Taidetta kotiin!

Lykkäämpä nyt sen viime postauksessa pihistellyn viimeisen tuliaisenkin samaan syssyyn eetteriin. Kyseessä on tuo tauluparivaljakon tumma...


Lykkäämpä nyt sen viime postauksessa pihistellyn viimeisen tuliaisenkin samaan syssyyn eetteriin. Kyseessä on tuo tauluparivaljakon tummanpuhuvampi, useissa muissakin blogeissa keikkunut kuu-ukkojuliste. Nyt Rouva Luukku vetää henkeä, että eikös mun pitänyt inhota hassunhauskoja viiksia! Ja joo, pitihän mun, mutta mulla on selitys, ja hyvä onkin.

Tuo taulukaksikon vaaleampi osapuoli on Inka Kynkäänniemen uniikki serigrafiatyö ja kökötellyt yksin seinää vasten jo pidemmän aikaa. Sanoin heti serigrafian hankittuani sen kuvioinnin muistuttavan minua kuusta ja avaruudesta. Työ on ollut jotenkin totinen yksinään ja kaipasi mielestäni parikseen jotain samanhenkistä, mutta kuitenkin erilaista. Ja sitten se kolahti kun näkökenttään ilmestyi Kuu-ukko. Miksen ollut sitä ennen ajatellut!

Työt ovat niin päinvastaisia, mutta kuitenkin samanlaisia. Tumma ja vaalea, kulmikas ja pyöreä, totinen ja hauska, värisävyinä samaa perhettä ja yhdistettynä juuri sitä mitä olohuoneemme tarvitsi. Bonuksena vielä tuo lapsellisuus, sillä nyt olen tullut tulokseen että jos täällä asuu 2 eri-ikäistä ihmistä, saa ne lapsikamat levitä olohuoneeseenkin. Ensin nimittäin olin vahvasti sitä mieltä, että olohuone on vain minun valtakuntaani, mutta ei sen ajatuksen kanssa voinut elää ollenkaan.

Pakollinen ps: Kuvasin taulut ilman paitaa eli utelias katselija voi etsiä tästä postauksesta myös jenkkakahvat. Tuplakivaa tiistaita siis ja hyvää ystävänpäivää!

21 kommenttia

  1. Jos joku ihmettelee julkaisuaikaa, niin kerrottakoon että aika levotonta on ollut tämän yön kanssa.

    VastaaPoista
  2. Niin siinä vaan kävi, että pikku hiljaa sullakin on aito blogikoti, mustavalkoinen tietyillä väliräiskillä, täynnä tiettyjä julisteita, kortteja, trendileluja ja mustavalkoraitainen matto (vaikka useasti olet ivallisesti puhunut niistä) :)

    Tosin, sitten kun sun poika vähän kasvaa niin mutsi ei enää saakaan valita niitä ihania trendikkäitä palikoita vaan poika tahtoo sitä kaikkein kauheinta muoviroskaa niin kuin tuhannet pojat ennen häntä. Ah, tätä elämää:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pojalla on nytkin ihan kamalia kirppiksiltä ostettuja ääniä päästäviä leluja :) Ja sehän on totta, että "blogikoti" on yleinen kotityyppi, ihan ilman bloggaustakin ja koti on koti ilman kirjoitusharrastustakin. Taidat olla vain kateellinen.

      Poista
    2. Minkäköhänlaisia leluja teillä pitäisi olla ja millainen koti, että miellyttäisi tätä ylempää anonyymia :D :D Noihan on niin perusjuttuja, laittaa kortteja koristeeksi. Kateellisen puhetta, sanon minäkin. T: toinen anonyymi

      Poista
    3. tuskin tuota kommenttia tarvitsee enempää alkaa analysoimaan :)

      Poista
  3. Mistä oot hankkinut tuon Inka Kynkäänniemen teoksen? :) On nimittäin kovin upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin sen Kuvataideakatemian joulumyyjäisistä, mikä on loistava tapa hankkia edullisesti taidetta.

      Poista
  4. Käsittämättömän kauniita molemmat!

    VastaaPoista
  5. tykkään ihmisistä, jotka osaa muuttaa mieltään asioista ja uskaltaa sanoa sen ääneen. mun mielestä ei ole mikään ansio olla jatkuvasti vaan samaa mieltä kaikesta, kuten nyt vaikkapa noista viiksijutuista. on jotenkin melkein koomista, kun jotkut ihmiset väen vängällä pitää kiinni joistain periaatteista ihan vain periaatteen takia. sääli että ano pahoitti niin kovasti mielensä siitä, että olet alkanut tykätä joistain "blogijutuista" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uskoisin anonyymin lähinnä pettyneen kun oma mielikuva MEIDÄN sisustuksesta ei täsmännytkään todellisuudessa. Olen kuitenkin kritisoinut esimerkiksi niitä paumesin kirjoja samankaltaisista sisustuksista mitkä ei toistettuna oikein inspiroi ja syyhän on selvä, meillä on sitä samaa.

      Ja blogijututkin heijastavat sitä aikaa mitä me kaikki elämme, olisihan se hassua mennä ruotsiin ja ostaa tuliaisiksi juliste joka on ollut 10 vuotta sitten joka kodissa. Trendilelutkin ovat vain leluja, niitä leluja joita lapsi esimerkiksi saa lahjaksi ilman sen kummempaa kytköstä blogeihin ja niiden tyyleihin.

      Hauskinta tässä on se, etten ole esitellyt kotiani mitenkään täällä. Muutamia kulmia on näkynyt osana muita juttuja ja ennenkuin kaikki tavarat on edes muuton jälkeen laitettu paikalleen :D

      Poista
  6. Uusi juliste kyllä sopii hyvin vanhan kaveriksi, hyvä että luovuit viiksiperiaatteestasi :)

    VastaaPoista
  7. Heh, oonko noin kova huomauttelemaan? Kyllä mäkin olen takinkääntäjä usein ;D hampaatirvessä voi todistaa, oon esmes. ennen inhonnut vihreää, erityisesti myrkynvihreää, nykyään löytyy paljonkin ja ohops, se sattuu olemaan muodissakin. Mutta annan vapaasti mieleni muuttuaa :)

    Tuo viiksijuliste on kyllä sikahieno, voisin tarvita meillekin sellasen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muuten edelleenkään pidä viiksistä erityisemmin, vaikka ne sopi ton taulun pariksi hyvin. Valintaan vaikutti eniten tuo kuun pinta, mikä toistuu noissa KOLMIOISSA :D

      Poista
  8. Viiksekäs kuu-ukko on ihana! Sopis meidän kotiinkin enemmän kuin mainiosti. Saako noita Suomesta mistään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä en tiedä, mutta varmaan kuu-ukko juliste googleen kertoo jo paljon?

      Poista
    2. tuli tiskatessa mieleen et tsekkaappa sellanen ku oulun bravo http://www.oulunbravo.com/moon-posteri-p-1027.html tuolta löytyy edullisimmin kai suomesta!

      Poista
    3. Google... hmmm, niin. Flunssainen minä ei ehkä käynyt kaikkein kirkkaimmillaan.

      Mutta kiitos vinkeistä. :)

      Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images