Sunnuntailounas Latvassa + lapset = onnistunut yhtälö

Huh, olin jo hieman paniikissa, kun luulin hukanneeni kamerani muistikortin, jossa nämä sirkuskaravaanin syö...


Huh, olin jo hieman paniikissa, kun luulin hukanneeni kamerani muistikortin, jossa nämä sirkuskaravaanin syöntikuvat olisivat. Mutta onneksi kuukauden hukassa olon jälkeen kortti löytyi! Kuvat ovat kevään ensimmäiselta aurinkoiselta sunnuntailta, jolloin pakkanen paukkui ja koska ulkona ei tehnyt mieli olla, menimme Anikon ja lasten kanssa Latvan sunnuntailounaalle. Kuten Latva itse kuvailee ruokaansa, se on klassikkoannoksista inspiroitunutta ruokaa Euroopasta ja muualta maailmasta kotimaisuutta unohtamatta. Suomeksi sanottuna setti on siis ihan törkeän hyviä makuja täynnä.

Latvan sunnuntailounaan konsepti on täydellinen lapsiperheelle siksi, että ruokaa tulee koko ajan lisää pöytään ja jaettavia annoksia voi jokainen ottaa juuri sen verran kuin tahtoo. Ruoka ei ole mitään pieniä taideannoksia, mutta ero (ainakin mun tekemään) kotiruokaan on selvä: jänniä uusia makuja ja vielä astetta paremmaksi tehtyjä klassikoita, joiden laittamisessa itselläni menisi järki jo kauppareissun aikana.

Mulla on paha tapa ajatella, ettei valkoisten pöytäliinojen paikat ole meidän perheelle sopivia, sillä meistähän lähtee ääntä ja pöytäliinakaan ei taatusti ole valkoinen lähdettyämme. Siksi olikin hauska huomata, että ihan perusvaatteilla ja normaalilla volyymitasolla saimme hyvää ja sydämellistä palvelua eikä tunnelma muutenkaan ollut kuin hautajaisissa. Tiedän, olen hieman ennakkoluuloinen ravintolassa lapsen kanssa kävijä, niin monia kauhutarinoita olen kuullut vieruspöydässä mulkoilevista muista asiakkaista. Mutta ehkä sellaisen aika alkaa olla ohitse ja perheiden ravintolassa käymisestä on puhuttu julkisesti sen verran paljon, että lapset ravintolassa ei ole enää mikään uusi juttu. Ja tottakai ravintolan asenne vaikuttaa paljon viihtyvyyteen, siitä Latvalle siis täysi kymppi (vaikka Hesarin ruokakriitikkoa palvelu olikin tympinyt viime viikolla julkaistussa arviossa)

Huomenna olisi taas sunnuntai ja Latvan lounaalle voi varata paikkoja 11.30-16.00 väliseksi ajaksi, lounasta tarjoillaan 18.00 saakka ja aikaa kannattaa todellakin varata muutama tunti, sillä erilaisia ruokalajeja on paljon. Vapaita aikojakin näyttää varausjärjestelmän mukaan löytyvän, joten hyvän ruuan ääreen mahtuu vielä. Me lounastimme Latvan kutsumana, mutta sunnuntailounaan hinta 39€ aikuiselta on mielestäni erittäin kohtuullinen. Mikäli ymmärsin oikein, lapset ruokailevat puoleen hintaan. Eikä muuten tarvitse taatusti kurvata grillin kautta kotiin :D

Extrasuosituksena aikuisille alkuun huippuhyvä Latvan Bloody Mary, joka on niin tuju paukku, että sen juotua vähän kireämpikin äitihenkilö alkaa höllentämään otetta ja nauttimaan ravintolassa olosta. Testattu on!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images