Oppaita Helsinki-seikkailuun

Kesäloma taitaa olla aluillaan monissa koululaisperheissä ja vaikka blogini ei puhuttele (vielä?) ihan koululaisikäisten vanhempia, näistä s...

Kesäloma taitaa olla aluillaan monissa koululaisperheissä ja vaikka blogini ei puhuttele (vielä?) ihan koululaisikäisten vanhempia, näistä seuraavista kirjoista voi olla heillekin iloa jos kesälomakohteena on Helsinki. Kaksi erilaista opasta sopivat erinomaisesti myös pääkaupunkiseudulla asuville, sillä harvoin kotikaupungistakaan löytää uusia juttuja ilman hyviä vinkkejä.

Ensimmäinen vinkkini on uunituore Anna Zagoras-Uotisen Lasten kanssa Helsingissä (Minerva 2012), mikä esittelee 100 paikkaa minne lapsen kanssa voi pääkaupunkiseudulla mennä. Kirja ei nimestään huolimatta listaa vain helsinkiläisiä paikkoja, vaan mukana on myös lähikaupunkien tarjontaa. Kohteiksi on valittu perinteisten maksullisten lapsikohteiden (Lintsi, Korkeasaari ym) lisäksi ilahduttavan laaja kattaus maksutonta tarjontaa lapsille. Sieltä löytyy niin kivat saaret, leikkipuistot kuin kirjastot ja uimapaikatkin ja näistä on tosiaan apua lomailijan lisäksi myös kotikaupungissa seikkailevalle. Pehmeäkantinen kirja on kevyt ja helppo kantaa mukana, vaikka koko kesän laukun pohjalla.

Toinen vinkkini on oikeastaan vanha ja ennenkin esillä ollut tässä blogissa. Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu Helsingissä (Otava) on julkaistu ensimmäisen kerran jo vuonna 2003. Täksi kesäksi se on kuitenkin saanut uusintapainoksen lisäksi uutta sisältöä Helsingin kartan muodossa. Kirja on vauhdikas kahden pikkupojan kaupunkiseikkailu, missä käydään läpi tunnetuimmat Helsinkikohteet sekä liikennevälineet mitä et muualta Suomesta löydä.Tatun ja Patun seikkailu sopii Helsingin reissua odottavalle lapselle ihan samalla tavalla kuin täällä asuvallekin. Eikä haittaa vaikka ei kuuluisi kumpaankaan ryhmään, sillä hauska tarina ja ihanat kuvat kiinnostavat aivan varmasti muutenkin. Tatu ja Patu Helsingissä on ilmestynyt nyt ensimmäistä kertaa myös englanninkielisenä, joten se on kiva tuliainen myös ulkomaan matkailijoille.

Unohtaa ei myöskään kannata Tammen tämän kevään uutuuksia, Salla Savolaisen Mini Helsinki-pahvikirjaa sekä Karo Hämäläisen ja Salla Savolaisen Hurraa Helsinki! Ikioma kaupunki lastenkirjaa. Näillä pääsee jo pitkälle helsinkiläisyyteen! (ja luojan kiitos kirjojen kautta ei voi oppia sitä nasaalislangiääntä)

Kuvassa näkyvät kirjat saatuja arvostelukappaleita.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images