Näin löysin hyvän rinkan (sis -20% alekoodin Scandinavian Outdooriin)

mainos: Scandinavian Outdoor Postaus sisältää -20% alekoodin Scandinavian Outdoorin rinkkoihin! Helou helou ja hyvää juhannusviikkoa itse ku...

mainos: Scandinavian Outdoor


Postaus sisältää -20% alekoodin Scandinavian Outdoorin rinkkoihin!

Helou helou ja hyvää juhannusviikkoa itse kullekin! Näin lähestyvän keskikesän juhlan ja sen jälkeen monella alkavan kesäloman kunniaksi tänään olisi tarjolla juttua retkeilijän välttämättömyystuotteesta eli rinkasta. Hyvä kantoväline kun on yön yli retkeilyssä ja etenkin vaeltamisessa yksi tärkeimmistä varusteista, joka on parhaimmillaan melko huomaamaton kumppani ja pahimmillaan energiaa ja harmaita hiuksia tuottava vihamies.

Itselleni kantovälineet ovat olleet pitkään välttämätön paha ja hiffasin vasta tänä keväänä ettei niin ole pakko olla. Vanhan rinkkani olin saanut vuosia sitten blogin kautta ja ajattelin pitkään, että sillä mennään mitä on annettu. Totuus kuitenkin oli, ettemme me rinkkani kanssa olleet kummoinenkaan pari ja kun lähdin mieluummin metsään jopa Ikeakassien kanssa, oli kantovälinepuolella tehtävä päivityksiä. Vika ei ollut sinussa vaan minussa, mutta todellakin aion vaihtaa parempaan. Bye!

Olimme lähdössä toukokuun lopussa Maaritin kanssa Mäntyharjuun melomaan moneksi päiväksi ja kun matkallamme oli useampikin pätkä, jolloin joutuisimme kantamaan avokanoottia vesistöstä toiseen, ei Ikeakassit tullut enää kysymykseenkään koska a) kaikki kamat olisivat kastuneet läpimäräksi pitkien melontapätkien aikana b) universaali mukavuus. Siksi päivitin rinkkani Helsingin Forumin Scandinavian Outdoorissa päivää ennen retkemme alkua ja mukanani kulki uudenkarhea Fjällräven Kajka 75. Kajkasta muodostuikin nelipäiväisen reissumme aikana kelpo reissukaveri, johon tavarat mahtuivat hyvin mukaan ja joka tuntui mukavalta myös selässä. Uusi rinkkani ei ole mikään grammanviilaajan valinta, mutta saanut retkilehdissä ja messuilla lukuisia palkintoja hyvästä käytettävyydestä. Ja käytettävyys toki oli itsellänikin se ykkösprioriteetti. 


Kantovälinettä Scandinavian Outdoorissa valitessani mulla oli tottakai apuna retkeilykaupan asiantuntija, joka osasi heti kartoittaa tarpeideni pohjalta mitä mun kannattaisi kokeilla ja mikä ylipäätään sopisi vartalolleni, luohan iso kokoni myös haasteita varustehankintoihin. Olin oikeastaan aika yllättynyt, että SOS:n hyllyltä löytyi ainakin viisi potentiaalista vaihtoehtoa, joita sovittelemalla sen oikean tunnisti parhaimmasta tuntumasta. Oikean tuntuma varmistamiseksi myyjä lisäsi rinkkoihin hiekalla täytettyjä painotyynyjä, joiden avulla saatiin varmistettua mukava kantotuntuma myös painavampana.

Itse koin, että asiantuntijan mukanaolo rinkkaa valitessa oli itselleni hyväksi, sillä pystyin suoraalta kädeltä vain kertomaan missä ja milloin rinkkaa käyttäisin ja myyjä valitsi käyttötarkoituksen mukaan sopivat ehdokkaat sovitteluun. Omia kriteereitäni oli iso koko, jolloin voin kantaa tarvittaessa myös osan lapsen kamoista mukana, istuvuus vyötäröllä sekä olkapäillä sekä mielellään erillinen alapohja. Ehdottomasti pakolliset olivat myös rinkan ulkopuolella olevat kiinnitysremmit esim. teltalle ja makuupussilla, jotka monista reppureissurinkoista puuttuvat. 

Lopulta tein valinnan kahden vaihtoehdon Deuterin Aircontact 75+10:n ja Fjällrävenin Kajka 75 välillä ja tässä vaiheessa myös visuaaliset sekä tuotannolliset kulmat nousivat kriteereiksi. Suoraan sanottuna tykkäsin vaan enemmän "vähemmän teknisen" näköisestä yksinkertaisesta Kajkasta, ja vaikka rinkka onkin tehty - Fjällrävenin vastuullisuusstandardit huomioiden - Kiinassa, löytyi siitä mm suomalaisesta koivusta tehty puurunko. En ole mikään patriootti, mutta suomalaista koivua voisin vähän vilkaista.

 
Nyt kun Kajkani ensimmäiset reissut ovat jo takana, olen ollut enemmän kuin tyytyväinen valintaani. Rinkkaan mahtui uskomaton määrä tavaraa (ja sitä mulla tottavieköön on liikaakin aina mukana) ja vaikka en aina meloessa jaksanut kiinnittää sadesuojaa päälle, pysyi sisältö myös vesillä kuivana, kiitos hyvän vettähylkivän kankaan. Kantotuntuma oli hyvä ja tukeva ja säädettävä selkäosa tuntui ala-asennossa juuri sopivalta. Kajkastahan olisi löytynyt myös naisille suunnattu versio, mutta itse 168cm pituisena pystyin valitsemaan tämän unisex-mallin, joka tulee todennäköisesti toimimaan myös Kaamoksella tulevaisuudessa, kun pituutta tulee lisää.  Kaupat tehtyämme Scandinavian outdoorin myyjä kertoikin, että tällä rinkalla on edessä kymmeniä vuosia käyttöikää, eli mistään muutaman vuoden satsauksesta ei nyt puhuta.

Mikäli sinä tarvitset rinkkaa reissuillesi, on mulla tarjota alekoodi Scandinavian Outdooriin eli ainoaan kokonaan suomalaisomisteiseen retkeilytarvikkeiden ja -vaatteiden myymäläketjuun! Koodilla oimutsi20 saat koko juhannusviikon ajan -20% alennuksen kaikista SOS:n valikoiman rinkoista. Tämä on ihan superhyvä ale, sillä suhteellisen hintavissa kantovälineissä säästöä todellakin tulee. Esim mun Kajka75:n saa nyt n. 70 euroa edullisemmin. Melko hyvä säästö, vai mitä?

Koodi on voimassa ensi sunnuntaihin sekä myymälöissä että verkkokaupassa, joten mikäli kesäseikkailut odottaa NYT ON AIKA HANKKIA RINKKA! Koko rinkkavalikoiman löydät täältä https://scandinavianoutdoor.fi/varusteet/reput-rinkat-ja-laukut/rinkat/ . Koodi on voimassa 21.6. saakka!

Ps. Mikäli haluat lisätietoja juuri tästä mun rinkasta, kannattaa tsekata IGTV-videoni, jossa Forumin SOS:n Max kertoo kanssani lisää ominaisuuksista.

1 kommenttia

  1. Pitkän jahkailun jälkeen klikkasin ostoskoriin samanmoisen. Nyt jännään passaako tuo unisex malli myös minulle, pituutta ainakin löytyy saman verran kuin sinulla. Naisten mallin olisin ostanut, mutta verkkokaupassa ei ollut lainkaan jäljellä missään värissä. Tietenkin olisi ollut järkevää mennä myymälään asti ostoksille, mutta huomasin tämän vasta pyhinä kauppojen ollessa kiinni, enkä nyt vaan raskinut jättää tätä etua hyödyntämättä. Kiitos siis postauksesta ja kamppiksesta!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images