Jedimestarit tubekanava on auki!

Kuten edellisessä postauksessa vihjasin, on meillä Kaamoksen kanssa avautunut oma Jedimestarit E&K tubekanava. Kanavan teko oli tottak...

Kuten edellisessä postauksessa vihjasin, on meillä Kaamoksen kanssa avautunut oma Jedimestarit E&K tubekanava. Kanavan teko oli tottakai lapsen idea, mutta puhuttuamme lapsen isän kanssa aiheesta, tulimme tulokseen, että kanavan pito voisi olla ihan kiva yhteinen harrastus. Koska emme pysty pitämään lasta erossa tubesta (ja miksi pitäisikään?) voisi tubettamiseen tutustua ihan alusta alkaen yhdessä, käydä läpi lasta kiinnostat kanavat ja opetella videoiden tekoa, joka on ihan kehittävää hommaa myös itselleni. En usko, että lasta pystyisi montaa vuotta pitämään erossa Youtube-videoista, joten mulle on tärkeää puhua somesta lapsen kanssa ja samalla pysyä perässä millaisia videoita lapsi katsoo. Erityisen tärkeää se on siksi, että kaikki lastenvideoilta näyttävät videot eivät oikeasti ole ollenkaan lapsille soveltuvia ja haluan tottakai, että lapsi katsoo vain turvallisia ja ikätasolleen sopivia videoita, joita tubesta onneksi löytyy hyvin paljon!

Tubevideot itsessään eivät tietenkään aina ole mitenkään kehittävää katsottavaa, eikä niiden pidäkään olla. Lapsi nauttii hömpästä siinä missä aikuinenkin. Silti koen, että videoiden tekeminen on ihan kehittävää hommaa, jossa opitaan tottakai vähän kuvaus- ja editointitaitoja, mutta tottakai myös esiintymisvarmuutta ja pitkäjänteistä puuhastelua. Omalle puhterapiassa S ja R äänteitä harjoittelevalle lapselle myös oman puheen kuuntelu on hyvä juttu, joka toivottavasti auttaa jatkossa äänteiden harjoittelussa.

Ensimmäisen videomme teimme muutama viikko sitten uutuus-Legoista, jotka sain blogin kautta testiin. Ajatus näissä videoissa oli ihan se, että kootaan paketit ja näytetään miltä ne ihan oikeasti näyttävät ja mukana on myös lapsen aidot mielipiteet. Jatkossa ajattelimme tehdä yhdessä esimerkiksi pieniä kirja-arvosteluja, jotain helppoja kokkausvideoita ja muita tosi yksinkertaisia ja kivoja juttuja, joita voi turvallisin mielin katsoa lapsen kanssa. Mua vähän harmittaa, että ensimmäiset videot olivat juuri uusista leluista, mutta toisaalta Legojen unboxing-videot ovat Kaamoksen omia suosikkeja ja siksi hän halusikin ne tehdä. Voin kuitenkin lohduttaa, että vaikka lapsi katsoisikin leluvideoita, hän ei yleensä kuvittele saavansa kaikkea näkemäänsä, vähän sama asia kuin niiden ajankohtaisien lelukuvastojenkin kanssa :)

Näillä meidän videoilla on ollut maltilliset muutaman sadan katsojan kävijämäärät ja ollaan saatu tosi kivaa palautetta niistä pienten lasten vanhemmilta. Sen lisäksi, että olen kuulostellut muiden vanhempien mielipiteitä lasten tubevideoista, olen tottakai kahlannut jälleen kerran läpi loistavaa Kuinka kasvattaa diginatiivi-kirjaa, joka avarsi ainakin omaa katsomustani lasten digiharrastusten suhteen. Ainakin itselläni on vähän luottavaisempi olo nyt, kun tube on yhteinen pikkuharrastus eikä lapsen tarvitse mennä sinne salaa katsomaan tai tekemään videoita ja pysyn itsekin paremmin kärryllä millaista siellä on.

3 kommenttia

 1. Minunkin lapsi (6v) on tehnyt muutaman tube-videon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kivaa! Ei ollakaan ainoita :) Voitteko kommentoida vaikka teidän nimellä tms meidän tubea, niin löydetään teidän videot (jos ei ole suljettu tili)

   Poista
  2. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan hehe :-) Nyt kävin kommentoimassa tyttäreni Youtube-kanavan nimen. Mutta ne ovat vain sellaisia videoita joita hän on tehnyt ihan itse, joissa hän mm pelaa Star Stable- peliä ja Minecraftia :-) Ja pari videota hän on näköjään tehnyt minun yhdelle kanavalle :-D

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images