Tattoo mami

Lapsen saaminen on yksi elämän mullistavimmista asioista ja meille tatuointien kanssa eläville varmasti syy hankkia uusi kuva ihoon. Vaikka ...Lapsen saaminen on yksi elämän mullistavimmista asioista ja meille tatuointien kanssa eläville varmasti syy hankkia uusi kuva ihoon. Vaikka en ole asiaa paljoa miettinyt ääneen, on minulle täysin itsestäänselvää, että hankin jossain vaiheessa kuvan lapseni kunniaksi. Nyt kun imetyskin alkaa toivottavasti kohta olemaan loppusuoralla, voisi tatuointiajan hankkimista jo miettiäkin.

Raskausaikana tatuoinnin hankkiminen oli itselleni iso ei, sillä kroppa oli muutenkin niin kovassa rasituksessa että ei käynyt mielessäkään hankkia isoa avohaavaa itseensä. Mutta entä imetys? En tiedä tarkasti onko imetyksen aikana tatuoinnin ottamisella edes mitään todellista terveyshaittaa. Kun asiasta etsii tietoa, joutuu yleensä foorumeille mistä saa käsityksen että tatuointi voi suurinpiirtein siirtyä lapseen rintamaidon kautta ja kaikki kuolevat. Näin tuskin todellisuudessa on, mutta olen halunnut välttää kaikenlaisia infektioriskejä muutenkin niin miksipä sitä turhaan riskiä lisäämään ja ihohan odottaa.

Nyt olen kuitenkin päättänyt, että kuva saa tulla kunhan visio siitä tulee. Kiirettä ei ole, eikä rahaa ;) Luultavasti kuva jatkaa old school-henkistä half sleeveäni taas pienen erän, mutta toisin kuin monet, en ole ajatellut tatuoida lapseni nimeä tai syntymäaikaa hihaani. Enemmänkin uskoisin päätyväni johonkin lapseen liittyvään yksityiskohtaan, esineeseen tai jopa nimeen liittyvään luontokuvaan. Ja tutuille tiedoksi, voitte huokaista helpotuksesta että hymynaamahelistintä en ole ajatellut!

Nytpä kysynkin onko joku teistä lukijoista ottanut lapsen saamiseen liittyvää leimaa ihoon? Olisi kiva kuulla millaisia kuvia ja tarinoita kuvien takaa löytyy ja millaisia reaktioita olette saaneet kuvastanne? Suunnittelitteko kuvanne itse vai millä tavoin kuva valikoitui? Itse aion antaa haasteen ammattitaitoiselle tatuoijalleni Hexalle, joka on suunnitellut jo useita hienoja custom-tatuointeja ideoideni pohjalta. Missä te otitte kuvanne?

Hauska Mama tired printti lainattu täältä.


32 kommenttia

 1. Olen kanssa ajatellut tatuoinnin ottoa. aikakin on varattu ja imetän öisin ja joskus päivisin. poika 9kk.
  Pojan nimi on sisu olen ajatellut tyyliin sisuaskia tms. tai sillä fontilla kirjoitettua nimeä. Tarkemmin minäkään en ole suunnitellu. sit haluaisn mun vanhan sukunimen muistoks(?) sellasen jos tiedätte Salla,Sakke ja Saastamoinen niin se koiran just. Olis hauska.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea tuo valmiin Sisu fontin käyttäminen, varsinkin kun sitä sisua tarvii jatkossakin! Olet selkeästi samoilla linjoilla tatuointien kanssa mitä minä, ettei sen tarvi olla niin vakavaa.

  Mua aina naurattaa ne amerikan tatuointiohjelmat kun niillä ihmisillä on aina kauheet symboliselitykset et miksi sellainen ja sellainen kuva, sit niillä lukee puolilla "angel" jossain ranteessa :D

  VastaaPoista
 3. Mulla on nilkassa kiinalainen käärme ajattelin siihen kaveriksi kiinalaisen jäniksen. Poikani syntyi 2011.

  VastaaPoista
 4. Siis kiinalaisia merkkejä? Muhun puree myös kaukoitä-teemat mutta ei kirjoitusmerkkeinä vaan kuvina. Siellä on hienoa tatuointihistoriaa, mitä on mielenkiintoista tutkia ja kuulla lisää. Itse pysyttelen näissä merimiesteemoissa silti :)

  VastaaPoista
 5. Otin turkoosin timantin, ikäänkuin palkintona lapsen saamisesta. Se muistuttaa minua siitä, mutta ei tosiaan ole mikään vauvan jalkapohja syntymä mittoineen yms. Jonkun tosi perinteisen old school sydämmen "SONS" yms tekstillä kuitenkin haluaisin. Ja aika paljon kaikkea muutakin... Ja ekaks tietty rahaa..

  VastaaPoista
 6. Juu onhan noita ideoita ja se tekijäkin. Sitten kun joskus vielä kerkiäisi niitä itselle tulevia kuvia suunnitella niin olisi tosi kiva. :D Kirjaimiin liittynee minulle tuleva lapsitatuointi vaikkei perinteinen nimi olekaan. Sitä ennen on kuitenkin yksi pieni projekti joka tehdään alta pois. :)

  VastaaPoista
 7. Hassu juttu, mulla on kanssa turkoosi timantti hihassa, mutta isommassa kokonaisuudessa eikä yksin.

  Tuota rahaa sais kyllä olla että saisi kunnon kuvan. En lähtisi itse mihinkään kaverin kaverin huutonetistä ostetuilla välineillä perustettuun kotistudioon. Muutenkin koen, et tatuointi on taiteenmuoto missä käytän vain alan osaajia. Laatu näkyy tosi hyvin ja varsinkin noissa old school-kuvissa ne customtyö on mulla vaatimus. Yksinkertaisissa kuvissa pienetkin kämmit näkyvät heti ja erottavuus on hyvä juttu.

  VastaaPoista
 8. Sulla on kyllä hyvä, kun osaat suunnitella itse kuvat. Monesti näkee sellasia "ite suunnittelin" kuvia ja ne on ihan kamalia. Itse käytän nykyisin vain customtatskaria, koska haluan kuvien kertovan myös arvostuksesta tatuoijan ammattitaitoa kohtaan.

  VastaaPoista
 9. Mäkin olen ajatellut ottaa kuvan nahkaani. Etenkin, kun kroppani hylkii rustolävistyksiä ja jouduin ottamaan mulle tärkeän lävistyksen pois. Olen ajatellut kirjaimia, koska lähimpien rakkaiden nimikirjaimista saisi jo ihan kivan aikaiseksi. Mutta vielä haudutellaan.

  VastaaPoista
 10. Mun niskassani on noidansolmu (http://suomisanakirja.fi/Noidansolmu) punaisella terästettynä ja alapuolella lapsen etunimien alkukirjaimet riimuina. Kunhan nro 2 on synnytetty ja imetety, niin lisätään siihen alle hänen nimikirjaimensa.

  VastaaPoista
 11. Itse uhmasin mammafoorumien kauhukuvia ja otin molemmat tatuointini, vaikka vielä täysimetinkin nuorempaa. Veeti oli siis tuolloin 1,5kk vanha kun lasten nimet + syntymäajat kävin tatuoimassa lapaluihini ja hyvin tuo lapsi näyttää elossa olevan vaikka imetinkin ensimäisen kerran 2h tatuointien oton jälkeen... Tatuoija oli kaverin kaveri (tehnyt tatuointeja 20v).
  Reaktiot noista tatuoinneistani oli kavereiden suusta kehumisia ja sukulaiset haukkuivat hulluksi, sekopääksi ym. muilla kauniilla nimityksillä :D

  VastaaPoista
 12. Mä olin myös superpahis, kun kävin alle 2 kk kuopuksen syntymästä tatuoitavana. Todella kliseistä, mutta otin lasten syntymä(kellon)ajat ranteisiini (http://taaeioomunelama.blogspot.fi/2011/12/tatuointi.html) Idea on varastettu, ja kyllä olen noista tykännyt. Ihan ite jostain fonttisivustolta kävin etsimässä mieleisen fontin ja kiikutin valmiit kuvat tatuoijalle. Keskustelua noista saa vieraiden kanssa aikaiseksi, ja tutut ja sukulaiset tavaavat ja tavaavat, että mikä syntymäaika toi on, kunnes paljastan, että se on se kellonaika.

  Hymynaamahelistintatuointi, mikä idea! :) Täytyy pistää korvan taakse (ja mahdollisesti myös ihoon) :D

  VastaaPoista
 13. Mulla on esikoisen nimi ranteessa, mutta se on tarkaan harkittu fontti (mieheni on graafikko, täytyyykö selittää enemmän ;) ja nyt sain äitienpäivälahjana vilauksen tämän tulokkaan nimestä suunnitellusta tatuoinnista. Haluaisin laittaa kuvan piankin, koska tuntuu epäreilulta toista lasta kohtaan, että hänen nimeään minulla ei vielä näkyvillä ole. Täysimetän kyllä ja lapsi nyt 3,5kk, mutta aion kuvan kyllä ottaa mahdollisimman pian. Kun rahaa löytyy aion juhlistaa omaa äitiyttäni maatuskatatuoinnilla :)

  VastaaPoista
 14. mulla ei vielä ole yhtään kuvaa, oon ihan liian kauan jahkannut tarpeeksi hyvää kuvaa. voishan niitä ottaa sitten lisää, jos tulee uusia ideoita eikä odottaa hamaan tappiin että "jos keksin vielä jotain parempaa" :D
  hymyhelistin vois olla itse asiassa aika kiva idea!

  VastaaPoista
 15. Mulla on tatuoituna ihan yksinkertaisesti vain lapsen etunimen eka kirjain ja sen alla lapsen syntymäpäivä. Tatskan otin Sisiliassa.
  Itselle oli kanssa itsestään selvää että kun noita tatskoja on muutenkin niin lapsen "kunniaksi" otan myös. =)

  VastaaPoista
 16. Itselläni on poikani syntymäpäivä roomalaisilla numeroilla tatuoituna käteeni. Tarkoitus olisi jatkaa sitä, ettei se näytä pelkästään ns. vankilatatskalta vaan kuuluisi isompaan kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 17. Mulla on 2008 laitettu tatska ranteen sisäpuolella ( oli muuten kivulias paikka laittaa). Siinä on kuva rukiin tähkästä, on aika selkeän graafinen kuva. Piirsin sen itse kun en muuten löytänyt sopivaa. Niin ja mun lapsen nimi on siis Tähkä.
  Kuva laitettiin kun vielä imetin, tytär taisi olla 5 kk vanha.

  Jos toisen lapsen joskus saan niin täytyy sitten taas laittaa, mutta se idea varmaan tulee sitten nimen myötä, niinkuin tälläkin kertaa kävi.

  Ja halusin tosiaan just rukiin tähkän kuvan käteen, että voin sitten sanoa etä on mullakin ruista ranteessa ;)

  VastaaPoista
 18. Komiasti OT. yhtenä päivänä mulla oli puistossa kuviolliset legginsit, niin tuttu äiti tuli sanomaan "katoin eka et oot tatuoinnut jalkasi". Sillain mielenkiintoinen heitto kun tietää paljonko äidillä on aikaa irroittautua lapsista ja kauanko menisi aikaa koko jalan tatuointejen tekemiseen.

  Mun 3v. tytärtä kiinnostaa lähikorttelin tatskamestan ikkuna ja siinä oleva lohikäärme.

  Ja onkohan oikeesti sen nimistä miestä kuin Tatu Oja

  Tiuhtilla oli vissiin pakottava tarve osallistua keskusteluun, vaikkei tatskoja ihosta löydykään....ainakaan vielä.

  VastaaPoista
 19. Mä olin tatskattava raskaana ollessani, en kyllä tiennyt sillon olevani. Otin lapaluuhun hc pääkallon. Tyyliin kuolema selän takana, mutta humoristinen :)
  Nyt oon koht kaks vuotta suunnitellu tatuointia, haluaisin samalle puolelle töyhtöhyypän, lentävän sellaisen. Sinä keväänä kun tyttö syntyi oli töyhtöhyypät myöhässä, mutta kun päästiin synnäriltä oli hyypät tulleet. Kevään ekoja muuttajia, kuvaa siis siten myös uuden alkua. Mäkään en pidä siitä että haetaan monimerkityksellisiä tatskoja, mutta tässä kohtaa tää on mulle niin henkilökohtainen et en edes "häpee" :)
  Joku päivä siis... :)

  VastaaPoista
 20. Mullakin on rustokorut ihan nou nou!

  VastaaPoista
 21. Eli sulla on sama, ettei raskauden ja imetyksen kanssa viitsi tatskailla. Ymmärrän hyvin :)

  VastaaPoista
 22. Otitko siis samalla kertaa kummatkin pojat kun en muista sulla nähneeni sellasia kuvia ennen?

  VastaaPoista
 23. hehe, mä luulin aluksi et sulla on sellanen pyöreen kellon kuva tatuoituna. Sekin ois muuten kiva ;)

  VastaaPoista
 24. Maatuska on hauska idea, mummo jonka sisällä on pieniä mummoja :)

  VastaaPoista
 25. Mulla on ihan kamaliakin kuvia, mut ei niitä oikeasti kadu. Joskus kun alkaa miettimään liikaa tulee suorituspaineita. Tää on siis oma ideologiani, mitä en voi suositella kuin itselleni. Mulla se toimii.

  VastaaPoista
 26. Sama homma, ihan itsestäänselvää mutta kiire ei ole.

  VastaaPoista
 27. Mä mietin noita roomalaisia numeroita, se on kiva idea.

  VastaaPoista
 28. Tähkä on kiva nimi ja sopii varmasti hyvin toi kuva nimeen .)

  VastaaPoista
 29. Kohta tiuhtilla o nvarmaan sit legginssien sijaan tatskat jalassa!

  VastaaPoista
 30. Ei kaikkea tarvi hävetä :D mut ne sellaset yliamerikkalaiset tarinat on aika hassuja.

  VastaaPoista
 31. Joo samalla kertaa molempien poikien nimet + syntymäajat :)

  VastaaPoista
 32. Mulla on pääsky, jolla nauha missä lukee lapsen nimi ja synt.aika. Eli siis aika perussettiä :) Mutta kaunis se on ja itse tykkään. Nyt pitäis miettiä sitten toisen lapsen nimeä jne. jotenkin, johonkin.. Ei vaan saa aikaseks :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images