Peppu edellä puuhun ja takaisin. Eli mitä opin kasvohoidossa!

Hei, muistatteko minua? Olen se yksi Elsa, joka kirjoitteli tänne vielä joulukuussa säännöllisesti. Joulun aikaan päätin kuitenkin pitää pi...

Hei, muistatteko minua? Olen se yksi Elsa, joka kirjoitteli tänne vielä joulukuussa säännöllisesti. Joulun aikaan päätin kuitenkin pitää pienen luovan breikin blogin ylläpidosta ja keskittyä välillä muuhunkin kuin somettamiseen. Breikki tekikin hyvää ja olen kolmen viikon aikana inspiroitunut asioista pitkästä aikaa ihan vain minuna. Silti on kiva olla taas pitkästä aikaa näppäimistö käsissä kirjoitushommissa!


Mulla sattui syksyn ja alkutalven aikana monia mullistuksia elämässä kun tein uudistuksia työelämääni ja muutin myös ihan fyysisesti kimpsuineni ja kampsuineni kodista toiseen. Ja muutoksethan eivät aina tee pelkästään hyvää, ainakaan jos sattuu omistamaan yhtä stressiherkän ihon kuin minä. Iho on ihmisen suurin elin ja minulla iho reagoi aivan kaikkeen - negatiivisesti tottakai. Ja kaikenlaista iho-ongelmaa onkin ollut näkyvissä, mutta ei huonoa ilman jotain hyvääkin!

Olen nimittäin viimein voinut sanoa heipat ympärivuotiselle ja etenkin talvisin vaivaavalle ihon pintakuivuudelle. Kosteutuksen avaimen löysin ihan työni (ja kantapään) kautta, sillä olen ollut syksystä lähtien hommissa uudella suomalaisella luonnonkosmetiikkabrändillä, Unna Nordicilla

Olen siis kuunnellut viimeiset viisi kuukautta yhden Unna Nordic -sarjan kehittäjistä, Kauneushoitola Hillan omistajan Minna Monthanin, tietoiskuja ihon hoitamisesta ja kirjoittanut tiedotteita, tehnyt kyselyitä, suunnitellut podcastia ja tehnyt videoita ihonhoitoon liittyen. Jotain tietoa tarttui myös päähäni, sillä viimein viime syksynä aloin käyttämään kasvovettä niin runsaasti, että vesikosteutus todellakin näkyy nyt ihon kunnossa! 

Homma ei kuitenkaan mennyt niin iisisti kuin aluksi ajattelin, sillä vaikka työskentelen kauneushoitolan takahuoneessa viikoittain, en aluksi kysynyt kosmetologeilta mitään apua tuotteiden hankintaan - ajattelin ottaa vain tehokkaimmat käyttööni :D Ja tästäpä aikuisiän akneen taipuvainen ihoni ei tykännyt sitten yhtään, vaan alkoi puskemaan epäpuhtauksia esiin oikein urakalla, vaikka ihon pintakuivuus alkoikin hälvenemään kasvoveden kerrostamisen myötä. 

Aikani asiaa ihmeteltyäni päätin kokeilla - omatoimisesti tottakai - vähän toisenlaista ihonhoitorutiinia, jossa jätin aktivoivat tuotteet kylppärin hyllyyn ja aloinkin hoitamaan ihoani hellemmillä tuotteilla, joista etenkin hyvin aktivoivan hoitoveden vaihto rauhoittavampaan tuntui toimivan hyvin: jo aikaansaatu kosteus pysyi, mutta iho ei reagoinut enää niin voimakkaasti puskemalla epäpuhtauksia pintaan. 


Viimein viime viikolla muistin varata ajan kasvohoitoon ja Minnan hieroessa ja höyrytellessä ihoani epäpuhtauksien poistoa varten juttelimme pitkästä aikaa yleisen ihonhoidon sijaan juuri minun ihostani ja sen haasteista. Tulos: medianomi, käytännössä siis kosmetologi (haha, not!) oli valinnut itselleen aika lailla väärät ihonhoitotuotteet mutulla ja nyt ammattilainen kertoi mitä mun iho ihan oikeasti arvostaisi. Eli siis hellää huolenpitoa, rauhottavia raaka-aineita ja niitä oikeita ihonhoidon ammattilaisen vinkkejä, jotka on räätälöity juuri minulle. 

Oikeasti vähän hävettää, sillä olin tehnyt jälleen kerran tutun mokan ja innostunut ihonhoitotuotteista niiden vaikuttavien raaka-aineiden ja tutkitun tehokkuuden vuoksi unohtaen kysyä kosmarilta tarvitseeko mun ihoni niin tehokkaita raaka-aineita. Eipä olisi tarvinnut! Nyt siis otetaan hieman takapakkia ja vaihdetaan muutamat aktivoivat tuotteet iholleni enemmän sopiviksi ja katsotaan miten käy. Tämän pienen hoitoinnostuksen ja sen seuraaman liiallisen ihon aktivoinnin myötä muistin taas miksi siellä kosmetologilla käydään. Kosmari puhdistaa epäpuhtaudet ja valmistelee ihon ottamaan paremmin vastaan hoitotuotteet, mutta myös antaa ne oikeasti toimivat vinkit ja tuotetipsit. Monen muun iholle nuo minun aktivoivat tuotteet toimivat todella hyvin, mutta  minun ihoni tarvitsee jotain muuta. 

Onneksi sentään jotain positiivista oli tapahtunut myös kosmetologini mielestä. Nimittäin ensi kertaa viiden vuoden aikana olin onnistunut kosteuttamaan ihoni niin hyvin, että kuivasta ihostani ei mainuttu enää ollenkaan. Kiitos siis kasvovesi, jatkossa käytän sinua vain vähän hellävaraisempana versiona. 

Tällä hetkellä testailen siis työn kautta saamaani suomalaista premium-luonnonkosmetiikkasarja Unna Nordicia, mutta huomattavasti hellävaraisemmin mitä aiemmin! Lempituotteeni on tällä hetkellä rauhoittava Havu-hoitovesi, joka tuo kosteutta samalla rauhottaen ihoa. Toinen lempparini on kuvassa näkyvä Paju-naamio, jonka turve ja hiili imevät iholta epäpuhtauksia kuin magneetti. Pajussa on kivaa myös se, että se sisältää kuorivaa bambujauhetta, joten epäpuhtauksien poiston jälkeen sillä voi pyöritellä ihon ihanan sileäksi. 

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images