Samalla takilla syksystä kevääseen!

Talvi täällä Etelä-Suomessa on hieman erilainen, mihin Pohjoisen tyttö on tottunut. Lumi ja pakkanen ovat tulleet nyk...
Talvi täällä Etelä-Suomessa on hieman erilainen, mihin Pohjoisen tyttö on tottunut. Lumi ja pakkanen ovat tulleet nykyään melko myöhään vuoden lopussa tai vasta vuoden alussa ja tosi kylmää pakkasaikaa on ollut ehkä noin kaksi viikkoa koko vuoden aikana. Vaikka ajatus Suomen talvesta on kylmä, huomaa tällainen kohtalaisen paljon luonnossa liikkuva nopeasti, että syksyllä, talvella ja keväällä on oikeastaan aika vähän eroa ja periaatteessa yhdellä ulkoiluasusetillä voisi pärjätä vaikka koko vuoden, kunhan osaa kerrospukeutumisen niksit. 

Koska lapseni asuu nyt esikoulun vuoksi viikot maalla, on meidän perheessä enemmän sääntö kuin poikkeus, että saatan ottaa töiden jälkeen ihan extempore bussin Helsingistä 80 kilometrin päähän Somerolle ja siksi mulla onkin maalla oma ulkoiluvaatesetti, että pääsemme hengaamaan luontoon myös näinä kertoina. Varavaatesettini maalla on kevättalvesta lähtien ollut yksinkertainen: hyvin vettäpitävä kuoritakki ja housut sekä merinokerrasto sekä hyvät retkeilykengät. 


Tänä syksynä hankin itselleni uuden kuoripuvun juuri siksi, että toinen olisi aina kotona Helsingissä ja toinen roikkuisi Kaamoksen toisen kodin eteisen naulassa jotta mulla olisi kummassakin paikassa varmasti ulkoiluvaatteet. Kesällä kun kävi, että retkeilyhousuni ja suppauskamani olivat aina väärässä paikassa. Kuorivaatteita valitessa valinta osui - ei niin yllättäen- Raiskiin, sillä sitähän mä olen jo vuosikaudet hyvän plussamalliston vuoksi käyttänyt. Tälle syksylle valikoimiin oli sitä paitsi tullut tuo upea murretun oranssi Adelphi + takki, joka on jotenkin todella nostalginen. Mulle tulee oranssin  takin ja sinisten Pine + housujen  väriyhdistelmästä mieleen 70-luvun retkeilykuvat, jossa retkelle on lähdetty puusuksilla nahkayksityiskohtaiset canvas-repun selässä heiluen. 

Vaikka takki houkutti ensisijaisesti kivan ja vähän retron ulkomuotonsa takia, on se tottakai myös nykyaikainen ja teknisesti hyvä valinta. Hankintavaiheessa erityisesti Raiskin uusi DrymaxX ECO materiaali kiinnosti, sillä se on täysin veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä. ECO nimen lisäys tuttuun DrymaxXiin taas kertoo kankaan täyttävän bluesign-vaatimukset. Tähän mennessä kangas on toiminut tosi hyvin ja takki on ollut päällä myös hengittävä, mikä ei ole ihan itsestäänselvyys kuorivaatetta käyttäessä.

Ja koska koot aina kiinnostavat, kerrottakoon, että mulla on käytössä +44 kokoiset housut sekä +48 kokoinen takki ihan siksi, että kunhan ne pakkaset tulevat, voin lisätä ulkoilupuvun alle useampia kerroksia vaatteita ja pärjätä tällä setillä paukkupakkasillakin. Mikäli oman koon miettiminen tuntuu hankalalta, kannattaa aina muistaa, että Raiskin sivuilta löytyy myös tuotekohtaiset mitat, josta selviää esimerkiksi se, että tämän mun takin rinnanympärys on 136cm.


Mutta vaikka tällä setillä pärjääkin nyt hyvin, olisi mulla pieni ja kaino toive pakkasenherralle, että voisi pikkuhiljaa saapua tänne eteläänkin pidemmäksi aikaa. Lumeton maa kun on tosi synkkä ja tahtoisin jo pulkkamäkeen!

Tämän postauksen upeat kuvat on ottanut Maarit Vaahteranoksa

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images