Repusta kantoreppuun

Eilen Versace, tänään Tula. Löytäisipä kantoreppujakin eurolla kierrätyskeskukselta. Lapseen menevä raha ahdistaa aika lailla, mutta koitan ...

Eilen Versace, tänään Tula. Löytäisipä kantoreppujakin eurolla kierrätyskeskukselta.

Lapseen menevä raha ahdistaa aika lailla, mutta koitan ottaa ilon irti: saanpahan ainakin postattavaa. Totuushan on kuitenkin, että kun kahdesta ihmisestä toiselle hankitaan pyöräilykypäriä (en vielä hankkinut) ja muita vermeitä, se on toisen jutuista pois. Minun! En ole sitä äitityyppiä, jonka mielestä lapsen asiat on sama kuin panostaisi itseensä ja joka ilomielin hankkii lapselle enemmän mitä itselleen "kun minähän sitä lasta katselen". Niin katselenkin, mutta katselisin paljon mieluummin puolet halvempaa lasta!

Jossain asioissa vaan panostaminen on myös äidin etu ja siksi olen alkanut harkitsemaan taaperokoon Tula-kantorepun hankkimista pyöräilyretkiäkin silmällä pitäen. Vaikka ylimmässä lauseessa toivoin eurolla reppuja kierrätyksestä, on se toisaalta ihan hyvä, että kun merkkikantorepusta haluaa vaihtaa taaperomalliin, tietää että pienemmän repun saa helposti myytyä hyvällä hinnalla. Kantorepuissa ja -liinoissa arvo pysyy uskomattoman hyvin, vuosien ajan!Meiltä on siis lähdössä kiertoon muutaman kerran pesty, loistavassa kunnossa oleva Tulan normikantoreppu jo lopetetulla Hillcrest kuosilla. Reppuun kuuluu tietenkin myös unituki ja siinä on pieni tasku lantiovyössä kiinni. Tula on toiminut meillä vähän varakantovälineenä, koska käytin vauva-ajasta paljon myös liinaa. Kummit ja isä on sillä kantaneet eniten, koska se on niin helppo laittaa päälle. Hp. 80 euroa. Lisään vielä, että useampaa lasta halajavalle perustula on hyvä: siihen saa lisäosina vauvatuen ja taaperoajan jatkopalat. Mä en kuitenkaan halua mennä jatkopaloilla, koska lapsi mitä luultavasti on ainoa laatuaan ja siksi satsaus korkeampaan reppuun on järkevä, kai?

Ja ysviläiset: olen kirjoittanut niin vähän ysv:lle, etten saa kaupata reppuani siellä kommenttien vähyyden takia, mutta pistäkää sana kiertoon jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan!

Onko muut olleet tyytyväisiä taaperoreppuun vaihtamisesta? Olen kuullut pelkkää positiivista kommentointia isomman (mun lapsi painaa 11.5kg) lapsen kantamisesta isommassa repussa. Pyöräilyn myötä myös kantaminen tulee lisääntymään huomattavasti ja uskoisin mun aika paskassa kunnossa olevan selän tykkäävän enemmän leveästä paneelista, missä paino jakautuu paremmin kantajalle. Jakakaa mielipiteenne taaperotulasta jos vain jotain kokemusta on! Me ainakin tykättiin tuosta normiversiosta tosi paljon.

ps. tuo laiheliini kuvassa en todellakaan ole minä vaan kummitäti. Mun painoindeksi on lähempänä kummitädin päänympärystä, ettette luule muuta.

14 kommenttia

 1. Taaperokoon Tula voipi olla yksivuotiaalle vielä isohko, lapsi hukkuu reppuun. Kokeilemalla se tietysti selviää, mutta esim. välikoon Wompatti voisi mennä teillä paremmin? Sitä täytyy vaan odotella pidempään, ellei onnistu löytämään käytettynä mieleistä. Ja Wompattiin saat paneelin vaikka omasta (mari!)kankaasta.

  VastaaPoista
 2. Meidän taapero-tula saapui postiin pitkän odotuksen jälkeen juurikin eilen. Minä en sillä vielä ole kantanut, mutta mies teki sillä lenkin koiran ja lapsen kanssa iltasella. Kommentit olivat (verrattuna manducaan): "leveämpi jalkatuki lapselle", "sai hieman venksutella lasta tippumaan sinne alaspäin enemmän", "tuntui ihan hyvältä". Tämä siis miehen suusta, saa nähdä milloin itse pääsen kokeilemaan. Toivottavasti pian.

  Meidän lapsemmekin on siis 11kg. Manduca on ajanut vielä ihan hyvin asiaansa, mutta halusimme pyhittää sen tulevan vauvan käyttöön, ja taaperolle sitten ihan oma reppu. Ja mieluummin panostan näihin kantovälineisiin, kuin rattaisiin. Jostain syystä.

  VastaaPoista
 3. Vaikket myynti-ilmoa ysville saakaan, niin siellä kantoliinaosiossa on se Halutaan myydä liina-ketju, johon voin pistää vaikka linkin tähän postaukseen. ;)

  Ja kyllä: Taapero-Tula on mainio! Meillä se menee runsaalla kasvunvaralla tuolle 1v 3 kk ja yheksän kiloa otukselle sekä isommalle, joka on kolmen vanha ja noin 13 kiloinen.

  VastaaPoista
 4. ^Siis piti sanoa, että voit pistää linkin.

  VastaaPoista
 5. Meillä on ollut Taapero Tula käytössä ja ollaan kyllä tyytyväisiä. Vaihdettiin kyllä vasta lähempänä 2 v synttäreitä, mutta silloin olikin jo "korkea aika" ja selvästi alkoi Standardikokoinen käydä jo kapeaksi. Kaksin kaunihimpi-blogissa ainakin Taaperoreppu on ollut käytössä jo ennen 1 v synttäreitä ja ovat käsittääkseni ihan tykänneet ;-)

  VastaaPoista
 6. hyvä huomio toi kokoasia, mä ajattelin asiaa täysin painon ja oman selän kannalta ja laskiskelin kyllä, että pitäisi jalat mahtua hyvin sammakkoon leveämmällä paneelillakin. Onneksi kavereilla on täälläkin taaperokokoista reppua, niin voi kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Hei kun saat Tulan niin kerropa pikaisesti kuin toimii. Itsellä myös sama puute ja todennäköisesti myös hankinta edessä. Tänään pyörällä käytiin torilla ja kaupassa ja liinan kanssa ei oikein meinaa enään sujua. Poika meillä 10kk ja 82cm/ vajaa 11kg.

  VastaaPoista
 8. mä arvon tällä hetkellä ostaisinko suoraan taaperotulan vai normin.. meidän vajaa 10kk on jo 11.5kg ja melki 80cm, mutta toisaalta jos haluais tulevaisuudessa vielä kantaa myös vauvaa (meillä toivottavasti ei jää ainoaksi) niin sit se perusmalli olis ehkä pitkäikäisempi.. mut onkohan se jo pieni tuolle poitsulle, vaikka yläpainoraja taitaa molemmissa olla sama 20kg. äh, hankalaa!

  VastaaPoista
 9. Osta misu se normi vaan. Siihen saa taaperoa varten ne lisäpalat sitten kun siltä tuntuu. Normi Tulasta saa siis Taaperomallin, mutta taaperomallilla ei kyllä kanna vauvaa mitenkään. :)

  VastaaPoista
 10. Juu, mielenkiinnolla täälläkin odotetaan kommentteja, josko kotiutat taaperoversion. Meidän minin kanssa ei ole mitään kiirettä vaihtaa vielä isompaan, mutta tulevaisuudessa kyllä, jos saan välilevynpullistuman parannettua.

  VastaaPoista
 11. Pakko kommentoida kokoasiaa, vaikka meillä ihan normi-Tula vielä onkin. Lapsimessuilla kokeilin taaperokokoa eikä se mun mielestä mitenkään megaiso ollut vaikka meillä on keskikäyrien siro lapsonen, 1-v neuvolan mitat 76cm & 9995g. Itse asiassa hankkisin varmaan itsekin jo taapero-Tulan kun varsinkin nukahtaessa unituki tuntuu loppuvan kesken jne, mutta meille on tuloillaan toinen ja luultavasti hankin vaan jatkopalat, ekat kuukaudet voisin koettaa pärjätä trikooliinalla.

  PS. En tajua, miksei tähän jää muistiin mun tiedot, onkohan vika vaan mussa kun joudun aina raapustaan ne uudestaan. :D

  VastaaPoista
 12. uskoisin, että vika on jossain koneesi asetuksissa nyt. en osaa auttaa sen enempää :/

  VastaaPoista
 13. Mainitsit pyöräilyn & kantorepun?! Ethän hyvä ihminen pyöräile niin, että lapsi on kantorepussa? Se ei ole turvallista. Lapsi kun heiluu, potkii yms., niin menetät tasapainosi ja kaadut. Tarkoitit varmaankin, että lapsi on istuimessa ja silloin kun et pyöräile, kantorepussa.

  Mä olen fillaroinut kaikkien neljän lapseni kanssa. Niin lapsilla kuin mullakin on ollut kypärä päässä - se on halpa henkivakuutus! Kypärä pitää olla myös napakasti päässä, muuten siitä ei ole kaatumisessa mitään suojaa. Lisäksi kypärän pitää olla oikein päässä, ei keikkumassa takaraivolla. (Etenkin naisilla näkee sellaista.) Netistä löytynee kuvia, miten kypärän pitää olla, nimittäin täysin suorassa.

  Hauskoja pyöräilyjä!

  VastaaPoista
 14. En toki aja kantoreppu selässä! Tarkoitin, että reppu on aika pakollinen siksi, että K ei vielä kävele pitkiä matkoja. Jos menemme vaikka kaupungille pyörällä, joudun välillä laittamaan pyörän telineeseen ja kantamaan K:ta jollain kun vaunuja ei voi ottaa mukaan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images