Ajatuksella valitut joululahjat Weecosilta

Kaupallinen yhteistyö Weecosin kanssa Terveisiä täältä joululahjojen paketoinnin parista! Tänä jouluna ekologisuus ja vastuullisuus ova...

Kaupallinen yhteistyö Weecosin kanssa

Terveisiä täältä joululahjojen paketoinnin parista!

Tänä jouluna ekologisuus ja vastuullisuus ovat olleet suuria teemoja ainakin omassa ystäväpiirissäni sekä seuraamissani somekanavissa. Eikä todellakaan aiheetta. On ilo huomata, että fiksun kuluttamisen tietoisuus on noussut puheenaiheeksi, vaikka se ei missään tapauksessa ole ainakaan vielä syrjäyttänyt suurien alepäivien suosiota. Toivon kuitenkin, että askel askeleelta voisimme pienentää jouluun liittyviä tavaravuoria ja silti pitää kaunista lahjaperinnettä myös yllä. Yllättää toisiamme enemmän ajatuksella valituilla tarpeellisuuksilla, kuin kilpailla pakettimäärällä.

Tässä postauksessa näkyvät joululahjaideat ovat löytyneet eettisten ja vastuullisten valintojen verkkokauppa Weecosista joko tänä vuonna tai edellisinä vuosina. Laadukas tavara kestää aikaa eikä poistu sesongin muuttuessa kaupan hyllyltä.


Tämän joulun suurin satsaus oli uuden maton hankinta Kaamokselle.  Maton valitsin minä kriteereinäni iso koko ja väri, joka ei säikähdä tahroja. Finarten tummanharmaa-valkoinen Aitta-matto on pyörinyt mielessäni jo pitkään, sillä se on kivan yksinkertainen ja tykkään Saana ja Olli suunnittelijaparin painokuviosta. Aitta-maton materiaali tulee muuten tekstiiliteollisuuden kierrätysjätteestä, eli uutta materiaalia tätä mattoa varten ei ole tehty.

Kuvauspaikaksi matolle valikoitui oman huoneen sijaan olohuoneemme, "kuvausteknisistä syistä". Toivon mukaan pikku-Legot katoavat maton paikalta viimeistään ennen jouluaattoa!

Toinen Kaamoksen paketista löytyvä juttu on nuo salaa kuvaamani Moikon heijastavat Katti-lapaset. Sen lisäksi ettei heijastimia voi pimeällä tiellä koulubussia odottavalla lapsella olla liikaa, ovat käsineet mystisesti katoavaa sorttia. Esimerkiksi omat Moikon merinovillaiset heijastinlapaseni katosivat ja siirtyivät mystisesti Kaamoksen käteen, joten omat lapaset ovat paikallaan. Ja tottakai nukkuva kissa on valittu kissafanin sielunmaisemaa silmälläpitäen.  Kissalapasten vieressä on muuten tämän joulun kaunein kortti Kuviokioskilta.
Joskus nuoruudessa kaverilahjat olivat tärkeä osa joulun odotusta ja tottakai sopivan yllätyksen tullessa kohdalle haluan muistaa myös ystäviäni. Aniko on tulossa huomenna illalla kylään ja tästä innostuneena paketoin hänelle Riemupuodin keltaiset Nuppu-nappikorvikset pakettiin. Tervetuloa siis, yllätys odottaa hakijaa!

Maarit taas saa Sievän Metsä-pyykkietikan, jota hän jo viimeksi käydessään hipelöikin kiinnostuneena. Maltoin kuitenkin olla paljastamatta, että kaunis lasinen pullo täynnä metsäntuoksua pyykkihetkiin oli valittu häntä ajatellen. Pyykkietikka on siinä mielessä hyvä lahja, että se auttaa pyykkiä pysymään hyvänä että puhdistaa myös pesukonetta. Pienen pullon avulla saa siis pitkäikäisyyttä sekä tekstiileihin että tekniikkaan. Ja tottakai toivon kauniin pullon ilostuttavan arkisessa käytössä!

Tässä vaiheessa muille ystäville tiedoksi, että kotoani löytyy melkoinen kasa romaaneja jouluksi ja vaikka en olisi hankkinut personoitua lahjaa, saatte tulla valitsemaan kirjalahjan hyllystäni milloin tahansa! Anna-Maria, sinulle on Tove Janssoni Bulevardi varattu, mutta voit halutessasi vaihtaa sen muuhunkin lukemaani kirjaan!Ja sitten yksi elämäni suosikki-ihmisistä eli minä itse! Itselleni hankin useamman vuoden haaveilun jälkeen Vajan värikkään sirkuspurkin, joka on valmistettu Porvoossa.  Vajan purkki on juuri sopivan kokoinen pienien herkkujen tarjoiluun ja tottakai siinä voi säilyttää paljon muutakin. Itse kuitenkin hankin purkin tarjoilutarkoituksiin, sillä kotoani ei ole löytynyt yhtään murokuppia kauniimpaa tarjoiluastiaa kahvipöytään. Jouluna tämä kuppi pääsee tottakai jo käyttöön. Ihan vain toimivuutta testataksemme kokeilimme jo Marianne-karkeilla sitä ja saatamme ottaa vielä toisenkin testikierroksen ennen joulua. 

Toinen, hieman etukäteinen joululahjani on Woolbergilta saamani kaunis turbaanipanta, joka onkin ollut kovassa käytössä viime ajat. Pannan näette noissa Kaamoksen ja minun yhteiskuvissa. Kirkas punainen on ihanan jouluinen väri, mutta valikoimasta löytyy myös hieman hillitympia murrettuja värejä niille, jotka eivät halua hehkua yhtä punaisena kuin allekirjoittanut!
Tällaisin lahjoin täällä siis tänä vuonna. Mukana kuvissa on tosiaan myös vuosien aikana Weecosilta hankittuja juttuja, kuten nuo Vanamo Decon pellavaiset tyynynpäälliset, Puuvillatehtaan Neito-pussilakanat sekä Aarrekidin Pöllöpehmo, jonka Kaamos sai viime jouluna puhkikulutetun valkoisen pöllöpehmon tilalle. Koska lähes yhdeksän vuotta sitten saatuja valkoisia pöllöpehmoja ei ole kuitenkaan voinut heittää pois, asuu meillä nykyään KUUDEN pehmopöllön yhdyskunta, josta löytyy melkein jokaista jouluvuosikertaa viimeisimpien vuosien ajoilta. Ellen olisi kirjoittanut äskeistä lausetta ja ymmärtänyt sen merkitystä, hankkisin tottakai tänäkin vuonna uuden pöllön. Mutta ehkä me pärjätään nyt ilman!

psst... Instagramiani kannattaa nyt seurata tarkkaan, sillä siellä alkaa pian Weecosin lahjakorttiarvonta!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images