Suomen kesä yllätti jälleen

Meille kävi tänään oikea Suomen kesän yllätyshyökkäys! Lähdimme päivällä Töölön torilla sijaitsevaan Reloveen lounaal...Meille kävi tänään oikea Suomen kesän yllätyshyökkäys! Lähdimme päivällä Töölön torilla sijaitsevaan Reloveen lounaalle sekä hakemaan putiikin yhteydessä olevasta Pop up shopista Omasi-merkkisiä rantaponchoja. Syönnin jälkeen lähdimme hiljakseltaan kotiinpäin, mutta Kaamos ehdotti, että kävisimme vielä Töölönlahdella katselemassa lintuja ja uittamassa varpaita vedessä. Sattumalta mulle oli jäänyt Kaamoksen uikkarit korikassiini, joten poikettiin rantaan ja Kaamos sai räpiköidä vähän aikaa rannassa.

Mä kävelin rannan kivillä, kun yhtäkkiä ilma musteni ja samaan syssyyn tuli sekä salama että jyrinä, ukkonen oli arvaamatta aivan yläpuolellamme. Kaamos kipitti säikähtäneenä laiturin alle piiloon ja ehdotin, josko juostaisiin Hakuna matatan sup-vuokraamon eteen ihan kaikenvaralta, jos alkaa vaikka satamaan. Ja juuri kun pääsimme tuoleille ja räsymatoille, taivas repesi ja alkoi satamaan ihan kaatamalla. Saimme kutsun tulla sateelta suojaan Hakuna matatan kopin sisään ja samalla taivaalta alkoi tulla myös rakeita, tuuli nousi ja suppikopin matot lentelivät läheiselle pyörätielle. Huh, mikä ilma!

Raekuuron laantumista odotellessa juttelimme suppikopissa kavereitaan odottavan tytön kanssa. Kaverit olivat vuokranneet juuri ennen puuskan tuloa laudat ja koitimme rauhoitella tyttöä, ettei melojilla ollut säästä huolimatta mitään hätää, Töölönlahdella ja Tokoinlahdella on joka paikassa ranta lähellä ja vaikka puuska olisi tiputtanut melojat veteen, pysyisi lauta lähellä karkuremmin ansiosta ja laudalle on helppo uida ja pysyä pinnalla. En tiedä kuinka uskottavia tyynnyttelijöitä olimme, Kaamos kun lähinnä räkätti isoon ääneen kauheaa ilmaa ja litimärkää olemustaan. 

Onneksi olimme juuri hakeneet rantaponchot, jotka suomalais-dubailainen Omasi oli halunnut meille lahjoittaa ja meillä oli kuin ihmeen kaupalla mukana kummallekin pehmeät ja isot käsinommellut ponchot, johon kuivata itsemme. Suomalaisäitien Dubaissa pyörittämän ranta-asustemerki Omasin isompien lasten ponchopyyhe on muuten juuri sitä, mitä Suomen pyyhevalikoimista on ollut hankala löytää. Pienille lapsille kyllä löytyy huppupyyhkeitä ja ponchoja, mutta kun pituutta on jo 130cm, ovat vauvapyyhkeet auttamattomasti liian pieniä. Ponchot ovat aivan yhtä pehmeitä kuin vauvojen pehmopyyhkeet, mutta kokoja löytyy pikkulapsesta pitkään aikuiseen. Eikä muuten ole hinnalla pilattu, Dubaissa käsityönä tuotettu lasten poncho maksaa Relovessa vain 35 euroa, aikuistenmalli kympin enemmän. Näitä saa tilata myös Omasi verkkokaupasta, tosin silloin tulee sekä postit että pyyhkeiden sijainnista johtuen myös tullimaksut mukaan. 


6 kommenttia

 1. Tiedätkö mitään noiden ponchojen tuotanto-olosuhteista? Hinta on nimittäin minusta järkyttävän matala, ja käsitykseni työstä Arabiemiraateissa ei ole mairitteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Vastaus tuli tuohon alle vahingossa, kurkkaappa siitä!

   Poista
 2. Juu, tiedän :) Omasilla on omat ompelijat yrityksen omissa työtiloissa, missä myös omistajat Terhi ja Hanne usein työskentelevät. Tekevät kuulemma normaalia Dubain työpäivää 8.30-17.30 taukoineen. Yhdistyneissä Arabiemiraateissa ei (vielä ) ole mitään verotusta joka vaikuttaa työn hintaan.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään verotusta?? Voiko olla totta?

   Ihmekös sitten, ettei tälläisissä maissa ole minkäänlaista sosiaaliturvaa, jos ei ole verotustakaan.

   Poista
 3. Ihan muuna huomiona sanoisin ihailleeni useissa kuvissa teidän, sinun ja pojan, uskomattoman vaaleaa ihoa. Olette ihan kuin maitoon tehtyjä, kauniin vaaleita.
  Tällaista ihotyyppiä pitää varmasti erityisesti varoa polttamasta auringossa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images