Tyylikysymyksiä

Nelliinan vaatehuone oli heittänyt tyylihaasteen meille 2007 bloginsa aloittaneille: miten tyyli on muuttunut näinä vuosina? Näppärimmät var...

Nelliinan vaatehuone oli heittänyt tyylihaasteen meille 2007 bloginsa aloittaneille: miten tyyli on muuttunut näinä vuosina? Näppärimmät varmaan hoksaavat, että se minun 2007 aloitettu blogi ei ole tämä äitihommiin liittyvä.Linkkiä siihen blogiin mistä kaikki alkoi ei tipu, sillä blogi on tällä hetkellä "vain kutsuttujen lukijoiden käytössä" eli minun itseni. Tyyliä sen sijaan täälläkin voi ruotia.

Vaatekuvia ei tämän blogin puolella olla pitkään aikaan nähty, tyyliä tuskin koskaan, mutta ajattelin osallistua haasteeseen teemalla kuinka äitiys on muuttanut tyyliäni. Sen voisi kiteyttää kahteen sanaan: huonoon suuntaan. Yritetään kuitenkin laajemmin.

Raskaus: " Voi vittu, mä näytän kuin oisin raskaana" totesin satoja kertoja silloin kun en vielä ollut raskaana. Kun tulin raskaaksi, näytin raskaana olevan sijaan teletapilta. Läskiltä, turvonneelta ja pöhöttyneeltä teletapilta. Sain kuulla monet kerrat ettei mahani ole järin iso, vaikka se oli. Iso mahani oli vain ympäröity turvonneella ruumiilla, minkä ympäröin erilaisilla tunikoilla ja muilla lörtöillä vaatteilla. Loppuraskaudesta (mihin lasketaan 6 viimeistä kuukautta) käytin joko uggeja tai hai-saappaita. Viimeisillään haisaappaatkaan eivät mahtuneet, en edes muista mitkä kengät jalassa menin synnyttämään. Ehkä mulla jotkut oli.

Avainasiat: lörttömuumipaidat, kumisaappaat ja kangaskassi


Synnytys ja 3kk siitä: Lapsen saannin jälkeen luulin siirtyväni takaisin normaaleihin vaatteisiin (farkut, nappietumuksinen mekko), mutta en sitten mahtunut. Rintaliivit vaihtuivat pesäpalloräpylän kokoisiin imetysliiveihin ja lörttömuumitunikat jatkoivat voittokulkuaan. Yritin tavallisia sukkahousuja, mutta ne rullautuivat raskausmahan kokoisen ei-raskausmahani alle roikkumaan niin, että palasin takaisin äitiysvaatteisiin. Imetyksen takia mikä tahansa normaali vaate ei yleensä toiminut, vaan piti pitää aina jotain toisisjaista ratkaisua. Inhosin (ja inhoan edelleen) niitä kamalia boobin rintataskupaitoja, jotka on niin kätsyjä että. Mua ällötti ajatus, että paidassa on kätevä halkio tissien alla, joten kuljin mieluummin tissit tiskissä. Korkkareita käytin kerran ja kaaduin.

Avainasiat: lörttömuumipaidat, kumisaappaat, tissit tiskiin paidat ja trikoot ja iso kassi



3kk-6kk synnytyksestä: Nyt farkut mahtuvat jalkaan. Minä en vaan jaksa pitää niitä. Totuin rentoihin punkerovaatteisiin ja ajatuskin tiukoista farkuista ahdistaa. Kun aamu alkaa actionilla ja loppuu actioniin, oma tyyli ei ole asia mihin jaksaisi panostaa. "Minusta ei ainakaan tule tuollaista" huokaa joku raskaana oleva lukija. No onnea vaan, niin minäkin luulin. Tällä hetkellä päälläni on kuitenkin mustat henkkamaukan trikoot, Nanson musta t-paita (sentäs joku design by Camilla Mikama, mutta ei se kyllä lopputulosta muuta), eriparisukat sekä valkoiset rintaliivit, mitkä vilkkuvat mustan paidan avarasta kauluksesta. Sama oli muuten eilen. Ja toissapäivänä. Imetysvaateongelmaan sain avuksi hyvän Tusenblå-topin, mikä mahdollistaa tavallisten paitojen pitämisen, sitä käytän jos lähden "jonnekkin". Eli kerran pari viikossa.

Avainasiat: lörttömuumipaidat, kumisaappaat, trikoot, kantotakki, pipo, iso laukku.


Tulevaisuus: Uskoisin, että lörttömuumipaidat ja kumisaappaat. Olen kuitenkin huomannut, että pienillä jutuilla voi myös huijata ja saada tyylikkyyspisteitä turhasta. Pehmeät trikoovaatteet mustana ei pistä silmään niin paljoin kuin pinkki velourverkkari. Yksinkertaiset isot korut ja muutama ilmiselvä fashionstatement kuten hattu ja laukku nostavat tyyliä lähemmäs ei-kotiäitimäistä lookkia. Yritän muistaa, että on yhtä helppoa pukea päälle jotain nättiä kuin jotain ihan kamalaa ja pyrin talosta poistuessa useimmiten miettimään edes hetken miltä näytän. Enimmäkseen tyyli on minulle kuitenkin nykyään asia, mihin törmää lehdissä ja netissä, ei omassa arjessa.

10 kommenttia

  1. haha, tää tyylianalyysi voisi olla yhtä hyvin myös minusta! tunikat rules!

    VastaaPoista
  2. Eiks Hai-saappaat muka oo tyylikkäät? Sellaiset kirkkaan turkoosit (joskus) ja kulahtaneet ovat kuuluneet mun talvivaatetukseen nyt pari vuotta. Ei kyllä liity lapseen millään lailla, aloitin trendin jo aikapäiviä sitten mukavuus syistä. En vain tykännyt siitä, että ne mun tyylikkäät nahkasaappaat kastuu loskassa...

    VastaaPoista
  3. Siis mun mielestäni kuulostaa kovinkin tyylikkäältä! Mä olen nyt ollut yli kaksi vuotta niinkin onnellisessa asemassa, että olen joko paksuna tai imetän. En enää osaisi pukeutua tyylikkäästi, vaikka yrittäisin...

    Ai joo, niiden isojen korujen kanssa kannattaa varoa, ettei lapsi revi niitä rikki. Olet varmaan huomannutkin silti. Mä tajusin vasta kolmen kaulakorun jälkeen, että nyt ei suju, ei sitten ollenkaan.

    VastaaPoista
  4. Ahhah, luen tätä pinkit velourhousut jalassa ja odottelen, että kahdeksankuinen poikaseni heräisi yöunilta! Mutta en mä näissä sentään postilaatikkoa kauemmas lähtis eli kyllä täälläkin tarpeen vaatiessa tavoitellaan edes jonkinlaista tyylikkyyttä :D
    -Maria

    VastaaPoista
  5. Ihanat Hait! Itse olen talsinut mustilla vastaavilla koko syksyn. Syy sekä kelissä että jalkaan laiton nopeudessa. Kun jaloissa karjuu yksi yksivuotias kuumissaan (tai huvikseen), niin eipä tule ensimmäisenä mieleen alkaa solmimaan mitään nauhakenkiä.

    VastaaPoista
  6. mulla on punaiset yöpaidan housut, sellaset kiiltävät.. :D collarit on liian paksut ja leggarit valuu aina jalasta, joten mää oon kotona aina yöpaidanhousuilla.
    ennenko vauva syntyi, vein isompia päivänkotiin: hiukset noin 6kk värjäämättä, silmälasit, telttamallinen äitiysvillakangastakki, ainoat mahtuvat housut tummansiniset reisitaskuhousut mun veljeltä, ja uggit tai hait.
    sitten v syntyikin ja oli pakkasta ja tadaa. värjäsin hiukset, iskin piilarit päähän, farkut ja ihan normitakin-päiväkodin tädit sanoi että ne oli ihmetellyt kuka siellä kävelee kun ne ei tunne..
    toisaalta mun mahassa on nyt ainakin se kaikki +5kg mitä jäi painoa. että ei normivaatteet mahdu, housut sentään saa kurottua jotenkin mahan alle puristavasti. yhden viikon aikana tuossa pari kuukautta sitten multa kysyttiin kolmasti että tuleeko teille jo uusi vauva.

    VastaaPoista
  7. Tässä viimeisillään raskaanaollessa olen vannonut itselleni, että sitten kun vauva syntyy, laitan päälleni muutakin kuin leggingsit, uggit ja jonkun lörttöpaidan, mut kivasti palautit maanpinnalle! :D

    Siia onhan mulla vaikka mitä mammafarkkuja- ja vaatteita, mut en ois ikinä kuvitellutkaan et vaatteet vois ahistaa päällä niin uskomattoman paljon! Hikisen ähötyksen seuraksi ei kaivata enää kiristävää pingotusta.

    Upea blogi btw!

    -rellu

    VastaaPoista
  8. Olisin voinut kirjoittaa tuon saman (lukuunottamatta imetysvaatteita). Kyllähän sitä aina aattelee, et huomenna kyllä laitan sitten tuon ja tuon vaatteen ja korut ja kaikki, kun kerranki meen jonnekin.. mutta sitten kuitenkin legginssien mukavuus voittaa :) Ääh, ei kyllä jaksa oikein tuo oma tyyli(?) kiinnostaa kun kotona on pieni vauva ja taapero :) ..ja täällä on kans yks, joka kulkee pyjamanhousuissa 24/7 :D

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. "Yritän muistaa, että on yhtä helppoa pukea päälle jotain nättiä kuin jotain ihan kamalaa"

    Oi Mutsi kuule, sanoit just ääneen sen mitä mä aina ajattelen, kun joku päivittelee miten jaksan "pukeutua" joka päivä :---D Ihan oikeasti, yhtä nopeasti heittää ylleen mekon kun verskatkin. Ja minä tiedän, käytänhän verskojakin nykyään (urheilua, ooh).

    (ps. sorry, kirjotin tuohon ekaan kommenttiin eka sun nimen, mutta delete viuhui 3 sekunnissa)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images