Rokkikoulu

Lapsen mieltä on pelottavan helppo ohjata. Kun tv:n mainoskatkoilla alkaa kuulumaan se järkky soutaaaaahuopaaaaaa-renkutus, on tyyppi kärppä...

Lapsen mieltä on pelottavan helppo ohjata. Kun tv:n mainoskatkoilla alkaa kuulumaan se järkky soutaaaaahuopaaaaaa-renkutus, on tyyppi kärppänä tv:n vieressä. Koko ruumiinkieli huutaa, että tämä on ihana. Olisipa yhtä otollista maaperää äidin rakkaudentunnustuksille, niin olisi hyvä itsetunto isona.

Musiikkiorientoituneena olen kuitenkin hieman huolissani lapsen musiikkimausta, joten sanoin yksi aamu, että nyt pidetään rokkikoulua. Kaivoin omasta mielestäni "helppoa" musaa esiin ja aloitin. Kävimme läpi ihan näitä perus jokakodin suosikkeja, Ultra Brata, J Karjalaista, Aknestikiä, Kentiä, Molokoa, Ville Leinosta ja Jukka Poikaa. Suuremmat musakikkailut jätin vielä tulevaisuuteen, mutta näistä taisi nousta suosikiksi Jukka Poika. Tosin sitä me olemme muutenkin nyt kuunnelleet aamuisin kun levy on aika uusi.

Kasvatus on kyllä rankka laji, kun siltikään ei tiedä mikä fruittarihevariernu on 15 vuoden päästä vastassa. Vanhana ihmisenä toivon rokkaria,rokkihan on nyky-kansanmusaa

6 kommenttia

 1. Joo, meillä paitsi lauletaan nykyään itse Ämä Ämä Äkkiä ja Yppää Pois! -biisiä (tämä on ihan uusi juttu), tuntee O selkeästi vetoa esim. Fanta-mainoksen pissistanssibiittiin mutta onneksi innostuu myös Volbeatista ja Mansonista. Suapi nähdä mitä siitä isona sitten kuoriutuu.

  VastaaPoista
 2. Mulla on jo koulutuksen seuraava osa mietittynä. Silloin kuuntelemme kantaanottavaa nykyräppiä/reggaeta mainstreamimmasta päästä. Jukka Poikaa, Palefacea, Jätkä jätkiä. Taistolaislaulut eivät kuulu vielä tähän opetussessioon. Mä voin myös pitää O:lle ja meidän tyypille yhdistetyttänä koulua jostain tietystä musatyylistä, tai sä voisit opettaa ne mansonit kun en itse niitä kuuntele.

  VastaaPoista
 3. Oi, olispa ihanaa, jos vielä näin tuoreen ikäluokankin lapsella olisi esim. Ultra Bra hallussa! :) Tsemppiä musiikkikasvatukseen

  VastaaPoista
 4. Musta on ihanaa seurata meidän poikaa (1v4kk) radiota, levyjä ja telkkarin mainosmusiikkeja kuunnellessa että mikä tanssittaa kaikkein parhaiten! :D Mainosmusiikeissa tuntuu menevän aina niin että mikä kaikkein eniten äitiä ärsyttää, tanssittaa poikaa parhaiten, tottakai! :D Levyjä kuunnellessa parhaat muuvit irtoaa "äidin salaiselle paheelle" eli Michael Jacksonille, joka päivä kuuntelussa oleville hevibändeille ja joululahjaksi saadulle Moottörin jyrinälle. Telkkariohjelmien tunnusmusiikeista suosikki on Gilmoren tyttöjen tunnusmusa, joka pistää tanssittamaan joka kerta. Vaikutusta varmaan sillä että poika oli vauvana todellinen syliapina, jolla huuto alkoi heti kun laski sylistä pois ja vietimme paljon aikaa sohvalla/sängyllä makoillen ja Gilmoren tyttöjä katsellen.
  Lastenlauluja meillä laulellaan myös paljon (tai siis äiti laulaa), niissä tosin pitää olla jokin leikki mukana että jaksaa poikaa kiinnostaa. Itse ei vielä yritä edes laulaa, mutta innostuu leikkimään mukana.

  Meillä eniten hilpeyttä herättänyt musiikkijuttu on kyllä ehdottomasti pojan tapa juosta kiireellä omaan huoneeseen, sulkea ovi perässään ja laittaa itse hevit soimaan (moottörin jyrinää steroista yleensä löytyy ja playnappulaan yltää itse juuri ja juuri). Musiikki käännetään vielä mahdollisimman lujalle ja sitten alkaa tanssit! :D

  VastaaPoista
 5. Meillä lasta nukutetaan The Curella ja muulla mustahuulipopilla. Telkkarista katellaan vaan Emmerdalea...

  VastaaPoista
 6. Pakko kysyä, et onko Moottorin jyrinä joku Motörhead-lapsikoveribändi? :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images