Paneeli

Hankin syksyksi kamalan ihanan ja ison raitaneuleen sikahintaan Uffilta. Pöljä mikä pöljä, 16 euroa maksoin moisesta, mutta meni jo. Nyt ...

Hankin syksyksi kamalan ihanan ja ison raitaneuleen sikahintaan Uffilta. Pöljä mikä pöljä, 16 euroa maksoin moisesta, mutta meni jo.

Nyt liinailusekoamisessani päätin, että neulon siihen etupaneelin Novitan huopanen-langasta, jotta voimme syyskeleillä käppäillä takin sijaan isossa neuleessa. Tässä on selkeästi hurahtaminen kyseessä, mutta olkoon. Ja oikeastihan voisimme syksyn kävellä ilman paneelia pelkässä neuleessa, mutta tahdon nyt hifistellä neuleeni kanssa.

Onko kenelläkään vinkkejä neuletakin etupaneelin teosta? Ajattelin ettei se yltäisi ylös asti, vaan juuri vauvan selän peittäväksi kaitaleeksi, missä on napit ja napinreiät kiinnitystä varten sekä tietenkin koneessa huovutettuna ettei viima mene läpi. Minkä levyistä paneelia suosittelisitte, suoraa pötköä vai kapeampaa alhaalta? Muita vinkkejä? Tästä on siis kysymys:


Ps: minkä värinen paneeli? Punainen? Raidallinen? Vai mikä? Apua!

7 kommenttia

 1. Minusta punainen paneeli sopisi parhaiten! Mä olen takkiin tehnyt paneelin niin, että oli alareunasta ja yläreunasta kapeampi. Varmaan parhaiten mitat saisi niin, että laitat lapsen liinaan, sitten neuletakki päälle ja vähän mittoja ottamaan?

  VastaaPoista
 2. Jos teet vaan vauvan selän mittasen, niin sun oma kaula kaipaa huivia.. mut sehän on vaan toinen kiva käsityöprojekti! :D

  Mut punanen, ehdottomasti. Ja sellain muotoiltu.

  VastaaPoista
 3. No mutta nyt mä oon vähän sekaisin. Tossa neuletakissahan on ihan samat raidat, mitä edellisessä kantoliinabloggauksessa pidit kammottavina. Häh?

  VastaaPoista
 4. ei ei :D käsityöläisraidat ja gojimarjahippiraidt ovat kaksi eri asiaa täysin. Pidän raidoista, suurin osa vaatteistani on raitapaitoja. Mutta en pidä sellaisista intiahenkisistä raidoista mitä liinoissa monesti on.

  VastaaPoista
 5. :D :D Mä kans ajattelin että sä oot oikeesti piilohippi. Mulla ei oo neuvoja neulomiseen, kun oon siinä niin uuno, mut toi on jotenkin tosi söpö toi neule. Ihanan raikas. Jos se ois suoraan kaupasta, se ois ehkä liian räikee, mutku siitä näkee heti, että sen on jonkun itse neuloma, se muuttaa asian tyystin.
  Tuus osallistuu mun arvontaan nyt, hopi hopi. Vaik sul onki tossut, mut voit saada toiset, tai sit antaa ne toiset joululahjaks jollekin. ;)

  VastaaPoista
 6. Mä tekisin suorakaiteen mallisen ja laittaisin ala- ja yläreunaan kujat, kujiin kiristysnyöri ja stopperit. Oon tykännyt siitä, että on säätövaraa.

  VastaaPoista
 7. Ei kannata tehdä paneelia ihan ylös asti, koska sitten se vaan lörpöttää siinä edessä. Mä tekisin sen mittaisen, että se on alhaalta lapsen niskaan saakka. Tai sit lapsellehan vois olla sellainen söpö huppu joko hiipalla tai eläinkorvilla... Onnistuiskohan tuohon vuorin ompelu? Sais ehkä vähän napakamman paneelin.

  Ei mulla kyllä ole tarkempaa metodia ehdottaa, mutta alhaalta varmaan riittää kapoisempi ettei neule pussita helmasta hölmösti. Saiskohan siihen jonkun kiristysnauhan viritettyä?

  Varmasti saat tuosta kuitenkin ihanan syys-kantoneuleen!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images