Pienet roséviinibileet + reseptit tarjoiluihin

Kaupallinen yhteistyö Gato Negro Lienee sanomattakin selvää, että kevät on ollut poikkeuksellinen. Olen viettänyt lähes yhdeksän viikkoa poi...

Kaupallinen yhteistyö Gato Negro

Lienee sanomattakin selvää, että kevät on ollut poikkeuksellinen. Olen viettänyt lähes yhdeksän viikkoa pois kaupungista muutamaa pikkupiipahdusta lukuunottamatta eikä kavereitakaan ole tullut nähtyä kuin somen kautta. Vaikka elo alkaa pikkuhiljaa normalisoitua, meillä jatkuu kaupunkipako heti kesäkuun puolivälissä, jolloin muutamme putkiremonttia pakoon pieneen maalaiskaupunkiin. Joten tässä välitilassa tuntui ihanalle palata pieneksi hetkeksi kaupunkikotiin ja kutsua muutama kaveri syömään ja nauttimaan kesästä ennen seuraavaa lähtöä.

Yksi vieraistani oli tottakai ruokafiilistelijänä tuttu Aniko, jonka kanssa kokosimme olohuoneeseeni kesäisen raikkaan pienten ruokalajien kattauksen, josta löytyi niin suolaista kuin makeaakin. Juomana joimme Gato Negron roséta useammassakin muodossa. Myös ruokaan oli käytetty pieniä määriä roseviiniä maustamaan niin salaatin vinaigrettea kuin marenkisuukkojakin. 


Minä otin vastuulleni kolme tarjottavaa: halloumi-melonisalaatin, marjasorbetin sekä raikkaan rosésangrian. Punajuurileipäset, mascarponevaahdon mansikkahillokkeella sekä rosésuukot löydät pian Anikon Punavuori gourmet -blogista

Vesimelonia ja paistettua halloumia sekä rosévinaigrette

Rose vinaigrette: 
 0,5 dl Gato Negro Roséta 
 n. 1 rkl hunajaa 
 n. 2 rkl oliiviöljyä 
 maun mukaan balsamicoa ja suolaa

Tee kastike sekoittamalla ainekset. Leikkaa vesimeloni ja halloumi mieleisen kokoisiksi palasiksi. Paista halloumi molemmin puolin ja lisää halloumi ja vesimelonin viipaleet tarjoilulautaselle. Pirskottele päälle kastiketta ja koristele basilikalla. Tarjoile Anikon punajuurileipästen kanssa (Ohje Anikon blogissa)


Marjasorbetti

2 kananmunan valkuaista
1dl tomusokeria
n. 200-250g kotimaisia pakastemarjoja (esim kuningatar)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten tomusokeri. 
Soseuta hieman sulaneet marjat viileäksi soseeksi ja sekoita sorbettipohjan joukkoon. Kaada sorbettiaines pakasteeseen mahtuvaan kulhoon ja laita pakkaseen. Sekoita sen jälkeen sähkövatkaimella pohjaa n. nelisen kertaa, puolen tunnin välein, jotta sorbetista tulee ilmavaa. 

Tarjoile sorbetti hieman sulaneena joko sellaisenaan tai pyöräytä pallo lasiin ja kaada pohjalle hieman roséta.


Rosesangria

lempihedelmiä ja marjoja (esim mansikoita ja nektariinia)
mintun lehtiä
Gato Negro Roséta
omenamehua
soodavettä
Jääpaloja

Lohko hedelmät ja marjat kannuun. Lisää päälle n. 1/3 roséta, 1/3 omenamehua ja 1/3 soodavettä. Sekoita ja lisää jääpalat. koristele mintun oksilla. 


Gato Negro Rosé on pakattu retkiystävällisesti pahvipurkkiin, joten kotibileiden lisäksi se sopii kivasti myös kannettavaksi piknikeille pihamaalle, eikä tyhjä purkki vie paljon tilaa repussakaan. Muistetaan kuitenkin tuoda kaikki roskat ja pahvit mukanamme puistoista pois!

Minun ja Anikon reseptien lisäksi kannattaa tutustua juomavinkin sivuilla monen muunkin tutun somevaikuttajan kesäresepteihin! Näitä reseptejä hyödyntäessä ei paljon tarvitse miettiä, mitä kesällä syödään.

Gato Negro Rosén löydät Alkon tilausvalikoimasta
100cl, 9,68 eur 


0 kommenttia

Flickr Images