Kaamos, Ella ja kaverit. Kaikki vihdoin kolmannella!

mainos: Tammikirjat ja Bookbeat Postaus sisältää etukoodin Bookbeatiin.  Äänikirjat taitavat olla yksi suurimmista "uusista" jutui...

mainos: Tammikirjat ja Bookbeat


Postaus sisältää etukoodin Bookbeatiin. 
Äänikirjat taitavat olla yksi suurimmista "uusista" jutuista liittyen kulttuurin ja taiteen harrastamiseen. Meillä ne tulivat kuvioihin viitisen vuotta sitten ja muistan, kuinka Kaamoksen ensimmäiset kunnon äänikirjasessiot olivat bussimatkalla Helsingistä Jyväskylään. Ja täällä sitä ollaan taas, matkalla Jyväskylää kohti. Tällä kertaa olemme vähän pidemmällä Suomi-tourneella ja jo kotimatkalla. Äänikirjoja on tullut kuunneltua jo kuutena autoilupäivänä ja seitsemäs olisi vielä edessä.

Osa uusimmista julkaisuista on kuunneltu auton kaiuttimista jo useampaankin otteeseen, yksi niistä on viikko sitten julkaistu Timo Parvelan Ella ja kaverit vihdoin kolmannella äänikirja. Uudistetun Ella ja kaverit kirjasarjan uusimmassa tarinassa on kivasti yhtymäkohtia myös meidän perheen syksyyn, sillä niin Ella, Pate, Hanna kuin Tuukkakin pääsevät vihdoin hyppäämään kolmannelle. Ja niin pääsee muuten Kaamoskin ihan muutaman viikon päästä!

Kaamosta odottaa syksyllä moni uusi juttu, kuten uusi opettaja, uusi luokkahuone ja paljon odotetut englannin alkeet. Toisaalta myös vanhoja tuttuja juttuja odotetaan, kuten ykkösluokalta tutut vanhat koulukaverit, jotka ovat taas kolmosnelosen aikana samat mitä muutama vuosi sitten. Pienessä kyläkoulussa käytössä kun on yhdistetyt luokat ja täten luokkakaverit vaihtuvat vähän vuoden välein. 


Englanti on tottakai jo hieman hallussa, yes, no, nice, noob ja thai cube soljuvat jo hyvin arkipuheessa, . Tuttuja ovat myös koulun opettajat, ja heitä kutsutaankin ihan vain opettajiksi, toisin kuin Ellan ja kavereiden luokalla, jossa opettaja ylensi itsensä päälliköksi siirryttyään kolmannelle. 

Ella ja kaverit ovat olleet mukanamme jo lapsen esikouluiästä saakka, niin kirjoina kuin äänikirjoinakin ja tuntuu, että meno vain paranee kirjasarjan laajentuessa. Nyt kolmannelle siirtymisen myötä jutut ovat muuttuneet ehkä vieläkin hauskemmiksi ja viihdyn hyvin itsekin uusimman äänikirjan parissa hyvin. Kaamos meinasi tikahtua nauruun jo siinä vaiheessa, kun Patelle alettiin etsimään morsianta ja minua taas nauratti erityisesti koulun kirjailijavieras Pamo Tirvelan kuvaus, jossa kirjailija Timo Parvela oli kyllä iloitellut huolella. 


Meillä on vielä muutama viikko lomaa jäljellä ennen koulujen alkua ja ainakin osa siitä menee melko kiireisen matkailukesän jälkeen ihan vaan köllöttelemällä kotona ja lataamalla akkuja. Akkujen lataamiseen meillä molemmilla liittyvät jossain määrin myös kirjat. Itse olen myös pikkuhiljaa oppinut äänikirja-ihmiseksi ja oma tyylini on nykyään fyysisen kirjan ja äänikirjan yhdistely niin, että voin kotiaskareiden aikana jatkaa tarinan kuuntelua siitä mihin lukiessa jäin. 

Itse asiassa mietin juuri tänään ennen tämän jutun kirjoittamista, kuinka hienoa itsellekin on oppia ja kokea lähes päivittäin uusia asioita kirjojen kautta. Ja kuinka helppoa lukeminen nykyään on, kun uudet kirjat löytyvät lähes poikkeuksetta kirjapalveluista ja ennakkoseulontaa on helppo tehdä ennen fyysisen kirjan ostamista/lainaamista. 

Ja lapsellehan äänikirjapalvelut ovat ihan paras juttu ja siksi Bookbeat onkin ollut käytössämme ihan sen lanseerauksesta lähtien eli jo useita vuosia. Eikä todellakaan turhaan, sillä äänikirjoja on tullut kuunneltua siihen tahtiin, että jossain vaiheessa epäilimme lapsen kuunnelleen koko Bookbeatin lastenkirjat läpi. Tätä tuki myös huomio, että Timo Parvelan Pate-kirjojen loputtua hän oli aloittanut myös Pate Mustajärven elämäkerran huomaamattamme!

ETU! Jos Ella ja kaverit, Pate-kirjat tai ihan oma aika hyvän romaanin parissa kiinnostaa, koodilla oimutsimutsi saat 30 päivän Bookbeat jäsenyyden maksutta. Etu on voimassa kaikille uusille tilaajille, joten tästä kannattaa vinkata myös kavereille, joilla palvelua ei vielä ole käytössä.

Lue lisää Ella ja kaverit vihdoin kolmannella -kirjasta!

1 kommenttia

  1. En tiedä onko teille tuttu, mutta meillä rakastetaan kuunnella Jukka Parkkisen Karhukirjeitä -sarjaa. Siinä on sellaista verbaalista iloittelua, että aikuinenkin kuuntelee välillä korvat höröllään. Mukavaa loppukesää!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images