Neropatin päiväkirja: Remppaa pukkaa. Sensaatiokirjasarjan uusin kirja hurmaa alakoululaisetkin!

Kaupallinen yhteistyö WSOY:n ja Suomalaisen kirjakaupan kanssa Kirjoihin ja lukemiseen liittyvissä Facebook-ryhmissä toistuu usein ky...

Kaupallinen yhteistyö WSOY:n ja Suomalaisen kirjakaupan kanssa

Kirjoihin ja lukemiseen liittyvissä Facebook-ryhmissä toistuu usein kysymys: "Haluan hankkia lapselleni/ lapsenlapselleni/ kummilapselleni / lapsikaverille hyvän kirjan, mitä suosittelisitte? " Ja vastauksena alla on sata erilaista lukemiseen villinä olevan AIKUISEN mielipide millaisia kirjoja lapselle kannattaa hankkia. Yleensä saadut vinkit ovat hyväntahtoisia, mutta noin 40 vuotta myöhässä. Vanhoissa klassikoissa on tottakai puolensa, mutta sallittakoon lapsillekin jotain hieman tuoreempaa ajankuvausta väliin. 

Tässä postauksessa esittelen teille yhden potentiaalisen kirjan lisäksi kokonaisen kirjasarjan, joka voi olla monelle ainakin nimenä tuttu ja johon toivon sinun tutustuvan ainakin, jos lähipiirissäsi on kouluikäisiä lapsia. Neropatin päiväkirjat ovat nimittäin ihan hillittömän hauska kirjasarja, jonka kirjoja on myyty maailmalla yli 200 miljoonaa kappaletta. Miksikö? Siksi, että lapset ja nuoret rakastavat niitä! Niin myös omani.


Neropatit löysivät tiensä kotiimme aika vasta tänä vuonna. Kaamos oli selaillut Bookbeatin tarjontaa huomaten suosituksissaan Neropatin päiväkirjat ja tuttuun tapaan jäi kerralla koukkuun ja kuunteli koko sarjan läpi yhdessä hujauksessa. Tai siis koko Greg Heffleystä kertovan kirjasarjan lisäksi kuunteluun oli päässyt myös Neropatin bestiksen Rowleyn päiväkirja eli kaikki, mitä kirjoittaja Jeff Kinneyltä oli kuunneltavissa. Kirjasarjan löytymisen huomasi meillä kotona jatkuvista naurunremakoista, jotka kantautuivat lapsen huoneesta.

Kuunteluiden jälkeen fyysisen kirjan lukemiseen ei ollut enää suurikaan harppaus, varsinkaan kun kirjasarjan uusin kirja Neropatin päiväkirja: Remppaa pukkaa tuli meille kustantajan kautta luettavaksi taktisesti hieman ennen kirjan ja äänikirjan virallista julkaisupäivää. Kirja häipyi nopeasti työpöydältäni lapsen sängylle ja huoneessa oli pitkään hiljaista. Välillä tosin kuului käskevä huuto "voisitko laittaa sen musiikin hiljemmalle kun en voi keskittyä!". Ja minähän laitoin. Meillä on myös sanaton sopimus lukemiseen liittyen, että kirjan lukemisen aikana minä myös "palvelen" lasta, esimerkiksi tuomalla käskystä juomista arvon herra lukijan eteen, ettei lukemista tarvitse keskeyttää tällaisten maallisten asioiden vuoksi :DMiksi Neropatin päiväkirjat vievät lapset mennessään? Oma testikappaleeni ei asiaa suostunut juuri pohtimaan. "Kirjoita siihen blogiin, että ne on tosi hyvä ja sopii kouluikäiselle. ". Ok. Sen verran sain kuitenkin udeltua lisää, että fyysisen Neropatin päiväkirjan lukemisen jälkeen kirjasarja muuttui vielä askeleen kiinnostavammaksi ja hauskemmaksi. Ja siksi Kaamos onkin nyt maratonlukenut lainassa olevia Neropatteja läpi sen mitä on ehtinyt.

Itsekin lukaisin nyt viikonlopun aikana Remppaa pukkaa -kirjan kertaalleen läpi, ymmärtääkseni ilmiötä paremmin. Ja kuten arvelinkin, näissä kirjoissa on tosi paljon hurttia huumoria mikä koukuttaa ainakin oman lapseni kirjoissa heti. Kirjan sarjakuvamainen joka sivulla näkyvä kuvitus on yksinkertaista ja visualisoi tapahtumia elävämmäksi. Vaikka meno oli superhauskaa ja välillä todella päätöntä, löytyy kirjasta myös syvempää sisältöä. Jos perhe on muuttamassa, milloin parhaalle ystävälle kannattaa kertoa muutosta? Entä jos paras ystävä haluaakin ikuistaa ystävyytenne esimerkiksi kaiverruksena puuhun, kannattaako siihen suostua jos uuden kodin läheltä löytyykin vielä parempi ystävä?

Ensisijaisesti luulen lapsien tykkäävän kuitenkin ihan vaan kevyestä, viihteelisestä ja nopeasti nautittavasta tarinasta, hauskoista kuvista sekä suurinpiirtein oman ikäisestä päähenkilöstä, jolle sattuu ja tapahtuu hieman enemmän mitä lukijalle omassa elämässään. Omalle lapselleni kiinnostavuutta lisää tottakai se, että päähenkilö on ratkaisevasti useamman vuoden vanhempi ja kirjan kautta hän pääsee kurkkaamaan isomman lapsen maailmaan. Tätä kirjasarjaa aion jatkossa itse suositella lukulahjaksi ihan siksi, että se on yksi suurimmista lasten- ja nuortenkirja sensaatioista koko maailmassa ja nuoret lukijat kyllä itse tietävät mikä heitä kiinnostaa.

Ja mikäpä olisikaan nuortenkirja ilman tubearvostelua. Vaikka oma testilukijani pysyi melko vaitonaisena mielipiteidensä suhteen, halusi hän ihan omatoimisesti tehdä Reppaa pukkaa-kirjasta pienen tubevideon, joka on julkaistu Neljän kaverin tubetilillä jo hetki sitten.Jeff Kinneyn Neropatin päiväkirja -sarjan uusimman Remppaa pukkaa-kirjan löydät Suomalaisesta kirjakaupasta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images