Viikonloppu Karkkilassa: Tehtaan hotelli

majoitus saatu Tehtaan Hotellista Loppuvuonna 2019 puhelimeeni napsahti ilmoitus, että Google on kerännyt vuoden reissuistani kartan, j...

majoitus saatu Tehtaan Hotellista

Loppuvuonna 2019 puhelimeeni napsahti ilmoitus, että Google on kerännyt vuoden reissuistani kartan, jonka avulla pystyn muistelemaan missä kaikkialla olenkaan käynyt. Avattuani kartan havahduin, sillä mielessäni valtavan hyvä seikkailuvuosi näyttikin käytännössä siltä, etten ollut päässyt Tamperetta kauemmaksi koko vuonna. Jotenkin nolotti ja reissutytön identiteettini koki pienen kolauksen, enkö tosiaan ollut käynyt missään?

Onneksi ymmärsin nopeasti, että olimmehan Kaamoksen kanssa seikkailleet vaikka ja missä. Viettäneet mitä parhaimman kesäloman Tampereella, ottaneet kevättä vastaan Tallinnassa kierrätysmateriaalein restauroidussa majatalossa ja nukkuneet öitä ainakin neljässä eri kansallispuistossa teltassa tai laavussa! Kaukomatkailun haamu vain mielessäni muistutti, ettei näitä reissuja muka laskettaisi, olimmehan reissaneet lähellä. Mutta kyllähän lähireissut ovat reissuja siinä missä muutkin!

Vuodelle 2020 otin tavoitteekseni, että voisimme reissata tänä vuona vieläkin lähempänä. Sulkematta tietenkään pois mahdollisuutta irtiottoon arjesta kauempanakin. 


Mahdollisuus lähilomaan löytyikin yllättäen Karkkilasta, paikkakunnasta jonka ohi matkustan bussilla useita kertoja kuukaudessa pysähtyen itse kaupunkiin hyvin harvoin. Pidemmän pysähdyksen alkuperäisenä puuhanaisena toimi työjuttujen kautta tutuksi tullut Puronen-vaatemerkin Minttu, joka oli vihjaissut upeaa Tehtaan Hotellia johtavalle Leenalle meidän reissuperheestämme ja näin päädyimme Karkkilaan tammikuiseksi viikonlopuksi. Ja hyvä, että päädyimme, sillä kaupunkihan oli aivan mieletön paikka. En osannut kuvitellakaan kuinka kivaa meillä siellä voisi olla.


Reissutyyliini kuuluu, etten suunnittele asioita kovinkaan pitkälle, vaan annan virran viedä sen mukaan mikä tuntuu hyvälle. Lapsen kanssa reissatessa liikaa sykkimistä kannattaa välttää, sillä ainakin oma 8-vuotias seikkailuparini on hyvin mustavalkoista on/off tyyppiä ja saattaa irtisanoa sopimuksen missä vain käänteessä. Hän myös aistii minun kireystilat todella hyvin ja toimii hyvänä jarruna ja mindfulnessharjoituksena, mutta myös mitä parhaimpana tutkaparina, josta en halua luopua epäkohdista huolimatta. 

Ja kyllähän lapsessa on myös puolensa, sillä saapuessamme Karkkilan ruukkialueella sijaitsevaan Tehtaan hotelliin, hän sai muutamassa minuutissa upgreidattua meidät suoraan Högforsin edesmenneen patruuna Bremerin rakennuttaman kartanon sviittiin! Alkuperäiseen huoneemme olisi ollut kuvissa näkyvän 1920-luvulla rakennetussa punaisessa puutalossa, mutta lopputulemana majoituimme kaksin (!) 1860-luvulla rakennettua keltaista massiivista kartanoa ja sen kylpyammeellista sviittiä. 


Kokemuksena kartanoasuminen oli kyllä vertaansa vailla, etenkin kun olemme tottuneen majoittumaan hyvin eri tavalla yleensä. Ensimmäisen illan vain fiilistelimme majoitustamme, hiippailimme pitkin kartanon käytäviä, kylvimme kylpyammeessa ja söimme ihan tuhottomasti Karkkilan karkkitehtaan karkkikaupasta ostamaamme karkkia. Sillä jos jotain Karkkilassa tulee tehdä, niin se on kyllä karkin syöminen!

Koska olimme hiljaisen talvisesongin yksiä harvoista majoitusvieraita, saimme erityispalveluna aamiaiset ja välipalat suoraan kartanon jääkaappiin, mikä oli Kaamoksesta selkeästi hauskempaa, mitä buffetaamupala olisi ollut. Jääkaapista nimittäin löytyi mehujen ja jogurttien sekä muiden tykötarpeiden lisäksi pienet nimellä varustellut eväspussit, jotka piristivät lasta hämmentävän paljon. Ehkä pitäisi kotonakin laittaa aamupalat kouluaamuina ylläripusseihin?


Tehtaan Hotellin alueella olisi helposti riittänyt fiilisteltävää kunnon staycation-viikonloppuun, jossa ei olisi tarvinnut poistua hotellialueen ulkopuolelle ollenkaan. Meillä jäi vielä esimerkiksi koskenrannassa sijaitseva sauna kokonaan testaamatta ja samoin kartanohotellia vastapäätä sijaitseva Suomen Valimomuseo Senkka tutustumatta, sillä viipotimme pitkin kaupunkia vanhojen ja uusien kavereidemme kanssa muun muassa retkeillen fatbikeilla paikalliselle laavulle ja syöden hyvin viikonlopun hampurilaisfestareilla. 

Karkkilan tekemiset vaativat mielestäni kuitenkin sen verran huomiota, että palaan näihin juttuihin ihan omassa postauksessa tällä viikolla!

Infoa: 

Karkkila sijaitsee n. 65 kilometrin päässä Helsingistä. Majoituksen tarjonnut Tehtaan Hotelli sijaitsee n. 1km päässä Karkkilan keskustassa, kauniilla ruukkialueella. Karkkilaan pääsee helposti julkisilla, esimerkiksi n. kerran tunnissa kulkeva Helsinki-Pori linja-autoyhteys kulkee Karkkilan kautta. Matka-aika Helsingistä bussilla oli n. tunnin mittainen ja maksoi alle 8 euroa aikuiselta. 

2 kommenttia

  1. Kiva kun kävitte Karkkilassa! 😍

    VastaaPoista
  2. Itsekin Karkkilan ohi matkustin useasti kun olin vähän kauempana töissä. Mielenkiintoisen näköinen hotelli. Kiva, että toivat aamu-sekä välipalan suoraan jääkaappiin. https://www.isovalkeinen.com/fi/tarjoukset/

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images