

 1. Mä kuljen läpsyissä koko kesän jokapaikkaan. Oli tyylitöntä tai ei. parhaat kesäjalkineet mun mielestä.

  VastaaPoista
 2. minusta kans! helppo laittaa jalkaan ja ottaa pois. uskoisin, että joku tyylikonsultti voisi sanoa noiden olevan VAIN rannalle...totelkoon ken tahtoo ;)

  VastaaPoista
 3. Heh, ENNEN VANHAAN, kun "legginsit" oli vielä TRIKOOT. :)

  VastaaPoista
 4. no jokaisella katu-uskottavalla citymutsillahan pitää olla läpsyt eikä mitkään halvat tarjoustalon vaan nimenomaan haivaianakset :D tällasella hikisellä lähiömammukalla on sit prisman halpakopiot crocsballerinoista (mulla on tänä kesänä kolmee eri väriä kun ostin kahdet uudet!), kun sorateillä ja autoa ajaessa läpsyt ei funkkaa.

  ei läpsyt oo tyylimoka (???) PAITSI miehille ne ei musta sovi niin millään. just eilen kun oltiin ytimessä, tämä päätelmäni vahvistui. ei varvassandaaleja miehillä, kiitos vaan.

  ...ei munkaan pojille oo kelvannu vauvanuket. minkäs teet.

  VastaaPoista
 5. Meillä nuo oli läpäkkäät.

  VastaaPoista
 6. Läpsyt kunniaan! Niillä meen minne vaan, oli tyylimoka tai ei ;) Minä käytän niitä myös hiekkatiellä ja metsäretkillä :) Autolla ajamisen kanssakaan ei oo ollut ongelmia. Ainoa ongelma on silloin, jos menee kylään ja huomaa, että jalkapohjat on ihan likaiset. pitäis olla kyläilysukat laukussa?

  Itse vaihdoin havaianakset reefeihin vuosi pari sitten enkä oo katunut. Mulla ei nimittäin noi perus havaianakset pysynyt jalassa sateella.

  --salla

  ps. ei leikkinyt munkaan poika vaniljanhajuisella nukellaan, toi aina mulle hoidettavaks.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, mää en oo tajunnu et Hietsussa olis viikollakin noin paljon myyjiä. Oon vaan harmitellu kun en pääse ikinä käymään siellä kun oon lähes joka viikonloppu töissä.
  Samaiset läpsyt löytyy täältäkin ja läpsyttelen niillä menemään ihan kaikkialla. Harmi vaan että tuppaavat välillä hankaamaan kantapään sivusta/alta tuon remelin takia.

  VastaaPoista
 8. Pitäs varmaan kokeilla niitä crocseja tai kopioita joskus kun kaikki niitä kehuu. Mulla on omat ennakkoluuloni, ehkä enemmän sitä muovista ulkonäköä kohtaan. Nuokin läpsyttimet ostin marimekon alesta ihan vain kun ne oli kivoimman näköiset ja halvat.

  Mustakin varvassandaalit miehellä on aika ällöt.

  VastaaPoista
 9. ihana sana, en oo koskaan kuullutkaan!

  VastaaPoista
 10. No sitten meidän pojissa on tietenkin vikaa, ei leikkikalussa ;)

  Mulla pysyy noi jalassa hyvin ja ei paina, muistan H&M:n läpsyissä saaneeni tosi isoja rakkoja. Se on mallista kiinni, samaa matskuahan noi kaikki tuntuu olevan.

  VastaaPoista
 11. Siellä on myyjiä! Hietsussa on myös hyvä, kun siellä on tiukat pelisäännöt, sama ihminen ei saa olla kuukaudessa ku viitenä päivänä myymässä ja pelkästään omaa käytössä ollutta kamaa saa myydä. On siellä silti trokareita, mutta se kannustaa tavallisia ihmisiä myymään eikä se ole mikään antiikkia antiikkia paikka.

  VastaaPoista
 12. Oi, mä itse olen suorastaan asunut kesät 2002-2006 (?) läpsyissä! Muistan, kuinka fiiliksissäni olin vuonna 2002, kun bongasin paikallisesta Seppälästä moiset, niitä ei nimittäin ennen tuota vuotta oikein saanut mistään ja kaihollla muistelin "niitä hienoja sandaaleja, jotka mulla lapsena oli".

  Muistaakseni meilläpäin puhuttiin joko läpsyistä tai flip-flop-tossuista, siis jo vuonna 2002! En nyt ihan varma ole, kun en enää ole niin hyvä muistinen, mutta mulla olisi sellainen käsitys, että flip-flop-tossujen nimi on ainakin meidän suunnalla tullut siitä äänestä, mikä tossuista lähtee :D ( tai, sit ollaan vaan luettu jostain lehdestä, että niiden termi on flip-flop-tossut..). Varvassandaalit tais olla kans yks nimi?

  Noiden tossujen ainoat huonot puolet on ne, että ne repivät varvasvälin rikki sekä se, että monta kertaa ne kestävät vain yhden kesän :( Mun viimeinen hankinta on tosin kestänyt ihan näihin päiviin asti, mutta toisaalta, viime vuosina olen käyttänyt kesäkenkinä lähinnä korkosandaaleja. Mutta nuo varvastossut on kyllä mainio vaihtoehto kesäkengiksi!

  VastaaPoista
 13. meillä maalla pitkiksetkin oli hienostelusana ja puhuttiin ihan vain kalsareista, oli ne sitten kukkatrikoota tahikka ei :)

  VastaaPoista
 14. Mä oon kyllä paljonkin sitä mieltä, että läpsyt kestää jos hankkii hyvälaatuiset. Kumma kyllä niissä on jonkin verran laatueroa, vaikka ovatkin muovia.

  Teillä ollaan oltu edellä trendisanoissa :)

  VastaaPoista
 15. Muinoin, kun mulla oli 3-vuotias poika, mulle syntyi poikavauva. Kolmivuotias "imetti" nallea ja työnsi sitä nukenvaunuissa. Ilmankos siitä on tullut niin kummallinen...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images