Festariputki päälle!

Helsingissä on kiva asua kesällä, kun täällä tapahtuu niin paljon kaikkialla. On pelkästään omasta viitseliäisyydestä kiinni haluaako täyttä...

Helsingissä on kiva asua kesällä, kun täällä tapahtuu niin paljon kaikkialla. On pelkästään omasta viitseliäisyydestä kiinni haluaako täyttää kalenterinsa ja viikonloppunsa mielekkäästä tekemisestä vai ei.

Mulla ei ole mikään tapahtumahuuma vielä päällä, vaan vaatii hieman tsemppausta lähteä liikkeelle. Kyllä se tästä, sillä muutaman reissun jälkeen sen taas muistaa kuinka kiva on käydä keikoilla ja kirppiksillä, muun muassa. Tämän kesän tapahtumaputki avattiin vappupiknikillä Espalla ja eilen putki sai jatkoa Käpylän kyläjuhlien merkeissä. Muuten en olisi jaksanut, mutta kirppiksien lisäksi meidän lempiyhtye Paukkumaissi soitti siellä. Tykkäsin Paukkumaissista jo ennen skidiä ja tykkään edelleen, Orffien lisäksi Suomen paras lastenbändi.

Tuon sinisen talon, steinerpäiväkoti Pellavan, kirppikseltä tein huippulöydönkin. T. Toiviainen & Treblen ainoan levyn! Jos joku tietää mistä puhun, lähetän terveisiä ja muiskun poskelle! Itse olin niin onnellinen löydöstä, että näin untakin treblekeikasta.

Jos asut Helsingissä tai olet tulossa visiitille, tässä ihan muutamatäky menovinkiksi seuraavalle viikonlopulle:

pe 25.5. Skidirock lastentapahtuma (mm. Kengurumeininki) Kurkimäen leikkipuistossa

la 26.5 Kumpulan kyläjuhlat

la 26.-su 27.5 Maailma kylässä-festivaali

Jos mieleesi tulee muita kivoja koko perheen ilmaistapahtumia, jaathan vinkkisi kommenttilootaan! Ja tapahtumien järjestäjä: jos olet tekemässä yllä oleviin tuntomerkkeihin perustuvaa tapahtumaa kesäksi 2012, heitähän infomeilillä oimutsimutsi(at)gmail.com. Jaan mielelläni kesän 2012 tapahtumista tietoa, kunhan tapahtuma on ns. ei-kaupallinen. Eli esimerkiksi yleishyödyllisen yhdistyksen tai talkooporukan järkkäämää ruohonjuuritason toimintaa, hyväntekeväisyyttä tai kaupunginosatoimintaa. Päätän itse julkaistavat jutut.

 

9 kommenttia

 1. Uskon, että Helsingissä on juuri tuon takia kiva asua! Meillä täällä maalla kun on vähänlaisesti mitään tapahtumia (jos ei lähipubin kesänavajaisia lasketa, huoh). Sellainen pyyntö, että noista kolmesta tapahtumasta vain tuo maailma kylässä- tapahtuma oli tuttu, joten voisitko vinkkailla hyviä ja kivoja tapahtumia joihin kannattaisi tulla myös Helsingin ulkopuolelta? Matka kuitenkaan meiltä ei ole pitkä, mutta kun ei ole paikallinen, niin suurin osa tapahtumistakin on vieraita.

  VastaaPoista
 2. Joo, se mulla oli ajatuksenakin että vinkkailisin tapahtumista kesän ajan. Tosin ne tapahtumat ovat pääsääntöisesti Helsingissä kun asutaan täällä, mutta toivon sen palvelevan muuallakin asuvia, sillä monet tulee kesällä Helsinkiin muutenkin kun on sukulaisia/ystäviä/muita tapahtumia miksi tie vie tänne.

  Voisin tietenkin lähteä vinkkaamaan ihan yleisestikin lastentapahtumista, mutta mulla ei taida riittää energia eikä aika alkaa koko Suomen kattavaksi tapahtumavinkkaajaksi.

  Helsingissäkään ei kyllä tule itsellä lähdettyä joka paikkaan vaikka tarjolla olisi vaikka mitä. Talvi me oltiin hyvin pitkästi kotosalla, mutta josko sitä nyt innostuisi kun tuo kävelykin on ajankohtaista eikä tarvitse vain vaunuissa istua.

  VastaaPoista
 3. Ja noista jo mainituista Kumpulan kyläjuhlat on varmasti kiva tapahtuma muualtakin tulevalle. Toi skidirock on ihan perus lastenpuiston juhla, mut Kumpulassa on mm. kilometrin mittainen kirpparikatu ja paljon bändejä. Hyvien ilmojen sattuessa tosi kivaa ajanvietettä!

  VastaaPoista
 4. Bongasinkin sinut ja poikasesi (uuden HIENON hatun ansiosta kenties?) Pohjolankadulta! Olisinpas lukijaksikin esittäytynyt, mutta en päässyt omalta kirppiskojulta irtoamaan :).
  Eipä mulla muuta, kuin mukavaa kevättä ja kiitos kivasta blogista, jota olen lukenut jo pienen ikuisuuden (mutta kommentoin ensimmäistä kertaa.) Olen itse leijaillut koko viikonlopun Käpylä-rakkauden huumassa (asun täällä) ja fiilistellyt kyläjuhlien tunnelmaa. Nyt oli kyllä onnistuneesti koko perheen tapahtuma. Kumpulan kekkerit ovat varmasti vähintään yhtä kivat.

  VastaaPoista
 5. Mä olen täällä ylhäisessä yksinäisyydessä kironnut erään toisen bloggarin postauksen jälkeen ja vielä tän sunkin postauksen alussa, että miten ne _Kumpulan_ kyläjuhlat jo oli, kun luulin, että ne on vasta ens viikonloppuna... Mut vihdoinpa onnistuin lukemaan, että ne olikin Käpylän kyläjuhlat nyt. Oi armas rakas Käpyläni! Sinne kaipaan niin, että olen ilmeisesti epätoivossani päätynyt kieltämään koko kaupunginosan olemassaolon.

  Jakomäkeläinen lukutaidoton siis kiittää ja kuittaa tästä.

  Ps. Olishan niihin Käpylänkin juhliin voinut mennä...

  VastaaPoista
 6. Siis tarkoitinkin juuri, että jos vinkkailet noista Helsingin tapahtumista. Meillä siis välimatkaa Helsinkiin n. 100 kilometriä, joten jos jotain itseään kiinnostavaa löytyy, ei matka ole mahdoton. Tietenkään et pysty koko Suomea kattavasti vinkkailemaan. Ilmaisin itseäni heikosti, kun luin tuon edellisen kommentin läpi. :D

  VastaaPoista
 7. Et edes ilmaissut :D Mä vastasin itse siihen tyyliin niinku joku olisi takaraivossa sanonut "aina blogit on pääkaupunkikeskeisiä". Se mulla katsos pyörii mielessä, et itteä ainakin ärsyttäs et kaikki sisältö ja vinkkaus on jotain Helsinkihommia. Tosin se kai on ymmärrettävää jos asuu täällä!

  VastaaPoista
 8. Bongasit siis minut ja sirkuskaravaanin, mulla oli kummia, mummoa ja naapurintyttökin mukana :). Käpylä vaikuttaa kyllä kivalta paikalta, samoin Kumpula. Mulla ei ehkä silti olisi kauhee hinku sinne asumaan, olen joskus saanut puukerrostaloasumisesta trauman kun yläkerran radionsoittokin kuului sanasta sanaan meille!

  VastaaPoista
 9. Käpylä, Kumpula, mitä näitä hippipaikkoja olikaan ;) Jotenkin herää sellainen halukaipuu, että pitäisi järjestää sellaset betonilähiöiden omat kyläjuhlat ja luoda jotain yhteishenkeä tänne ei niin värikkäissä taloissa asuville. Tosin meillä asukaskunta on paljon värikkäämpää, mikä ei ole huono juttu sekään :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images