Suomisuosikit vaatteissa

Puhuimme tänään Sascian kanssa lastenvaatteista. Mä olen totta puhuen aika tietämätön siitä mikä on iih ja mikä ei, vaatteet ovat olemassa s...

Puhuimme tänään Sascian kanssa lastenvaatteista. Mä olen totta puhuen aika tietämätön siitä mikä on iih ja mikä ei, vaatteet ovat olemassa siksi että lapsi on lämmin ja vaatteiden ulkonäössä parasta on se, että ne ovat puhtaita. En harrasta erityisesti merkkejä tai odota tiettyjen merkkien uusia mallistoja, sillä löydän kivoja vaatteita ihan ilman sen kummempaa omistautumista asiaan. Useimmiten ostan vaatteet kirpputoreilta tai tilaan netistä kerralla isomman satsin, lastenvaateliikkeissä en jaksa laukata.

Muutamista enemmän vaatteisiin omistautuneista blogeista olen kuitenkin huomannut, että uudet mallistot ovat saapuneet ja se siitä. Huomattavasti suuremmalla mielenkiinnolla tutkin vaikkapa kustantamoiden lastenuutuudet ja jos johonkin panostan, niin leluihin ja kirjoihin. Vaatteet eivät suoranaisesti ole kovin kehittäviä juttuja, joten niissä vähän sinnepäin kelpaa mainiosti. Syksyllä sain valita Me&I:n uudesta mallistosta vaatteen arvosteltavaksi ja valitsin itselleni legginssit. Tämä kuvaa suhtautumistani aika hyvin.

Jos meillä olisi oikeasti varaa ja mulla olisi harrastuksista niin paljon pulaa, että odottelisin mallistoja, odottaisin suomalaisten lastenvaatemerkkien mallistoja ensisijaisesti. Meiltä nimittäin kyllä löytyy tosi kivoja lastenvaatemerkkejä omasta takaa. Ja tällä lyhyellä äitiysurallani olen huomannut, ettei ne vaatteet sesongissa niin kovasti muutu, voisin tilata vaikka heti Myllymuksujen merinovillahousuja esikouluun asti, jos Kela vahingossa maksaisi tukeni edes kaksinkertaisena. Siinä sitä sitten pukeuduttaisiin ruskeaan merinoon vuodesta ja vuodenajasta toiseen!

Myös Villiankan lahjoittamat ManyMonths merinoreisivillasukat ovat olleen niin ihanat, että harmittelen jo nyt ettei niitä ole isompia. Tänään meni kirppisreissukin pilalle, kun luulin toisen tossun tippuneen, mutta onneksi se löytyi kantorepun ja selän välistä :) Merinovilla ei silti ole merkistä kiinni, mutta ManyMonths ja Myllymuksut ovat sekä hyviä että edullisimmasta päästä. Myös suomalainen Kaino-merkki on aivan ihana, vaikka vaatteita emme ko. merkiltä omistakaan.

Yksi, uskaltaisin veikata ikuisuussuosikki, on taannoin arvonnassakin ollut Höö babywear. Tilasin Taikamaasta jo syksyllä kahdet trikoohousut, missä jujuna on eriväriset lahjeresorit. Suurin syy, miksi fanitan Höötä on kuitenkin pitkä käyttöikä. Esimerkiksi nyt meillä on ollut kuukausia käytössä 74cm koko, ensin lahjeet käärittynä ja nyt ilman. Niiden rinnalle otin käyttöön (samanlaiset) 86cm trikoot. Eli käytämme pienempiä suorina, suurempia rullalla ja kumpikin koko on passeli. Tässä huomaa myös mun vaatemaun kulmakiven: tykkään samanlaisista vaatteista.







Ikuisuussuosikkeja on myös Marimekon pallobodyt/haalarit/paidat. Niitä on kirppikseltä hankittu edukkaasti 80cm saakka, nyt käytössä on 2 sinistä ja punainen pallobody. Jos jollakin on 86cm ja yli palloa kaapissa, saa mulle tarjota ostettavaksi, sillä niitä meillä käytetään jatkossakin! Niissäkään ei tuo merkki niinkään ratkaise, vaan yksinkertainen ja ajaton fiilis sekä se, että niitä löytää suht. helposti.

Yksi uusista harkinnanvaraisista suomalaisista vaatemerkeistä on Aarrekid. Tykkään merkin printeistä tosi paljon, mutta omistussuhteeseen emme ole vielä päässeet. Seuraavat legginssit voisi testata kyllä vaikka Aarrekidiltä, sillä niissäkin näyttää olevan tuo pituuden säätely yhtä helppoa kuin Höölläkin. Onko jollakin tietoa trikoon laadusta, onko hyvää ja pysyykö värit pesussa?









Tämä postaus on tehty pyytämättä World Design Capital Helsinki 2012  juhlahumussa :)


Mitkä teidän Suomi-suosikit ovat?

7 kommenttia

  1. Aarrekid on ihana ja hyvälaatuinen ja kestävä. Samoin VANHA marimekko. Uutena en osta sieltä enään mitään kun laatu niin huonontunut, mutta palloa ja raitaa ainakin löytyy kivasti kirppareilta. Ja sitten on ruskovilla. Voisin ite käyttää niiden 70%merino/30%silkki-legginssejä 24/7.
    Hyvä ja kiva postaus.

    VastaaPoista
  2. Minä en kanssa juurikaan seuraa mallistoja, kun lähes kaikki vaatteet ostetaan kirpparilta... =) Ainoa mihin panostan taaperolla on kunnon ulkovaatteet, töiden puolesta huomannut kuinka tarpeellista säänmukainen vaatetus on ja kunnon materiaalit. Näitäkin bongailen kirpparilta ja alennusmyynneistä. Marimekko ja merinovilla toimii aina, ja todellakin Marimekosta se vanhempi tuotanto. =) Muuten bongailen vaatteiksi kivoja kuoseja ja siistejä vaatteita mitä nyt sattuu kohtuullisella hinnalla osumaan kohdalle. Minäkin yritän panostaa leluihin ja kirjoihin, palapelejäkin alkaa pikkuhiljaa meille ilmestyä... Nämäkin melkein kaikki käytettynä ostettuja mutta yritän silti ostaa pitkäikäsiä, laadukkaita ja kehittäviä leluja, tokikin meiltä löytyy myös esim. pikkusia muumihahmoja ym kun pienet tytöt niin tykkää sellaisista. =)

    VastaaPoista
  3. Hö. Mää en koskaan löydä noita Marimekon pallojuttuja ja jos löydänkin, hinnat on ihan jumalattomia.

    VastaaPoista
  4. Aarrekidiä diggaan. Aarremetsän paita menossa jo toisella käyttäjällä. Tykkään, että laatu on tarpeeksi kestävää. Ja otin ton okran värisenä aikoinaan, ettei tarvii soseella ite sitä valkoista värjätä...vaik valkeapohjainen oiskin helpommin yhdistettävissä muuhun.

    Metsoloista diggailen myös, mutta käytössä ollut vasta pari kuukautta, joten en laadukkuudesta osaa kommentoida.

    Ja valitettavasti yhdyn edellisiin. Marimekon laatu romahtanut huimasti kuluneen 12-vuoden aikan :(

    Musta lastenvaatteiden materiaali on lasta varten ja kuviot ja kuosit aika paljon äitiä varten. Tietty vauvan kasvaessa huomioita enemmän tekeväksi taaperoksi rupeaa kuvalla kuosilla ja värillä olemaan väliä lapsellekin.

    Toisaalta oma miltei 3-v tyttö on ruvennut jakelemaan kehuja myös äitin pukeutumisesta, joten alan olemaan taas enempi motivoitunut oman pukeutumiseni suhteen.

    Reiman ulkovaatteita kukaan ei hypetä..ne ei ole mitenkään trendikkäitä vaan perhanan hyviä useammankymmenen vuoden kokemuksella tehty Suomalaisiin oloihin sopiviksi.

    Tiuhti

    VastaaPoista
  5. Manymonths on mun suosikki! Harmi vaan, että vauvanvaatteita on pakko pestä koko ajan, jolloin nekin menee (ja on mennyt) huonoon kuntoon (eli ei tod kestä hyvänä sitä 6kk kuin teoriassa). Siinä ei tuuletus auta, kun on vaippa vuotanut.

    VastaaPoista
  6. Arrekid on on laadukasta!

    Meidän vanhempi poika alkoi kolmevuotiaasta kiinnostua siitä mitä pistää päälleen, siinä ei äidin makua kyselty vaan se mistä hän itse tykkää kelpaa. Laittaa toki käskystä muitakin vaatteita mutta kivempi se on että saa itse valita.

    VastaaPoista
  7. Meidän poijaalla on Aarrekidin ihana paita, ja on se kyllä paitsi hienon näköinen, myös tosi pehmeä ja mukava. Pesussa ei ole mennyt miksikään. Hihat on toistaiseksi käännettyinä, ja veikkaan että paita menee vielä pitkään.

    Mä ostin vauva-aikana vaatteet lähinnä kirpputorilta tai Hennesiltä, ja saatiin myös paljon kierrätettyjä kuteita. Ne harvahkot omat ostokset pitikin sitten olla jotain erityisen kivaa. Nyt kun lapsi on kokoa 92, on kirppistarjonta paljon kehnompaa (ja kirppikselle pääsy vaikeampaa..). Toisaalta samat vaatteet menee pidempään eikä rinnus ole aina kuolassa, joten tusinan perusbodyn sijaan ostan sitten yhden tai kaksi kivaa paitaa. Suomalaisista suosikki on tuon Aarrekidin lisäksi Metsola - nyt lapsen iho kestää onneksi paremmin niiden joustofroteetakin! Metsolan villalegginsejä kannattaa myös kuolata, niitä saa taas ihanissa väreissä :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images