Opi loistamaan valokuvissa! Kehopositiivisen valokuvaajakaksikon verkkokurssilla opit poseraamaan kuin ammattilainen

Kaupallinen yhteistyö Ihana elämys oy:n kanssa Postaus sisältää alekoodin Opi loistamaan kuvissa verkkokurssille Kaverillani Anikoll...

Kaupallinen yhteistyö Ihana elämys oy:n kanssa
Postaus sisältää alekoodin Opi loistamaan kuvissa verkkokurssille

Kaverillani Anikolla on tapana manata joka kerta valokuvaa minusta ottaessaan, kuinka minä se vaan onnistun ihan joka kuvassa. EI TODELLAKAAN PIDÄ PAIKKAANSA. Olen kuitenkin oppinut vuosien aikana suurinpiirtein ne kuvakulmat, joissa tykkään itseäni katsella ja mahdollisuuksien mukaan ohjeistan kuvaajaakin huomioimaan niitä. Mutta maailma ei myöskään kaadu niihin ei-niin edustaviin kuviin ja yleensä musta näkeekin monenlaisia kuvia somessa, sekä raikkaan kauniita ja asennoltaan upeita, että niitä jokaiselle tuttuja röhnötyskuvia, joissa on silmät kiinni ja suu auki. 

 
Tässä postauksessa näette niitä astetta parempia kuvia, kuvat ovat nimittäin viime kesältä, kun olin Ihana elämys oy:n mallina ja valokuvaaja Niina Stolt taikoi minusta sekä rokkaavan asennemuijan että hillityn edustusversion studiollaan. Kuvaustuokio toteutettiiin Ihana nainen elämys-paketin mukaisesti niin, että sain ensin ammattimeikkaaja ja kampaaja Jaana Laurosen käsittelyn ja lopulta pääsin kuviin haluamissani vaatteissa. Omat ajatukseni tyyleistä olivat "työnhakutyyli" eli hillitympi versio minusta sekä rajumpi "ideaaliminä" tyyli, jossa tuotiin enemmän esiin sitä millaisena haluaisin itseni nähtävän. Kumpikaan kuvissa näkyvistä tyyleistä ei kuitenkaan ole "minä-minä", sen tyylinen tyyppi, joillaisena minä useimmin itseni peilistä näen. 


Yhteistä näissä yllä olevissa kuvissa on, että näihin valmistauduttiin miettimällä tyyli ja haluttu lopputulos jo etukäteen, joten sekä minä että valokuvaaja tiesimme millaista fiilistä kuviin haluamme. Ja tässä on yksi juttu, mistä haluan kirjoittaa enemmän, sillä tiedän monen ahdistuvan sekä kuvien ottotilanteessa että nähdessään kuvia itsestään ja vertaillessaan niitä muihin. 

Tottakai maailmassa on täydellisen photogeenisia ihmisiä, jotka onnistuvat kuvassa kuin kuvassa, mutta useimmat meistä eivät sellaisia ole. Kun näet lehdessä kuvia julkkiksista tai somessa suosituista Instagrammaajista, useimmiten kyseessä ei ole sattumalta laukaistu arkikuva, vaan harkittu kokonaisuus, josta on otettu jopa satoja erilaisia versioita yhden julkaisukelpoisen kuvan vuoksi. Valokuva ei monesti ole vain hetken kuva, vaan se tehdään aivan kuten mikä muukin luova työ ja siksi ammattilaisen kuvat ovat erilaisia mitä arkiräpsymme. 

Ammattilaisen ohjaamasta kuvaustilanteesta voit kuitenkin oppia paljon myös arkisten paparazzi-tilanteiden varalle. Pienillä asioilla, kuten kropan painottamisella ja leuan asennolla on yllättävän suuri vaikutus siinä, miltä kuvassa tulet näyttämään. Ääriesimerkkinä kannattaa tsekkailla esimerkiksi Instagramia ahkerasti päivittäviä missejä, joilla monella on oikeastaan vain yksi asento, jota he toistavat kuvasta toiseen :D "Missityyliin" kuuluu usein paino takajalalla, yläkropan eteenpäin tuominen, käsi kapeimmalla kohtaa uumaa sekä hymy, joka ei sammu koskaan. 


Itse suosin yleensä hieman missityyliä luonnollisempia asentoja, mutta aika usein mullakin käsi hakeutuu vyötärölle ja leukalinja sen verran eteenpäin, että kasvoista näkyy muutakin kuin kaksoisleuka.  

Alunperin tarkoituksenani oli kirjoittaa enemmänkin omakohtaisia vinkkejä valokuvissa onnistumiseen, mutta koska tuttavapiiristäni löytyy Niina Stoltin ja Mirkku Merimaan kaltaisia valokuvausammattilaisia, suosittelen tottakai kuuntelemaan heidän neuvojaan mieluummin. Niina ja Mirkku ovat nimittäin koonneet meille kotikuvattaville aivan loistavan Opi loistamaan kuvissa verkkokurssin, jossa he opastavat kädestä pitäen miten valokuvissa onnistumista voi opetella kotona. Verkkokurssi koostuu valokuvaajien itsensä koostamista videoista, joissa on hyväksyvä ja positiivinen fiilis sekä selkeät esimerkit siitä miten mm. asennon vaihto vaikuttaa kuvattavaan käytännössä. 

Kurssin normaalihinta on 49,60 € (ei paha sekään!), mutta sain neuvoteltua seuraajiani varten diilin, jolla saatte verkkokurssin puoleen hintaan 24,80 €:lla! Käytätte vain tuttua OIMUTSIMUTSI koodia ilmoittautumisen yhteydessä. 

Tämä kurssietu kannattaa omasta mielestäni hyödyntää etenkin niiden, joilla ei ole paljon kokemusta valokuvaajan kanssa työskentelystä ja joilla on ajatus etteivät he onnistu valokuvissa ikinä. Valokuvissa onnistuminen on maailman mittakaavalla pieni murhe, mutta tiedän monia kamerafoobikoita, joiden itsetuntoon ainainen kuvissa epäonnistuminen on nakertanut kolon. Itsekin luulin tosi pitkään, ettei minusta yksinkertaisesti saa kauniita kuvia mitenkään ja oikeastaan juuri näiden samojen ohjeiden avulla olen löytänyt uskallusta olla kuvattavana. Omat kuvausopit olen saanut useilta valokuvaajilta, mutta olen tottakai myös katsonut Opi onnistumaan kuvissa-verkkokurssin videot läpi ja siksi suosittelen niitä mielelläni teille.

1 kommenttia

  1. Upeita kuvia!! <3 Tuo tyllihame - mistähän sellaista voisi itselleen yrittää kuolata? :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images