Kultaisia kirjoja

Näille kansille ei voi kuin nauraa! Nämä Tammen kultaiset kirjat löytyvät nytkin kirjakaupoista, pitänee hankkia ainakin tuo Onnellinen per...

Näille kansille ei voi kuin nauraa! Nämä Tammen kultaiset kirjat löytyvät nytkin kirjakaupoista, pitänee hankkia ainakin tuo Onnellinen perhe :D

Muistaako kukaan omaa lapsuus-suosikkiaan tästä sarjasta? Mä en muista, mutta tuo kaunis kultainen lehtikuvio on kyllä syöpynyt hyvin mieleen. Ihania nämä ovat ihan ulkonäöltäänkin, pitää tutustua sisältöön paremmin tulevaisuudessa!
16 kommenttia

 1. Suosittelen ehdottomasti lukemaan lapsuuteni lempparin Nukke ja minä. Tällä iällä kirja vähän koettelee naiskäsitystäni.

  VastaaPoista
 2. meillä mummolassa on noita vielä vinopino. Ja siis vanhoja. En muista suosikkia.

  VastaaPoista
 3. OI oi! Mummon luona minäkin näitä luin! Suosikkini sijoittui (kai?) johkun miniatyyrimaailmaan, koska joku asui säilykepurkkitalossa ja sitten jossain syttyi tulipalo ja palokunta tuli vauhdilla sammuttamaan! Se oli jännä.... =D

  Kansi oli keltainen, muistaako kukaan muu mikä juttu se oli??

  VastaaPoista
 4. Oma lempparini oli Uimarannalla ja Pupuvaari Pitkäkorva. Harmi ettei Disney enää anna tehdä uusintapainoksia Pupuvaarista ja muista niiden hahmoista. Meillä mökillä on muutama hulvaton Aku Ankka-kirjakin. Veljeni lemppari oli Pikku Pelle Puputti, jonka teemat ovat yllättävän tähänkin päivään sopivia. Siinä pieni pupu pohtii tulevaisuuden suunnitelmiaan ja viimeisellä sivulla paljastui että sen unelma työ oli olla koti-isä.

  VastaaPoista
 5. Mun ehdoton suosikki oli ja on edelleen Luiseva puiseva lejona! Ja ne pienet urheat palomiehet tietty! Annantalolla oli keväällä ihana näyttely missäTammen kultaiset kirjat oli esillä ja niitä sai myös lueskella. Tuli paljon muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 6. Mulla oli Kisu ja minä <3 Ja sit oli Kalle Kani tms.

  VastaaPoista
 7. Sain Pannukakkupäivän ollessani 5 v. ja se oli mun eka kirja. Kirja on edelleen hyvässä kuosissa :D

  VastaaPoista
 8. Hihii! Tilasin just Maalarikissat ja muutaman muunki eläinaiheisen Kultasen kirjan:D Tuo Maalarikissat vaan on niin ihanan koominen, kansiki ihan huippu:P

  VastaaPoista
 9. Maalarikissat ja Luiseva Puiseva Leijona -kirjojen kannet ja kuvitukset tuntuivat tutuilta, kun kirjoja selailin, vaikka en erityisesti muista juuri niitä lukeneeni (luin paljonpaljon kirjoja lapsukaisena). Molemmat lähti kotiin jälkikasvulle!

  VastaaPoista
 10. Me autamme äitiä ja Kapu Karvakorvaa luettiin lapsena. Nyt omien lasten suosikki on tuo laastarilasse. :)

  VastaaPoista
 11. En muista omaa suurinta suosikkia, mutta Luiseva puiseva leijona (?) oli yksi tutuista tarinoista. Meillä esikoisen tän hetken ykköset on Petteri Kaniinin tarina ja Kuriton kani. :)

  VastaaPoista
 12. Mun suosikki oli Viisi pientä koiranpentua. "Mutta missä on Mökötöö?"

  VastaaPoista
 13. Viisi pientä palosotilasta, Pannukakkupäivä, Laivakoira, Muistamaton mummo! Mutta omille lapsille on pitänyt lukea Pekka ja pupu lääkärissä ihan liian monta kertaa - jossain vaiheessa se oli jo hukassaki. (epäilimme suuresti isoveljeä joka oli siihen varsin kyllästynyt jo silloin) Mutta ihania kirjoja, joskin just perheaiheisissa on kovin perinteiset sukupuoliroolit. (ai nyt muistin yhden lisää - Hauskat päivät - vaikka se ei ollut kyllä suosikkejani. 'Isä tulee kotiin, on kello viis. Työpäivä tänään on päättynyt siis. On aika syödä, pukea pestä, ei sänkyynmenoa mikään estä. Ei enää leikitä, tehdä työtä, siis lapsikullat hyvää yötä!' Ulkomuistista,voi olla virheitä)

  VastaaPoista
 14. Magdaleena: Sen kirjan nimi on Laulumaja ja se kertoo peikoista ja pikkaraisista :) Se on oman tytön suosikkeja myös!

  Mulla oli noista "Me autamme äitiä" ja sitä luettiin paljon. Nyt kun luen sitä tytölle niin hiukan naurattaa, kun lapset on siinä puettu kuin pyhäkouluun ja kirjan sanoma on "Kiltit ja hyvät tytöt ja pojat auttaa äitiä, peseytyy, siivoaa, pukee itse, auttaa ruuanvalmistuksessa ja tiskeissä ja käyttäytyy kauniisti". Ihana nostalginen aivopesevä kirja! :D

  VastaaPoista
 15. Aaaah Nukke ja minä! En ole raaskinut lukea sitä näin aikuisiällä uudestaan, ettei maailma ihan romutu :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images