Marraskuinen retki Uutelaan + Myssyfarmin -20% alennuskoodi

Kaupallinen yhteistyö Myssyfarmin kanssa Muuttamisen hyödyt alkavat konkretisoitumaan päivä päivältä ja yksi ehdottomasti parh...


Kaupallinen yhteistyö Myssyfarmin kanssa

Muuttamisen hyödyt alkavat konkretisoitumaan päivä päivältä ja yksi ehdottomasti parhaista juttuista uudessa kodissa on meren läheisyys. Ei, emme todellakaan asu meren rannalla, mutta kodin edestä köröttelee kuitenkin 10 minuutin välein nopeasti Vuosaaren Aurinkolahteen sekä Uutelaan, joka on ollut lempiretkikohteemme aina. Viimeisen 1.5 vuoden aikana retkeilymme Uutelassa sai kolauksen, kun suora bussiyhteys edellisestä kodista loppui ja matkasta tuli pitkä ja pirstaleinen, usean liikennevälineen urakka. Nyt kun asumme lähempänä Uutelaa, uskon retkiemme lisääntyvän paljon.

Tänä isäinpäivänä vietimme juhlallisuuksia poikkeuksellisesti Helsingissä ja kakkukahvien jälkeen ehdotin, josko käytäisiin vähän happihypyllä merenrannassa Uutelassa. Koska ulkona viimoi, vedimme kunnon toppavaatteet ja Myssyfarmin villamyssyt päähän ennen lähtöä. Eipähän tule kylmä!


Aloitimme retkemme Särkkäniemen luonnonsuojelualueen luontopolulta, joka kulkee ihan merenrantaa pitkin. Oma lempparipaikkani on ranta, josta näkee täydellisesti Vuosaaren satamaan.  Urbaanin ympäristön ja luonnon yhdistelmä on kauniin karu ja rannalla on myös isoja kiviä, joilla on kiva istuskella ja haistella merta. Joka todellakin tuoksui edelleen vahvasti suolaiselle ja raikkaalle, kuin mitään talvea ei olisi tulossakaan. 

Reitin kierrettyämme kävimme vielä lämmittelemässä Uutelan kodalla, joka sijaitsee ihan Skatan tilan vieressä. Kota oli täynnä päiväretkeilijöitä laajalla ikäkirjolla ja kotakummit toivottelivat jokaisen henkilökohtaisesti tervetulleeksi kodalle. Uutelan kota on ihan huippu esimerkki kaupunkilaisesta yhteisöllisyydestä, jossa useat vapaaehtoiset päivystävät viikonloppuisin kodalla avaten ovet ja pitämällä tulta yllä. Kävijän tehtäväksi jää vain tunnelmasta nauttiminen ja eväiden syöminen mukavassa seurassa. Pöytyäläisen Myssyfarmin slogan "It's not cool, it's warm" sopii siis hyvin tänne Helsinkiinkin, kunhan koordinaatit ovat kunnossa. 


Myssyfarmilaiset halusivat muistaa seuraajiani alekoodilla, jotta entistä useammalla olisi mahdollisuus hankkia kunnon villamyssy talveksi. Myssyfarmin pipot ovat jo ihan kansainvälinen käsite, josta intoillaan niin kotipitäjässä Pöytyällä kuin Soulissa Etelä-Koreassa. Suomenlampaasta neulottu myssy kun on konsepti, joka yhdistää Myssyfarmin emännän ja isännän paikalliseen lammasfarmariin, tuttuun lankavärjäriin ja kylän neuloviin eläkeläisiin eli myssymummoihin. Tuloksena on meidänkin päässä näkyvä kutittamaton, likaa ja kosteutta hylkimätön, hengittävä myssy. Kyllä, ymmärsit ihan oikein: nämä päähineet ovat lähtöisin Pöytyäläisten mummojen puikoista ja jokaisesta myssystä löydät neulojan nimen. Minun Luksusmyssy värissä Määhäri on lähtöisin Rahkiksen myssytehtaasta ja Kaamoksen Muffimyssyn värissä Professori on taas neulonut Terttu. 

Luksusmyssy valikoitui päähäni ihan sen kauneuden vuoksi, mutta halusin myös tarkoituksella ottaa turkistupsullisen hatun muistuttaakseni, että kaikki turkis ei ole tuotanto-olosuhteiden suhteen arveluttavaa. Myssyfarmin suomenlampaan villa sekä tupsuissa käytettävä talja tulevat omistajien oman tilan lisäksi myös Rintalan luomutilalta, jossa kummassakin pidetään hyvää huolta eläimistä. Ja luomulampaanlihaa kuluttavana arvostan, että tuotantoeläimestä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan muutakin kuin ruuaksi kelpaava osa.  

Jos olet jo hyppäämässä Myssyfarmin verkkokauppaan ostoksille, haluan reiluuden nimissä varoittaa, ettei valinnasta tule helppo. Valittavana on yli kymmenen eri mallia, joista osasta löytyy myös lastenversiot. Ja jokaisessa mallissa värivaihtoehtoja riittää lähes sekoamiseen saakka. Keitä siis kuppi teetä, ota hyvä asento ja valmistaudu vaikeaan valintaan. 

ALENNUSKOODI: OIMUTSIMUTSI20 saat 20% alennusta kaikista Myssyfarmin tuotteista 18.11. saakka! 


2 kommenttia

 1. Luontoretkelle lähteminen on kyllä huomattavasti helpompaa ja mukavampaa, jos perille pääsee samalla kulkuvälineellä ilman montaa vaihtoa! Toivottavasti teillekin käy niin :)

  Mutta ihan pakko kysyä noista myssyfarmin pipoista, että siis tuliko sulla ehkä ajatusvirhe, kun kirjoitit että likaa ja vettä hylkimätön? Eikös villa ainakin jossain määrin hylji vettä?

  -Kettu (jonka gmail ei halua kirjautua sisään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jo onneksi käynyt! Ja kyllä, ajatusvirhe tosiaankin, villa on tottakai niitä hylkivä! Pitää korjata kun pääsen läppärin ääreen❤️

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images