Kirjalahjoja 10-vuotiaalle

mainos Tammi & WSOY Joululomaan on alle viikko aikaa ja ainakin meillä alakoululaisen loma kestää pitkälle ensi vuoteen. Kouluun palataa...

mainos Tammi & WSOY


Joululomaan on alle viikko aikaa ja ainakin meillä alakoululaisen loma kestää pitkälle ensi vuoteen. Kouluun palataan vasta loppiaisen jälkeen. 

Jo pelkästään joulun pyhäpäivät voivat tuntua lapsesta pitkiltä, joten tekemistä on pitänyt miettiä jo nyt ja siksi joululahjatkin ovat hyvin tekemispainotteisia. Pukki tuo tottakai nelosluokkailaiselle kasan kirjalahjoja, etenkin niitä suosikkikirjasarjojen vuoden aikana julkaistuja jatko-osia sekä muutamia yksittäisiä kirjoja, joiden parissa TIEDÄN ajan kuluvan hyvin.

Lapsen tämän vuoden oma kirjalahjatoive on lempitubettaja Zone VD:n eli Joona Leppälän Kiehtovan tiedon jäljillä kirja, jossa Zone VD etsii vastauksia kaikenlaisiin kysymyksiin esimerkiksi historiaan, avaruuteen ja peleihin liittyen. Luulenpa, että tämä kirja ilmestyy kuusen alle jo heti aattoaamuna, jotta saadaan aattopäivän jännitystä vähän tasattua kivalla tekemisellä.

Toinen lapsen oma toive on tottakai Harry Potter ja salaisuuksien kammio, lempikirja uutena MinaLima juhlapainoksena. Tämä kirja meillä on jo entuudestaan peruspainoksena, mutta uudessa juhlaversiossa on edeltäjänsä tapaan upeita 3d-paperitaideteoksia, jotka kiehtovat myös itseäni paljon. Odotan tämän kirjan avaamista itsekin kovasti!

Ja kolmas toive - ei niin yllättävästi - on Harry Pottereiden kirjoittaja J.K. Rowlingin uusi Jouluposso. Jouluposson on suomentanut Potter-suomennoksista tunnettu ja ylistetty Jaana Kapari-Jatta. Kuulin huhua, että tämä kirja saattaisi olla Kapari-Jatan henkilökohtainen suosikki Rowlingin tuotannosta, joten tämän aion tottakai lukea myös itse.

Vanhat kirjasarjasuosikit pukinkonttiin koululaiselle

Kirjasarjoihin koukuttuminen on ollut viime aikoina aika kovassa noususuhdanteessa meidän perheessä. Ja onneksi hyviä pojille kiinnostavia sarjoja on nyt tosi paljon. 

Vinkkaan tässä nyt oman lapseni lempikirjasarjojen uusimmat kirjat, mutta jos sarja ei ole lapselle ennestään tuttu, kannattaa potentiaalista joululahjaa miettiessä ehkä valita kirjasarjan ensimmäinen ja miksei toinenkin osa lahjaksi. Tiedän, että näistä sarjoista on tosi moni koululainen tykännyt, joten uskallan suositella näitä myös niille lapsille, joille sarjat ei  ole vielä tuttuja. 

Neropatin päiväkirjat ovat nykykoululaisten hittejä ja sarjan uusin Neropatin päiväkirjat: Tähtiainesta on varmasti hyvä joulun ajan huumoripala. Meidän molempien eli lapsen ja itseni viime aikojen yhteissuosikki on ollut Thomas Taylorin Gargantis trilogia, jonka uusin kirja Kammovarjo ehti ilmestymään parahiksi ennen joulua. Jos ette ole tutustuneet Gargantis-trilogiaan, niin olkaa kilttejä ja lukekaa ne! RAKASTAN tätä synkkään Aaverannan merenrantakaupunkiin sijoittuvaa fantasiasarjaa varmasti yhtä paljon kuin lapseni. Tosin annan varoituksen, yleensä lukiessa alkaa tekemään mieli fish&chipsejä :D

Lisää huumoria ja sarjakuvamaisuutta jouluun tuovat uusin Koiramies ja Toramaan kutsu sekä tottakai vanhat tutut Ella ja Kaverit Papananavassa ja Etäkoulussa. Nämä ovat melko taattuja koululaislahjoja, mutta varmista ensin ettei lahjansaaja ole jo lukenut näitä - niin suosittuja ne ovat!


Viimeisenä on vielä ihan pakko mainita Timo Parvelan uusi Varjot-kirjasarja, joka on nyt mahdollista aloittaa uusimmasta ja ensimmisestä kirjasta nimeltä Helähdys. Uuden kirjasarjan löytäminen ilmestymishetkellä on siinä mielessä kivaa, että jokaista uutuutta saa aina vähän odotella ja sehän jos jokin lisää vain lukemisen riemua uuden kirjan ilmestyessä!

Näillä kirjoilla meillä on menty tämä vuosi, osa on jo luettu ja osa odottaa minulla paketointia vaatekomeron pohjalla. Onneksi lapseni ei sentään lue blogiani, joten toivottavasti lkirjalahjat pysyvät häneltä salassa vielä tovin!

Ja psst! Viime vuotisen listauksen kirjavinkeistä löydät täältä!


0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images