Ihanien yhteisten juttujen joulukalenteri (ilmainen!)

Huomenna se alkaa, joulukuu! Vaikka itse olen ennen ollut hyvinkin vähäeleinen joulun viettäjä, uppoaa joulujutut Kaamokseen senkin edessä....

Huomenna se alkaa, joulukuu! Vaikka itse olen ennen ollut hyvinkin vähäeleinen joulun viettäjä, uppoaa joulujutut Kaamokseen senkin edessä. Meillä on askarreltu jokaiselle perheenjäsenelle oma kuvajoulukalenteri, löytyy kissanminttunamikalenteria kissalle ja tottakai suurimman joulun odottajan bravuuri eli Legon joulukalenteri. Tänä vuonna en siis todellakaan ole myöhässä! 

Mutta jos sinä olet, tai haluat ihan muuten vain ilahduttaa jouluisella tekemisellä lapsia (omia tai muiden), mulla on sulle hyvä vinkki! Ipanainen nimittäin yllätti tänä vuonna mielestäni todella hyvällä ilmaisella joulun tekemiskalenterilla, joka sopii erityisesti pienille lapsille kivasti. Idean näettekin alla:


Idea on ihan käsittämättömän ihana ja simppeli, ja ihan harmittaa etten tänä vuonna voi sanoa olleeni mukana suunnittelussa, vaihdoinhan syksymmällä työpaikkaa. Mutta uhkailin jo Ipanaisen Anulle kopioivani idean ensi vuonna uusiin töihini :D (Olisin jo tänä vuonna, mutta en ehtinyt). Joulukalenteri siis printataan TÄMÄN pdf-tiedoston kautta ja jokaisena joulukuun päivänä rastitaan päivän mukainen numero sekä valitaan sille päivälle sopiva tehtävä.

Tehtävät ovat IHANIA! Vaikka kyseessä ei ole ihan aineeton kalenteri, ovat varmasti kaikki tehtävät sellaisia, että suurin osa joulun odottajista voi niihin osallistua hyvin vähin kustannuksin.  Tehtävät on helppo improvisoida ilman ohjeitakin, mutta Ipanaisen sivulta löytyy myös ohjeet tehtävien suoritukseen. Esimerkiksi Heli Mäkelän suunnittelema jouluinen satuhieronta on aivan ihana ohje vaikka joka viikkoiseksi joulurutiiniksi.Satuhieronta tehdään lapsen selkään vaatteiden päälle. Lapsi on vatsallaan esimerkiksi viltin päällä tai sängyssä. Tärkeää on aikuisen rauhallinen kosketus. Satuhieronta tehdään laajalla otteella, ei vain sormella piirtäen. Tarkoitus on auttaa lasta rauhoittumaan ja rentoutumaan

Tontun joulupuuhat

Tontulla on talo
piirretään talon kuva lapsen selkään
ja talossa on katto
tehdään viistokatto lapsen yläselkään
Talon sisällä on jouluvalot
piirretään pyöreitä valopalloja lapsen selkään
ja lattialla matto
sivellään lapsen alaselkää
Talossa asuu Teija-tonttu.
Teija-tonttu leipoo pipareita.
Hän kaulitsee taikinaa.
"kaulitaan" lapsen selkää
Teija-tonttu tekee 
sydänpipareita
piirretään iso sydän lapsen selkään
tähtipipareita
piirretään tähti lapsen selkään
ja joulukuusen muotoisia pipareita.
piirretään joulukuusi lapsen selkään
Maistellaan pipareita. Nam!
aikuinen voi maiskuttaa suuta ja samalla tehdä pientä "sipsutusta" lapsen selkään
Teija-tonttu haluaa sinulle kuiskuttaa
sivellään lapsen hiuksia
ja tärkeistä asioista muistuttaa:
sivellään lapsen hiuksia
Olet ihana, rakas ja ainutlaatuinen.
sivellään selkää ylhäältä alas päin
Olet hyvä ja riittävä juuri tuollaisena kuin olet.
sivellään selkää ylhäältä alas päin
Hyvää joulun aikaa!
pysäytetään kädet alaselälle


(jouluinen satuhieronta kopioitu Ipanaisen sivuilta)

Ipanaisen joulukalenterin on suunnitellut ihana kaverini Rakel Halmesvaara, tehtävät ovat Ipanaisen henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden suunnittelemia.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images