Täydellisen (tai ainakin lähes) lasten pyöräilykypärän etsiminen on päättynyt!

Kurkkukipu-äänenmenetys ei ota laantuakseen. Kipeä, kipeämpi, kipein, minä. Olen yrittänyt hieroa äänihuulia vedellä ja tänään uskaltauduin ...

Kurkkukipu-äänenmenetys ei ota laantuakseen. Kipeä, kipeämpi, kipein, minä. Olen yrittänyt hieroa äänihuulia vedellä ja tänään uskaltauduin hetkiseksi ulos Wiken kanssa, sillä eikai sitä koko ajan hiljaakaan voi olla vaikka pitäisi. Kävin samalla ulkoilulla hakemassa pojalle myös järkevän näköisen pyöräilykypärän. Kyllä, sellainen löytyi lukijavihjeiden perusteella Stadiumista ja pistetään vinkki eteenpäin! (Ignoratkaa Sally Spectran kampaus, oli pakko avata hiukset kun kokeilin itsellenikin pottaa.)

Värejä pottakypärissä oli vaikka millä mitalla ja hintakaan ei huimannut: 19.90 kpl. Koska lapseni on poika, valitsin tietenkin sinisen kypärän...heko heko, taisi olla ensimmäinen kerta kun raasu sai jotakin "poikien väristä" koska sininen vaan sattuu mätsäämään tosi kivasti mun siniseen mummotunturiini :) Itsellenikin kokeilin kypärää, mutta en vielä ostanut vaikka Wikke sanoi mun näyttävän ihan derbytytöltä.

Ja ennenkuin yksikään samaisesta pyöräilykypärätraumasta kärsivä ehtii huokaista, että niinpä niin, taas joku liike mikä löytyy vain kaupungista, niin ei huolta, näitäpä löytyy netistäkin, musta peruskypärä edulisimmillaan 14.90. Että ei se niin hankalaa ollut miltä muutama päivä sitten tuntui!

10 kommenttia

 1. No pakko sanoo et musta toi kampauskin on kyllä kiva. :D Mut mä tykkäänki kiharoista.
  Täytyy pitää mielessä noi kypärät,pakko varmaan itellekki ostaa vaikka onkin toi pyöräilykypärä trauma...Ei kehtaa mennä kahen lapsen kans pyörällä niin et vaan lapsilla olis kypärät päässä...

  VastaaPoista
 2. No niinpä! Onhan se vähän noloa, että vaan toisella on kypärä. Mutta mulla on kans kypärätrauma ja mielestäni näytän typerältä kypärä päässä. Oikeasti olen typerä jos en käytä sitä!

  Ton kampauksen ja kellohelmojen myötä allekirjoittanut näyttää täti Monikalta :D

  VastaaPoista
 3. Noni, siinä se on, yksivärinen kypärä!

  VastaaPoista
 4. Kerropa vielä miten tuo kiristyy, eli kiristyykö tasaisesti kaikilta reunoilta? Mä pystyn kyllä elämään lapsen kypärän pingviinikuosin kanssa, mutta kun se kiristettyä jättää taakse joku 4-5 cm tyhjää tilaa ja on vähän vaikea nojata istuimeen, niin mietin olisko kuitenkin joku käytännöllisempi vaihtoehto...

  VastaaPoista
 5. Ymmärsinkö oikein, että ongelma on kypärän ja istuimen kanssa, ei niinkään päässä? Tyhjään tilaan suosittelisin niitä irtopehmusteita taakse, mutta koska istuimet on erilaisia, voi olla ettei mun analyysillä ole merkitystä teidän istuimen ja kypärän istuvuudessa? Mut laitan heti tiedon kun saan istutettua pojan kypärineen pyörään.

  VastaaPoista
 6. Pää jää siis kypärässä kypärän etuosaan kun sen on kiristänyt lapselle sopivaksi ja kun lapsi nojaa taaksepäin niin pää ei pääse kunnolla nojaamaan ja on vähän etukumarassa. Eli kypärä on tiukasti päässä, mutta se päätä ympäröivä renkula ei ole niinku suhteessa keskellä joka puolelta vaan siellä etureunassa. Tosi mölösti suunniteltu. Tai sitten sen siitä vaan saa kun ajattelee pitkäikäiseksi ja ostaa sellaisen joka menee 45-54 cm. No, muutaman kuukauden päästä se on tuolla jättipäällä jo varmaan ihan inhimillinen :D

  VastaaPoista
 7. Jess!! Tuollainen meillekkin, mustana kiitos!! Pitääpä siis suunnta lähimpään Stadiumiin... missä lie sellainen mahtaa olla, onneksi netti kertoo!

  VastaaPoista
 8. Wau, kiitos vinkistä! Voisitko vielä valaista että minkä koon nappasit pojalle? Minulle on 1,5kk nuorempi poika joten kaipasin vinkkiä koon valintaan.. Asumme sen verran kaukana lähimmästä Stadiumista, että joudun turvautumaan nettikauppaan.
  Toki raportti kypärän+istuimen yhteensopivuudesta kiinnostaa myös!

  VastaaPoista
 9. xs= 48-51 cm. Mä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan pyöräilykypärää ja istuinta sillä ollaan tosi kiireisiä oltu. Mut et aika iso toi on, vaikka poijjaan pää on 48cm.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images