Parhaat juoksukengät ovat tässä?

Tässä postauksessa kerron kokemuksia uusista Adidas Ultraboost juoksulenkkareistani! Olen jo vuosia vannonut lenkkareissa Merrellin ja ...

Tässä postauksessa kerron kokemuksia uusista Adidas Ultraboost juoksulenkkareistani!

Olen jo vuosia vannonut lenkkareissa Merrellin ja paljasjalkakenkien nimeen. Nyt kesällä alettuani juoksemaan enemmän, huomasin kuitenkin, ettei ennen niin rakkaat jalkineet toimineetkaan asfaltilla juostessa. Jalan isku asfalttiin tuntui liian kovalle ja vaikka barefooteilla taivalsinkin hyvin metsäteillä, tuntui asfaltilla juokseminen melko hankalalle ja kipeällekin. Mulla on jalassa myös pronaatio-ongelmaa ja paljasjalkakenkien rinnalla olen käyttänyt jo vuosia suomalaisen Footbalancen yksilöllisiä tukipohjallisia, mutta juoksukengistä en tiennyt oikeastaan mitään.

Koska lenkkarit ovat oikeastaan se ainoa pakollinen juttu juoksemisessa, tuli eteen siis juoksukenkien hankinta. Kyselin kavereilta vinkkejä hyvistä juoksukengistä ja mut saatiin vakuuttuneeksi, että nämä popot kannattaa käydä sovittamassa urheiluliikkeessä nettitilauksen sijaan, niin paljon niissä olisi eroja. Siispä kurvasin keskustassa ollessani urheilukauppaan ja pyysin kerrankin apua valintaan muualta kuin internetistä! (Nimittäin Intersportista)


En ollut edes tullut ajatelleeksi kuinka suuret juoksukenkävalikoimat ovat, mutta onneksi sain apua valintaan myyjältä. Testailin useampia malleja ja lopulta päädyin unelmapehmeään leveälestiseen Adidas Ultraboost lenkkariin, jossa oli valmiiksi pronaatiotuki. En siis tarvitse näihin erikseen tukipohjallista, vaan lenkkeily sujuu hyvin ilmankin. Uudet juoksulenkkarini ovat myös ensimmäiset neuloskenkäni ja voi miten mukavat nämä primeknit-neuloksesta tehdyt lenkkarit ovatkaan jalassa!


Näistä lenkkareista löytyy myös kavereideni suosittelema Addun Boost-pohja, jonka suositukset ymmärrän nyt kuukauden treenaamisen jälkeen hyvin. Iskunvaimennus on todella hyvä ja paljasjalkakenkien jälkeen tuntui hetken, kun olisi juossut minitramboliinin päällä :D Boost-pohjan idea on antaa iskunvaimennuksen lisäksi lisätehoa askeleeseen ja melko nopeasti totuinkin pieneen pompauttavaan efektiin. Nyt olen ihan fanina Boost-pohjaan!


Vain yksi ongelma uusien lenkkareiden kanssa tuli eteen, kun erilaisiin jalkineisiin tottuneet jalkapohjani alkoivat kipuilla välillä kesken hölkkäilyn. Tähänkin onneksi löytyi nopea apu, kun hieroin jalkapohjiani ison superpallon ja hierontasukkulan (vai mikä tuo on?!) avulla. Nyt jalkapohjatkin ovat sitä mieltä, että näillä lenkkareilla mennään vielä pitkälle. 

Vaikka olen itse näistä lenkkareista aika innoissaan, suosittelen kuitenkin juoksulenkkari metsästäjälle testailua useamman mallin väliltä. Kannattaa kuitenkin koklata myös tämä pari, jos juoksulenkkareiden osto on ajankohtainen!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images