Syyslomavinkkejä Tampereelle

postaus tehty Visit Tampereen kesällä tarjoamien elämysten pohjalta Kääk, koululaisten syysloma alkaa täällä Etelä-Suomessa tänään! Lu...


postaus tehty Visit Tampereen kesällä tarjoamien elämysten pohjalta

Kääk, koululaisten syysloma alkaa täällä Etelä-Suomessa tänään! Luvassa on siis yhdeksän päivän putki, jolloin lapsella ei ole mitään tekemistä eikä ketään kaveria ja ainoa asia mitä hän haluaisi tehdä on pelata ja katsoa tubevideoita. Pakko keksiä jotain!

Alunperin meidän piti lähteä syyslomalla Viroon, mutta jo toisen kerran reissumme peruuntui yleisen säätämisen vuoksi. Joten aloin miettimään, josko lähdettäisiin ainakin päiväksi takaisin Tampereelle. Pääsimme nimittäin kesälomalla Visit Tampereen kutsumana lomalle Tampesteriin ja aika moni kesällä löytynyt kiva paikka tarjoilisi iloa ja tekemistä myös syysloma-aikaan. Tässäpä siis muillekin vinkkejä Tampere tekemisiksi syyslomaa silmällä pitäen!


Eläinkahvilat

Se ken on keksinyt eläinkahvilat on nero! Mikään ei ole ihanampaa kuin kissojen paijaus ja pupujen syöttäminen ja siksi eläinkahvilat ovat ihan parhaita paikkoja. Tampereella eläinkahviloita on kaksi ja ne sijaitsevat kumpikin rautatieaseman läheisyydessä. Kissakahvila Purnauskiksessa saa 5 euron pääsylipun hinnalla viettää aikaa 1,5 tuntia ja paijailun lisäksi sieltä voi ostaa myös todella hyvää ruokaa. Pupukahvila 3D Crush Cafe:ssa puput ovat erillisissä puputerapiahuoneissa, joihin kaikilla asiakkailla on mahdollisuus mennä käymään. Pupuille voi hankkia kahvilasta syötettävää, jota on tarjolla silloin kun puput tarvitsevat ruokaa.

Kumpikin paikoista uppoaa eläinrakkaaseen lapseen kuin kuuma veisti voihin ja jää taatusti mieleen pitkäksi aikaa!


Muumimuseo

Tampereen taidemuseon Muumilaakso on ollut oma suosikkini jo vuosikausia, mutta vasta kesällä pääsin tutustumaan sen näyttelyihin uudessa osoitteessa Tamperetalossa. Omasta mielestäni nykyiseltä nimeltään Muumimuseon parasta antia ovat isot ja yksityiskohtaiset kuvaelmat. Eli siis käsin tehdyt miniatyyrimaailmat, jotka Tove Jansson, Tuulikki Pietilä sekä Pentti Eistola ovat rakentaneet muumitarinoihin pohjautuen.  Museon tunnelma on rauhallinen ja hämärä ympäristö tuokin mielestäni parhaiten alkuperäisten muumitarinoiden tunnelman esiin.  Sopii erinomaisesti niin lapsille kuin aikuisillekin.

Niihaman maja

Noin seitsemän kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitsee Niihaman maja, jonka ympäristö sopii hyvin päiväretkeilyyn. Kaupunkilaisten kesämökiksi kutsutulla Niihaman majalla voi vaikka juoda pullakahvit, silittää kissaa ja grillata pihalla. Tiistaisin ja torstaisin lämpimänä on myös ulkosauna, jolloin päiväretken voi päättää saunan löylyihin, kunhan muistaa ottaa uikkarin mukaan. Saunareissulla on mahdollisuus myös pulahtaa järveen uimaan, ainakin järven jäätymiseen saakka.Kuuma ja Rajaportti

Tampere on valittu Suomen (ellei jopa maailman?) saunapääkaupungiksi, joten yleisiä saunoja riittää moneen makuun. Omat suosikkini ovat Pispalan kaupunginosassa sijaitseva Rajaportin sauna, joka on rakennettu 1900-luvun alussa ja on nostalgiafiilistelijän taivas.

Uudempaa saunakulttuuria edustaa uusi Laukontorin kupeeseen rakennettu Kuuma, joka yhdistää saunomisen hyvään ruokaan. Kesällä Kuumassa pystyi myös pulahtamaan Pyhäjärveen, uskoisin sen onnistuvan myös syyslomalla - tosin vesi saattaa olla hieman kesäistä kylmempää.

Särkänniemen Karmiva karnevaali

Särkänniemeä tuskin tarvitsee esitellä? Syyslomalaisille Särkänniemi tarjoaa kuitenkin uusia elämyksiä, kun huvipuistoalueella vietetään halloweenhenkistä Karmivaa karnevalia 19.10. saakka. Alueella voi törmätä Zombien lisäksi mm. Tip Top Walkersin esityksiin, jotka sopivat kaiken ikäisille.

Paljon jäi vielä listaamatta, joten pienenä vinkkinä kerron lisää kohteita löytyvän @oimutsimutsi Instagramtililtä storyjen kohokohdista nimellä Tampere.

Kuvat: kohteiden kotisivuilta

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images