Skuuttisunnuntai

 Kaupallinen yhteistyö Raikastamon kanssa Kun arkikuviomme uusiutuivat viime syksynä, tuli viikonlopuista entistä tärkeämpiä mi...

 Kaupallinen yhteistyö Raikastamon kanssa

Kun arkikuviomme uusiutuivat viime syksynä, tuli viikonlopuista entistä tärkeämpiä minulle, sillä vietämme Kaamoksen kanssa eniten aikaa yhdessä viikonloppuisin. En ole kaivannut oikeastaan ollenkaan lapsivapaita viikonloppuja, sillä etenkin niinä viikkoina jolloin emme näe maanantaista torstaihin viikolla ollenkaan, on kiva viettää aikaa kunnolla yhdessä. Joskus se tarkoittaa vuorautumista kodin seinien sisälle, joskus retkeilyä, mutta usein myös niistä Helsinki-jutuista nauttimista, mitä maalla ei voi tehdä. 

Tänä viikonloppuna olemme käyneet sushilla, leikkimässä ja saunomassa Lapsellista-Annan luona sekä potkulautailemassa hallilla, sillä ilma ei ole ollut ihan se paras ulkona skuuttailuun. Täällä on siis satanut räntää ja maa on loskainen, eli kuivan asfaltin hommat eivät ole nyt vielä maaliskuussa onnistuneet. Siksi vietimme tänään yli kolme tuntia sisällä skuutaten, vaikka meillä ei mitään virallisia temppupotkulautoja edes ole. Kunhan rullattiin hallilla edestakaisin, otettiin ylhäältä vauhtia ja liu'uttiin omaan tyyliin. 

Olen ehdottomasti enemmän yhdessä tekijä kuin leikkien ja pelien päältä katsoja ja lapsen kasvaessa yhteisten tekemisten määrän kasvaminen on vain ihana juttu! Etenkin kun meitä on vain kaksi (+ pakotetut kaverit), on myös extempore-tekemisten määrä noussut mukavasti viime vuosina. Ja haluan pitää kiinni yhdessä tekemisestä niin kauan kuin mahdollista, tottakai tilaa myös omille jutuille antaen.


Skeitti- ja skuuttihalleilla hengailuun kuuluu tietyt jutut, kuten omat eväät ja isot mehupullot, etenkin isommilla lapsilla. Vesi on tottakai janojuoma nro1, mutta kun kasvot punaisena ja pää märkänä rullaa, ei pienestä lisäenergiasta haittaa ole. Yleensä meillä on mukana peruseväitä kuten banskua, karjalanpiirakkaa ja mehua, jotka haetaan vain tulomatkalla kaupasta sen enempää hifistelemättä. Myönnettäköön, että tällä kertaa mukana oli Raikastamon mehuja enemmän kuin normaalisti, ihan tämän postauksen vuoksi, yleensä selviämme oikein hyvin yhdellä yhteisellä litran purkilla. Ja kyllä, Raikastamon mehuja saa myös isommissa purkeissa, mikä on iso jee juomaa monen tunnin harrastuksiin kantaessa.

Raikastamon mehut, kuten suurin osa varmasti tietääkin, ovat tosi hyvä mehuvalinta ihan siksi, ettei ne sisällä lisättyä sokeria, mutta eivät myöskään makeutusaineita. Kaikki makeus siis tulee hedelmä/marja/vihannesmehusta. Tsekkailin tuossa juuri kilpailen mehutuotteen sisältöä ja huomasin, että lapsille suunnatuissa tuotteissa on kautta linjan n. 11% (100g:sta) lisättyä sokeria, mikä on ihan liikaa! 

Omat lempimakumme Raikastamoista ovat sattumalta ne isojen purkkien uutuusmaut (tuttuja toki pillimehuista jo entuudestaan) eli mustikka-omenamehu Kaamoksella ja mulla raikas appelsiini-porkkanamehu. Tuotekehitysideana Raikastamolle päin toivomme valikoimaan myös kevyesti hiilihapotettuja isoja mehuja vähemmän lapsekkaalla purkilla, koska nämä paketit ovat kuulemma vauvoille :D


Ja vaikka tänä viikonloppuna pää ei ollutkaan jumissa tekemistä keksiessä, välillä tuntuu ettei oikein keksisi mitään tekemistä. Tuttu tunne varmasti ihan ympäri Suomea? Mutta eipä hätiä, sen lisäksi, että Raikastamo pelastaa mehuhetket se pelastaa myös tylsät hetket heidän verkkosivuilta löytyvien menovinkkien muodossa. Ja ei, nämä vinkit eivät keskity Helsinkiin, vaan ympäri Suomea löytyy tekemistä. Vinkkinä esimerkiksi ensi viikon limatyöpaja Joensuun pääkirjastossa!

Somessa aikaa viettäville taas vinkattakoon, että Oi mutsi mutsin Facebooksivuille on tulossa ihan näinä päivinä arvonta, jossa voi voittaa Raikastamon mehuja koko jääkaapin täydeltä (Ei huolta, purkit säilyvät myös huoneen lämmössä, mikäli haluat pitää kylmänä muutakin.)


Potkulauta testissä Globberilta

1 kommenttia

  1. Raikastamo - uusi tuttavuus. Hienoa, jos ei ole sokeria. Onko ihan tosi, ettei makeutukseen ole käytetty mitään tehoaineita?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images