Päivitetty ysärilook

Terveisiä vaan Mimmille , jonka kanssa muutama vuosi sitten hengailimme Berliinissä Mimmin ollessa akuutissa päivänkakkarakuumeessa ja mun...

Terveisiä vaan Mimmille, jonka kanssa muutama vuosi sitten hengailimme Berliinissä Mimmin ollessa akuutissa päivänkakkarakuumeessa ja mun toivottaessa koko trendin sinne mistä tulikin - siis ysärille! Lieko daisy-kuume jo hiipunut edelläkävijöiden silmissä, kun omaa silmää piirretyt kukkaset tuntuu nyt kiinnostavan kovasti. Myös yläasteelta tuttu babydoll-malli tuntuu vihdoinkin taas mukavalle ja ennenkaikkea omalle.

  
takki: Marimekko, mekko: Gudrun Sjöden (saatu), pipo: Acne, reppu: Lindex, kengät: Dr Martens


Totuuden nimissä tällainen vanhojen tyylielementtien kierrättäminen on vähän haastava juttu, jos ei halua näyttää ihan naamiaisasuun pukeutuneelta. Menneiden vuosikymmenien imitointi on hauskaa, mutta melko usein tulos on överin kostuumimainen, jos tyylin ottaa haltuun täysin autenttisesti. Ainakin itselleni on tärkeää, että vaikka inspiraatiota ja fiiliksiä on otettu menneisyydestä, ei kyseessä kuitenkaan ole mikään aikakonematka nuoruuteen. Kaikki 25 vuotta sitten toiminut ei toimi enää - ainakaan samassa asussa. Siksi jätin pikkuletit letittämättä ja kietomatta flanellipaidan vyötäisille, ja hommahan näyttää nyt ihan tältä ajalta. 

Kuten tyylitietoinen ystävättäreni asian ilmoitti, tämän asun voisi laittaa wikipediaan otsikon "päivitetty ysärilook" alle. Ja se, jos joku on kunnianosoitus.


Daisy-mekkoni on yksi Gudrun Sjöden ambassador-vuoden hankinnoistani ja vaikka se henkii mulle ysäriä, löysin netistä Gudrunin kertomuksen siitä, mistä hän on miettinyt kukkia maalatessaan. No omaa nuoruuttaan 60-luvulla tietenkin! Kun tarinoin itse aika paljon vaatteistani miettien millaisia ajatuksia ja muistoja vaatteista tulee mieleen, on kiva kuulla myös suunnittelijan puoli tarinasta. 

Tää on muuten varmaankin mekko, joka jakaa mielipiteet melko vahvasti. Naivistiset isot kukat eivät taida olla mikään joka naisen valinta, mutta maltillisesti yhdisteltynä toimii musta hyvin jopa tuon ruutukuosisen oversize villakangastakin kanssa!

7 kommenttia

 1. Haluan tuon mekon! Kerrotko kokoapuja, pliiiis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekon alla on verkkokaupassa koko-opas. Kannattaa katsoa se rinnanympärysmitta, sillä se lienee ainoa mitta jonka mukaan mekon voi valita. Mun koko on XL, eli 48-50 ja rinnanympärykseni on n. 116cm :)

   Poista
 2. Tuo on kyllä kaikin puolin niin ilahduttava kokonaisuus ysärifanin silmään, että tekis mieli kehystää ja laittaa seinälle! Jokanen yksityiskohta toimii mutta kokonaisuus ei oo ysäritunkkanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! mustakin tässä on just oikea määrä fiilistä, mutta ei mitään naamiaisasumaista oloa. Ehkä se on se, että pitsiliivi, ylipolvensukat ja muutama muu yksityiskohta jäi asentamatta :D

   Poista
 3. Mitä tarkoittaa Gudrun Sjöden ambassador vuosi?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images