Näissä asioissa olen kääntänyt takkini

Ihminen on siinä mielessä hieno laji, että se oppii uutta koko ikänsä ajan ja tietoa asioista voi lisätä esimerkiksi lukemalla asioista l...


Ihminen on siinä mielessä hieno laji, että se oppii uutta koko ikänsä ajan ja tietoa asioista voi lisätä esimerkiksi lukemalla asioista lisää. Näin eduskuntavaalien ovella ajattelin listata muutaman asian, joissa olen elämäni aikana kääntänyt takkini ja vaihtanut mielipidettä. Ja tulevaisuudessa toivon toki oppivani lisää voidakseni kääntää takkia vieläkin useammin - toivottavasti parempaan suuntaan!

LIHAN SYÖNTI: Ennen söin lihaa päivittäin kyseenalaistamatta sen eettisyyttä ja ympäristövaikutuksia. Nykyään syön lihaa viikoittain ja ymmärrän, että vaikka kyseessä on monen ihmisen elinkeino, on lihantuotannossa erittäin paljon huonoa Suomessakin. Pyrkimykseni on vähentää lihansyöntiä entisestään.

INSTAGRAM STORY: Storyn tullessa koin ahdistusta kaikenlaisesta ylimenevästä sekoilusta ja pakonomaisesta tarpeesta jakaa jokainen hetki toisten kanssa. Nykyään seuraan vain kiinnostavien ihmisten ja kavereideni storyja ja käytän storyja ihmisten kanssa keskustelemiseen nauttien tästä somealustasta paljon.

PERUSTULO: Ennen vastustin, koska ajattelin ihmisten lopettavan työnteon ja saavan rahaa liian helposti. Nyt ajattelen, että perustulo helpottaa kaikenlaista Kela-työkkäri-sosku-veivaamista ja antaa ihmisille aikaa keskittyä esimerkiksi työnhakuun ja töiden tekemiseen ja lisää näin hyvinvointia.

ÄÄNESTYKSEN TÄRKEYS: Ennen unohtelin äänestää, koska kuvittelin etteivät päätettävät asiat koske minua. Nykyään äänestän aina.

EHDOKKAAN VALINTA: 20 vuotta sitten äänestin vanhempieni puoluekannan mukaisesti ajattelematta yhtään mitään. Nykyään valitsen puolueen ja ehdokkaan omien arvojeni mukaisesti enkä anna kenenkään muun vaikuttaa päätökseeni.KEHOPOSITIIVISUUS: Ennen ajattelin, että kehopositiivisuusaktiivit ovat hulluja, koska julkaisevat rumia kuvia itsestään, kun voisi julkaista kauniitakin. Nykyään ymmärrän, ettei ole rumaa tai kaunista, on vain ihanteita joita vastaan on taisteltava. Kaksoisleuka ja iso maha ovat aivan yhtä hyväksyttäviä ja kauniita kuin mikä tahansa muukin vartalon osa ja siksi niitä pitää näkyä enemmän.

MUSIIKKI: Ennen ajattelin, etten voisi elää ilman musiikkia ja keikkoja. Ajattelin myös, että ystävieni ja puolisoni tulisi jakaa sama musiikkimaku. Nykyään olen täysin irrallaan keikoilla käymisestä, kuuntelen lähinnä kantaaottavaa räppiä ja enkä koskaan kysy uusita ihmisiltä heidän musiikkimakuaan.

KASVISRUOKAPÄIVÄ: Ennen kannatin kasvisruokapäivää, nyt kannatan ei-pakollista liharuokapäivää, sillä kasvisruuan pitäisi olla aina se ensisijainen valinta.

DOKAUS: Ennen ajattelin, että alkoholia juodaan humalan vuoksi ja päämäärä on ola kännissä. Nykyään juon itseni humalaan noin 2 kertaa vuodessa, mutta harrastan esimerkiksi oluita maun vuoksi.

TUNTEIDEN NÄYTTÄMINEN: Ennen ajattelin, ettei tunteita saa sekoittaa vaikuttamiseen tai politiikkaan, koska se vie uskottavuuden sanomalta. Nykyään uskon siihen, että ihmisten tulisi enemmän näyttää tunteitaan. Tunteiden näyttäminen kertoo asian tärkeydestä - me emme ole tunteettomia robotteja. Siksi en arvosta minkäänlaista mielensäpahoittaja-retoriikkaa yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

TEHOKKAAT AAMUT: Ajattelin ennen, että töihin ja kouluun on hyvä mennä kahdeksaksi, niin jää sitten ilta aikaa tehdä muuta. Nykyään ajoitan palaverit ja työt aina aikaisintaan kymmeneksi, sillä  näin minulle on luontaisempaa nukkua pidempään ja myös valvoa pidempään.

HIM: Ennen luulin, että on syntiä kuunnella Himin Greatest love songs 666 levyä, koska voin tulla saatananpalvojaksi. Nykyään mietin miten viattomia minä ja Him olimmekaan vuonna 1998.

MAALAISJÄRKI: Ennen puhuin maalaisjärjestä. Kun huomasin, etttä 99,9% maalaisjärjestä puhuvista puhuu täyttä paskaa, lopetin.

Asu: Takki ja T-paita, Nanso (saatu), housut: KappAhl, kengät: Vagabond, laukku: Marimekko

1 kommenttia

  1. Hahha, tuo maalaisjärkijuttu on niin totta! :D Kyllä mieltään voi ja pitääkin muuttaa kun ilmenee perusteltuja syitä tehdä niin. Ja olisihan se nyt aika karmeaa jos oisi kaikesta samaa mieltä kuin 20 vuotta sitten teininä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images