Sokeriton marjakakku vol 2

Viime viikolla maalla ollessani illat olivat vähän tylsiä ja pääsyin useampanakin iltana marjoja poimimaan ja leipomaan. Yritän...Viime viikolla maalla ollessani illat olivat vähän tylsiä ja pääsyin useampanakin iltana marjoja poimimaan ja leipomaan. Yritän kuitenkin arjessa vältellä ylimääräistä sokerin syöntiä ja tehdä herkuista maistuvia jollakin muulla tavalla. Sokeriherkut on enemmän sitten viikonlopun juttuja. 

Ainekset kakkuun olivat melko vähänä (ja kauppaan liikaa matkaa) ja koska pihan vadelmasadosta ei riittänyt enää vähäsokerisen hillon keittelyyn marjoja, piti kaukkuun keksiä jotain muuta hillon korvikkeeksi. Löysin kaapista onneksi muutaman keväällä testiin saadun Roberts Berrie marjasosejuoman ja sekoitin lopulta "hillon" Berrie-purkkiin lisäämällä sinne hyytelöityviä chian siemeniä. Yhdistelmä toimi yllättävän hyvin!

Berrie-chia-hillon päälle vatkasin vain kerman, jonka maustoin vaniljalla ja erytriolilla ja kokosin pihalta löytyneet marjat kakun päälle. Olipa hyvää!

Pitääkin muistaa tuo helppo 5 minuutissa valmistuva chia-hillo jatkossakin, sehän sopii hyvin myös esimerkiksi maustamattoman jogurtin kaveriksi.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images