Miehemme Tinderissä

Tunnustan: Olen ollut Tinderissä vuosikausia.  Olen ehkä liian tyytyväinen elämääni ilman puolisoa enkä aktiivisesti etsi parisuhdetta. ...Tunnustan: Olen ollut Tinderissä vuosikausia. Olen ehkä liian tyytyväinen elämääni ilman puolisoa enkä aktiivisesti etsi parisuhdetta. Portit on silti syytä pitää auki, joten swaippailen välillä Tinderissä ja joskus harvoin päädyn treffeillekin.

Tinder ei varmasti ole se paras foorumi parisuhteen etsimiseen, mutta enpä liittyessäni olisi arvannut kuinka paljon parisuhteita olisi tarjolla. Nimittäin jo olemassa olevia parisuhteita, joiden toinen osapuoli haluaa sekä olla jo olemassa olevassa suhteessa että deittailla naisia ihan avoimesti omilla kasvoillaan ja nimellään.

Minä en tuomitse kenenkään suhdemuotoja. Jos suhde on kuitenkin yksiavioinen eikä siihen liity vapaan suhteen tunnusmerkkejä, niin onhan se perseestä, että toinen puolisko on päättänyt olla salaa deittisovelluksessa esittäen vapaata miestä.

Muutama vuosi sitten olin jutskaillut jo pidempään kivan oloisen musamiehen kanssa, jonka kanssa sovittiin lopulta mun ensimmäiset tindertreffit museoon. Tapaamispäivän aamuna sain häneltä kuitenkin viestin, että hän ei ole ihan sinkku, suhteen toinen puoli asui nimittäin Turussa. Silloin olin todella ihmeissäni ja pettynyt, miten mun aikaa oli käytetty täysin turhanpäiväiseen viestienvaihtoon, joka olisi johtanut korkeintaan pettämiseen. Peruin deitit ja ajattelin, että nyt osui yksi mätä yksilö kohdalle, mutta ei näitä paljoa voi olla.

Eipä. Ottaen huomioon, että olen sopinut elämäni aikana kahdeksat tindertreffit, on vastaani osunut neljä varattua miestä, joista kukaan ei ole aluksi kertonut elämäntilanteestaan mitään. Yhden kanssa tapailin viikoittain lähes puolen vuoden ajan, kunnes havahduin siihen, että meitä olikin suhteessa kolme henkilöä + lapset. Tämä kokemus ei totisesti lisännyt uskoani parisuhteita kohtaan, mutta suhdetta terapiassa työstettyäni ymmärsin että vaaditaan ihan erityistä tunteettomuutta pystyä moiseen.

Muutaman vuoden pidinkin hiljaiseloa Tinderissä, kunnes syystalvesta osui kohdalle tyyppi, joka kuulosti tosi kivalle sekä viesteissä, että deiteillä. Paitsi lopulta kävi ilmi, että hänkin oli parisuhteessa, mutta hyvin valmis pettämään "mutta en missään nimessä halua erota puolisostani, vaikka meillä vaikeaa onkin". Ookoo.

Tämän jälkeen vaihtoin Tinderin tekstiin tiedon, etten ole kiinnostunut varatuista miehistä, polyamoriasta enkä friends with benefits toiminnasta ja pian sainkin superliken kivan oloiselta mieheltä, joka kertoi jopa tietävänsä mut somen kautta. Muutamat viestit vaihdettuamme sovimme tapaavamme viime keskiviikkona joko oluella tai jollain keikalla. Ja nyt parijonoon ne, jotka rehellisesti yllättyvät kun kerron, että sain keskiviikkoaamuna viestin, jossa mies kertoo "pudottavansa pommin", että on parisuhteessa. Uutuutena kuviossa oli, että hän oli parisuhteessa ja asui yhdessä miehen kanssa. "Mutta koen etten ole onnellinen ja olen tapaillut nyt muutamia naisia. He ovat halunneet mun eroavan miehestäni, mutta en ole voinut erota, koska olen kai jollain lailla kiinni hänessä".

No shit. Vielä kolme kesää sitten olin ollut todella tyrmistynyt ja surullinenkin, mutta nyt tullut viesti ei kyllä herättänyt enää mitään muuta kuin olan kohautusta ja pientä vitutusta. Miksi sä annoit mulle superliken, kysyin tyypiltä. " No tiedän sut somen kautta ja vastaat mun naismakua, joka on aika suppea".

ENTÄPÄ MINUN MIESMAKU? Olenko jossain vaiheessa kertonut, että olen erityisen kiinnostunut parisuhteessa kaksoiselämää viettävistä miehistä? Enpä ole, Olen nimenomaan kertonut, että en ole heistä kiinnostunut ja kysynyt jokaiselta kauanko hän on ollut sinkku. Yksityisetsivää en ennen Tinderdeittejä ole ajatellut tilata jatkossakaan, vaikka syytä nähtävästi olisi. Omasta kokemuksestani en lähtisi mitään fifty-fifty jakaumaa varattujen ja vapaiden suhteesta päättelemään, mutta melko monen naisen puoliso siellä seuraa tuntuvat etsivän salaa.

Että mitä vittua miehet, MIKSI?

6 kommenttia

 1. Nyt kun sunnuntaipoikaystävästä on päästy eroon, niin olen suhtautunut Tinderiin vähän niin kuin johonkin raatoon. Tökin aina hetken, että olisiko sittenkin elossa, ja sit totean että yhä haisee – ehkä elättelen toiveita ihmeellisestä tosielämän kohtaamisesta (eli laitan kaikki toivoni S-Markettiin...).

  Mutta ainakin näistä urpoista saa hyviä tarinoita, jos ei muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, erityisen meheväksi asian tekee toki se, että sä tunsit yhden näistä ja hänen puolison. Joten melko pienestä on kiinni jääminen varmasti muutenkin 😬

   Poista
  2. Hei pakko tähän nyt kommentoida, että mä löysin mieheni juurikin s-marketista ;D tänä keväänä juhlitaan meidän häitä<3 Empä olis uskonut että näin voi käydä, ellen ois ite siitä hyvä esimerkki :D

   Ps. tykkään kauheesti Elsa sun blogista, oon lukenut jo monta vuotta :))

   Poista
 2. No huh, huh! Täytyy sanoa, että hulluksi on mennyt! Onneksi omina sinkkuaikoina ei ollut olemassa Tinderiä eikä mitään muutakaan. :D Olisi kamalaa olla sinkku nyt ja joutua kaikkiin ihme kuvioihin näiden pelimiesten kanssa. Onnea matkaan! Toivotaan, että jyvät erottuvat akanoista!

  VastaaPoista
 3. Niin, tuttuni muutamia vuosia sitten tapaili sinua ja hän kertoi, että homma ei edennyt, kun sinulla oli myös joku toinen samaan aikaan pyörityksessä... Karma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tämä onkin kiinnostavaa, sillä en ole tapaillut kuin kahta ihmistä enemmän kuin kerran tässä viimeisen viiden vuoden sisään. Olisikohan kyseessä yhden illan tinderdeitit jotka ei ole ottanut tulta alleen? Käydessäni tindertreffeillä olen kyllä ollut aina sinkku. Eli nyt meni ohi.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images